ליבה וליבתה הרוח...

digiti minimi

New member
אני מצטערת שאני מתפרצת בלי להגיד שלום אבל

היי :) אני קוראת סמויה בפורום אז הכינוי שלי לא ממש נראה לכם מוכר... יש לי סיפור קצת חריג ומעניין אני אתמצת אותו בשני משפטים: למדתי בתיכון חרדי שמגיש למבחני בגרות פרט לבגרות במתמתיקה - בכוונה תחילה כמובן כדי שבאופן עקרוני בנות לא יצאו משם עם בגרות מלאה. לאחר התיכון עשיתי שירות לאומי וכעת אני לומדת באוניברסיטה מקצוע שאני מתחברת אליו ואוהבת אותו מאד, אך נדרש ממני לשלם כסף, להשקיע זמן רב ומאמצים כדי לקחת קורס של 5 יחידות במתמתיקה תוך כדי עבודה במשרה מלאה כדי שאוכל להתקבל וללמוד מקצוע ראוי. אני יודעת שמצבי הרבה הרבה יותר טוב מהמון אנשים כאן שצריכים ממש להתחיל את הכל מ0 אך אני מעוניינת להצטרף לעתירה כי גם אני נפגעת של המצב האבסורדי בו כל בית ספר מחליט מה הוא מלמד ובאיזה רמה. ו5000 ש"ח זה משהו שהיה יכול לעזור לי המון בשנת הלימודים הזאת. אני אשמח אם תוכל לשלוח לי את המייל של העותרים כדי שאוכל לצרף את התצהיר שלי. - אני יכולה לכתוב אותו יותר מפורט עם שמות וכ"ו אגב, אני מגדירה את עצמי כיום כדתית לאומית אבל המצב הפנימי שלי קצת יותר מסובך :) .

moshe010

New member
מה שיותר מזיק לנו ולכל החרדים

זה הכלא החברתי והפסיכולוגי שהחינוך החרדי הכניס אותנו כמו כן האינוס להתחתן אם מישהו שהשדכן החליט שמתאים לך כנראה זר לא יבין זאת וכמו כן השופטים אבל המציאות העובדתית שבו חי הפרט החרדי הוא שאין לו מינימום חופש וכל סטיה מינמלית מההתנהגות המצופה ממנו גורמת בהכרח לשרשרת אירועים וחרמות שיביא לזריקת בניו מהמוסדות שיביא לגירושין שיביא לחרם חברתי בקיצור זה חברה שאין בה מצבי ביניים כמו למשל אצל הדתיים לאומים וחלק מהספרדים שבו לפרט יש זכות לבחור בדרך חיים קצת שונה ממה שההורים מצפים ממנו ולאט לאט יכול למצוא לעצמו מקום בהגדרה החדשה שלו , אבל אצלינו אין כמעט מצבי ביינים כל שינוי גורם לשרשרת אירועים, ולכן משאירה לך הברירה או להשאר חרדי אם כל הרמ"ח איברים או לצאת בשאלה בבת אחת ולנתק כל קשר עם העולם הקודם דבר שכמעט לא שייך לעשות מבחינה פסיכולוגית בקיצור גזלו מאיתנו את חופש החירות, וחופש הביטוי, וחופש המחשבה, והזכות לעצמאות, אנחנו בורג בגוף אחד ענק שנקרא הציבור החרדי מבלי יכולת לביטוי העצמי חינכו אותנו שלהנות זה עוול ופשע ושאנחנו צריכים לחיות עם מצפון כל ימי חיינו שלא עשינו מספיק בעבודת ה' " אשרי אדם מפחד תמיד" גזלו מאיתנו את שנות הילדות הכריחו אותנו ללמוד טקסטים משעממים וטיפשים 12 שעות ביום, התעללו בנו וכל הצידוק המוסרי לכל זה זה בגלל שנולדתי חרדי וכי להורה יש בעלות על הילדים ההפך להורה יש חובות על הילדים ולא זכות, ועליו לתת לו אוכל וביגוד וכלים להתמודד עם העולם הגדול בבוא העת והחרדים ממש לא עושים זאת אלא דואגים שתישאר תלותי בכל המובנים

מסכים עם כל מילה, ודפח"ח, השאלה היא

אם יש פתרון לבעיה הזו, שניתן לבצע במדינה דמוקרטית. אני לא רואה דרך ריאלית לפתור את זה, למעט פתרונות מקומיים שינגסו ביכולת השליטה של הממסד החרדי, אני מתכנן לפתוח אשכול בנושא בהזדמנות, עדיין אני צריך לחשוב על זה

למעלה