ליכודניק לא מתנתק

ליכודניק הולך גם הולך

אני שמעתי על משהו כמו 40% בפיקוד הזוטר חובשי כיפות. אם יש לך נתון אחר, אני אשמח מאוד לשמוע.

ראליסט

New member
אני שמעתי

שרוב אילו שאינם מתגיסים כלל,הם ליכודניקים. אם יש לך נתון אחר,אני בטח אשמח לשמוע.

תגובה

זה ש-40% בפיקוד הזוטר חובשי כיפות זה נתון בדוק. זה שרוב הליכודניקים לא מתגיסים כלל זה שקר שהמציא דודו טופז. תן לי לינק שבו כתוב שרוב הליכודניקים לא מתגיסים. לא הבנתי, הלכו ושאלו את כל מי שלא מתגייס בעד מי הוא מצביע?

זה בעיקר מצביעי מפד"ל ידידי...

חלקם גם מצביעי האיחוד הלאומי. ודרך אגב זה ש40% מהקצונה הזוטרה הם דתיים מעיד על תוצאה ולא על סיבה. צעירים חילוניים רבים לא רוצים לבלות את מיטב שנותיהם במחנה פליטים בלאטה, בחברון, ברמאללה ובעזה. לצעירים הדתיים העוברים אינדוקטרינציה דתית מקיפה מגיל צעיר יש בשירות בשטחים משום הגשמת החינוך אותו הם קיבלו ולכן הם להוטים להגיע לקצונה הקרבית. סיבה נוספת היא שהרבנים דחפו לכך עוד על מנת לבסס את מעמד הכיפות הסרוגות בחברה - ממש כפי שהתבסס מעמד הקיבוצניקים בזכות האחוזים הגבוהים מהם ששירתו (ועדיין משרתים) בכל היחידות הקרביות ובסיירות.

נכון מאוד

חבל שהחרדים של ש"ס ויהדות התורה לא לומדים מהדתיים של המפד"ל והאיחוד הלאומי.

אבל בכל זאת

חלק גדול מהדתיים לובשי הכיפות הסרוגות הם ליכודניקים. ועוד משהו: אני בדקתי בביאוגרפיות של כל מיני פוליטיקאים מכל מיני מפלגות, ודווקה אצל הליכודניקים יש את העבר הצבאי הכי מפואר.

MS6

New member
הניתוח שלי שונה לחלוטין...

גחלת הציונות והרצון לשמר את כל שטחי ארץ ישראל שהייתה לקיבוצניקים בפרט ולאנשי השמאל בכלל נעלמה, זאת כמובן משום שהציונות הסוציאליסטית לא מצליחה להלהיב יותר את הנוער בקיבוצים שרואה במעבר למרכז וטיול לחיפוש עצמי בהודו או בדרום אמריקה כעדיפות ראשונה, וזה כמובן מתפרש בגסיסת הקיבוצים והפיכתם ליישובים קהילתיים. לעומת זאת הציונות הדתית לא תמה.. להיפך! היא רק מתחזקת! ועובדה לכך היא שהדתיים הינם אחוז נכבד מתושבי יש"ע, למרות שהם עדיין לא הרוב. בעוד ממשיכי דרכם של דוד בן גוריון וחבורת הזבל שהייתה לו מתרצים את דעותיהם הפוליטיות כפירוש שונה לציונות ורואים בהשתקעות בעשרים מטרים הריבועים של גוש דן מימוש הציונות (למרות שלכולם ברור שמרכזו של העם היהודי היה במקומות כמו חברון וירושלים, ולכולם שוב ברור שהציונות כמה כרצון לחזור לערים הללו בסופו של דבר ולא לאיזה "רמת השרון" או "תל אביב") אנשי הציונות הדתית עדיין רואים במקומות הללו כמקומות חיוניים ביותר לעם היהודי וזה מתפרש ברצונותיהם לשרת את החברה שבה הם חיים בצורה הטובה ביותר, ולהתקדם כמה שיותר בצבא, מי יודע? אולי עשר שנים מהיום יהיה לנו רמטכ"ל חובש כיפה...

