ליום נערות שילה ...

טל קר

New member
אם לא היית אתה זה שכותב את ההודעה

הייתי מאשימה אותך לא רק בהתממות אלא גם בפראנויה P: כוונתי היתה שלדבר על חלקים אפורים בחוק, ו"להדגים" זאת באמצעות סיטואציות שבכלל לא נכנסות בגדר החוק, ושגם לא יגיעו לבית משפט, נראית לי מתממת במובן הדמגוגי של המילה. העדפתי ליחס זאת ליד המקרה ולא לכוונה תחילה. ובנוגע ללא - קודם כל החוק מתיחס להצעות *בעלות אופי מיני* חוזרות ונשנות. אתה יכול להזמין לסרט או קפה או מסעדה או משחק טאקי ערב אחרי ערב, ואין עם זה בעיה מבחינת החוק למניעת הטרדה מינית. אבל אם דוקא לומר למישהי "אולי בכל זאת תזדייני איתי" אחרי שהיא כבר ביקשה ממך שזה לא נעים לה ושהיא מבקשת שלא תדבר אליה ככה יותר נכנס אצלך בגדר *חיזור* ואפשרות לטעות בתום לב, יתכן שקטונתי מלהצליח להעביר היכן טמונה הבעיה P: אכן, החוק הישראלי הוא מצומצם ולא כולל את כל מקרי ההטרדה. בגלל זה התפלאתי לראות את טענתך שהוא חוק בעל תחום אפור רחב, ואת הדגמותיך באמצעות מקרים שבכלל לא נכנסים לגדר החוק.

אטיוד5

Active member
במקרה היה שם גם בחור ...

שעובד איתה. וגם אותו שיתפתי בהשתאות שלי לנוכח כד הפרחים. לא, בדרך כלל אינני "צוחק" וגם לא צוחק עם בחורים. אני לא בקטע, כמו שאומרים. סליחה, ממש סליחה, שאם כבר נוחתת עלי המוזה להתבדח, אני מעדיף לעשות את זה עם נשים. תיראי, פלירטוט יכול להיות מבדח, והוא יכול להיות מטריד. אני בטוח שלא חרגתי משום גבול טעם טוב. היתה שם שיחה בת עשר דקות שבה שלשת המשפטים שהבאתי בסיפורון נמשכו פחות מ-10 שניות, נאמרו בצורה אגבית, העלו חיוך, ותו לא. זה לא שישבתי שם ונידנדתי לה. לא הצעתי לה שום-כלום בעל אופי מיני. קפצתן מהר מדי לרגליים האחוריות. וכבר אמרתי משהו אתמול על שפיטה מהירה. דרך אגב - לאותם גברים שמטרידים אותך במסגרת עבודתך - את יכולה לומר להם בצורה הישירה ביותר שההערות שלהם אינן במקום ואינך מעונינת לשמען. מאוד פשוט.

המוזרה

New member
באמת פשוט

וברור שכבר עשיתי את זה, אלא שהתגובה היתה - "מה איתך, אין לך חוש הומור? צוחקים."

המוזרה

New member
ובקשר ללגיטימיות

הרי אטיוד בעצמו אמר שהיא "התעייפה ממנו קמעא" (וזה רק אחרי 10 שניות של שיחה). סביר שהוא אינו הראשון או האחרון שפונה אליה כך. האדם העומד לשירות הקהל, אינו צריך לקבל (או לתת) יחס "מפלרטט"/מטריד מאף אדם אחר. הוא אמור להיות אדיב וענייני, לתת שירות טוב ותו לא. רמיזות על חברות, ומועדון, ומלון - כל אלו היו מיותרים לטעמי. וכמו שאמרה נטמג, תיזהרו עם ההומור.

אטיוד5

Active member
על חירות המשורר שמעת?

