לידתו של דתל"ש -

Nחמן

New member
כתבה יפה מאוד!

אולי זאת הזדמנות לגלות משהו על עברי כחל"ש (חילוני לשעבר). גדלתי בבית מסורתי. אבי ז"ל היה רגיל ללכת לבית הכנסת מדי שבת וחג אך חבש כיפה לראשו בקביעות. אמי שתחיה מקפידה עד היום על כשרות ועל שמירת שבת ובקיצור: משפחה מסורתית. ברמה העליונה יותר לא נשאר הרבה. ההורים של אבי נהרגו ב/שואה ולא זכיתי להכירם. סבתי ז"ל מצד אימי נפטרה עליי בהיותי ילד ואף אותה לא זכיתי להכיר ואילו סבי ז"ל מצד אימי עלה לארץ בגיל מבוגר מאוד והשפעתו על המשפחה הייתה מזערית מאוד. הסבא היה יהודי חרדי וחסיד ואת שנותיי בביה"ס היסודי "ביליתי" ע"פ הנחייתו בבי"ס חרדי. עם סיום לימודי בביה"ס הוכנסתי לישיבה חרדית מאוד, השוכנת עד היום סמוך למקום מגוריו של מיודענו אביאל (למרות שמאז שינתה את פניה במידה רבה מאוד) אבל שם החזקתי מעמד כמה חודשים. אני זוכר עד היום אנקדוטה מעניינת מחיי הישיבה (שימו לב!): ביושבי פעם בחדר השירותים (קורה! לא?...) עלה מישהו מהתא הסמוך להציץ מלמעלה דרך החל שבין המשקוף לתקרה (מדובר במישהו, שאפילו את תחתוניו לא היה מגלה ברבים...) ו... רחמנא לצלן נתפסתי על חם... כעבור כמה שעות הגיע הדבר לאוזני המשגיח והלה פנה אליי בנזיפה: אלו דברים אתה עושה בבית הכיסא? דברים, שחייבים עליהם כרת!...
סוף דבר: לא החזקתי מעמד בישיבה לא בגלל סיבה זאת אלא מסיבה בריאותית וכאן החל תהליך החילון שלי לסירוגין. דווקא לפני הגיוס לצה"ל פניתי לישיבה אחרת ללימוד במשך 3 ימים ולימוד זה החזיק אותי בשלוש השנים הבאות. עם תום השירות המשכתי במסגרת חיים דתית אבל לא ברמה של היום. הרמה הנוכחית החלה עם ביקוריי בישיבת "מרכז הרב" ודווקא שם מצאתי חיזוק נוסף מבלי שאדם כלשהו יהיה מעורב בזה. הכתבה מדברת אליי בהחלט. נכון, שזה לא נעים לדעת, שהבן של הרבצ"ר, שהיה בעצמו חל"ש, חזר ל"שורשים" והתחלן. זה לא נעים לדעת, שלראשון לציון יש בן, שלא רק חזר בשאלה אלא אף הסתבך עם החוק ונידון למאסר בשל כך. רבל חשוב מאוד לדעת, שאנו יכולים להיות הורים טובים מאוד אבל לא מחנכים. גם חשוב לדעת, ששיטת החינוך שלנו (של הציבור הדתי) לוקה בחסר, כי לא כל מה שמתאים לראובן, מתאים גם לשמעון, ואפילו אם הם שני אחים תאומים. אפרופו אני מבקש לציין משהו אישי על מנדי תוך בקשת סליחה על הגילוי. בדרך מקרה הכיר מנדי בחואר בשם שמעון (שם בדוי), שיצא מבית חרדי והיה בדרך לא רק לחילון אלא אף לעולם הסמים והפשע. למותר לציין, שהבחור לא הסתדר עם ללמוד בישיבה כל היום, ולאחר שקיבל פטור מצה"ל מסיבת אי התאמה סידר לו אביו עבודה תוך פיקוח צמוד עליו. למרות הפיקוח הבחור הצליח להגיע לאינטרנט וגם אל מנדי. מנדי אירח אותו בלבביות בביתו ואף סייע לו באופן משמעותי בהסדר כספי עם פסיכולוג לקבלת טיפול נפשי נאות ולאחר כל זאת עוד סידר לו ישיבה, שבה לומדים מעט בחורים, שהמכנה המשותף שלהם הוא "קוצים בישבן" (במחילה). שמעון נקלט בישיבה עד מהרה וסיפר, שהוא מרוצה מאוד מהייחס ומהלימוד. אלמלא היה מגיע לישיבה, שמנדי סידר לו, מי יודע, אם לא היה מגיע ל"ישיבה של מטה". ומה איתי כיום? אני משתדל בכל מאודי לשמור על תרי"ג מצוות אולם אני מודה, שלפחות מצווה אחת קשה לי מאוד לקיים. אתם יודעים, מהי...
מעבר לכך אני משתדל ללמוד בכל הזדמנות הן את הדף היומי (או החודשי) והן הלכות ושיעורי תורה אחרים. אני נהנה מאוד מהעולם שלי ורואה בזה גם "ביטוח" לעתיד לבוא - לגיל, שבו כבר לא ארצה עוד לכתוב בפורום הזה (ואולי גם לא לקרוא), ואז תמיד תהיה שמורה לי האופציה להצטרף ל"כולל לגימלאים". מה יעשו אחרים? באמת זה לא ענייני. התערבות בחייהם זו לא הדרך שלי. אני רק יכול להביע את עמדתי האישית. לסיכום: "חנוך לנער על פי דרכו!" לא כל אחד נועד להיות רב ותלמיד חכם. מצפה לקרוא גם את דברי אופיר בעניין זה ו... אפילו את דברי נאור (אולי תכתוב בלוג אישי פעם אחת?...).