ראליסט

New member
זה לא מדוייק.

דויד בן-גוריון טען מהרגע הראשון לתום מלחמת ששת הימים,ואף בראיון שנתן לטלויזיה שנים מעטות לפני מותו,שתמורת שלום אמת,הוא מוכן לוותר על כל השטחים שנכבשו במהלך המלחמה,למעט ירושליים המזרחית. זו היתה השקפת התנועה הקיבוצית,ותנועת העבודה מאז מלחמת ששת הימים.אלא שאף אחד מהם לא האמין שייתכן שלום,ולכן הוקמו ישובים בגולן ובסיני. למרות זאת הקפידה תנועת העבודה שלא להקים שום ישוב ביש"ע,בשל החיכוך עם מליוני פלסטינים,שחלקם ישבו כבר במחנות פליטים. רק בשל עימות פוליטי פנימי,נתן בשעתו שמעון פרס (שר הבטחון דאז),אישור בדיעבד להקמת הישוב אריאל,בניגוד גמור לדעתו של רבין שהיה אז ר"המ.אני משוכנע שפרס מצטער על כך בדיעבד עד היום. אם לדויד בן-גוריון היתה "חבורת זבל",אז לבגין היתה חבורת פושעים שאינה שונה בהתנהגותה מהנורמות "המוסריות" של מתאבדי החמאס. לא יעזור לך-רוב העם תומך גם היום ביציאה משטחי יש"ע בתמורה להסכם שלום אמיתי. אפשר לבחון זאת-שימו בראש הליכוד מישהו מהמנהיגות "היהודית" שהשתלטה עליו,ותראו כיצד הוא צונח ל-15 מנדטים. אגב,רוב אילו שהגיעו להתיישב ביו"ש ועזה,עשו זאת כי המחירים של הוילות והקוטג'ים שנבנו שם לכל אורך השנים,היו מסובסדים ע"י ממשלות הליכוד למיניהן.אגב המרחק בין רמת השרון לבין ת"א,אינו שונה לעומת המרחק בין אריאל לת"א-רק שבאריאל אוהבי הנוחות קבלו הטבות כספיות שברמת השרון (ובצדק),לא היו מקבלים. ועדיין,ברוב חוצפתם לא החזירו עדיין חלקם משכנתאות שקיבלו.וזה פרסום מהימים האחרונים בלבד. ומה ה"תודה" שלהם??? לזרוק אבנים בחיילי צה"ל,כאשר אילו מפנים ...מחסן לא חוקי. איפה הציונות?? אצלם היא בטח לא קיימת.

MS6

New member
עוד פירוש לציונות...

אוקי אני רושם... להיות ציוני זה לא לזרוק אבנים. יש לך עוד? אולי גם לקבל ים הטבות מהממשלה ע"מ לפתח גידולים חקלאיים ובמקום זאת לעסוק בתעשיה?? גם זה ציוני מבחינתך?? שאל את חבריך הקיבוצניקים... אגב אתה טועה לגמרי.. את רוב היישובים ביש"ע הקימה תנועת העבודה. בעבר הסיסמא של תנועת העבודה הייתה משהו כמו "איפה שהמחרשה שלי תחרוש שם יהיה הגבול שלי" משהו כזה, המסמל שאין מקום לאף ויתורים לערביי ישראל ולא בגלל שלא היה אמון בהם בגלל שהם חונכו על אהבת שטחי ארץ ישראל. אולי אתה בתור אדם חסר תקווה ואמונה היית עובר ליש"ע בשביל הטבות כספיות אבל רוב תושבי יש"ע גרים ביש"ע מסיבות אידיאולוגיות מוצדקות וציונות המזכירות את ראשוני החלוצים בארץ ישראל, שכמוהם לא היו רצויים ע"י יושבי הארץ והממסד אבל עדיין החזיקו באדמותיהם מתוקף זכותם כיהודים לחיות בארץ ישראל. אגב בקשר לדוד בן גוריון.. 1. ידוע שאדם לקראת זקנה מתרכך 2. לאדם כמוהו אין אידיאולוגיה בגרוש וכדיברתי על אידיאולוגית השמאל לא דיברתי עליו כי הוא לא היה ממש אידיאולוג, הוא היה יותר פוליטיקאי, רק מהסוג המכוער יותר.

