ליברמן קונה סמים

iRoNBaLLz

New member
ומה עושה אותו פאשיסט וגזען?

כל השמאל אומר עליו את זה, אבל בלי ביסוס של ממש. ליברמן אומר דברים ויש להרבה אנשים בשמאל נטייה להוציא אותם מהקשרם ולפרשם בצורה שהכי נוחה להם.

טולאי

New member
אולי, זה, שהוא תומך בביסוס

חוקים שיותירו רק ליהודים להיות אזרחי המדינה? אולי, כי הוא תומצך בטרנספר? אולי, כי הוא תומך בהוצאות להורג? אולי, כי הוא תומך בזה שאזרח יהיה רק מי שנשבע לדגל ולהמנון? ד"א, דיי נורא להיות פאשיסט וגזען, זה שילוב שעשה רק רע לעם היהודי. מצ"ב נאום של ח"כ דב חנין מחד"ש, בנושא: "אדוני היושב ראש, חברות וחברי הכנסת. שלוש אבחנות ושלושה עיקרים ברצוני לתרום לדיון הזה. אבחנה ראשונה: לפני 61 שנים הובס הפשיזם באירופה. זה שהוליד את האנטישמיות הרצחנית ביותר ואת שואת היהודים. הובס - אבל לא הומת. כוח האופל של פשיזם, שנאת זרים, אנטישמיות, הכחשת השואה - נחלץ מתהום הנשייה, יצא מהבידוד ושב בעוצמה אל הזירה העולמית. פשיסטים וניאו-פשיסטים, כמו ז’אנפרנקו פיני מבקשים לעצמם לגיטימציה בעולם, ואפילו אצל שרי ישראל. לכן עיקר ראשון עבורנו הוא: לא ניתן שום לגיטימציה לפשיסטים ולפשיזם. אבחנה שנייה, שהיא במובנים מסוימים תמונת ראי לדבריו של פרופ’ בן ששון: לאנטישמיות האנטי יהודית מצטרפת לאחרונה בארצות המערב אחותה התאומה, הנתעבת כמותה - אנטישמיות אנטי-ערבית ואנטי מוסלמית. אנטישמיות היא אנטישמיות; אין דרגות בהוקעת האנטישמיות, ואין חלוקה באיבה לגזענות. לכן עיקר שני עבורנו: באותו קול צלול ובאותה תקיפות נוקיע את כל זני האנטישמיות והגזענות. זאת ועוד: המבט על האחרים חשוב, אבל חשוב ממנו המבט אל הבית פנימה. הרי גם מהאנטישמיות הראשונה, זו של פרעה במצרים, לא נגזרת אצלנו רק הטפה לאחרים. מכך ש”גרים היינו בארץ מצרים” נגזר דווקא הציווי: “ואהבת את הגר” - ציווי מרחיק לכת: ואהבת את המיעוט הלאומי הגר עימך. נביט סביבנו ונראה - כמה אנחנו רחוקים מכך, כמה חילחלה עמוק, גם אצלנו, מאֵירת הגזענות; כמה רחבה הלגיטימציה הניתנת לה. זו האבחנה השלישית. גזענות היא תוקפנות שתמיד מסווה עצמה כהתגוננות. למשל: כהתגוננות דמוגרפית. כמה אין חדש תחת השמש. הטיעון הדמוגרפי היה הרי בסיסה של האנטישמיות הראשונה. כך אומר פרעה לעמו בפרק א’ של ספר שמות: “הנה עם בני ישראל רב ועצום ממנו, הבה נתחכמה לו פן ירבה. והיה כי תקרינה מלחמה ונוסף גם הוא על שונאינו ונלחם בנו”. דברים כאלה נאמרים היום בעברית עכשווית מעל במות מכובדות אצלנו. ומכאן העיקר השלישי: תרומה ייחודית של ישראל למאבק נגד האנטישמיות והגזענות תהיה ביעור הגזענות בביתנו ישראל. כך כותב אלבר קאמי ב”הדבר”: “בעולם הזה יש מגפה ויש קורבנות, ואדם חייב לסרב ככל יכולתו להיות בצד המגפה”. כן רבותיי וגבירותיי חברי הכנסת, נשגיח על עצמנו שלא נהיה בצד המגפה. תודה רבה."

