לייקרס מודל 2008/09

OrEl74

Well-known member
מנהל
לייקרס מודל 2008/09

בעקבות שיחה שהיתה לי עם חבר ביום שישי שבה הוא טען שהלייקרס נמצאים רמה אחת מעל המערב בעונה הקרובה התחלתי לחשוב על זה קצת. בהתחלה אמרתי לעצמי "מה הוא מבלבל ת'מוח"? אבל אח"כ הסתכלתי שוב על הקבוצה לוס אנג'לס ובאמת תהיתי מי יכול לתת להם פייט? הסגל של הלייקרס כולל את השחקן הטוב בעולם (או לפחות אחד מהשלושה הטובים בעולם), פאו גאסול, לאמר אודום, אנדרו ביינום, דרק פישר, לוק וולטון, טרבור אריזה, ג'ורדן פארמר, סאשה וויאצ'יץ ועוד כמה שחקנים שאמורים להיות שוליים יחסית. מה שמפחיד בסגל של הלייקרס הוא ששלושת השחקנים המובילים שלהם (קובי, פאו ולאמר) נמצאים בשיאם פחות או יותר וזה גם מה שמבדיל אותם מסן אנטוניו המזדקנת או מניו אורלינס הצעירה, יוטה כמו תמיד היא תעלומה שאי אפשר לדעת איך הם יראו בבוקר. מה אתם אומרים? מישהו יכול למנוע מהלייקרס ההגעה נוספת לגמר?

OrEl74

Well-known member
מנהל
הבהרה לגבי יוטה (לפני שתקפצו עלי)

יוטה זאת לא דנבר ומדובר באחת מהקבוצות היציבות בליגה. כשכתבתי שאי אפשר לדעת איך הם יראו בבוקר התכוונתי לבוקר פתיחת הליגה, האם קירלנקו ישאר? האם בוזר שוב יפצע (למרות שהוא סוחב יפה בשתי העונות האחרונות), האם דרון ימשיך להשתפר ויהפוך סופית לבעל הבית ביוטה? השאלות האלה בעיניי הן תעלומה ולכן קשה לי להגיד שיוטה תהיה מועמדת להגעה לגמר בעונה הקרובה. תמיד הם היו ויהיו קבוצה טובה אבל פה זה מסתכם פחות או יותר.

gambit forever

New member
מבחינת כישרון הלייקרס עולים על שאר המערב

אבל כפי שכולם יודעים כישרון זה לא הכל. בנוסף עולות הרבה שאלות לגבי הלייקרס: האם הרחבה של הלייקרס לא תהיה צפופה מידי עם ביינום וגאסול כיוון ששניהם לא ממש איום מחצי מרחק ומה-3? איפה יתפקד אודום והאם הוא יסתדר בתור SF? האם פישר יוכל להחזיק עוד עונה ואם לא האם פארמר כבר יכול להחליף אותו? אלו השאלות הגדולות. האיום הגדול על הלייקרס הוא מכיוון יוסטון וניו אורלינס. אם ביוסטון הכל יסתדר (ובייחוד הראש של רון ארטסט) הם על גבול הבלתי ניתנים לעצירה וניו אורלינס רק השתפרה מהשנה שעברה שפול צבר עוד ניסיון ועם התוספת של פוזי שיכול להיות הגרוש ללירה בשביל שניו אורלינס תהיה אלופת המערב.

SSPB

New member
הם באמת נראים המועמדים הראשיים

לאליפות! לדעתי בוסטון צריכה להתאמץ אפילו יותר מהעונה כדי לקחת שוב. אבל כל זה אם ביינום ישתלב טוב כי עם ההצטרפות שלו תיהיה טובה וביחד עם תוספת ניסיון וחיבור קבוצתי זה יגמר בטבעת!