היא לא התעייפה כלל. זו היתה דרכי להגיד שאולי הקטע נשמע קצת נודניקי. זה גם לא היה אחרי 10 שניות. דיברתי איתה כעשר דקות ומתוכם שלשת המשפטים שהבאתי גזלו 10 שניות. תגידי - למה המפלרטט שלך במרכאות ואילו המטריד לא? מראש את מניחה שכל פלירטוט כלפי אדם העובד עם הציבור הוא פסול? כל הסיטואציה, במיוחד מפאת הפרש הגילים ביני לבינה, לא נשאה אופי של פלירטוט ממשי. ומה הכי מעצבן פה? שאני מרגיש שאני נדחק לעמדה מתנצלת. וממש אין על מה.

המוזרה

New member
שמעתי במעומעם.

המפלרטט שלי במרכאות כיוון שלא כל מה שמוצג כפלירט מצד אחד, מתקבל ככזה בצד השני. בכל מקרה, לא מנסה לדחוק אותך לשום עמדה מתנצלת. מבחינתי, אני מדברת על העיקרון ולא עליך באופן אישי ואפילו לא על הסיטואציה הספציפית שסיפרת עליה.

אטיוד5

Active member
בעיקרון את צודקת.

בעיקרון אכן ניתן לפרש כל דבר ועיניין בצורות שונות. באותה מידה שלא כל מה שמוצג בפלירטוט מצד אחד איננו כזה בצד השני, הרי שגם לא כל מה שמוצג כהטרדה מתקבלת ככזאת בצד השני. הסימטריה העקרונית מושלמת. רק מה, באמת נכון כנראה - כשמסתכלים על הסטטיסטיקה של תלונות על הטרדה - רובן כנראה תחשבנה להטרדה ע"י שופט אובייקטיבי. באותה נשימה - כשהיא אומרת לא - למה היא מתכוונת? נו, ברורה התשובה העאלק-פמיניסטית - היא מתכוונת ל"לא". יחד עם זה - עדיין לא פגשתי מעודי אישה שלא אמרה או סימנה "לא" באיזה שהוא שלב שהוא במהלך חיזור אחריה. זאת ועוד, תארי לך גבר שאומר "לא" לאישה - למה הוא מתכוון? האם המשקל של ה"לא" שלו זהה לזה של האישה?

כן

המשקל של ה"לא" של הגבר שווה וזהה לזה של האישה. הם מתכוונים בדיוק לאותו דבר. עוד לא פגשת אישה שלא אמרה או סימנה "לא"? אני אתאפק מלומר שזה לא מפתיע אותי, ואציין רק שאני מכירה נשים רבות (כולל אותי) שמאזן ה"כן" שלהן גדול הרבה יותר ממאזן ה"לא", מכיוון שכשהן רוצות משהו הן אומרות זאת בצורה מפורשת.

אטיוד5

Active member
../images/Emo13.gif

באמת נחמד מצידך שניסית להתאפק. גם אם ללא הצלחה. מאזן ה"כן" תמיד יותר גדול ממאזן ה"לא". גם מנסיוני הפרטי, תופתעי. זה מבטיח את קיום הגזע האנושי. לא דיברתי על "לא" מוחלט וסופי. דיברתי על "לא" אחד בודד במהלך החיזור. תתקשי למצוא גבר שייחס לו משקל. זה מעין חלק מהמשחק (שאינני אוהב בכלל). הלואי כולן כמוך. העובדה המצערת היא שתמיד שומעים "לא" אחד שכזה בדרך אל ה"כן" - למה? למה המשחק הזה? למה הגבר אמור להפגין נחישות ודבקות במטרתו? (נו כן, אני יודע שאצלך הוא לא אמור, אבל אצל רובן כן) אני מציע לך תרגיל קטן - לכי לצ'ט, הכנסי בניק של גבר, ונסי לדבר על לב אישה. קודם תהיה לך קצת בעיה למצוא בת שיח. אחרי שתתגברי על המכשלה הזאת תערכי סטטיסטיקה קטנה - כמה אומרות מה שהן רוצות בצורה מפורשת? במקרה הטוב תקבלי יופימיזמים. במקרה הנורמלי תקבלי שקרים.

