ליום נערות שילה ...

טל קר

New member
נראה לי שלא ברור כאן כ"כ משהו,

החוק אוסר על *הצעות בעלות אופי מיני* חוזרות ונשנות לאחר שהובעה התנגדות. אתה יכול להזמין אותן לשחק איתך טטריס או לצאת איתך לסרט או לקפה יום אחרי יום למרות שהן אומרות לא, ואז לא תחשב למטריד על פי חוק נגד הטרדה מינית, אלא רק לנודניק, שנגד זה למצער אין חוק.
 

shellyland

New member
אחותי מה יש לך מראשד, נשמתו עדן../images/Emo16.gif

שאת מבקשת ממנו סליחה?
 

Idan91

New member
אכן, מקום נהדר לערוך בו בדיקות

שכאלה, הצ'אט. אטיוד, צא אל החיים האמיתיים, וחזור אלינו עם מסקנות.
 

אטיוד5

Active member
התשובה פשוטה:

"אותי זה לא מצחיק". בין אם התכוונו לעבור לפסים מיניים ובין אם רק התכוונו להתבדח בעליצות, אז התשובה הזאת תצמית אותם.
 

אטיוד5

Active member
נו, מה לעשות ...

יש מטומטמים. אם זה באמת-באמת מטריד אותך, ולא רק ברמת העיקרון, את יכולה להיות להפגין יותר אסרטיביות או אפילו מיליטנטיות. במלחמה כמו במלחמה. וכמובן, יש סמכות יותר גבוהה שניתן לפנות אליה, יש משטרה, יש חוק. (לא שכל אלה עובדים כמו שצריך.)
 

המוזרה

New member
כיוון שמדובר

בשיחות טלפון בודדות, לא אלך עם זה למשטרה, אבל בכל זאת אניח לבוס שלי לנהל עם שני האנשים האלו את שיחות הטלפון.
 
אתה בהחלט צודק. יש מטומטמים

שכשאומרים להם שאותי זה לא מצחיק, לא מבינים. מכיוון שזה באמת-באמת מטריד אותי, אני מפגינה יותר אסרטיביות ואפילו מיליטנטיות. במלחמה כמו במלחמה.
 

אטיוד5

Active member
על זה כבר ...

כתבתי שאני כנראה לא המטומטם היחיד. עוד גולשת נכבדה פה, ממש בפורום הזה, כנראה גם מטומטמת בעינייך, ועוד שתיים אחרות. גם הן לא הבינו מה היה "לא מצחיק" באותה הודעה ועוד מלווה בתנועת האגודל כלפי מטה. (חוזר על זה מפני שאולי לא ראית את התגובה שם) ועוד - אין לי כישורי אבחנה מופלאים כ"כ שיאפשרו לי לקרוא למישהו מטומטם על סמך הודעה בפורום אינטרנטי. גם התעוזה והחוצפה חסרות לי, שלא לדבר על העדר רצון לעסוק בהטחת עלבונות. אין לי מלחמה איתך.
 

Idan91

New member
ואני (סמוכה ו)בטוחה

שהמון מטרידנים משוכנעים שגם הם לא חורגים מתחום הטעם הטוב. למשל, כשבחורה עוברת ברחוב, וצועקים לה הערות שונות. למשל, כשבחורה עוברת ברחוב, וחבורת בנים מתחילה למחוא כפיים ולשיר לה בהתלהבות. למשל, כשבחורה אומרת "לא", אבל שטויות, היא לא מתכוונת. למשל, כשבחורה עונה לטלפונים במסגרת שרות לקוחות, ומקבלת הצעות מגונות (ע"ע הדוגמות שמוזי הביאה). למשל, כשבחורה הולכת, לבד, בחושך (לא בפולנייה!)עם חצאית מיני ומחשוף, ומישהו "קצת" נוגע בה, בצורה לא כל-כך עדינה. למשל...
 

nutmeg

New member
חתיכת דיון!

