לייזר,

לייזר,

אני מבקשת סליחה. על זה שקבעתי מפגשים ולא התייעצתי איתך קודם לגבי זה. (ואחרי זה עוד נעלבתי שלא באת...) ואני בכוונה כותבת את זה בצורה הזו, כי הסליחה מגיעה לך פומבית.

ואם כבר פומבי... ../images/Emo59.gif

יש לי כמה שאלות אליך (ואני מקווה שתענה):
איך את רואה את הפורום מהעיניים שלך?
מה אחריותך כמנהל?
האם הפורום הוא רק אתר שפועל מכוח האינרציה או יותר מכך? ואיך אתם, חברי הפורום, רואים אותו? איך הייתם רוצים שהפורום יראה? והאם אני צריכה בכלל להשקיע מאמצים בתוכניות גרנדיוזיות , במפגשים וכדומה? האם יש טעם ,בכלל, בכך? זה לא הל"ל שעורכים מפגשים, טיולים וכדומה? מה הייחוד של הפורום? האם יש לו איזו מטרה? מה זה המקום הזה, מפגש חברים? כמה יוצאים בשאלה שנפגשים מידי פעם וחברים אחד של השני? ושאלת השאלות: האם נשרוד? וכמה זמן? ומה יהיה איתנו? <מיכלי זורקת פצצות ומקווה שהן לא יפגעו באף אחד>

השואלת צריכה גם לענות, לא../images/Emo35.gif

יכול להיות שאני רואה הכל מנקודת מבט מאד אמוציונלית, אבל המקום הזה נראה לי כמו בית. ואולי לא רק לי. מקום שאפשר להוציא בו קיטור, לצחוק ולבכות מיד פעם. אני חושבת שיש מקום למפגשים ולקצת יותר מטישים כל שבוע. מידי פעם המוטיבציה של בעניין הזה נגמרת, עקב אי שיתוף פעולה של החברים , אבל בד"כ אני מאד מוכנה ליזום בתחום. הייתי רוצה שהמקום הזה יהיה יותר מאורגן. יכול להיות שיש לי שאיפות גדולות ואני סתם הוזה, או סתם סובלת מיתר מוטיבציה-קומונרית. אני נורא רוצה שיהיה פה איזה סדר קבוע- סיכום שבועי, פינות קבועות, איזה "ועידת קישוט" כזו, שתחשוב על רעיונות. גם אם זה לא אירגון ממוסד, ממש חשוב לי שיהיהו מפגשים והכל יהיה מאורגן באיזו דרך. הייחוד של הפורום הוא בזה שכל אחד יכול לבוא לפה: חילונים, דתיים, יוצאים (כמובן) וסתם מחבתים"ם. ולכולם יש מקום. אני לא יודעת אם מישהו חושב על מטרות לפורום ואם בודקים אם עמדנו ביעדים, אבל המטרה היא להוות פה איזה מקום שנרגיש בו טוב, איזה מקלט, מקום שנרגיש בו כמו בית. שאולי חסר לחלק גדול מאיתנו. זה אמנם נהיה מקום מפגש לחברים אבל יותר מהכל אני חושבת שזה פורום תמיכה ליוצאים בשאלה. מה, לא ככה? ואני חושבת שנשרוד. אני לא יודעת כמה זמן בדיוק ומה יהיה איתנו, אבל נשרוד כמה שנים טובות עד שנתפגר, נתבגר ונמות.

MonShrie

New member
אני. (אחלה כותרת, לא?)

לי הפורום נראה פחות כתמיכה ויותר כמקום מפגש ושמיעת דיעות. הייתי שמח אם היו יותר מפגשים ודברים כאלה, ואז אולי הפורום היה יותר "קבוצת תמיכה" - אבל יש שלש בעיות בזה: 1) בירושלים הרבה יותר קשה לארגן אנשים. 2)לי אין זמן וכסף. 3)אני לא כל-כך צריך "קבוצת תמיכה", סתם צריך חברים. ואת זה יש לי כבר - פעם אמנם הייתי צריך, ואז הכרתי את הפורום ואת הלל. עכשיו אני כבר מכיר חברים והכל זורם בכיף. אני מקווה. עכשיו המצב הוא שאני נכנס לפורום כדי לקרוא דברים מעניינים שאנשים כותבים. דרך אגב, מה זה מחבתים"ם?