mendy770

New member
אופיר דתל"ש ,Nחמן חל"ש ואילו אני ? מי אני ?

ממש מצחיקים אותי ר"ת האלו ולא ידעתי שקיים דבר כזה חל"ש (חילוני לשעבר) אז חשבתי מה אני ? והגעתי למסקנה שאני : דלד"ה (דתי לשעבר ,דתי היום) נ.ב לא לקרוא את זה עם ניקוד בחולם: זה לא דלדו אלא דלדה
שיהיה לכם יום מעניין חברים

avitano

New member
לידתו של דתל"ש...

נכון אני מצהיר על עצמי כדתל"ש אבל מנקודת המבט שלי אני גם לפעמים יכול להגיד שאני יותר דתי מכמה דתיים שראיתי הורדת הכיפה שלי נבעה מכך שלא רציתי שיתייגו אותי בגלל סמל כלשהו על הראש שלי הסמל הזה לא מייצג את המחשבות שלי ואת הרצונות שלי ואת הדעות שלי ואני לא ראיתי את עצמי משתייך לכל הזרם הזה אני חושב שלא צריך כיפה כדי להיות דתי וכמו שכתוב, רציתי שמישהו יגיד לי שזה בסדר אבל נתקלתי ב "יש רק אמת אחת, וזו לא האמת שלך" ויצאתי מהמסגרת הזו, וגליתי שהאמת שלי היא אמת של הרבה אנשים אחרים שמאמינים באמונה שלמה אבל יודעים להתקדם הלאה האמונה לא דעכה, אני מאמין באותה אמונה שהאמנתי אז רק בדרך שלי תמיד כשהייתי אומר את זה היו אומרים לי "גם נוצרים מאמינים באותו אל ובאותה אמונה אבל בדרך שלהם" אז עניתי "אם לקרוא לי נוצרי יעשה לכם טוב, אז אני נוצרי בשבילכם" תנו לי לחיות עם האמת שלי הרי בסופו של דבר גם בתוך הזרמים הדתיים, וגם באותו זרם אחד יש דעות שונות לכל אחד ודברים שאנחנו מקבלים יותר ופחות גם אם אנחנו מסכימים על משהו אחד, בתוכו לכל אחד יש את הסיבה שלו ואין קשר בין הנטיה שלי לדת... מקווה שעניתי :)

אופירי - אתה בשבילנו יהודי ויהודי יקר...

נכון הכיפה היא אומנם סמל - כמו הכומתה הצבאית המשייכת לאיז חיל אתה שייך. ועוד יותר נכון ואני מכיר רבים כאלה בשכונה ובעבודה שהם לא חושבי כיפות ולא מקיימים את כל מצוות התורה, אבל החסדים שלהם עולים עשרת מונים על כאלה שנחשבים דתיים/חרדים ועושים מעשים שלא ייעשו. בכל מסגרת ומיגזר נמצא את הטובים ואת טובים פחות, יש כאלה שהם להם יותר יתרונות ויש כאלה עם פחות יתרונות. המאמרים שאת הכותב כאן על חגים ותקופות בעם היהודי, רק מעידים על ידיעותיך הרחבות וקרבתך לבורא עולם, לא פחות ואולי אפילו יותר מהרבה אחרים. בשבילי אופיר - אתה סתם עוד דתל"ש, אתה דתי עם כל הלב והנשמה. בעל מידות טובות. איש חסד ועשייה. אשריך ואשרי חלקך.

Nחמן

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

אני מעדיף את אופיר בלי הכיפה אך עם כל הטוב שבו לעומת אלה, שהכיפה לראשם היא סמל למאבק, שיש בו חילול ה' גדול. הכיפה לא עושה את האדם אלא האדם הוא זה, שעושה את הכיפה. אני מאמין בלב שלם בתורה ובדברי חכמים, שהנהיגו לחבוש כיפה, אבל לעולם לא אעז לשפוט את הזולת על פי מראה כיפתו, שיש לו או שאין לו.