המוזרה

New member
../images/Emo35.gif

צ'אט הוא סביבה לניסויים? הרבה זמן לא הסתובבתי שם, אבל בשבת האחרונה החלטתי להיכנס. לא יודעת מה עבר לי בראש. בכללי ניסו להסביר לאיזו גברת שהמשמעות של KK היא קקה (סליחה מראשד אבל זו השיחה שהתנהלה שם) כולם ניסו להסביר לה את זה בלי להשתמש במילה קקה. היא הבינה או לא הבינה, אני מניחה שלא נדע. באות9ם רגעים ממש פנה אליי בפרטי בחורשביקש לשוחח עם אישה אינטלקטואלית. התגובה שלי היתה שאני לא יודעת כמה אינטלקטואלית אני, אבל יש בי מידה של אינטיליגנציה. בלבי כבר שמחתי, כי בעבר הרחוק פגשתי כמה מחבריי דרך צ'אטים. אלא שתוך שניות, לא יותר מכמה משפטים, התבררה מטרתו האמיתית של האיש. מצטערת, אמרתי, לא מתאים לי. האמן לי, שעד שלא יצאתי את הצאט, לא הפסיק האדון לנסות לגרום לי להבין עד כמה גדולה הטעות שזה עתה עשיתי. נכון, יש בנות המשתמשות במילה "לא" רק כדי לעודד את הגברברים להמשיך ולחזר. אבל אתה הרי לא יכול להאשים בכך רק את הבנות. אילו כל בחור, היה מרפה כשהיה שומע "לא" - היו הבנות מפסיקות עם זה, לא כך? בואו נפסיק להאשים זה את בני מינו של זה- יש חלאות בכל מגדר צבע וסוג של אנשים. בכל מקרה, לא הייתי לוקחת חדר צ'אט כדוגמה לשום דבר.

אטיוד5

Active member
הצ'ט הוא דווקא ...

סביבה מצוינת לניסויים, כי מאחורי גדר האנונימיות, אנשים יכולים לשחרר את מאוייהם האמיתיים ללא מעצורים. אם במסגרת שכזאת, מה ששומעים מרוב הגברות הוא "לא", אז קל וחומר שזה מה שתשמעי מהן "בחיים". הגברבר רצה מה שכולם רוצים. רק שהקיק שלו הוא אינטלקטואלית. מה הבעיה עם זה? עכשיו לשאלה מדוע לא הניח לנפשך אחרי שאמרת לו "לא". שתי סיבות אפשרויות (הכי סבירות, יש עוד) - 1 - הוא אדיוט מטומטם 2 - הוא כבר שמע לא פעם "לא" שנהפך ל"כן" לו היית חברת הימורים - כיצד היית משערכת את הסיכויים לכל אחת מהאפשרויות?

Idan91

New member
במסגרת כזאת?

במסגרת כזאת בה אדם שלא פגשת מעולם או דיברת אתו מציע לך הצעות מגונות? כן, במקרה כזה רוב הגברות יגידו לא. "בחיים", להזכירך, יש קצת מעבר. "שלבי החיזור", בד"כ, הם מעבר להצעה מגונה מיידית. ראייה של צ'אט כמשקף את החיים האמיתיים, נראית לי די תמוהה ואף מעוותת.

אטיוד5

Active member
מה מגונה בקשר רומנטי?

ברור שאם הגבר בא בצ'ט ואחרי שלשה משפטים מציע לך להפגש בחדר במלון, אז חבל"ז. מצד שני, סביר מאוד וגם לגיטימי שהוא יברר לאן פנייך מועדות כבר די מוקדם בקשר הצ'טי. להזכירך - גם הגבר שאת פוגשת במכולת או בתחנת האוטובוס או בספריה העירונית - עשוי (לא עלול) להציע לך קשר בשלב די מוקדם.

