לידה בגיל צעיר

לידה בגיל צעיר ../images/Emo95.gif

אתמול הייתה הודעה מומלצת מהראשי על בחורה צעירה,בת 17,שנכנסה להריון בפעם השנייה תוך חצי שנה. בפעם הקודמת הפילה והפעם לא רוצה והחליטה כן להוליד את הילד. יש לה עדיין אופציה להפיל, כנראה שמהחבר שכרגע הם פרודים לא ממש תהיה עזרה. מה הייתם ממליצים לה לעשות במצב כזה
איך אפשר לתמוך בבחורה צעירה שלוקחת אחריות,מצד אחד, אבל גם הורסת לעצמה את החיים אולי-מצד שני
מה דעתכם על הסיפור

כל החלטה והשלכותיה .

אם היא בוגרת מספיק לשכב ללא אמצעי מניעה, עליה להיות בוגרת ולהחליט גם פה. ממה שהבנתי היא החליטה בניגוד לכל מה ששמעה מהסביבה, כן ללדת. אם יש בה את היכולת להעניק לילד חיים טובים - שזה אומר כלכלית, חינוך, בית, אוכל .. והיא החליטה ללדת , אז זו החלטה הנכונה . אם אין לה תמיכה, עזרה או יכולת כלשהי, עליה להפיל ולא לתת לסטטיסטיקת הילדים הנזקקים, לעלות עוד קצת.

אני מסכימה איתך בגדול ../images/Emo13.gif

אבל... לפי מה שקראתי שם,אין לה מי שיעזור לה ולא ברור אם ההורים יוכלו לעזור כי היא מפחדת לספר. יש עוד סיפור על בחורה מאותו פורום שגם ילדה בגיל אפילו יותר צעיר,אבל מסתדרת כי היא חיה עם בן זוג,והיא מצאה עבודה ומשלימה בגרויות ולדעתי תגיע רחוק כי היא מאוד בוגרת לגילה ולדעתי המקרים פה שונים,כי במקרה השני יש לה גב. עוד אופציה שהועלתה זה ללדת את הילד ולתת לאימוץ שמצד אחד זה נראה כמו משהו נהדר, אבל מצד שני-לא בטוחה שהנערה תוכל לוותר על הילד,לא בטוחה שיש לה את הבגרות לכך (וגם לא חושבת שלי יש את הבגרות או היכולת לוותר על ילד שלי).

אז יש לה 2 ברירות.

1. לספר להורים, כי אין ברירה, זה משהו שגדול עליה והיא תצטרך עזרה והרבה כך שזו התמודדות אחת. 2. לעשות הפלה - כי אין דרך אחרת בה היא תוכל ללדת בלי לספר. היום עושים הפלות בלי שיתוף אף אחד, אבל זה משהו שמישהי בת 17 לא יכולה להתמודד איתו לדעתי, זה קשה נפשית. אם הייתי במקומה הייתי מתמודדת עם ההורים ומספרת, כי עדיף את הקושי הזמני הזה על כל עגמת הנפש בלעבור דבר כזה לבד. מלבד זאת, הייתי מספרת לאותו בחור "נחמד", כי הוא צריך לחוות יחד איתה את כל התהליכים הקשים האלה ואולי להחכים קצת על הדרך.

אהיה מאוד זהירה בתגובה ../images/Emo4.gif

הנערה לא מבינה שלהביא לעולם ילד זו לא הבעיה האם היא מודעת להשלכות של אחרי הלידה? היום באמת זו לא בעיה להביא ילד לעולם השאלה אחר כך הצרכים של הילד הרי אמרה שמפחדת לספר לאמא על ההריון הזה ואני ממש לא מבינה לכנס להריון תוך חצי שנה שלפני כן עשתה הפלה איפוא ההתחשבות ברך שיוולד? מה היא לא שמעה על אמצעי מניעה? אני יכולה לומר לכם כמי שהביאה ילד לעולם והייתה לבד בגידול שלו אז נכון כיום בני שוטר מג"ב ואני אמא גאה שעבר דרך לא קלה בחייו אבל עם יד על הלב לעולם לא רוצה להיות בסרט הזה יותר.

