לידיעה , גירסא 7.1.1 זמינה.

se7en77

New member
את מתלוננת שב-IOS יותר דואגים לאבטחה.

האנדרואיד נפרץ לא כדי להתקין ולשנמך גירסאות STOCK אלא כדי להתקין גירסאות משופצרות , אם באנדרואיד היו רוצים לעשות את זה סטנדרטי אז היו צריכים כלי אחד לכל המכשירים ולא יוצרים כלים פר סלולארי.

BravoMan

Active member
תמשיך לחיות באשליה:

לא את ה-Nexus ולא את ה-Galaxy ולא מכשירי HTC לא צריך לפרוץ כדי להתקין ROM רשמי שונה, למשל ישן יותר.

נכון, צריך לעשות את פעולת הצריבה מהמחשב (כמו שעד היום צרבו iPhone), אבל עושים אותה עם כלי רשמי לחלוטין, ללא root וללא פריצה.

החלפת מערכת הפעלה אינה עניין של אבטחה: בדיוק כמו שבמחשב השולחני והנייד אין שום סיבה בעולם שבעל המחשב לא יוכל להחליף את מערכת הפעלה לכל מערכת שהוא רוצה (וזה כולל אפילו מחשבים של Apple), אין שום סיבה שהמצב יהיה שונה בטלפון.

הדרך היחידה לנצל את האפשרות הזו ל-"פריצה" היא אם המכשיר נגנב ונמצא בשליטה המלאה של הגנב, אבל גם כאן הוא לא ירוויח הרבה כי המידע האישי של המשתמש נמחק בתהליך העדכון.

אז לכל היותר, הגנב ירוויח מכשיר, אבל אתה כמשתמש לא הפסדת כלום כי גם אם גנב לא יכול להשמיש מכשיר הוא לא יחזיר אותו לבעליו.

אז, את המכשיר שלך כבר הפסדת, המידע שלך בטוח, וההבדל היחיד הוא האם אתה כמשתמש יכול לעשות פעולה לגיטימית שתאריך את חיי המכשיר שלך או לא.
בוודאי של-Apple יש סיבה טוב לתקוע אותך עם גרסה שהם בוחרים: זה יכניס להם יותר כסף לכיס כשתשבר ותקנה מכשיר חדש.

אז השאלה היא: כמה מניות Apple יש לך שאתה חושב שזה בעצם לטובתך?

amitp

New member
הוא לא מפיץ שום רעל על אפל (בשרשור הזה)

הוא צודק. אפל משקיעה המון מאמצים על מנת למנוע מהמשתמשים שלהם לעשות משהו שיכול להיות מועיל עבורם ולחסום להם את אופציית השינמוך. לא "העדר תמיכה" אלא מאמצים אקטיביים על מנת לנטרל כל אפשרות תיאורטית לעשות את זה. גם אם יש חסרונות במערכות אנדרואיד זה לא מבטל את החיסרון הזה במכשירי אפל. דרך אגב, זה מה שמשגע בדיון עם מעריצי אפל - כל פעם שעולה נקודה בעייתית במערכות אפל מגיע טיעון המחץ - אבל יש גם בעיות באנדרואיד! (מה שכמובן נכון, אבל לא קשור..)

נ.ב. - אם אתה לא בקיא במערכות אנדרואיד אולי לא כדאי שתציין את זה ברבים - היו עוד מספיק גירסאות בין 4 ל 4.4.2 (לא ש_זה_ משנה, מה אם אני באמת רוצה לחזור ל4 כי יש איזה באג מעצבן ב4.4.2? או ב4.3? או ב4.3.3?)

BravoMan

Active member
אתה שוב כותב דברים לא קשורים:

האם ביקשתי ש-Apple תאפשר להחזיר מכשיר חדש לגרסת מערכת ישנה שמעולם לא תוכננה לתמוך בו?

לא!
ביקשתי שישאירו אפשרות לחזור לגרסאות שהיו מותקנות על המכשיר בעבר.
לפחות אפשרות פרטיזנית שדרשה מהמשתמש לפרוץ ולשמור חתימות.
זו אפשרות שאף אחד חוץ מהמשתמש החוקי לא ינצל לשום דבר.

אבל אפילו את זה הם לא נותנים, ולא רק שלא נותנים אלא משקיעים המון כסף כדי למנוע.
יש לך מושג בכלל כמה עולה לתחזק מידי חודש את כל מערכת אימות צריבות שיש ל-Apple?
ומי אתה חושב שמשלם על זה? פיית השיניים?

uphilll

New member
אתה יודע מה באמת מבאס אותי?