המוזרה

New member
מגונה? שום דבר (להפך)

אבל מה כל כך רומנטי בלהציע להיפגש בבית מלון אחרי שכל מה שאתה יודע עלי הוא שאני חושבת שאני ככה אפעס אינטיליגנטית, רווקה ושמחה בד"כ? אולי יחד עם כל זה אני מטורפת שיש לה תחביב לרצוח את כל מי שנפגש איתה בבתי מלון? ואולי המראה שלי לא בדיוק יעשה לך את זה (לשון המעטה) ותישאר תקוע איתי בחדר במלון? לפחות זה לא יקרה אם ניפגש במכולת או בספריה.

אטיוד5

Active member
נכון ..

זה כבר עיניין של טעם. לכשעצמי, אינני חושב שלהציע להפגש בבית מלון לאחרי "הכרות" בת דקה בצ'ט היא רומנטית. בכלל, אינני חושב שחדרי בתי מלון הם רומנטיים, אלא אם כן נפגשים שם על מנת לעבור על חשבונות הארנונה. אם את כבר שואלת אותי מה רומנטי - המפגש עצמו הוא הרומנטי, ולא משנה לטעמי אם הוא נערך בין דוכני סבון הכביסה במרכול או על שפת הים לאור ירח. לגבי המראה - הוא פחות חשוב מהאינטליגנציה. הרבה פחות חשוב. דווקא משום כך, המפגש במכולת שהוא מפגש של מראה בלבד, אינו שקול למפגש של מוחות בצ'ט. יחד עם זאת אינני מפחית בחשיבות המראה. בכלל לא.

אטיוד5

Active member
ועוד הערונת ...

גם רוב הגברים יאמרו לא לגברת בצ'ט שבאה על הסיפתח עם הצעה מגונה. מהטעם הפשוט, שיבינו שמדובר בגבר המתחזה לגברת.

shellyland

New member
אטיוד, מילה של עצה:

הפסק כאן. ההודעות האלה לא מוציאות אותך טוב ומוטב שתתמקד בדברים בהם אתה יותר מוצלח. חבל נורא שבמקום לנסות להבין מה אנחנו כל כך מתאמצות להגיד לך, בחרת דוקא להתחפר בעמדה שלך. אני רק יכולה לקוות שלהבא תזכור את השירשור הזה ותחשוב רגע לפני כותב הודעות (ובשאיפה גם רגע לפני שאתה מדבר). אני מציעה שנעצור כאן כי אני באמת לא רואה איך הדיון הזה מוביל למשהו פרודוקטיבי.

אטיוד5

Active member
סורפרייז, סורפרייז

אני לא נמצא כאן כדי "לצאת טוב". ועוד הפתעה - אין לי בעיה להבין מה שאתן אומרות לי. והפתעה אחרונה - כתבתי קטע מחויך של השתאות על אהבה לט"ו באב. בחרתן להפוך את החיוך להטרדה. בחרתן להתעלם מהאהבה. נו יופי. ועכשיו אני מפסיק - הנה שומע בקולך.

טל קר

New member
האם עלה בדעתך שאתה נתקל בהרבה

נשים שאומרות לא, לא כי הן כל כך מעונינות עד שהן חוששות שאם יגידו כן תשוקתן האדירה תרקיע שחקים, אלא כי הן פשוט *לא* מעונינות? נ.ב. מנסיון של כמה שנים בצ'אטים, אופציה 1 נכונה.

אטיוד5

Active member
בודאי שעלה בדעתי

יש גם כאלו שלא מעונינות בכלל בקשר כלשהו. מיעוט. ויש גם את אלו שלא מעונינות בי. זה קביל לגמרי, והשופטת תאמר לך שגם סביר מאוד לאור הטימטום הגואה שלי. ועכשיו אספר לך את קורות חדר הצ'ט 40 פלוס באתר נטקינג עליו השלום. היו שם כ-20 נשים נשואות. כולן, עד אחת, היו שם בשביל "להעביר את הזמן", בשביל "להכיר אנשים וירטואלית" וכו'. מקץ שנה וחצי 10 מהן היו גרושות!

למעלה