iRoNBaLLz

New member
אין לך שום מושג בכלל מהו מצעה של

ישראל בייתנו. אתה מדבר בלי לדעת על מה. ובקשר לדב חנין. הוא כנראה שכח שאנחנו במצב של מלחמה. "הגזענות הדמוגרפית" באה למנוע את הפיגועים וגם לחסוך לישראל קצת כסף. אני מעדיף לשמור על הזכות שלי לחיים ולבטחון מאשר לשמור על הזכות לשיוויון של אלו שרוצים לפגוע לי בזכות לחיים ולבטחון, בארצי שלי.

טולאי

New member
הגזענות הדמוגרפית הייתה לפני המלחמה

ומלחמה לא מצדיקה פגיעה בזכויות אדם. אבל הם אזרחי המדינה בדיוק כמוך, כן, בדיוק! אם אני ערבי בן הלאום הפלסטיני שהוא אזרח ישראל, מגיעים לי אותן הזכויות כמו שמגיעות לך, בן הלאום היהודי-ישראלי שהוא אזרח ישראל. הזכות שלך לחיים ולבטחון לא תבנה על גופות של פרמדיקים, נהגי אמבולנסים וחפים מפשע נוספים, להפך, החיסולים ממשיכים את מעגל הדמים הארור וחובה לעצור אותו. ד"א, קראתי את המצע של ישראל-ביתנו, גם זכיתי לנסות ולדבר עם איווט (למרות שפחדתי שהוא ירביץ לי).

מתי לא הייתה פה מלחמה?

מאז שיש פה מדינה כל יום הוא מלחמה אז תעשה טובה..

iRoNBaLLz

New member
אם מסתכלים על דמוקרטיה במובן שהיא

אמורה להיות בו אז אתה צודק. אבל העולם שאנחנו חיים בו לא דמוקרטי.. החזק הוא זה שקובע את מידיניות העולם ( ארה"ב בימינו.. כוח צבאי וכוח כלכלי יחדיו ). החיסולים זה פגיעה נקודתית ( לרוב ) בפעילי טרור. חוץ מזה, אני מאמין שמי שנמצא בסביבת המבוקש לא בדיוק חף מפשע, זה כמו לראות רצח מול העיניים ולא לעשות כלום. איזה גופות של פראמדקים נהגי אמבולנס וכל זה? מתי צה"ל פגע במכוון ביחידות הרפואה הפלשתינאיות כשהן באו להגיש עזרה רפואית? זה אסור וזה לעולם לא קרה. ישראל לא יכולה להבליג כל הזמן לפיגועים ולקאסמים. למרות שאנחנו מדינה והם עם בלי מדינה, גם למדינה מותר להגן על עצמה, וישראל צריכה להגן קודם כל על עצמה ( מבפנים ומבחוץ ) ואח"כ על עמים אחרים. אם קראת את המצע אז אתה צריך לדעת שמה שאמרת מקודם לא מצוין שם.. חוץ מזה, נאמנות למדינה מוגדרת בחוק כחלק מחובות האזרח. אולי הרצון שלו להעביר את ישובי וואדי ערה לפלשתינאים קצת מקומם .. אבל למה ביוזמת ז'נבה, שלילת האזרחות ל200 אלף הערבים תושבי המדינה בי-ם היא כן לגיטימית? ב2 המצבים מדובר במסירת שטח שמאוכלס ברובו המוחלט בערבים לפלסתינאים תוך כדי שלילת אזרחות / תושבות קבע. דיברת עם איווט בסוף? ( גם אני הייתי מפחד.. הוא נראה הר אדם של 190 לאורך ולרוחב .. )

סלוניק

New member
לא הבנתי,

מה בדיוק ציפית שעוברי אורח ברחוב יעשו לאותו מבוקש (לפני או אחרי שצה"ל יורה עליהם טיל?)?