yoni762

New member
מנהל הפורום דתל"ש

ממש לא ברמה האישית אני גם לא מכיר את אופיר וזה ממש לא קשור לאישיותו אבל בכל אופן אני חושב שזו בעייה שמנהל הפורום הוא דתל"ש ולא דתי כי זה פורום של "הומואים דתיים" אז לא כולם חייבים להיות דתיים אבל מנהל הפורום לדעתי כן צריך להיות דתי ואני שב ומדגיש אופיר שזה לא משהו ברמה האישית כי באמת שאני לא מכיר אותך ואני מניח לפי מה שנאמר פה שאתה אדם נפלא.

avitano

New member
אתה מוזמן לפנות להנהלת תפוז

אני לא חושב שיש קשר בין הניהול להגדרה מה שחשוב בסך הכל זה שמנהל הפורום יידע לקבל את כל הדעות ושיהיה פתוח בנושא זה לא שאני מייעץ פה לאנשים בנושא דינים והלכות, זה לא התפקיד שלי אני כאן כדי לשמור על הפורום אם אתה מרגיש שיש בעיה ניהולית אתה מוזמן לפנות להנהלת תפוז.

Nחמן

New member
אופיר! אנחנו אתך!

לאורך כל הדרך. אפילו לא חולמים להחליף אותך. דתיותך או אי דתיותך לא מפריעה לאף אחד מאיתנו. אתה יכול להעביר תוכן הדברים להנהלת הפורומים ולשקול הדחתי מהפורום בגלל זה...
אני מבטיח לך, שלא אשנא אותך בשל כך...
אוהב
Nחמן

DannyDinn

New member
אין קשר כלל

ואני בטוח שגם החברה הדתיים פה ברובם חושבים כך. הפורום מיועד לכל אחד, ולא רק למי שמגדיר עצמו בזמן נתון גם כהומו וגם כדתי. כמו כן, עד היום לא היו שום מקרים של סתירה בין הניהול של הפורום לבין דעותיו האישיות של המנהל. להיפך, יש שיאמרו שהוא קצת נכנע לצד הדתי יותר ושמרן פה במקרים שהיו.

mendy770

New member
אין קשר ../images/Emo31.gif

מה שצריך זה מנהל שיודע לתת במה לכל הדעות ואופיר עושה זאת מצויין ואין קשר אם הוא דתי או לא היום אתה רוצה מנהל דתי ומחר תרצה גם לבדוק אישית אם מלו אותו כהלכה ?

נפש יפה

New member
ליבי אומר לי ... ... ...

בס``ד ... ליבי אומר לי שאופיר יותר דתי מהדתיים - יותר חרדי מהחרדים ... לו יצוייר שהיו מבקשים ממני להגדיר את עצמי מה אני? אז אני לא דתי! אני לא חרדי! אני גם לא חילוני! אני יהודי!!!

DannyDinn

New member
אם יורשה לי

להוסיף מנסיוני... זה מאוד נכון. הדת כפי שהיא קיימת היום, אינה כלל וכלל מה שהיתה כוונת המשורר. כיום קיימות כתות שונות ודתות שונות, לפי מוצאך ומקום מגוריך. עם כל זאת, כל קבוצה חושבת שהיא הדת הנכונה, והדרך שלה היא שביל הזהב היחידי, ועל כן כל אינדיווידואל בקבוצה חייב ללכת בשביל הזה ולא לסטות לאף כיוון. כיוון שזו דת, גם יש הרבה מאוד פסיכולוגיה להמונים שמשפיעה על הפרטים בקבוצה, הפחדות, רגשות אשמה, ושליטה של יחידי סגולה. עם זאת, קיימת גם קטנות הדור, כשכל דור מוסיף מצוות לא תעשה על הדור שלפניו, ואף אחד לא ממש עושה רפורמה אמיתית ברוח הדת המקורית. מכאן הדרך קודם כל לנסות להשתחרר ובסוף לכפור בעיקר היא די קצרה. אבל נראה לי שרוב אלה שמנסים להשתחרר לא ממש מגיעים לתחנה האחרונה, ו"נתקעים" איפה שהוא באמצע, עם החלטה לא להחליט, או עם חיים נוחים ותרוצים שונים. אפשר להדליק את האור בשבת כי ככה או ככה, אבל חזיר זה לא, עד פה. הכל בסופו של דבר פסיכולוגיה. כי אין ממש הבדל בעיני הדת... בכלל, יש להפריד בין אמונה לדת. נראה לי שרוב הדתלשים מאמינים עדיין, אבל לא מסכימים עם דרך החיים שהדת כופה עליהם ומחפשים משהו אלטרנטיבי. הם בעצם מסורתיים, אבל לא נולדו ככה. לעומתם, מי שגם אינו מאמין, אין לו צורך באלטרנטיבה דתית או עם זיקה כלשהי לאל או למצוות. האלטרנטיבה שלו לרוחניות קיימת במקומות אחרים כפי שציין פורטי.

סליחה על ההפרעה אני מופיע שם בתגובה 90

רק רציתי ליידע ולמי שקרה את התגובה, שיידע לו שמבין המציקים הרוב הם כיום הומואים בעצם, ואולי אפילו פעילים בגייז דתיים . (לא ידע כי אני לא מגיע למפגשים)

למעלה