ליבה וליבתה הרוח...

ליבה וליבתה הרוח...

שוב בג"ץ בנושא הליבה, היום הוגשה עתירה מטעם אמנון רובינשטיין אוריאל רייכמן ועוד כמה, על הנושא של לחייב לימודי הליבה במוסדות חרדיים. החידוש הפעם שכמשיבים הצטרפו מספר חוזרים בשאלה שטענו שהעדר לימודי הליבה הקשה עליהם בחייהם. (אחד מהם התראיין היום ברשת ב' ותיאר במרץ את הנזק שנגרם לו) אני חושב שאנו החרדים האנוסים, צריכים להצטרף כמשיבים בעתירה, כולנו כאן צריכים להצהיר על הנזק שנגרם לנו ולחברים שאנו מכירים, ואז להעביר את הפוסט לידי המשיבים כצד בתביעה. מתוך תקווה שבג"צ יקבל אותנו למרות האנונימיות בהתחשב במגבלות. אז אני מתחיל ראשון, ומקווה שכולכם תצטרפו. העדר לימודי הליבה, גרם לי ולחברי קשיים גדולים ביכולת להתקבל לעבודה ברמה, למרות היותינו מוכשרים מעל הממוצע. בעיקר בגלל העדר ידע טוטאלי באנגלית, והעדר ידע כמעט טוטאלי במתמטיקה. לכן, אני פונה בבקשה מבג"ץ שיכיר בעובדה שמדובר בפגיעה אנושה בחסרי ישע, המכריחה אותם בבגרותם להיות בורים. בג"צ יקר, רציתי גם להבהיר לך שאין שום מניעה הלכתית בלימודי אנגלית ומתמטיקה, אלא כל המטרה של העדר הלימוד הוא כדי להכריח את בוגרי הציבור החרדי להשאר בלימוד ולא להשתלב במעגל העבודה. מכיוון שזו המטרה היחידה, הרי מדובר בכפייה דתית מהסוג הגרוע, שמטרתה למנוע את היכולת לבחור מבוגרי הציבור החרדי את דרכם בחיים. אני קורא לכולכם להצטרף לפוסט, ונפעל כולנו להעביר אותו לידי בג"צ

אגס 10

New member
אתה בהחלט יכול להצטרף

הם מחפשים מאוד אנשים כמונו שיסכימו להגיש תצהירים לבג"ץ על הסבל שאנו סובלים בעקבות אי הלימודים בישיבות ובתלמודי התורה. האנונימיות קצת בעיותית כאן אבל בהחלט שהם מחפשים את זה מאוד.

sec op

New member
מישהו יכול להסביר לי

למה החרדים מתנגדים לליבה? מה רע בלדעת אנגלית? הרי כל אחד שואף שהילד שלו ביום מן הימים יהיה שנורר באיצטלה של ראש ישיבה. ובשביל להיות שנורר טוב, צריך לדעת אנגלית (ויש כאלו שבאמת מתחילים ללמוד בגיל מבוגר), אז זה לא חלק מהחינוך החרדי שידעו אנגלית? ומתמטיקה בסיסית, איך אפשר להתעסק כ"כ הרבה בכספים, וחשבונות בלי לדעת חשבון בסיסי... אז מה הסיבה שמתנגדים? אני מכיר את הסיבה הסמויה, שרוצים להגביל שלא יוכלו לצאת בקלות. אבל מה הסיבה המוצהרת, לא הצלחתי להבין איך החרדים מסבירים ללא חרדים, למה לא... רק תשובה כמו: שהחילונים לא ילמדו אותנו איך לחנך. (בסדר לא ילמדו,אבל מאנגלית ומתמטיקה מתקלקלים?)

לא סמויה ולא נעליים...

זו הסיבה הרשמית, כדי שלא יתפתו לצאת לעבוד, זה מופיע במכתבים של הגדולים די במפורש

אגס 10

New member
פשוט מאוד

הסיבה הרשמית,בחור ישיבה חייב להקדיש את כל כולו אך ורק ליגיעה ועמל בתורה הסיבה הלא רשמית,לימודים שיפתחו את הראש עלולים חלילה וחס להביא לפתיחה כללית של הראש ולשאלות שלא ממש רוצים שישאל. ואם נשים לב זה בדיוק מה שקורא עם עניין האיסור ללכת לצבא הסיבה הרשמית,בן תורה צריך להשקיע את כל כולו אך ורק ליגיעה ועמל בתורה הסיבה הלא רשמית,הצבא תחשוף את בחורי הישיבות אל החברה החילונית והתוצאות מי ישורונו...

אגס 10

New member
מה פיתאום

עיקר העתירה היא כנגד הישיבות,גם על בתי הספר החרדיים,אך בעיקר על הישיבות הקטנות אשא מקבלות המון כסף מהמדינה ולא מלמדות אף מקצועות חול.

פשוט מאד! הרבנים יודעים, ובצדק

שאם הציבור ייפתח לעולם החופשי, לא יישאר הרבה מהחרדים. כל הסיבה שהציבור החרדי מצליח לשמור על עצמו, היא ההתבדלות מהעולם החופשי, ואי החשיפה של הציבור לצד השני. ברגע שיפסיקו להתבדל הם יהיו כמו 'המזרוחניקים' שיוצאים בשאלה בהמוניהם.