רונאל1

New member
זה באמת נורא שהקיבוצים עוסקים

בתעשיה ולא בחקלאות. ממש נזק חמור למדינה היצואנים האלה. רק לחשוב על כל העובדים שהם מעסיקים, במקום שיצטרפו למעגל המובטלים שהליכוד כל כך מתאמץ להרחיב. באמת לא בסדר.

MS6

New member
נכון ממש חבל

שהם מקבלים מלא הטבות מהמדינה בשביל לפתח חקלאות ולא תעשיה, לדוגמא עניין המים. הקיבוצים מקבלים סובסידיות רציניות בנוגע למים, חסרות כל פרופורציה, וזאת גם בקיבוצים שכמעט ולא עוסקים בחקלאות. ואגב אין לי מושג על מה אתה מדבר משום שמלבד מס' קטן של קיבוצים שהצליחו בעסקים הקיבוצים נמצאים בשפל כלכלי ויש להם חובות עצומים. אגב הוויכוח בכלל לא היה על תרומת הקיבוצים למשק הישראלי הוויכוח היה על מימוש הציונות... והקיבוצים מבחינה זאת פשטו את הרגל לחלוטין.

רונאל1

New member
תבוא בטענות לכל הליכודניקים המתחזים

בביטוח לאומי שגונבים כספי מדינה או לחבריך ממרכז הליכוד המושחתים שעוסקים בקומבינות יומם וליל, או אולי לעוזי כהן שבו ידיו בזבז מיליארדי שקלים של כספי ציבור כשטירפד את איחוד הרשויות המקומיות מתוך דאגה לחברי המרכז והפונקציונרים של הליכוד בעיריות בתקופה שבה לחלק גדול מהליכודניקים אין אוכל ו/או עבודה. תסתכל במראה, לפני שאתה מתבכיין על פאר התעשיה הקיבוצית. אגב, סתם לסגור לך חור קטן בהשכלה - הקיבוצים כמו הרבה אנשי עסקים ויזמים אחרים מקבלים ועוד איך הטבות ומענקים לפיתוח תעשיה (למשל מפעל מאושר, או מענק מהתמ"ס). אם נדמה לך שבשנת 2004 למדינת ישראל יש אינטרס שהקיבוצים יפתחו חקלאות אז כבודו מוזמן להתעורר. זה נגמר. אין שום מענקי חקלאות מלבד במים הזולים לכל חקלאי בישראל - יהיה קיבוצניק, מושבניק או פרדסן מראשון לציון. חלק גדול מהקיבוצים כבר אחרי תהליך הבראה עם תעשיה משגשגת ומספיק לראות את גל ההנפקות הנוכחי של חברות קיבוציות בבורסה כדי להבין את גודל ההישג.

MS6

New member
שוב.. דיברנו ציונות.

ההגשמה הסוציאליסטית מדברת על עבודת כפיים, על החקלאי היהודי. בפעם האחרונה שבדקתי סוציאליזם זה לא לפתוח מפעל רהיטים (רהיטי צרעה). אין לי בעייה עם תעשייה ישראלית יש לי בעייה עם החבר'ה הקיבוצניקים שיורקים על כל מה שלמדו לשנוא, קפיטליזם. האמת הם מגשימים הלכה למעשה את הציונות הרוויזיוניסטית.. "תבוא בטענות לכל הליכודניקים המתחזים בביטוח לאומי שגונבים כספי מדינה או לחבריך ממרכז הליכוד המושחתים שעוסקים בקומבינות יומם וליל" המשפט הזה צועק "גזען".. כל הליכודניקים גנבים? כולם מרמים את הביטוח הלאומי?? פשוט גועל נפש.. הטלת קללה על שליש (!!) מהעם. אני לא רוצה בכלל להיכנס לשאר הדברים שכתבת. שיהיה לך לילה טוב.