אני מסכימה איתך../images/Emo45.gif

עצם העובדה שהיא נכנסה להריון פעמיים בחצי שנה מראה כמה היא חסרת אחריות,איך היא תקח אחריות על הילד? אני חושבת שהנפגע הכי גדול פה יהיה התינוק המסכן כי אמו לא מבינה ולא תבין כנראה עד שזה יקרה בפועל כמה כסף יש סביב גידול ילדים הן מגיל ינקות והן בגילאים מאוחרים יותר-כסף שמה לעשות,נערה לא קרובה להרוויח סכום כזה וגם מי יתן לה כרגע עבודה כשהיא בהריון ולומדת....

אני חושבת שאותה בת 17 כן צריכה להפיל

כי אין לה רשת תמיכה מאחוריה, אין לה איך לכלכל את עצמה ונראה שההחלטה להשאיר את ההריון נבעה בגלל הסיבה שהיא לא רוצה לעבור שוב הפלה אז מעדיפה להשאיר את ההריון. עם זה שהיא לוקחת אחריות ומתמודדת לכאורה עם התוצאות של הכניסה להריון,אני לא בטוחה שהיא באמת מספיק אחראית לטפל בילד. לעומתה,יש נערה יותר צעירה,שנכנסה להריון בגיל 15 אבל המקרה שונה לגמרי ולכן גם הצליח-יש לה בן זוג שתומך בה ועבודתו מאפשרת לה להתפתח למרות הילדה. לגבי הבנזוג של המקרה הראשון שהועלה, הוא יודע על כך ישר מההתחלה ודרש שהיא תפיל וכשהבהירה לו שזה לא יקרה,הוא נפרד ממנה ונעלם והם לא מדברים כעת...

../images/Emo41.gif מה דעתכם על פתרון שהוצע בפורום המקביל-

ללדת את התינוק ולמסור אותו לאימוץ
האם זהו פתרון טוב לדעתכם

למסור לאימוץ זה דבר מאוד קשה

הבחורה תתשתגע מעצם זה כמי שמכירה את נושא האימוץ מקרוב המעשה שהיא עשתה הוא חוסר התחשבות איך במשך חצי שנה לא חשבה על אמצעי מניעה? מה חשבה שלא תכנס להריון זה לא חוכמה להביא ילד לעולם אבל גם עם ימסר לאימוץ זה תהליך ארוך ומייגע והיא תסבול גם ריגשית ונפשית לדעתי היא חייבת לעשות הפלה

זה פיתרון אבל לא במקרה הזה

היא עדיין יכולה לעשות הפלה וזה הדבר הכי טוב עבורה. נראה שהילדה לא מבינה לאן היא הולכת ומה זה אומר לגדל ילד. אם היה מדובר במישהי בת 20 וקצת שהספיקה כבר לשכור דירה ולכלכל את עצמה אולי היה למה לצפות, אבל פה זו ילדה שלא יודעת אפילו מה זה לשלם חשבונות, אז היא חושבת שהיא בשלה להיות אמא ושיהיה בסדר? לא מזמן דיברתי עם חברים על נושא הפלות, זה היה דיון אם הפלה זה דבר ראוי מהבחינה המוסרית וגם מהפן הדתי. דובר על צעירות שנכנסות להריון בטעות או כתוצאה מאונס וכדומה ואני דיי הפתעתי כמה אנשים כשהבהרתי שאם אני אמצא את עצמי בשלב זה של חיי בהריון לא מתוכנן, רוב הסיכויים שאני אעשה הפלה. הפליאה הגיעה כי אני בת 30 עם תואר ועבודה, אבל עדיין אני לא רואה את עצמי מגדלת ילד לבד ולא רק מהבחינה הכלכלית, יש לי עוד דברים שאני רוצה להספיק לפני שאני כובלת את עצמי לאמהות (וזו אכן כבילה - במובן חיובי אבל עדיין). בהקשר של מסירת תינוק לאימוץ, זה מתקשר לשיחה שהייתה לי עם חברה לפני הרבה שנים, בגיל 15-16. דיברנו על נערות שנכנסות להריון והיא אמרה שלא הייתה מסוגלת לעשות הפלה, ושנראה לה יותר מתאים ללדת ולמסור לאימוץ. ניסיתי להסביר לה שבתור התחלה - ללדת זה אומר שאו שכל הסביבה שלך ידעו שאת בהריון (ועבור נערה בתיכון זה אומר קלון ואות קין שישאר לשנים, במיוחד במדינה שלנו) או לברוח לאיזה מעון באמתלה כלשהי, ידוע לי שלפחות בזמנו היו מעונות כאלו לנערות הרות ששהו שם בסיפור כיסוי של לימודים בחו"ל/פנימיה רחוקה וכדומה, סמדר שיר כתבה ספר על מעון כזה, נקרא "כמעט אמא". ונניח שהיא הייתה מסוגלת לעבור את המסלול הזה ולהביא את הילד לעולם - להפיל היא לא הייתה מסוגלת, אבל לוותר על תינוק שנשאה 9 חודשים ולעבור חיים שלמים בידיעה שהוא נמצא אי שם... זה כן?

