לילית, לוציפר ועוד...

morning star

New member
לילית, לוציפר ועוד...

שלום לכולם! את ההודעה הזאת אני כותב כתגובה ל-DREKAR, אך כולם מוזמנים לקרוא ולהוסיף. על לילית: יש המספרים כי לילית הייתה האישה הראשונה, ולא חווה. אך בגלל חוסר התאמתה לאדם ואי ציותה לאל, ברחה לילית מגן עדן ונעשתה לזוגתו של השטן (משהי הגדירה שלילית הייתה הפמיניסטית הראשונה והויכוח שלה ושל אדם היה על ``מי יהיה למעלה`` :) ). בדמנולוגיה (תורת השדים הנוצרית, המושפעת מאוד מהיהדות של סוף ימי בית שני) לילית היא אם השדים, אשר גונבת נשמות תינוקות, פוגעת בלידות ועוד (היא הייתה האשמה בתופעת ה``מוות בעריסה`` עד שהמדע שלל את התואר הזה ממנה). עיקר צאצאיה הם ה``אינקובוס`` וה``סוקובוס`` שדים ממין זכר ונקבה בהתאמה, אשר היו מנצלים אנשים בשנתם לצורכי רביה. יש לי ההרגשה כי כך נשים לא נאמנות ``תירצו`` את הריונן הלא רצוי (או ``בתולות חסודות`` שלפתע תפחו...). עזזאל - כך השם מופיע בספר חנוך שבספרים חיצוניים. הוא היה מנהיג שרי המלאכים שירדו להערבב בבני האדם, וזה שלימד את בני האדם את תורת המלחמה, חרשות הנשק, כרית מתכות ואבני חן וגם את תורת האיפור. כאשר ארבעת המלאכים העליונים (רפאל, מיכאל, גבריאל ואוריאל) הביסו את המלאכים הסורחים וכלאו אותם, עזזאל נכלא במדבר מרוחק (ומכאן הביטוי כנראה ``לך לעזאזל``. עיוות האותיות ייתכן ונובע משגיאת כתיב קדומה אשר הועתקה לתנ``ך או מתוך כך שלא רצו כי המילה ``אל`` תופיע בשם המלאך הסורח) וסירב לחזור בתשובה (בעוד שאר המלאכים כן חזרו בתשובה). כה עוצמתי כנראה היה, עד כי בעוד שלכלוא את שאר המלאכים נדרש מלאך אחד, עזזאל ``זכה`` אף הוא בתשומת הלב המלאה של מלאך אחד (מיכאל אם איני טועה, הנקרא גם ``חרב האל``). קשרו של עזאזל לשטן: בספר ``אדם וחוה`` שבספרים חיצוניים מוזכר השטן לראשונה כדמות רשעית המורדת באלוהים. עד לספר איוב ``שטן`` היתה מילה מקבילה ל``אויב``, בעוד שבספר איוב הינו מעין תובע כנגד בני האדם.מאחר והשטן נפל מגן עדן והיה כנראה מלאך עוצמתי ביותר, קישרוהו אם הדמות של עזאזל. לוציפר - נכתב גם לוקיפר. בלטינית הכוונה ל``כוכב השחר``, בנה של איילת השחר. בדת הרומית הקדומה (אשר בה השפעה אטרוסקית רבה. האטרוסקים היו עם שישב באיטליה), טרם ההשפעה היוונית, לוציפר הוא גם שמו של האל שביחד עם האלה דיאנה ברא את העולם (לפי אמונת הSTREGA, ה-WITHCES האיטלקיים). השימוש המאוחר יותר כשם נרדף לשטן בא מספר ישעיה, פרק י``ד פסוק י``ב עד ט``ו : ``איך נפלת משמים הילל בן שחר נגדעת לארץ חולש על גויים. ואתה אמרת בלבבך השמים אעלה ממעל לכוכבי אל ארים כסאי ואשב בהר מועד בירכתי צפון. אעלה על במתי עב אדמה לעליון. אך אל שאול תורד אל ירכתי בור``. לאנגלית זה תורגם כך (יש לזכור, העברית תורגמה ליוונית, היוונית ללטינית ומלטינית לאנגלית, רק השד יודע כמה טעויות בתרגום יש ;-) ): ``How art thou fallen fron Heaven, O Lucifer, son of the morning! How art thou cut down to the ground... yet thou shall be brought down to hell, to the sides of the pit``. ישעיה דיבר אל מלך בבל בתקופת הגלות, בעוד הנוצרים בשמחה תירגמו זאת לשטן... סמאל - ניתקלתי בשתי דמויות הנקראות סמאל. האחת היא דווקא מלאך מיטיב, והשניה היא מלאך מזיק. ביהדות סמאל הוא גם ככל הנראה שמו של מלאך המוות, וכך נקשר שמו עם השטן. ארוך, לא? שלך הנווד

רק להוסיף קצת....

