אתה מתכוון למשהו כמו באג בקורא PDF
שמאפשר לכל אתר שאתה גולש עליו להשתלט לחלוטין על המכשיר שלך ולהריץ קוד ברמת הליבה?
לא קראתי ל-Dev Ops "באג" בשום מקום.
קראתי לזה "האק", זה דבר שונה.
"האק" בהגדרה הוא פיצ'ר שאפשר להפעיל, אבל לא נתמך ולא פורסם רשמית ע"י יצרן המכשיר או המערכת.
ול-Dev Ops לא היה כל קשר לקבלת root, אז אני לא יודע מה ההקשר של המשפט האחרון בתגובה שלך.
אבל הבעיה הגדולה בתגובות שלך היא, שאתה משווה תפוזים לפצצות מרגמה.
בסופו של יום, גם אחרי ש-Google הורידו את ה-Dev Ops, המשתמש עדיין יכל להוריד ולהריץ את כל אותם היישומים, והיישומים מבחינתם יכולים לספק את כל אותה הפונקציונליות.
לא באמת נוצרה פה מגבלה חדשה.
בנוסף, יש דרך להשיב את היכולת הזו. היא לא פשוטה וקלה כפי שאופציה המובנית היית, אבל היא קיימת, כי Google רק מחקה את הפיצ'ר ולא ניסתה בכל כוחה למנוע מאנשים לעשות את מה ש-Dev Ops עשה.
עכשיו בוא נשווה את זה זה למצב העדכונים ב-Apple שבו עוסק השרשור (אני לא הולך לדבר בכלל על שאר המגבלות):
Apple מעולם לא תמכה רשמית בשנמוך מערכת, אבל זה בסדר, כי למעט עבור סדרת ה-Nexus אף יצרנית לא נתנה תמיכה כזו לאף מכשיר.
בעבר, אם היית פורץ ושומר חתימות, יכולת לשנמך.
זה תהליך מסובך, אבל גם עליו לא אמרתי כלום, כי היית תקופה ערוכה ש-HTC נעלה והצפינה את ה-bootloader שלה וכך גם מוטורולה ונדמה לי עוד חברות, וכדי להתגבר על זה היה צורך בתהליך מסובך.
אבל לפני זמן מה Apple עשו עוד צעד, החמירו את שיטת האימות, ועכשיו אפילו למפתחים של ה-Jailbreak אין פתרון לשנמוך המערכת במכשירים.
זאת, בזמן שהמתחרות שלה, אלה שביחד שולטות על כ-80% מהשוק העולמי דווקא צועדות לכיוון ההפוך: HTC, Samsung, Sony ואחרות משווקות מכשירים עם bootloader פתוח או כזה שניתן לפתיחה.
נכון - צריבת ROM לא רשמי או שנמוך זה לא תהליך שמשתמש פשוט יכול לעשות במכשירים האלה בלחיצה או שתיים, אבל לפחות זה לא בלטי אפשרי לחלוטין.
למעשה, לאדם ברמה של Power User זה אפילו די פשוט בהרבה מכשירים.
אז איך אתה בכלל יכול להשוות בין משהו כמו Dev Ops שהוא זניח ויש לו פתרון, למשהו כמו החלפת גרסה של מערכת הפעלה שיכול להיות עניין של שמיים וארץ (במיוחד עבור מכשירים ישנים יותר) ושאין לו בכלל פתרון, אפילו לא באופק?