אשה מרציפן יקרה

כמה שאני נגד הפלות אבל באמת זה מקרה חריג ביותר וכן זה רק לטובתה שתעשה הפלה למה להרוס את החיים וכן היא מודעת לעצמה זה חוסר אכפתיות כי מי יסבול רק הילד שיוולד ולא היא ולמסור לאימוץ זה דבר הכי קשה כמי שמאוד מבינה את נושא האימוץ מי שסובל זה הילד/ ה שנמסרו לאימוץ אני מאוד מקווה שהיא תפעל עם הראש ותבין שזה רק לטובתה

schlomitsmile

Member
מנהל
לגבי הבחורה הספציפית לא יכולה להיות לי עמדה כי אני לא מכירה אותה. רק רציתי לציין שמעבר לדיון על מה נכון לה לעשות, שאלת ההפלה היא כידוע שאלה עקרונית. כלומר גם אם אולי הפלה תהיה הצעד הנכון עבורה, עומדת השאלה האם עובר הוא מישהו או משהו. מי שחושב שעובר הוא משהו, יכול בנסיבות מסויימות לצדד בבחירה בהפלה. מי שחושב (כמוני) שעובר הוא מישהו, יצדד בהפלה רק במקרים קיצוניים מאד (סיכון ממשי לחיי האם, עובר פגוע ברמה כזאת שלא צפויים לו חיים בכלל או צפויים לו חיי יסורים קשים). היות האם נערה חסרת אחריות ללא תמיכה, אינה מקרה קיצוני שכזה.

חושבת ובטוחה מניסיון

עם שלוש לא אחד ולא שתיים את הראשונה ילדתי בגיל 18 ועכשיו אני רק בת 22 זה ממש לא קל ולא פשוט זאת התמודדות יומימית לא פשוטה קלל המון חוסרי שינה בכי זגזים פליטות חום גבוהה חבליי לידה לא קל כלל! הפלה זה דבר שאסור מהתורה אבל ממש קשה להתמודד ללא עזרה מקווה שתהיה לה המון תמיכה כי היא תזדקק לזה בהריון ומיוחד אחרי הלידה בהצלחה,

MyTaoWay

New member
בשלות פיזית וריגשית

אלו 2 דברים שלומדים בפסיכולוגיה התפתחותית וזה תקף לכל תחום בחיים... אם פיזית היא כבר בשלה, וגם נפשית -לילד. אז זאת החלטה שלה. אבל אני תמיד שואלת איפה הורים במקרה כזה...? לפחות היא היתה מסיימת את התיכון.. וגם היא צריכה לעשות צבא/שירות לאומי.. (היתה איתי מישהי בבית ספר שתמיד אמרה שהיא תתחתן כדי לא לעשות צבא
) לדעתי כל החלטה-יש לה השלחות לעתיד, והיא עוד ילדה !

למעלה