Orenseg

New member
אני מקווה שכן,

אבל אחרי גניבת הגאסול זה תלוי יותר בהם מאשר באחרים. הם קיבלו הרבה יותר כשרון משנתנו. הבעיות? 1. עם כל ההתעסקות בכשרון שיש להם ובזה שקובי כבר לא מבקש טרייד, נוטים לשכוח שאודום לא נותן ללייקרס את מה שהם צריכים בSF: קליעה מחוץ לקשת והגנת פרימטר. משחק הגבוהים של אודום וגאסול נראה טוב בסוף העונה, כשהשניים ניצלו את האיטיות של הגבוהים בג'אז ובספרס (או את העדר ההגנה בנאגטס). כשאודום יקבל שומר מהיר יותר בSF זה יראה אחרת. 2. אי אפשר להתעלם מזה שפישר כבר בן 34 וסביר להניח שלא יסחב עונה שלמה+פלייאוף. אני לא בטוח שפארמר מתאים להיות רכז פותח כשפישר ישב בחוץ. 3. אוהדי הלייקרס אוהבים לעשות מביינום שאקיל הבא, אבל אי אפשר לדעת איך בדיוק הוא יחזור מהפציעה שלו. 4. הספסל של הלייקרס לא כ"כ מרשים כמו שעושים ממנו. חמישיה שניה של פארמר-וויאצ'יץ'-{וולטון/אריזה/רדמנוביץ'}-פאוול-{מיהם/מ'בנגה} היא לא כזו שמשנה משחקים. גם בלייקרס מודעים לזה ולכן יש אפשרות שהם יורידו את אודום לספסל ויעלו אותו כשחקן שישי. אני לא חושב שזו הדרך להוציא את המקסימום מאודום, בטח בעונת חוזה.

הכפפה

New member
אודום, לייקרס

אודום שיחק בעבר SF, ודי בהצלחה. יש בלייקרס צוות מאמנים די מכובד שאם הוא לא לחוץ לבצע טרייד על אודום, כנראה שאודום הוא מבחינתם פתרון טוב ל-SF. לא הייתי ממהר לומר ש"זה יראה אחרת". אין יותר מדי קבוצות במערב עם שחקנים טובים ממנו בעמדה הזו. ובאופן כללי לגבי מקומם של הלייקרס (לא תגובה ישירה להודעה מעליי) - הלייקרס הם לא בלתי ניתנים לעצירה, אבל המערב הוא קודם כל שלהם להפסיד! קבוצות אחרות יהיו אלו שיצטרכו עונות שיא כדי לעבור אותם.

ikrmr

New member
בכושר השנה האחרונה ועם ביינום, יגיעו לגמר

בס"ד בכוש של השנה האחרונה ועם אנדרו ביינום, שיכול להתפתח לשחקן אף מרכזי יותר מאודום אך הוא עדיין ממש צעיר, רוב הסיכויים שיגיעו גם בשנה הקרובה לגמר.

rapgamer4ever

New member
אפשר לנחש, אסור להיות בטוחים

כן- הלייקרס נראים פייבוריטים. כמו שהלייקרס נראו בעונת הגלאקטיקוס, כמו שדאלאס נראו אחרי שהעיפו את הספארס וכמו שמיאמי נראו לפני העונה בה עפו בסוויפ. על הנייר ללייקרס יש הכי הרבה כלים, אבל מספר היריבות שלהם גדול מאוד. סאן אנטוניו היא סאן אנטוניו, יש לה את אותה רביעייה קבועה (השלישייה ופופ) שהוכיחה את עצמה כבר מספיק פעמים. גם לניו אורלינס סיכוי מצוין, הם חיזקו את העמדה הבעייתית ביותר שלהם, ובכך למעשה גם הוסיפו מימד התקפי משופר משל מו פיט וכמובן הביאו את הקובי-סטופר הטוב ביותר בשוק. פוזי מוסיף להם גם נסיון, הם יכולים להגיע השנה עד הסוף. קבוצה נוספת בגדר סימן שאלה גדול היא יוסטון, אני אישית לא מאמין שהיא תלך עד הסוף אבל היא בהחלט יכולה להעיף כל יריבה. לחמישייה הגנתית של אלסטון-טימאק-באטייה-ארטסט-יאו יש פוטנציאל לא פחות גדול משל בוסטון השנה או אפילו משל דטרויט 2004. וקבוצה נוספת שלדעתי עוד יכולה להפתיע היא פיניקס. עדיין יש לה את כל הכלים, עכשיו עם מאמן שמדגיש גם את הצד ההגנתי יש סיכוי שסופסוף הוא יוכלו להתקדם, גם אם לא לאליפות הם בהחלט יכולים להעיף את הלייקרס. ובכלל- ללייקרס עצמם סימני שאלה רבים. האם הרכב של רכז זקן, סמול פורוורד גבוה ו-2 גבוהים קלאסיים הוא לא קצת כבד? איך ביינום יחזור מהפציעה? ואיך יסתדר צמד גבוהים בינוניים מאוד הגנתית כשאף אחד מהם לא מספיק זריז לצאת לפאוור פורוורד נייד? הלייקרס פייבוריטים, ועדיין הסיכויים שלהם לדעתי לא עוברים את ה-50%. אין ספק בכלל שיש מי ש*יכולה* לעצור אותם.

stevey1

New member
מה אתם חושבים?