דתילוני

New member
ואני חושב

שיש מקום ליותר מפגשים מאשר פעם בשבוע, אבל אלו צריכים להיות באותו רמה של הטיש, ז"א אם באו רק שלושה אנשים אז יופי, וזאת כדי שיהיה מצב שיהיה מפגשים במקומות שונים בארץ בקשר ליזמה, כמו שלה פיי אמרה, זה הרגשה אישית, אני אוהב לעזור, אבל אין לי זמן, אז אם מארגנים משהו אני מתנדב לעזור במה שהזמן מאפשר לי לעזור, זה שאת מרגישה כמו בבית, ולכן את רוצה לראות את כולם נהנים כמו בבהית שלהם, זה מאוד יפה, אבל יש כאלה, שלא "רוצים" לראות את המקום הזה כבית אלא רק כמקום מפגש לחברים / דעות / או משהו אחר, ולכן הם לא ישתתפו באופן פעיל לא בפורום ככותבים ולא במפגשים כאורחים, טוב, כבר כתבתי הרבה מדי, ואבדתי את חוט המחשבה, אם יהיה לי עוד משהו לומר אני אגיב לתגובות שלכם

Le Fay

New member
תראי...

אין לי מושג אם אני חברת פורום או לא. מה שבטוח, "האם את צריכה להשקיע מאמצים" או לא, כאן או בכל מקום אחר, זו שאלה בינך לבינך ועניין פרטי שלך, לא? לדעתי אנשים באופן כללי, ובטח גם כאן, פחות צריכים שיארגנו אותם ויותר צריכים שיקשיבו להם, ואולי גם ישאירו מקום ל"דיבור" איתם למקרה שמתחשק להם לדבר. אבל זו דעתי האישית והיא לא מחיבת אף אחד, גם לא אותך ולא את לייזר כמובן. כיוון שתמיד העדפתי שאלות על תשובות, הנה לך כמה שאלות: מי זה "נשרוד" ולמה חשוב כרגע כמה זמן? למה משנה מכוח מה זה פועל, כל עוד זה פועל? ואם נגדיר את עצמנו והמקום לעכשיו, זה יהיה נכון גם מחר בבוקר? מטרות קובעים כדי להתוות כיוון או לשם עצמן? וכשיש כיוון, בשביל מה לקבוע מטרות - רק כדי להעביר עליהן פעם "וי" ואז לקבוע חדשות? אי אפשר סתם לטייל יחד ולראות מה קורה, תמיד צריך לברר מראש לאן זה מוביל? למי איכפת עכשיו מה יהיה איתנו? קשה לנו לחכות ולראות?

ניסיון לתשובות

כשפתחתי את הפורום פתחתי אותו כדי שיהיה ליוצאים בשאלה מהמגזר החרדי (אז התייחסתי רק ליוצאים חרדים) מקום לדבר, להתייעץ, לשתף וסתם לשפוך את הלב ו/או לזיין את השכל. לא תכננתי אז מפגשים, לא חשבתי על שום דבר גרנדיוזי. סתם. פורום. באינטרנט. נדרשו לפורום כמה ימי פעולה כדי שאבין שלא מדובר רק במגזר החרדי אלא גם במגזר הדתי, על שלל בעיותיהם ומצוקותיהם של היוצאים ממנו. איך אני רואה את הפורום? אותו הדבר. מקום מפגש וירטואלי ליוצאים בשאלה מהמגזר החרדי ומהמגזר הדתי, מקום בו מתגבשים חברויות שונות וקבוצות שונות שמטבע הדברים, החברים בקבוצה לא מסתפקים במפגש הוירטואלי ונפגשים גם במציאות. האחריות שלי כמנהל פורום היא לשמור עליו. בלי קללות מיותרות, בלי הפרעות שונות. הפורום הוא מקום הפועל מכוח החברים בו. אם החברים רוצים להמשיך לכתוב ולהמשיך להיות בו - הוא פועל. ברגע שלא, אין טעם להחזיק אותו חי בכוח. מטרת הפורום היא כאמור, מקום בו ניתן לספר ולשתף את החברים האחרים בדברים העוברים עלינו. האם נשרוד? כמה זמן? לא יודע. אנחנו "שורדים" כבר שנתיים (כמעט) ולא נראה לי שזה הולך להסתיים בקרוב. בכל אופן, השאלה אם נשרוד או לא, לא תלויה בי וגם לא בך אלא בכל אחד ואחת מחברי וחברות הפורום. יכתבו? יהיו כאן? נשרוד. לא? לא! מה יהיה איתנו? נראה לי שאפילו לגבי עצמי אני לא יודע מה יהיה, בטח ובטח שלא לגבי כולנו...