שאתה בוחר להשתמש בכל הידע שיש לך רק כדי להטיף ולא כדי ללמד.
לפחות ככה אני מרגישה את מה שאתה אומר (למרות שבעקבות הדיון הקודם שלנו, אני מניחה שזו לא הכוונה שלך)..

תראה, אני משתמשת חדשה של אפל.
כל עולם המושגים חדש לי ואחרי ביסוס בייסליין מסוים על ידי קריאה ברשת וכד', שאר הלמידה מתרחשת תוך כדי תנועה.
אז כשעולה שאלה (למשל לגבי גיבוי) וכל המידע שנתת לי הוא "אי אפשר", בעיני זה פספוס.
לא לימדת אותי כלום.
למה בעצם לא להסביר בכמה מילים מה כן אפשר לשחזר ע"י גיבוי, כדי שאוכל גם ללמוד מזה ואולי להשתמש בידע הזה בהמשך, כדי לעשות בחירות חכמות ומתאימות יותר?

יכול להיות שזה פשוט מרגיש לך שלא מסתדר עם האג'נדה ולכן לא רואה מה הטעם להסביר מעבר לזה שזה איכשהו קשור לבעיה בסיסית בתפיסה של אפל,
בעיני כאמור, זה פספוס.
:(

BravoMan

Active member
זו דרישה לא ממש הוגנת!

את מצפה שאני אדע אלו פרטים בדיוק את יודעת על iPhone, Apple ומה שמסביב?
ושאני אבנה לך לפי זה תוכנית לימודים?

את שאלת שאלה, ואני עניתי עליה.
הרבה פעמים אני כותב כאן דברים שהם דעה אישית בלבד, אבל במקרה הספציפי הזה שאלת שאלה טכנית ונתתי לך תשובה טכנית.

לו היית קיימת דרך לחזור אחורה לגרסה ישנה של מערכת הפעלה, הייתי שמח לספר לך עליה, אבל הרבה אנשים חכמים ומומחים גדולים ממני ניסו למצוא פתרון לזה, ועד היום לא הצליחו.

למה? כי Apple משקיע מאמץ וכסף ודואגת לאמת צריבות ROM מול שרתים ייעודיים (השקעה די רצינית!) בעזרת חתימות קריפטוגרפיות.
זו רמה שאף יצרנית מכשירים מימי הפאלם העליזים לא הגיעה עליה.

אבל איך אני אמור לדעת שאת רוצה או צריכה ללמוד מה הגיבוי כן כולל?
אולי את כבר יודעת שהוא מגבה את מה שאת צריכה וזו תהיה סתם טחינת מים מבחינתך?

כן יש לי אג'נדה.
Apple מנסה להרוס את מקצוע פיתוח התוכנה שהוא מבחינתי גם פרנסה וגם תחביב, והצלחתה הכספית סוחפת חברות אחרות כמו Microsoft לנהוג באותה צורה.
אני לא יכול לסבול את זה.

אבל זה לא אומר שאם לא היית לי אג'נדה, הייתי עונה על שאלות לא קשורות.
אולי לא הייתי טורח לכתוב את ההערה לגבי ההשקעה של Apple בנעילות, אבל עדיין לא הייתי רואה שום סיבה לכתוב תשובה לשאלה שלא שאלת.

ואגב, לכל אדם בר דעת יש אג'נדה בחיים.
שלי במקרה קשורה קשר הדוק לנושא הפורום הזה. הרי אני לא בא לכאן להתווכח על טבעונות או עמדה פוליטית

uphilll

New member
איך אתה אמור לדעת? אתה לא.

מצד שני, מפתיע אותי לשמוע שאתה מוטרד מהאפשרות שתשובה שלך תהיה בבחינת טחינת מים,
אם לוקחים בחשבון שאתה לא ממש נמנע מלחזור *בכל פוסט* על העובדה שאפל זה פויה

שאלתי שאלה טכנית, זה נכון.
לגבי זה שהתשובה שלך היתה תשובה טכנית בהתאם- נו, לא ממש.
תכלס, אם כל מה שרצית היה לענות תשובה טכנית ולא חשבת שיש מקום להרחבה (שזה לגיטימי. כמו שהסכמתי איתך, אתה לא אמור לנחש כלום), היית יכול להסתפק באותו משפט יחיד וזהו.
אבל זה לא מה שעשית.

