לייזר להסרת צלקות?

selabash

New member
לייזר להסרת צלקות?

שלום! אני בן 25, לפני חצי שנה עברתי תאונה בה החלקתי, עפתי באוויר ונחתתי על פינה חדה של נירוסטה. עשו לי 4 תפרים בלחי. במרפאה אחת בתל-השומר שמעתי על ניתוח בלייזר להסרת הצלקת, ופלסטיקאי אחר ייעץ לי על ניתוח פלסטי, בו פותחים את האזור ומסדרים מחדש. מה ההבדל? ומהי המלצתכם?

תיקון צלקת

ישנן שיטות שונות לתיקון צלקות. מה שנראה מהתמונה שצרפת אינו ברור. יש מעין צלקת עדינה ושטוחה ולצידה בצמוד ממש צלקת בולטת. האם זה נכון? או שהבליטה היא הצלקת עצמה? האם היה זיהום בבעת ריפוי הפצע? האם נפתח החתך לאחר הוצאת התפרים? מה המוצא העדתי שלך? כל אלו שאלות שחשובה התשובה עליהן כדי שניתן יהיה לענות.

selabash

New member
ניתוח להורדת צלקת

הבליטה היא הצלקת עצמה. לא ידוע לי על זיהום שהיה, אבל בכל אופן נתנו לי זריקת טטנוס למניעת זיהום, היות ונפלתי על זכוכית. החתך לא נפתח לאחר הוצאת התפרים. אני נולדתי בארץ, אבא שלי בעירק, ואמא שלי היא דור שביעי שנולד בארץ. מה המחיר של ניתוח מסוג זה? האם הביטוח של מקום העבודה צריך לשלם בעבור הניתוח? האם בחו"ל (קנדה או ארה"ב) ישנם שיטות טובות יותר לביצוע ניתוח זה מאשר בארץ? ומהי עצתך אליי?

תיקון צלקת

אם הצלקת בת שישה חדשים ניתן לנסות ולטפל בה בלי נתוח. ניתן להזריק סטרואידים (קורטיזון), ניתן לחבוש יריעת סיליקון. גןם הזמן עושה לעיתים את שלו. לא מומלץ לגשת לכריתת הצלקת בנתוח, בודאי לא בשלב מוקדם זה, כיוון שאם כבר יצרת צלקת בולטת (קלואידית או היפרטרופית) על חתך שנתפר והתרפא בתהליך תקין; נתוח לכריתת הצלקת עשוי להותיר צלקת חמורה יותר מזו הקיימת. בנתוח יש לשלב מספר פעולות בנסיון למנוע חזרת הקלואיד, אך זה לא תמיד יועיל. אין בחו"ל שיטות שלא קיימות בארץ לטיפול בצלקות ואין מה לחפש בניכר בנושא זה.

למעלה