לייקרס מודל 2008/09

SHNIK

New member
המממממ

מאט הארפרינג, סיג'יי מיילס, רוני ברואר, מוריס אלמונד וקייל קורבר הם אולי לא הסווינגמנים הטובים בליגה אל בהחלט שחקנים שיכולים להתעלות על עצמם ולהפוך לכח משמעותי ברוטציה של הג'אז... באשר לגבוה הגנתי אני קצת יותר מסכים אתכם, יתכן שמילסאפ וג'רון קולינס לא מספיקים, פסנקו איטי מדי (אך עשוי להיות אחת ההפתעות העונה באספקטים שונים) וטומיץ' וקופוס מסתמנים כרכים, עם זאת אני חושב שמדובר בסגל עמוק שעשוי להספיק להפוך לאחד הכוחות השולטים בליגה העונה ונכון לרגע זה המועמדים מס' 1 שלי להפוך לפינליסטים העונה (שיפסידו לסלטיקס שיקחו בק טו בק). שניק.

Orenseg

New member
אין ספק שהם יכולים להיות כוח משמעותי ברוטציה,

אבל לג'אז עדיין יש בעיה בהגנת הפרימטר. רוני ברואר אמור לשמור על שחקן הפרימטר הכי טוב של היריבה אבל הוא עדיין לא פתר להם את הבעיה. בסדרת חצי גמר המערב נגד הלייקרס קובי פשוט הרג את הג'אז, שניסו לשים עליו את AK47, ברואר, הארפרינג, מיילס וקורבר ופשוט לא הצליחו לעצור אותו. קובי הגיע לקו 16 פעמים במשחק בסדרה ההיא (כולל משחק של 23 זריקות מהעונשין), 7 יותר מהממוצע שלו בעונה הרגילה. אני חושב שאם קובי היה מגיע לקו 7-8 פעמים פחות במשחק היה לג'אז הרבה יותר סיכוי בסדרה מולו (שנגמרה רק 4-2 וכללה כמה ניצחונות דחוקים של הלייקרס). אם הג'אז צריכים שחקן כלשהו בכנפיים, הוא לא צריך להיות סקורר אלא שחקן שמסוגל לשחק אופציה 3-4-5 בהתקפה (מאחרי בוזר-וויליאמס).

tal901

New member
כמה שחקנים מסוגלים לעצור את קובי?

לא לכל קבוצה יש שחקן כמו פוזי או בואן או אפילו בל... יוטה בנויה על התקפה בכל העמדות למעט אנדריי שגם יכול לתרום את שלו.

Orenseg

New member
וזו בדיוק הבעיה.

הג'אז מסתבכים בהגנה עם גבוהים, סווינגמנים ורכזים מהירים. אי אפשר לתת לשחקן אחד לעשות את הנזק שלו ולשתק את השאר, הם לא בנויים לעצור כמעט אף עמדה. שחקן ההגנה הכי טוב שם לדעתי הוא אנדריי קירילנקו, שמשחק מחוץ לעמדה הטבעית שלו (4) והצטלם לכמה פוסטרים של בריאנט בפלייאוף. לגבי שומרי פרימטר: אפשר להשיג די בזול בשוק, לא חייבים ללכת דווקא על פוזי/בואן/בל. הסאנס החתימו את מאט בארנס על חוזה מינימום וטרנים (שעולה לקבוצה כמו מינימום), וקבוצות עדיין יכולות להחתים את קווינטון רוס, בונזי וולס ורובן פאטרסון (שמכונה "קובי סטופר"). במקום ללכת לכיוון של תיקון הבעיה ולהחתים מישהו שבאמת יכול להאט את קובי, הג'אז בחרו לשים את הכסף הקיץ בהשוואת ההצעה של CJ מיילס (רק כדי שהבעלים יצא מבית החולים אחרי כמה ימים ויספר לתקשורת שמיילס overpaid).