תקרא שוב את מה שענית לי, את *איך* שענית לי, ותראה איך הפואנטה היתה להגיד משהו על אפל. כל דבר אחר שנכנס לתגובה הוא כמעט בבחינת קישוט, ושוב- בעיני זה מצער.
אם המטרה בפוסטים שלך היא אך ורק לקדם את האג'נדה- סבבה, זכותך.
לדעתי, אתה יכול לתרום הרבה יותר (ואגב, גם לקדם את המטרה שלך הרבה יותר) אם תהיה יותר קשוב לשאלות ותענה בצורה יותר סלקטיבית, לא כמו תבנית של העתק הדבק.

noa_f

New member
אני רק תוהה על דבר אחד: אפילו בשרשור הזה

כתבת שלאנדרואיד (או ״למתחרות של אפל״) יש 80% מנתח השוק.
- לא נתווכח על זה - בהנחה שאתה צודק:
אז איך חברה ״זניחה״ עם נתח שוק של כולה 20% עלובים, יכולה לאיים באיזושהיא צורה על ״מקצוע פיתוח התוכנה״? אה?

ממה אתה מפחד?

BravoMan

Active member
הגודל לא משנה!

כל עוד מה ש-Apple עושה נחשב חוקי ולגיטימי, אני אצה נגדם.

היום למשל, עבדות ודיקטטורה נמצאים רק במיעוט ממדינות העולם, אולי אפילו פחות מ-20 אחוז, ועדיין אף אחד לא אומר שזה מצב שצריך לקבל ולהתעלם ממנו.

ואומנם שכחתי לציין זאת, אבל Apple מאיימת לא רק על מקצוע פיתוח תוכנה, אלא על חופש הדיבור ופרטיות האנשים בכלל.
ע"י נעילה ושליטה על אמצעי הגישה הראשי של האנשים למידע, לו 100% ממדינה מסוימת היה משתמש במכשירים של Apple היה לחברה הזו יותר כוח מאשר לממשלה.

וכן, גם Google מסוכנת בצורה דומה, אבל עם הבדל מרכזי:
היא לא נועלת את הדלת ולא מציבה שומרים חמושים.

יש לה כוח כל עוד משתמשים בוחרים בשירותים שלה, אבל הם לא כבולים עליהם.

תחשבי על זה: על ה-iPhone וה-iPad את אפילו לא יכולה לקבל דפדפן שאינו שייך ל-Apple. איך אפשר לחיות ככה???

(למי שאינו יודע: כל דפדפן חלופי ל-iOS לא פרוצה, כולל chrome הוא רק מעטפת למנוע של Safari שהוא אחראי בסופו של יום להציג את המידע)

noa_f

New member
למה? אני משתמשת בכרום על iOS

הדבר היחיד הוא שאי אפשר להתקין דפדפן שאיננו בעל מנוע וובקיט

noa_f

New member
את לא יכולה לקבוע אפליקציה כברירת מחדל

זה אולי מחדל של אפל, אבל זו כרגע העובדה.

מי שכן יכול לקבוע אפליקציות ברירת מחדל הם כותבי אפליקציות.
לכן, למשל, אם את משתמשת באפליקציית ג׳ימייל ויש לך כרום - הוא יהיה דפדפן ברירת המחדל לפתיחת לינקים.
מייל תפתח את אותם הלינקים בספארי.
יש מפתחי אפליקציות שנותנים לך לבחור בין אפשרויות. אפליקציית Mailbox שאצלי בשימוש, מאפשרת בחירה. כנ״ל לגבי אפליקציות יומן בקישור למפות.

noa_f

New member
כשאת אומרת ״ברירת מחדל״ את בעצם מתכוונת

לכך שהאפליקציה הזו תיפתח מתוך אפליקציה אחרת. נכון?

אז אם את מאוד רוצה את כרום, תבדקי אם אפליקציית המוצא מאפשרת לך לבחור. ואם היא לא ואת עדיין מאוד רוצה את כרום, את יכולה לשקול להשתמש באפליקציית מוצא אחרת, כזו שכן מאפשרת בחירה.

shoosh2607

Member
מנהל
כן -את זה הבנתי מההודעה הקודמת שלך

לא נורא - נחיה עם זה

AYELET1

New member
למה זה מבאס אותך??????

לבראוו יש ידע רב תחום הסמרטפונים (אודות אנדרואיד. באייפון הוא לא השתמש מעולם.....)
הוא שונא אפל (כמעט באופן פתולוגי
)
וממנו את מתבאסת?

בראוומן מזנק בכל הזדמנות (ואם אין הזדמנות,ף אז הוא ממציא אותה
) , רוקע ברגל וצועק "אני שונא דרדסים".
ומזה את מתבאסת?....

barlevy

New member
התקנתי על 5S ועל אייפד 4

לא רואה שום שינוי..

כבר יצאו שני עידכונים שקשורים ל "שיפור בקריאת טביעת אצבע", ולמען האמת לא ניתקלתי בשטם בעיה שקשורה לכך-גם לא בגרסה 7.0.0

למעלה