מאותה סיבה שרע ללמוד תנ"ך

"תנו רבנן כשחלה רבי אליעזר נכנסו תלמידיו לבקרו אמרו לו רבינו למדנו אורחות חיים ונזכה בהן לחיי העולם הבא אמר להם… ומנעו בניכם מן ההגיון - לא תרגילום במקרא יותר מדאי, משום דמשכא, לשון אחר משיחת ילדים:"

nini132

New member
לא הצטרפתי לעתירה

מסיבות בינמשפחתיות. אבל חושב שמי שיכול, שיצטרף! ובשם השם נעשה ונצליח

אתה ממש לא מפריע

איש לא טען שזה דופק את כולם... וחוץ מזה, בזכותך המסמך יראה אותנטי יותר...

אני הקTן

New member
מצטרף,

היעדר מתמטיקה ואנגלית פגע בי בצורה קשה מאד. יש רגעים שאני מתחיל להתייאש מלהשלים חומר, מזל שאלו רק רגעים. ובל נשכח את כמויות הכסף שאני שופך כדי להשלים את החומר הזה באופן פרטי. אוף, נגעת בנקודה כואבת..

עידכון חשוב!!!

פניתי במייל לפרופ' אוריאל רייכמן, שיצרף את המסמך לעתירה. אז אנא, מי שיש לו דעה בנושא, שיזדרז לכתוב אותה, ואין מזרזין אלא למזורזין. אם וכאשר הוא יחזיר לי תשובה, אדווח לציבור...

רק פניתי אליו,

ועד שהוא יחזור אלי, ואז אסביר לו שלא כולם הגיבו עדיין, וכן הלאה, זה תהליך, וכדי להתחיל לגלגל אותו

mister xy

New member
אוי, כמה שהנושא הזה כואב לי

אני כבר לא זוכר לכמה הצעות עבודה אמרו לי לא כי אין לי השכלה. אני לא אשכח את היום שבו גילו חברי לעבודה שאני לא יודע מה זה סינוס וקוסינוס ושאלו אותי אם לא למדתי בבית ספר...

לחוד

New member
מצטרף, ומעיר:

1. כדאי שהעתירה תתמקד בלימודי ליבה שהציבור החרדי יכול לעמוד בהם, קרי מתמטיקה, אנגלית ומדעים. לימודי מקצועות אלו בשונה מלימודי אזרחות, אינו מתנגש עם שום חלק בהשקפת העולם החרדית. 2. הצטרפות שלנו (אנוסים) לעתירה צריכה להיות מוצגת בחכמה, שלא יראה כאילו הנפגעים מהבורות הם משולי המחנה. 3. לדעתי יש במניעת השכלה פגיעה בזכויות יסוד על כל ילד, ועל כן בית המשפט צריך לכפות לימודי ליבה על הציבור החרדי ולא רק לשלול תקציבים ממוסד שלא יעמוד בדרישות. 4. הפגיעה היא לא רק במניעת ההשכלה, אלא בחינוך סטייל 1984 - בערות היא כוח. גם אם תרצה במהלך חייך להשלים פערים תצטרך להיאבק בכל מה שסביבך כדי לקבל מה שאחרים זוכים בו כמובן מאליו. ולסיום: כולנו יודעים היטב שבית המשפט עתיד לדחות את העתירה.‬ אין שופטים בירושלים. (בנינו לבין עצמנו, מי שלא יכול לקנות השכלה, קיימות עוד כמה דרכים אחרות להתפרנס. תרגיעו).

העלית נושא חשוב

אנו כאנוסים ,למרות שאנו מיעוט קטן יחסית, מצטרפים לעתירה על בסיס שני עקרונות: א. גם אנו כאנוסים יש לנו זכויות לחינוך נורמאלי גם אם אנו מיעוט קטן (דבר שאינו ברור, וייתכן ואנו מיעוט גדול בהרבה, אני אישית מכיר מספר אנוסים שככל הנראה אינם כותבים פה. ב. וזה חשוב יותר, כאנוסים החיים בחברה החרדית, אנו יכולים להרשות לעצמנו לחשוף את האמת. חרדי ממוצע, גם אם הוא סובל הוא יחשוש מ'חילול השם', ומביזוי תלמידי חכמים, ולא יהיה מוכן לשתף פעולה עם הכופרים. לעומת זאת, אנו כאנוסים יכולים לספר את האמת. ולכן, אני מצפה שנעיד לא רק על הקשיים שלנו כאנוסים, אלא על הקשיים של של כל חרדי שרוצה לצאת לעבוד אני מכיר מספר רב של חרדים שרצו לצאת לעבוד, או שיצאו בפועל, והעובדה שלא היה להם ידע מינמלי באנגלית ומתמטיקה, הקשה עליהם מאד, וגרם להם בזבוז זמן רב, בזבוז כסף, וגם לחלקם תרם להורדת המוטיבציה לצאת לעבוד מלכתחילה. מקווה שכל אלו הכותבים כאן, שמכירים דוגמאות דומות, שיתייחסו לא רק לעצמם אלא גם לחברים שלהם.

למעלה