הבעיה של יוטה זה לא בעמדות 2-3

הם בסדר גמור בעמדות האלה גם בהתקפה וגם בהגנה, זה שהם לא הצליחו לעצור את בריאנט לא אומר כלום בריאנט גם חגג גם על הספרס וברוס בואן, הבעיה של יוטה זה לא השמירה על שחקנים כמו בריאנט אלה העזרה בשמירה אליהם - זאת אומרת שהגבוהים שלהם לא יכולים לעצור שחקנים כמו בריאנט שמגיעים לצבע והם עושים מלא עבירות עליהם. יוטה בסדר גמור בשמירה על הפרימטר אבל הגבוהים שלה גרועים בעזרה בהגנה(היחיד שסביר זה מילסאפ) וזה הבעיה הגדולה של יוטה שמבדילה אותה מהטופ!

tal901

New member
ולא נראה שסלואן מודאג בכלל...

יש לו את אוקור והוא בוחר בקופוס היווני שזה אותו שחקן רק צעיר יותר ופחות טוב.. שאר הגבוהים רכים מאוד [כולל בוזר] ורק מילסאפ אחד. באמת שאני לא מבין למה לא לבחור בדראפט גבוה אתלטי או אחד שיודע לתת גוף, מה רע ברוי היברט למשל?

tal901

New member
ידוע, אבל...

כוונתי הייתה או דרך הדראפט או בטרייד. אני בטוח שהם יכלו להשיג גבוה אתלטי במקום הקופוס הזה... ושנה שעברה עם פרנצסקו או איך שקוראים לו.. אני פשוט לא מבין את הלך המחשבה ביוטה לפעמים.

chaiel

New member
דעתי:

לייקרס תגיע לגמר וגם תנצח בו, וזה גם אם ביינום לא יחזור לכושר שהוא היה בו שנה שעברה לפני הפציעה. אני דווקא לא בטוח אם חזרת ביינום תעשה טוב בכלל ללייקרס. הבהרה: זה המצב נכון לעכשיו שנתיים לפני תחילת הליגה, שאפחד לא יבוא בסיום העונה אם וכאשר הלייקרס לא יזכו באליפות ויגיד "היי, טעית".

the mnm factor

New member
לטעמי הלייקרס יקחו אליפות

אני מאוד אתפלא אם לא. הבעיה היא שהלייקרס יקומו ויפלו על איך בריאנט בוחר לעבוד- אם הוא יעבוד כפי שעבד כל השנה שעברה עד סדרת הגמר הם יקחו ולדעתי גם יהיו דומיננטים על כל הליגה. אם הוא יבחר לא לסמוך על החברים שלו כפי שעשה בסדרת הגמר, יחזור לקחת זריקות קשות ולחשוב שהוא יכול לקחת אליפות לבד הלייקרס יודחו על ידי קבוצה מנוסה כמו סן אנטוניו ובוסטון או קבוצה רעבה כמו ההורנטס או פיניקס- שזו השנה האחרונה שלה לעשות משהו בליגה ועם מאט בארנס ולופז אולי הם יעשו סוף סוף משהו. בכל אופן לדעתי אם קובי לא לוקח אליפות עם סגל כזה אפשר רשמית להכתיר אותו כ"לא מנהיג".

אי אפשר להתפלא

אם הם לא יקחו.. כי זה אומר שאתה חושב שהם בערך 3 רמות מעל שאר הליגה..וזה לא ככה.. אני לא חושב שמישהו יופתע אם בוסטון תעשה בק טו בק או אם הספרס או הפיסטונס יתעלו לאליפות נוספת.. אבל אין ספק שהלייקרס ניראים מצוין ועדיין..הם לא טיפלו בבעיות שמנעו מהם אליפות שנה שעברה..שזה אומר עוד גבוה חזק שיוכל להתמודד עם גארנט (כי פאו בעיקר אכל כאפות) ואין להם עוד קלעי מסוכן ליד קובי,מישהו שיגרום לסלטיקס לעבוד חזק על עוד מישהו.. כרגע הם שמים את הדגש על קובי ועל השאר לא עושים הגנה מיוחדת כי אין סיבה.. הלייקרס לא חיזקו את הסגל משנה שעברה וההבדל היחיד הוא החזרה של ביינום..אף אחד לא יודע עד כמה הוא ישחק טוב ליד פאו ואף אחד לא יודע בכלל איך הוא יחזור מהפציעה ומה תאכלס הוא שווה..אז מספרים שיש לו פוטנציאל אבל לא בטוח שהוא יהיה מסוגל לנצח בקרב גבוהים את פרקינס או ביג בייבי... בוסטון נשארת הרבה יותר מאסיבית וחזקה הגנתית מתחת לסל והלייקרס חייבים גבוה חזק שיעלה מהספסל ויתיש טיפה את גארנט ופרקינס שהיו מאוד דומיננטים שנה שעברה..

