לילה טוב

eyeCoof

New member
לילה טוב

הרגע סיימתי לקרוא את כל סדרת Preacher, וסדרות שאהבתי לפני כן היו Transmetropolitan וSandman. לאן להמשיך מכאן? שמעתי דברים חיוביים בעניין Y The Last Man, יהיה נחמד לקבל עוד הכוונות.

evil i

New member
hellblazer

הרבה יותר טוב מפריצ'ר. ליד ג'ון קונסטנטין ג'סי נראה כמו פיטר פארקר.

ailag

New member
המלצה: dangerous habits

מראה בדיוק איך קומיקס כזה לבוגרים צריך להיות - לא רק שיש אקשן, אלא יש יצירת אווירה ויש תחכום כלשהו שמפריד בין הסדרה הזאת לסדרות "POW! WHAM!‎". זה לעומת הטרנד שרואים לפעמים, של "קומיקס לבוגרים זה קומיקס לילדים רק עם יותר דם וסקס" או "קומיקס לבוגרים זה קומיקס לילדים רק בלי כוחות על". (לא שאני אומרת שכוחות על זה בהכרח לילדים - זה רק מה שנראה שאחרים אומרים. השאלה היא איך משתמשים בכוחות העל בסיפור)

galpl

New member
fables- פשוט מצוין!

עוד מוצר משובח מבית ורטיגו....

Hubert Hubert

New member
בתמצות.

הדמויות מהאגדות בעצם קיימות במציאות וגרו עד לפני כמה מאות שנים בממלכות שלהם, עד שיריב אלמוני ורב עוצמה משתלט על הממלכות ומשעבד את תושביהן. אלו שהצליחו לברוח הגיעו לעולם שלנו וחלקם השתכנו בניו יורק (נדמה לי) והקימו שם קהילה מחתרתית בשם פייבלטאון, מתחת לאפם של בני התמותה (שנקראים מאנדיז אצל הפייבלס). אין קו עלילה אחד שבו מתקדמת הסדרה והיא מתפרסת (מתפרשת?) לכיוונים שונים. גם הדמויות הראשיות הן לא תמיד במרכז העלילה. בין הדמויות הראשיות אפשר למצוא את שלגיה בתפקיד סגנית ראש העיר (נדמה לי, משהו בסגנון), הזאב הגדול והרע בתפקיד השריף ופרינס צ'ארמינג כנצלן שוביניסט ואגואיסט. הסדרנה הזאת מציגה תפיסה מעניינת מאוד ומקורית של "מה היה קורה אם האגדות היו מתרחשות במציאות", למרות שזה נושא קצת חרוש. היא גם מלאה בהומור ומתח ובאופן כללי מאוד מהנה לקריאה. ההתחלה קצת חלשה אבל זה מתחיל לתפוס תאוצה באוגדן השלישי המצויין ומגיע לשיא באוגדן החמישי והמעולה. החמישי קצת איכזב אבל השישי שוב הרבה שיפור, את השביעי עוד לא קראתי. החיסרון היחיד של הסדרה הזאת היא שהיא מתבססת בחלקה על זה שיהיה לך ידע קודם לגבי הדמויות, ולפעמים מופיעות שם דמויות שלא ממש מוכרות לקורא המקומי וזה קצת מתסכל.

galpl

New member
נו בקיצור, תקרא- זו סדרה ממש טובה!

וכל תוספת מיותרת... בהמשך לדבריו של מר הוברט, למרות שעל פניו אפשר להגיד על הסדרה ש"been there,done that" הסדרה מצליחה להפיח חיים גם בנושא השחוק של "מה היה קורה אם..." בכתיבה מצוינת (מר ווילינגהאם) וטוויסטים חולניים ומלאי הומור שחור. סיפור המסגרת שומר על מתח קבוע וסיפורי המשנה מוסיפים עומק לדמויות ונפח לעלילה גם אם לפעמים הם נראים מיותרים.

eyeCoof

New member
נחמד.

אבדוק. מקווה שלא יהיו דברים קטנים ומעצבנים כמו בפריצ'ר שיכול היה להיות קומיקס כל כך הרבה יותר טוב אם רק היה שומר על רוח 30 החוברות הראשונות ככה (החל מהסצינה במדבר הכל שם במגמת דעיכה).

ailag

New member
החמישי מעולה או אכזב?