שלום לך! רציתי להוסיף שבאסטרולוגיה לילית היא נקודה אנרגטית המציינת את הפחד הכי עמוק של האדם שקשה לו מאוד להודות בהם. בדרך כלל סטורן = שבתאי הוא המאפיין של הפחד, אך לילית יותר חבויה ממנו ורק אלו שמוכנים ללכת עם הפחדים שלהם עד הסוף, להיכנס בהם ולפתור אותם הם אלו שמוכנים להתאמת עם האנרגיה של הלילית. היא מאירה את המקומות הכי חשוכים של האדם במגמה לפתור אותם ורק מי שמוכן להתעמת איתה - יכול לה. בברכה צילה שיר-אל

DREKAR

New member
טוב מה אני אגיד כבר

תודה ופשוט אם אתה יכול לתת אתרים או מקומות שמהם לקחת את כל זה (אם זה ספרים אז איך קוראים להם ואיפה אפשר להשיג אותם)

morning star

New member
הרוב נשלף מהזכרון...

הזכרתי בהודעה: ``ספרים חיצונים``, חפש בספרית בית הספר, אם לא שם עשה חיפוש קטן ב-``מיתוס`` או באתר של סטימצקי. בתוך מקבץ הספרים תמצא את ספר ``אדם וחווה`` ואת ``חנוך`` א` ו-ב` (אזהרה: נאמר לי כי רב כשלהו לפני מספר שנים טובות אמר כי מי שקורא בספרים חיצוניים אין לו חלק בעולם הבא. אם אתה מאמין ביהדות, אז אולי לא כדאי לך לקרוא). ספרים חיצוניים הינם ספרים אשר ברובם נכתבו בשלהי ימי בית שני ולא נכנסו לקנון התנ``כי. ניתן לראות השפעה זרה בספרים אלו, דברים המנוגדים מעט לרוח התנ``ך. ``מאגיה ומיסטיקה ביהדות`` של רוני שיר. www.strega.com - אתר נחמד. שלך הנווד

DREKAR

New member
אמ... לפי מה שאני יודע

יש עדיין כנראה חלקים שחסרים בתנ``ך אבל לפי מה שהבנתי מבן דוד שלי כל החלקים של החומשים הם מלאים בקיצר מה שהוא רוצה שנדע הוא נתן מה שלא אפשר להגיד שהוא אומר לנו ``לכו תחפשו תמצאו תמצאו לא תמצאו לא תמצאו`` אבל בקשר לזה שאין חלק בעולם הבא אמרו על הרבה דברים אבל לא יודעים אם זה באמת נכון

morning star

New member
אני נוטה לכוון של חוקרי המקרא

החילונים, אשר טוענים כי גם החומשים נכתבו ע``י 4 סופרים שונים (איחוד שני סיפורים + הוספת הבהרות ועריכת שנויים קלים) לפני הקנוניזציה. שלך הנווד

DREKAR

New member
אמ... לפי מה שאני יודע....

לפי מה שאני יודע שזה כלומר הגישה המסרותית 4 חומשים ראשונים נכתבו ע``י האלוהים אבל הם לא יכלו נדמה לי לקרוא בהם בשביל לדעת מה הולך להיות וה5 היה הימים האחרונים של משה וזה אם אני לא טועה נכתב בידיו והפרק האחרון נדמה לי היה נבואה והוא לא יכל להתנגד לכתוב אותה או שהוא הקריא אותה ליהושע והוא כתב את זה פשוט אני לא זוכר שמעתי את זה באיזה הרצאה נדמה לי באזכרה או משהו כזה אבל תשאל רבנים הם יכולים להגיד לך במדויק

למעלה