סלוניק

New member
"מצב מלחמה"

סתם קטנוניות אבל אנחנו לא מצויים במלחמה, לכל היותר בעימות מוגבל, וגם הוא בין ישראל לרש"פ ולא בין ישראל לאזרחי ישראל. זה מעין קו שחוזר על עצמו בכל המפלגות הפשיסטיות (ובעצמך ציינת שישראל ביתנו לא מחפשת פתרון דמוקרטי) - הניסיון למצוא איזו דמות שתשמש כשק חבטות. אצל הסוצאנג זה עמנואל גולדשטיין ואצל ליברמן זה ערביי ישראל. משום מה כל ההפחדות לגבי הערבי שתוקע סכינים בגב לא מסתדרות עם הנתונים הנמוכים כל כך של השתתפות ערבית בטרור בשש השנים האחרונות.

iRoNBaLLz

New member
עד 96 היה בארץ "מצב חירום" אני משער

שהייתה סיבה מוצדקת לכך. מאז ששינו את ההגבלות למצב חירום ב96.. המצב לא השתנה כל כך פשוט לא מוגדר כמצב חירום.. אין לך שום פתרון דמוקרטיה חוץ מנסיגה לאיפה שהם ירצו והקמת מדינה פלסתינאית בקווים האלו, הבעיה היא שהם רוצים 67 ( וזה עוד כשהם נזכרו להיות ריאלים ) ואולמרט בעצמו הכריז שלא תיהיה נסיגה לגבולות 67 ( למרות שבסוף הוא ישוג לגבולות האלו בלי לשים לב.. ). אין לי שום בעיה עם ערבים. יש לי בעיה עם ערבים שמזוהים עם המאבק הפלסתינאי ועדיין חיים על חשבון המדינה כשהם בעצם פועלים נגדה. לא יודע מה איתך, אני הייתי מאוד בעד לשלול לאבו טיר וחבריו את האזרחות, זה פשוט מצב מגוחך ביותר.

סלוניק

New member
אתה מגזים.

מקובל גם במדינת ישראל וגם בקרב הפלסטינאים נסיגה שתותיר גושי התנחלויות בתחומי ישראל, בחלק מהיוזמות עם ח"ש של 100%, ואולמרט לא ייסוג לא רק כי הוא לא מעוניין ולא רק כי אין צורך אלא גם כי בלתי אפשרי לעמוד בעלות האדירה של פינוי גושי התנחלויות גדולים הצמודים לקו הירוק (עשיתי פעם חישוב כלכלי, אני אחפש אותו בהזדמנות). אני לא מבין למה אתה קובל על הערבים ש"נזכרו להיות ריאלים", שהרי גם הציבור הישראלי התנגד לנסיגה בתנאים נוחים הרבה יותר, וברק נאלץ ללכת כנגד הציבור והקואליציה שלו בקמפ דיוויד עם הצעה נדיבה יותר מאשר מה שמוצע לנו כיום. שני הציבורים התמתנו בעקבות האינתיפאדה - מה שמוכיח שמי שחווה מלחמה לא ירצה לחזור אליה. אבו טיר הוא לא אזרח ישראלי, היה תושב והסטטוס הזה כבר ניטל ממנו. לעניין מצב החירום, הסיבה המוצדקת הייתה רצון ליתר כח. בג"ץ כבר פסק בדבר אי ההצדקה שלו, ומדי שנה הכנסת דוחה את ההכרעה בעניין ביטול מצב החירום (שגם עם צמצום הסמכויות הנלוות אליו הוא עדיין בלתי מוצדק).

למעלה