איזה טרייד הגיוני יכול לפי דעתכם לשפר את נקודות התורפה שלהם?

rapgamer4ever

New member
אני חושב שהם צריכים קודם לזהות בעיה

ורק אז לנסות לתקן. אני העליתי בתגובה שלי פה מספר סימני שאלה, אך אף אחד מהם לא הוכח כחסרון. קודם נראה מה החסרונות ואז נחשוב איך כדאי לפעול. ובכלל- גם קבוצות לא מושלמות לוקחות אליפות. צריך לראות אם משהו מקולקל כדי לנסות לתקן אותו, בקיצור.

tal901

New member
טרייד על אודום.

טרייד על אודום+פישר/פארמר כדי להשיג רכז [אולי היינריך?], ולתת לאריזה/רדמנוביץ/וולטון לריב על דקות בתור העמדה החלשה בחמישייה. אם אפשר אודום+פישר+תוספת על היינריך+ניוציני יכול להיות מצויין לליקרס פחות לבולס [אבל למי אכפת מהם???].

OrEl74

Well-known member
מנהל
קודם כל, לי אכפת מהם!!!

שנית, אני קונה טרייד של אודום על היינריך 1 על 1. ובלי קשר, ללייקרס יש את פישר ואת פארמר ובמצב הקיים שבו קובי במיילא מקבל את ההחלטות זה בהחלט מספיק להם. גם לבולס בזמנו לא היו רכזים מדהימים, הכל פשוט עבר בידיים של ג'ורדן ופיפן והרכזים היו צריכים בעיקר לדפוק איזה שלשה מידי פעם.

tal901

New member
איך ידעתי שתיקפוץ?../images/Emo8.gif

ואני חושב שיהיה בעיה עם גודן...

OrEl74

Well-known member
מנהל
הבעיה העיקרית של הלייקרס

היא מתחת לסלים, פאו וביינום נמצאים של דיי לבד והמחליפים שלהם בינוניים ומטה. ביינום אמנם צעיר אבל אין לדעת איך בדיוק הוא יחזור מהפציעה וסביר להניח שלפחות בהתחלה ינסו לא להעמיס עליו יותר מידי. את פאו בטוח שהם ינסו לא לשחוק יותר מידי כדי שיגיע כמה שיותר רענן לפלייאוף ולכן במחזור גבוהים סבירים יש ללייקרס בעיה רצינית. כריס מיהם פצוע בערך מהיום שהוא הגיע ל-L.A, ולדימיר יתופקד מידי פעם כ-PF וירביץ ליריב וג'וש פאוול יקבל איזה 20 דקות לערב במטרה להקל על ביינום אבל כמו שזה נראה כרגע פאו וביינום הולכים לבלות דיי הרבה על המגרש וצריך לזכור שזאת תעלומה בפני עצמה כי אף אחד לא יודע איך הם יתפקדו ביחד.

malone2

New member
יוטה תיהיה מועמדת רצינית השנה

יש להם סגל צעיר שרק ילך וישתפר (בוראר, מיילס, מילסאפ, קורבר), בוזר ואוקור בשנת חוזה, ודרון הוא כבר ממזמן בעל הבית ולדעתי הרכז הטוב בליגה.

rapgamer4ever

New member
לא מאמין

כבר כמה שנים חסרה להם הגרוש ללירה מה שנקרא. הוא טובים מאוד, אבל לדעתי לא טובים מספיק לאליפות- הם צריכים טרייד. וההגנה שלהם פשוט לא טובה- דרון מחפף, בוזר ואוקור בינוניים ביותר.

malone2

New member
הם צריכים גבוה הגנתי

לא יותר מזה. יש ליוטה את הסגל אולי הכי צעיר בליגה, הם יכולים רק להשתפר.

rapgamer4ever

New member
גבוה הגנתי זה במקום אוקור

בלי אוקור יש בעיית שלשות. אני מסכים שצריך גבוה הגנתי, אבל בנוסף צריך סקורר בעמדת 2-3. שני אלה במקום אוקור וקירילנקו. זה נראה לי די רפורמה, יש להם מה לשנות.

למעלה