לייזר הקלטנו אותך

כשפתחתי את הפורום פתחתי אותו כדי שיהיה ליוצאים בשאלה מהמגזר החרדי (אז התייחסתי רק ליוצאים חרדים) מקום לדבר, להתייעץ, לשתף וסתם לשפוך את הלב ו/או לזיין את השכל עכ"ל האם המטרה היום נשארה כנ"ל או ההיפך מזה? רק ליוצאים ....... ל......... פתרונים

תשובות ../images/Emo8.gif

אני רואה את הפורום בדרך כלל בשורות אבל אם אני מאוד עיפה וישבתי יותר מידי על תרגיל שבדיעבד התברר כאי פתיר. אז אני רואה אותו בכתמים בדרך כלל צהובים עם קצוות דוקרים.
אני היתי רוצה שהפורום תמיד יראה בשורות. או שכולם יראו אותו בכתמים גם.
לגבי מאמצים בתוכניות גרנדיוזיות... זה נשמע רעיון מצוין! אני בעד להקים אומגה מירושלים לתל אביב.
במפגשים. אם בא לך תשקיעי ואם לא לא. את לא מחויבת לאנשים ווירטואלים.
אם את נהנית מזה אז יש טעם. (זה לא נכון תמיד אבל לגבי הנושא הזה אולי כן)
מה הקשר להלל?
הייחוד של הפורום... טוב הקיום ברור לגבי הייחוד תני לחשוב רגע על ההוכחה.
המטרה של הפורום? חשבתי שכולנו הסכמנו שלחיים אין מטרה אז למה שלפורום תהיה מטרה?
זה לא מקום זה דף שאפילו אין לו הסטוריה בתור עץ.
כמה יוצאים נפגשים? זה שאלה לסטסטיקן חטטן ומשועמם.
לא נשרוד. כולנו נמות. אני מקווה שלא על ידי משאית.
כמה זמן?
מה יהיה איתנו? תלוי אם את מכוונת את הפצצות עלינו וכמה את טובה בזה.

תנאית

New member
היי היי../images/Emo12.gif-האיקון הזה בחזקתי, לא:)?

ותקווי שלא הסגרת משו...

אבזץ

New member
תגידי, קרה משהו שאני יכול לעזור?

אני ממש מודאג, ברצינות!!!

אידאלוגיה מראש קטן ../images/Emo4.gif

כנראה שאני לא מתאימה לראש של המקום הזה. לי יש תוכניות, יש לי שאיפות, אני רואה דברים "מעבר", אני יוזמת. אבל כנראה שזה לא מתאים למקום הזה. עשיתי מאמצים גדולים לגבי המפגש ומאד רציתי שהוא יתקיים, אבל לאף אחד לא אכפת יותר מידי, אין שיתוף פעולה, אז למה שאתאמץ? גם לי יש עיסוקים, די והותר למען האמת, אבל עדיין הייתי מוכנה להשקיע קצת מאמץ. אבל אם המאמץ הזה לא מוערך ואפילו די מזולזל, אז עדיף שאשקיע את האנרגיות במקום אחר. אולי אלך לפתוח ליין מסיבות בהאומן 17... מיכל נ.ב- כספם של המשלמים למפגש יוחזר בפעם הבאה שאגיע לטיש.

KaleMoid

New member
אל תתיאשי מיכל

אנשים כאן פשוט רוצים לדבר .מפגשים הם דבר נחמד, אבל פשוט לא בתדירות מופרזת.זו לא בעיה אם באים או לא. בפורום כמו בחיים אנשים לא ששים למחויבות,וזה הגיוני. אבל,תבורכי על היוזמה והמאמצים.אנשים כמוך חסרים בכל מקום, באמת אל תתיאשי ,אולי באמת תעשי משהוא ארגוני במקום אחר. בהצלחה

אני לא מתייאשת מהעולם...

אלא מהמקום הזה ספציפית. מחויבות? לא ביקשתי דבר כזה, אלא רק לצאת קצת מהנצנציות פה. יותר מזה לא ביקשתי. אין לי כוח להילחם בטחנות רוח. אני הולכת לפעול במקומות שקצת יותר משתפים פעולה ורוצים ג"כ ליזום. מספיקה לי המחויבות לתא שנירשמתי אליו באוניברסיטה. פה סיימתי כבר את "שליחותי".

rigoletto111

New member
רוצה לרוץ לראשות האגודה

בראש תא "מחפשת" - תא היוצאים בשאלה באוניברסיטה העברית?

למעלה