מכירה גם מכירה
אני מניחה שמי שמתעסק בעיקר באזרחי לא ייקח תיק של רצח, אבל בהחלט ראיתי תיק של הריגה וגרימת מוות ברשלנות, שהוא אגב אחת ההצלחות היותר גדולות בקריירה של אותו עורך דין. כמובן שלרוב יהיה מדובר בעבירות שהן לא ממש הקייס הרגיל של להוציא עבריין מבית סוהר וכל מיני עתירות אסיר, אלא כפי שציינתי - צריך מישהו שיודע להתעסק עם הרבה ראיות וניירת ולכתוב משהו קוהרנטי מה שיפה לטעמי בליטיגטורים הטובים באמת, זה שהם יכולים להנחית את עצמם על כמעט כל דבר. לפעמים לוקחים ייעוץ חיצוני מעורך דין שמתעסק באותו תחום, למשל נותנים לו לעבור על הדברים או מבקשים שיסביר איך דברים עובדים לפעמים גם המתמחה צריך לעבוד שעות נוספות בלגלות בעצמו איך דברים עובדים (כבר נתנו לי מלא פעמים לחפש דברים במשפחה/מקרקעין כמתמחה, והיו פעמים ששימשתי בעצמי כמומחית והסברתי לשותפים דברים, למשל אם זה קורס שלמדתי ואני יודעת טוב). אבל אין ספק שזה קורה, וממש לא רק עורכי דין "קטנים". אל תשכחי שמשרדים גדולים הפכו להיות ל-one stop shop. לקוח שייצגת אותו יפה באיזו תביעה ופתאום הסתבך עם החוק או פתאום הסתבך עם איזו ירושה, יכול לתמוה אם תסכים לייצג אותו, וקשה מאוד להגיד "לא"...אפילו אם זה יגזול ממך הרבה כוחות. גם אותי זה מאוד הפתיע , אבל זה דווקא עבד לא רע במקרים שאני ראיתי... אגב, הייתי בהרצאה של עורך דין פלילי מוכר מאוד, שסיפר איך אחרי הצלחה אחת שלו פתאום התחילו להנחית עליו תיקים בכל מיני נושאים, אזרחי ופלילי כאחד, וכמה הוא היה בטוח שהוא יאכזב אותם ודווקא הלך לו לא רע.