the mnm factor

New member
לא יכול להגיב להודעה הזו

אני אמרתי שאני אתפלא אם הם לא יקחו והמשפט הראשון שלך הוא "אי אפשר להתפלא אם הם לא יקחו" ומיד אחרי זה גם טענת שזה אומר שאני חושב שהם בערך 3 רמות מעל הליגה. לא מסוגל לנהל דו שיח עם בן אדם שפוסל את הדעה שלי כבר מהמשפט הראשון ואז גם מכניס לי מילים לפה. מצטער.

מצטער אם הבנת לא נכון

התכוונתי שהמשפט שאמרת היה מאוד נחרץ והראה כאילו שאתה מתכוון שהם 3 רמות מעל הליגה.. כי זה בערך אומר שאם נניח בוסטון תעשה אליפות אז אתה תתפלא.. אבל באמת זה מה שאתה חושב אז סבבה לגיטימי..פשוט אני טענתי שהלייקרס לא שינו כלום ממה שגרם להם להפסיד ת'אליפות שנה שעברה אז לא ברור לי איך אתה כל כך נחרץ..

the mnm factor

New member
נחרץ? למה הוא נחרץ?

אני באמת אתפלא אם הלייקרס לא יקחו אליפות בשנה הבאה- מבחנתי כשמקללים את כל הנתונים רואים (או לפחות אני רואה) שהלייקרס היא המועמדת המובילה לתואר ולכן אני אתפלא אם היא לא תיקח אותו השנה. היא הגיעה לגמר בצורה משכנעת ללא ביינום ונצבה מול בוסטון רעבה- השנה היא זו שתהיה רעבה בעוד בוסטון כבר השיגה את מטרתה, הצטרף אליה אול סטאר פוטנציאלי ועוד ליריבה היחידה שנצחה אותה לקחו את אחד הפאקטורים הגדולים בנצחון (פוזי). אף אחת מהיריבות שלה לא התחזקה באופן משמעותי והיחידה שכן התחזקה (יוסטון) היא לוזרית עד שיוכח אחרת. אז עם מי נשארנו? סן אנטוניו וניו אורלינס. לי קשה מאוד לראות את אחת מהן מתמודדת עם הלייקרס של היום- זה לא סותר את העובדה שהן יכולות לנצח אותה והאמת? אני אשמח אם פול ילך לגמר, אני פשוט לא רואה את זה קורה.

ה מרקיז

New member
ללייקרס חסרים 2 שחקנים להיות הכי חזקים בליגה

קודם כל חסר להם סווינג מן שיודע לשמור ולקלוע שלשות. אבל בעיקר לשמור ואחד שהולך חזק על הריבאונד. שנית חסר להם 4-5 מחליף שיתן מנוחה לגאסול\ביינום וגם שיריץ את ההרכב השני כמו שפיל ג'קסון אוהב. את אודום אני רואה כשחקן שישי. אומנם הלייקרס העפילו לגמר המערב, אבל הם במינוס טוריאף כרגע ולא חידשו את הפנים שלהם ולך תדע איך ביינום ישתלב. גם עם ביינום עדיין הלייקרס פחות חזקה מבוסטון שמה שיכול לשחק לרעתה זה השובע.. אבל לך תדע מה הם מכינים לנו שנה הבאה.. אחד משחקני המפתח לדעתי יהיה אריזה. אם הוא ין את האתלטיות, הריבאונד וההגנה שהלייקרס צריכים הם יגעו הפעם בטבעת.. מקסימום אודום יילך הבייתה שנה הבאה ויביאו סמול וגארד במקומו ובמקום פישר..שיהפוך כנראה לשחקן שישי.

Orenseg

New member
ריבאונד זו לא הבעיה של הלייקרס.

יש להם בליינאפ סנטר של 10.7 ריבאונדים למשחק (ביינום במשחקים בהם פתח), PF של 7.8 (גאסולינה), SF של 10.6 (אודום) ואפילו SG של 6.3 (בריאנט)! גם אם המספרים של השחקנים יפגעו קצת העונה, אני לא מבין למה הם צריכים עוד ריבאונדר.

למעלה