רונאל1

New member
אתה חי ב-1940?

מה זה הגשמה סוציאליסטית? אתה נורמלי? נראה לי שאתה כבר החלטת - התנתקת... אולי גם בשנת 2059 אתה מצפה מקיבוצניקים להיות חקלאים? ומי בדיוק מחליט שקיבוצים יחיו לפי ההגשמה הסוציאליסטית בשנת 2004? אתה? תומך מפלגה רקובה שמגשימה את מצע העבודה/מרצ, בא בטענות לקיבוצים שעוסקים בתעשיה ולא בחקלאות? לגבי הליכודניקים המתחזים - קצת הבנת הנקרא לפני שאתה רץ להתבכיין. לא כל הליכודניקים מתחזים בביטוח לאומי - אבל תבוא בטענות לכל הליכודניקים שכן מתחזים ויש רבים כאלה. בוא נשים את זה ככה, אם היית עושה סקר בקרב מתחזי הביטוח הלאומי הגנבים, היית מוצא שלליכוד יש תמיכה גדולה בהרבה מחלקו בבחירות האחרונות.

MS6

New member
אבל שוב הויכוח לא היה על זה בכלל!

דיברנו על הציונות הסוציאליסטית לא דיברנו על הציונות הרוויזיוניסטית ואם היא פשטה את הרגל או לא דיברנו אך ורק על הציונות הסוציאליסטית. וכן, היא פשטה את הרגל לחלוטין כשהיא הזניחה כל מה שהטיפה לו ואימצה כל מה שהיא רדפה. בטח שהליכוד של היום מבייש את הימין, ומבייש את ז'בוטינסקי. בועידות הליכוד מרוב כעס בא לי לעלות לבמה, לעקור את הפוסטר הענקי של ז'בוטינסקי, לשים במקומו את הפוסטר של בן גוריון ולהגיד לכל הח"כים והשרים שהם לא מייצגים בכלל את ז'בוטינסקי אני בטוח שעל מפלגה כזאת הוא מתהפך בקברו מגיע לכם פוסטר של עסקן פוליטי שיעשה הכל בשביל להשיג את מטרתו (גם להרוג יהודים, וגם לקבור את תרבותם) למפלגה מושחתת מגיע אדם מושחת, אבל הויכוח לא היה על ההגשמה הרוויזיוניסטית בשנות האלפיים, משהו שכמעט ולא קיים.

MS6

New member
אגב אתה לא יכול לברוח מהשטות...

האומללה שאמרת, לא צריך יותר מדי הבנת הנקרא בשביל לראות שאתה גזען. אני לא חושב שהצלחת לשכנע אף אחד בעזרת הכיפוי העלוב הזה של "קצת הבנת הנקרא לפני שאתה רץ להתבכיין".. אתה ממש מעורר רחמים.

רונאל1

New member
בדרניקו, משעמם -עושים הסבה לליצנות?

1. מרכז הליכוד הוא גוף מושחת ומגעיל (ואני גזען). 2. בקרב הגנבים שמתחזים בביטוח הלאומי כדי להוציא במרמה כספים יש רוב גדול של ליכודניקים (ואני גזען). 3. המפלגה העלובה שלך פשטה את הרגל מוסרית ואידאולוגית. הפכה למפלגת שמאל לכל דבר וכולכם כאן בפורום מחרפים נפשכם כדי להגן על הכיסא. (ואני גזען). 4. המפלגה המושחתת שלך דופקת בסדרתיות את עיירות הפתוח והאשכנזים הרבים המתגוררים בהם (ואני גזען). 5. בכלל כל הישראלים הרבים שנפלו למעגל העוני ב-3 שנות החירבון של הליכוד, הם אוכלוסיה הטרוגנית שאין לה כל מאפיין עדתי. 90% מהמובטלים הם יוצאי מערב אירופה, 99% מהעניים הם אשכנזים ו-95% מהאמהות החד הוריות, במיוחד אלה שמפגינות נגד האוצר כי אין להם אוכל לילדים הן אשכנזיות (ואני גזען). טוב, אז אני גזען.

למעלה