אגב, את הדמויות שלא מכירים אפשר לחפש בויקיפדיה. יש דמויות שהם לא ציפו שנכיר, כמו בלובירד או רוז רד (שבמקרה שלה באמת מרגישים החמצה שלא מכירים). בלובירד, אגב, היה מישהו שכל נשותיו נעלמו באופן מסתורי. מכריחים מישהי להתחתן איתו, וכשהוא יוצא לאיזה מסע הוא משאיר לה מפתחות כולל המפתח לחדר שאסור לה להכנס אליו. אז היא נכנסת ויש שם את כל הנשים הקודמות שלו תלויות ויש המון דם והוא מגלה ומנסה לרצוח אותה .. וזה סיפור לילדים! זה יותר גרוע מהגרסה של כיפה אדומה שבה הזאב אוכל את סבתא ואת כיפה אדומה ואז נגמר הסיפור! אבל מן הסתם אנחנו לא צריכים את זה בשביל פייבלז *PHEW*

the runaway

New member
נראה לי

שבמעולה הוא התכוון לאוגדן הרביעי, ושהחמישי הוא כן המאכזב.

Hubert Hubert

New member
צודק. התבלבלתי.

הרביעי הוא בהחלט האוגדן המוצלח ביותר בינתיים.

galpl

New member
"דמויות שלא ציפו שנכיר"?

מי זה הם ומי זה אנחנו? חלק מהדמויות לקוחות מסיפורי ושירי עם שידועים בארה"ב (ומן הסתם לא באזורנו, כי זה נכתב במקור לקוראי קומיקס אמריקקים...) כמו bluebird (שידוע חלקית אצלנו בתור "כחול הזקן"), boy blue או little bo peep וכו'. למזלנו (הילידים), עיקר העלילה באמת מתרכזת סביב דמויות יותר "מפורסמות" כמו שלגיה, הזאב הגדול והרע, פינוקיו וכל השאר ששכחתי. "And the cat's in the cradle and the silver spoon...little boy blue and the man in the moon" (Cats In The Cradle by Ugly Kid Joe)

ailag

New member
את בלובירד מכירים בארה"ב?

מעולם לא שמעתי עליו עד פייבלז.. (טוב, אני לא אמריקאית, אבל גרתי שם קצת וצ'וטטתי הרבה עם אמריקאים)

galpl

New member
קשה לי להאמין שלא...

יכול להיות שהמקור של האגדה בבריטניה, אבל עדיין... בכל מקרה, למיטב זכרוני מיודענו ניל גיימן משתמש באגדה של בלובירד באחד השירים שלו ב smoke & mirrors. ..אבל, גם יכול להיות שאני טועה :)

uriba

New member
כחול הזקן אירופאי

האגדה שלו די מוכרת בתרבויות אירופה ובתרבות האנגלוסכסית. הנוסח הכי ידוע הוא מהאוסף של הצרפתי פירו (זה שגם אחראי על הנוסח היותר מקובל של כיפה אדומה), אבל נדמה לי שגם אצל האחים גרים יש איזה גלגול שלו.

galpl

New member
ולכן, מ.ש.ל.!

התרבות האמריקאית נטועה עמוק בערב רב של כל תרבויות אירופה ומכאן שהאגדה על "כחול הזקן" מוכרת וידועה שם. בכל מקרה, תודה על האינפורמציה המועילה.

uriba

New member
אם לא היה ברור

לכך התכוונתי כשכתבתי אנגלוסכסית, זאת עדיין התרבות הדומיננטית גם באמריקה.

chatenoire

New member
Y נהדר, ממליצה בחום

עד כמה שהרעיון של העלמת כל הגברים בעולם מלחיץ אותי הוא מוצלח מאוד, והכתיבה פשוט נהדרת. גם מבחינת קווי עלילה, גם הטקסטים, הבדיחות והאפיון של הדמויות. הוא קליל יותר מפריצ'ר וסאנדמן, משעשע, מצויר נהדר לדעתי וקשה להפסיק לקרוא. כמו כן אני מסכימה עם ההמלצה על Fables - רעיון שונה ומקסים, כתיבה מוצלחת והמון דמויות שכיף לקרוא.

למעלה