בלי קשר למי אמר מה איך ואיפה - תחום הפגיעה האישית הוא באמת תחום אפור כי המרכיב הסובייקטיבי מאוד גדול שם לשני הצדדים. גם למטריד וגם למוטרד. בתור מי שעובדת בשירות הציבורי אני יכולה להגיד שבאמת קשה לפעמים להישאר עניניים בלי לגלוש לפסים אישיים - במיוחד היכן שיש שרבוב של הומור. הומור זה משהו מאוד אישי. אני למשל כבר יודעת לא לשלוף אותו ליד אנשים שאיני מכירה או ליד אנשים שאני פוגשת פעם ראשונה מכיוון שאף פעם אי אפשר לדעת איך מכוייל אצלם חוש ההומור. מה שלי נשמע מצחיק להם יכול להשמע כטמטום גמור במקרה הטוב ופגיעה אישית במקרה הרע. אני יכולה גם לספר אין ספור סיפורים איך הגיעו אלי למשרד אנשים, במצב רוח טוב ותיבלו את האינטראקציה בהומור - שלהם נשמע ממש שנון ומשעשע ולי לא היה מצב רוח באותו יום, או שלא ראיתי מה פה משעשע, או שההומור שלהם היה רחוק מלדגדג לי את עצם הצחוק... ונשארתי ברמה העניינית. בטח יצאו לי מהחדר ואמרו משהו כמו "יא-אללה זותי יבשה כמו צנון!" יכול באמת להיות שמה שהיה במ.מ.ס.י. היה תמים לחלוטין ואפילו מצחיק לשני הצדדים אבל גם יכול להיות שלא. כלומר אין לדעת מה אותה פקידה חשבה בליבה אחרי שאטיוד עזב לגבי חוש ההומור שלו ודרכו ליצור קשר. אי אפשר גם לדעת איזה משקל היא נתנה לרמיזות הקשורות למין - אם באמת חוותה זאת כמשהו "לא מצחיק" וכהטרדה או ממש ממש לא. מה שכן - משהו פה בפורום "לא עבר מסך". לא יודעת למה. אפשר לחשוב על זה, אבל לא היינו שם, ואנחנו לא יכולים לשפוט אלא רק לציין שאולי מה שנשמע מצחיק לצד א' יכול להתקבל אחרת לגמרי בצד ב' ב-מ-י-ו-ח-ד כשמשורבב שם הומור וב-מ-י-ו-ח-ד אם היו רמיזות מיניות. ותזהרו עם ההומור, שמעתם?
 

אטיוד5

Active member
אני מציע ...

שתטלפנו לסניף ממסי באשדוד ותשאלו את פי הנערה. לא, אינני מתכוון להזהר עם הומור. אם מישהו נפגע מהומור שאיננו מכוון להיות פוגעני - זב"שו. לא זב"שי.
 
בוא ניקח את זה לקיצוניות

מה עם בדיחות שואה? תספר אותם ליד ניצולים? לא, נכון? למרות שאין כוונה להיות פוגעני, צחוקים ותו לא, נכון? ולא תאמר "זב"שו, לא "זב"שי". זאת אומרת שיש מקום לקצת התחשבות בשומע. ברור שאפשר גם לקחת את זה לקיצוניות השניה, אז לדעתי צריך למצוא איזשהי דרך זהב באמצע.
 

TalReshef

New member
המושג עבר שינויים

בשעתו פמיניזם היה באמת דרישה לשיוויון הזדמנויות בין המינים, אבל מאז עברו שנים רבות. התנועות המגדירות עצמן כפמיניסטיות נחלקות ביניהן בשאלת ההגדרה, ובין הגירסאות שאני מכיר יש הדורשות: - העדפה מתקנת לנוכח רקע של אפליה לאורך ההיסטוריה - מתן זכויות יתר לנשים עקב מטלת ההריון המוטלת עליהן ולא על גברים (ושבה תלוי עתיד המין האנושי) - שימור הפטור או ההקלות בשירות צבאי כי מלחמות הן משחקים של גברים ועל אחריותם בלבד (מומלץ בהקשר לכך לעיין בספר "The rape of the wild") - דרישה למתן זכויות יתר כלכליות עד שתשתווה רמת ההכנסה הממוצעת לנשים וגברים (Lory Anderson). אני מניח שרצית לאמר שאתה פמיניסט במובן המסורתי של המילה, ולכך גם אני שותף.
 

אטיוד5

Active member
נכון

אני נגד אפליה מתקנת, זכויות יתר, שיריוּן וכו'. בעד שיויון הזדמנויות, ושכר שווה בעבור עבודה שווה.
 
למעלה