לטפל באחרים

קינגית7

New member
לטפל באחרים

מקריאת ההודעות אני רואה שרבות מאיתנו עוסקות במקצועות טיפוליים כאלה ואחרים.... זה מעניין, לא?

מעניין מאוד....

ואפשר לנצל את ההודעה שלך ולספר לכן שנרשמתי ללימודים לפני כמה שבועות
אז תחזיקו אצבעות שאני אתקבל
אולי מישהו יעשה פעם איזה מחקר בנושא... על ההשפעה של מה שאנחנו עוברים בחיים על הבחירה שלנו למקצוע (או משהו כזה...)

S u n n y 1

New member
כנפיים

אני ככה ככה הימים קשים עכשיו... אין לי אור... תודה על הדאגה.... ובשביל הבריחה - בטח שנתקלתי!! אני ח-י-י-ב-ת לראות את זה.... הרי כאן כל הסיפור שלי עם ההערצה לריטה... האמא השניה שלי... ושלך... מה שהופך אותנו לא רשמית לאחיות

אחותי ../images/Emo6.gif

אני באמת מאחלת לך ימים טובים ומלאים באור... היום יום חדש....
ואנחנו תמיד כאן בשבילך...

efratushb

New member
כנפיים לבנות...

אני מאחלת לך הצלחה.
חבל שאת לא מגיעה למפגש הייתי שמחה להכיר אותך...

S u n n y 1

New member
יש לי בזה פרופסורה מהחיים עצמם

עכשיו אני מחפשת מקום ואת הדרך לעשות את זה באופן רשמי (לפחות שאני ארוויח מזה כסף, לא?
) אני לא כותבת כאן הרבה, מנסה לקום מהמכבש שעבר עליי בשנה האחרונה עם מות אחי לפני ארבעה חודשים, ובתור התחלה חושבת מה ואיפה ללמוד בתחום הטיפולי וממש לא מוצאת את הידיים ואת הרגליים... אבל יכולה לספר לך שכל החיים שלי טיפלתי באחרים, איבדתי את אמא שלי ממש מוקדם ונכנסתי באופן טבעי לנעליה, להיות במקום המטפל, בכל בני משפחתי, שגם אחרי מותה עברה עוד אי אלו תהפוכות... כל השנה האחרונה סעדתי את אחי, מעבר לים, הייתי לו "אם ואחות", מה שהוביל אותי סופית להבנה שזה הייעוד שלי בחיים. עכשיו אני ממש מבולבלת לא יודעת לאיזה תחום לפנות... אלטרנטיבי או פורמלי ולכאן או לכאן... במה להתמקד... איך את החלטת?

לולי80

New member
../images/Emo24.gif סאני

גם אני הרבה זמן לא הייתי פה... אני מצטערת על מות אחיך.... נשמע כאילו באמת זה הייעוד שלך... אני מאחלת לך בהצלחה... מחבקת אותך!!!התגעגעתי... לול

../images/Emo42.gif

את באמת סאני.. תני לעצמך את הזמן.. אני בטוחה שכשיגיע הזמן את תדעי מה את רוצה לעשות ואיך... ותיהי מעולה במה שזה לא יהיה.. מחבקת אותך...

S u n n y 1

New member
תודה בנות ../images/Emo24.gif

חיממת לי את הלב ביום הקפוא הזה אוהבת אתכן

קינגית7

New member
איך אני החלטתי?

החלטתי לנצל את הכישורים שחשבתי שיש לי כדי להגיע לעבודה פרקטית, כלומר גם רכישת מקצוע וגם משהו שנמשכתי אליו וחשבתי שאעשה אותו היטב. לא לכולן מתאים למצוא דווקא משהו פרקטי והן דווקא תבחרנה בנטיות הלב בלבד, אבל יש גם את הקיצוניות ההפוכה, אז תחשבי מי את, כמה כח יש לך, מה מעניין אותך ואיך תוכלי בהחלט להרויח מזה קצת כסף כדי להתפרנס. ספרי, איך זה מתקדם?

S u n n y 1

New member
בינתיים זה בשלב "סיעור מוחות"

האמת שעשיתי תואר בתקשורת, אבל לפני שהחלטתי הייתה לי התלבטות בינו לבין משהו בטיפול, רק שאז לא ידעתי בדיוק מה, וכנראה שממרחק הזמן אני מגם מבינה, שלא הייתי בשלה לקחת החלטה... אז עכשיו חזרתי לאותה נקודה פחות או יותר רק שאני יותר מגובשת עם עצמי ששם אני רוצה להיות. אבל מה... אני לא יודעת ממש... זה שאני בתקופת אבל טרייה לא מוסיף לי, כי אני לא מפוקסת במאה אחוז.... אגב, באיזה תחום טיפולי את מתעסקת? תודה על התשובה

קינגית7

New member
חשבת על נושא הפרקטיות במקצוע?

במיוחד במקצוע טיפולי כדאי שיהיה אפשר להתפרנס בכבוד גם בלי לעשות שמיניות באויר.. להיות בתקופת אבל טרי זה להיות די חסרי יכולת החלטה, מנסיוני, אבל תמיד יש זמן לחשוב עוד כמה חודשים, לא? אני הייתי נוטה לא ללכת לאלטרנטיבי ודווקא לפנות לתחום הקונבנציונלי יותר - את רוצה ללמוד רפואה? דווקא מנסיוני, שוב, נראה שזקוקים לרופאים/ות שיתייחסו טוב יותר לחולים ולמשפחות. אחרי הקונבנציונלי, תמיד אפשר לעשות הסבה קלה לתחום אלטרנטיבי או פשוט להוסיף אותו לידע שלך, כי כבר יש את הבסיס, לפחות ככה נראה לי.

S u n n y 1

New member
הפרקטיות היא הבעיה

כי אני חושבת על הכיוון האלטרנטיבי ודווקא בתחום הזה נראה לי שכן צריך לעשות שמיניות באוויר. בכל אופן יש לו גם את היתרונות שלו, את היכולת לעבוד באופן עצמאי בשלב מסויים... טוב אני רואה שאני באמת צריכה לחכות עוד קצת עם ההחלטות כי אני ממש לא מסוגלת להיות החלטית עכשיו. בכל מקרה, אני חייבת להגיד שבעצם זה שדיברנו על זה קצת הצלחתי לחשוב על הנושא קצת יותר ברצינות אז תודה

זה מעניין מה שאת אומרת.

אני באמת חושבת שיש בבחירת מקצוע מעין "תיקון". אחד מהממשקים שאני הכי זוכרת מאמא שלי זה שהיא היתה מאוד שותפה איתי בלמידה. הייתה מאוד מתעניינת במה שאני לומדת ועוזרת לי להתכונן למבחנים ובודקת לי את השיעורים, ומשתתפת בהתלהבות בכל מיני פרוייקטים שהיו לנו בבית הספר. רק השנה שמתי לב לקישור שאני כל חיי הבוגרים בעצם מתעסקת ב... הדרכה. עוזרת לאחרים ללמוד, שותפה איתם בתהליך הלמידה שלהם ...

למעלה