אם תהיה מעונין לפתח את הדיון, אשמח
להעבירו לפורום 68 על מנת להרחיב. בכל מקרה, כיום אין מצב של יצוג שווה לכל הקבוצות, איזה 50/50 של נשים גברים, ויש בקשה לעבור ל75/25 כדי לדפוק קצת גברים כמו שנשים נדפקו בעבר. זה שכיום, בהווה, יש תת יצוג לנשים, וכשהמצב ממשיך כמו שהוא, יש זכויות *יתר* לגברים. אין שוויון הזדמנויות כיום לגברים ונשים. לא רק בגלל שכל הגברים חושבים שתפקיד האשה במטבח (למרות שיש כאלה) אלא כי נוצרו כל מיני מנגנונים שבגלל שיש גברים כיום בראש הפירמידה בחברות, ומנהלים מעדיפים דומים להם, או בגלל רשתות חברתיות וכד' אז עדין גברים מקודמים יותר מנשים. זה אפילו לא שבעבר היתה אפליה, וכיום זה 50/50 ובגלל שאריות מהעבר המצב עדין גרוע. זה שכיום, בימים אלו של שנת 2003 הסיכוי של גבר ואשה בעלי כישורים זהים (ואני לא מגיעה אפילו לזה שהבעיה החברתית מתחילה עוד קודם, עם ההסללה והעדר הנגישות לכישורים זהים) איננו זהה. העדפה מתקנת לא אמורה להוביל למצב של 90/10 לטובת נשים, אלא להתבטל כשהמצב יגיע לסביבות 50/50. כנ"ל לגבי כל מיעוט אחר. אין כאן אפליה שלילית במובן של תת יצוג של גברים (שאני כמובן נגדו, אבל אנחנו רחוקים מזה שנות אור) אלא במובן של השמטת כמה זכויות יתר. העדפה מתקנת צולבת של כל הכיוונים, גם אם היתה בפועל ולא רק תיאורטית, היתה מובילה לכך שאחוז הגברים האשכנזים הסטרייטים בקידום היה זהה לאחוזם באוכלוסיה, לא נמוך ממנו. אין איזו דרישה להשפיל עד עפר ולתת תת יצוג. רק דרישה ליצוג הוגן. נשים מופלות בכל מקום. בצבא (מה שחשוב זה לא רק כמה שנים זה, אלא מה שאתה עושה בהן. כמו פרופ' יורם יובל שדיבר על כך שמצב האמריקאיות עולה על מצב הישראליות מבחינת המודעות לשוויון, כי מה שמלמדים נשים בצבא בגדול, ב"תוכנית הלימודים הסמויה" זה להיות כינור שני ולתת שירותים לבכירים גברים. אצלי בצבא למשל הייתי פקידה, כל הנשים במחלקה היו פקידות, כל הגברים במחלקה היו קצינים. זו חוויה משותפת לא רק לי, אלא להרבה נשים שאני מדברת איתן), בעבודה, בספירה הביתית, בפוליטיקה, בדת, בכלכלה, YOU NAME IT. לא הבנתי את דבריך שמי שאמור לקבוע סולם ערכים שלא נהתפר על בסיס יכולות הגברים זה הנשים כמובן. קודם כל, למה רק נשים? רק שחורים נלחמים במאבקי שחורים? רק גייז במאבקי זכויות הלהט"ב? רק ערבים הם שמאלנים? שנית, כבר יש מוסדות קיימים, שרובם "בשליטה" גברית. אתה מציע מוסדות מקבילים?