תשובות לגשם!!! ../images/Emo6.gif
איזה כיף (הכל. שאת מתעניינת במכון הזה עכשיו בזכותי, שדעתי נחשבת בעינייך, שאת רוצה ללמוד אייקידו... הכל כיף!!!) ב"דגשים אחרים" התכוונתי לכך שבכל יום יש שם מורה אחר (הם מחלקים ביניהם את המערכת השבועית) וכל מורה מלמד בדגשים אחרים, בשני מובנים: 1. כל מורה מעדיף להתרכז בדברים אחרים. אחד בכלי נשק, אחד בבסיס, אחד בהגנה עצמית וכולי (זה פחות או יותר לפי מה שהבנתי... זה לא תמיד מדוייק וחוץ מזה יכול להיות שלא הבנתי נכון את אופי הפעילויות שם...) 2. כל מורה תופס אחרת את האייקידו, מאמין בדברים אחרים, מיישם אחרת את הלימוד. זה נותן עושר התייחסויות עצום, לדעתי. זה היתרון הגדול ביותר של המקום המופלא הזה, בעיני. 2 מורים עדיפים על מורה אחד, 3 עדיפים על שניים. וכמובן, עדיף 2 מורים שונים לגמרי אחד מהשני, מאשר 2 מורים שדומים בתפיסתם. כך אני סבור. המלה "אמיתיים" נאמרה בהקשר של אופן ההתייחסות שלהם לתלמידים, לשיטה, ללימוד. הם אינם מתחבאים, לפי מה שראיתי (נוכחתי בשני שיעורים שם), מאחורי ה"שיטה" או מאחורי ה"מסורת". הם באמת נמצאים שם כדי ללמוד וללמד ולא משום סיבה אחרת. בהרבה מקומות אני חש שהמדריכים והתלמידים נמצאים שם מכוח איזו שהיא אינרציה תמוהה, משולבת ברצונות שונים, שאחד מהם הוא הרצון ללמוד וללמד, אך לא כרצון מוביל או מפעיל. הם שם נמצאים במלוא נוכחותם (מורים ותלמידים), מנסים באמת ללמוד וללמד ולהבין, לא בורחים משאלות קשות, לא בורחים מלקיחת אחריות (הם מלמדים משהו שהם מלמדים, לא משהו ש"ככה צריך" כי "ככה לימדו אותם", שזוהי בריחה מאחריות), לא עונים בכעס, לא נותנים הרגשה ש"תבוא, תתאמן 20 שנה - ואז אולי תבין, אולי לא" אלא מוכנים לדבר על הכל, בשיא הכנות והפתיחות, שזה דבר מאוד נדיר אני חושב. לזה, פחות או יותר, התכוונתי. אבל חשוב לזכור שהתרשמותי מוגבלת (להיות נוכח בשני שיעורים מהצד זה לא מציאה גדולה), שדעותי מנוגדות לדעותיהם של הרבה אנשים בפורום הזה (ולא ממש סביר, סטטיסטית, שכולם טועים ואני צודק) ושהערכה לדיעה של מישהו אחר מובילה הרבה פעמים לאי-לקיחת אחריות. שלך באהבה, בן