לטירונות אני צריכה....

bravdy

New member
לטירונות אני צריכה....

להביא שק שינה??? ועוד שאלה האם בטירנות בנות מקבלות נשק למשך הטירונות או שאנחנו רק יורות במטווח??.

תשובה

נראה לך מה את יוצאת לקייטנה את הולכת לצבא חמודה את צריכה להביא בגדים כלי רחצה דברים אישיים שלך וזהו.... אייל

bravdy

New member
מה הקשר קיטנה עכשיו??

אמרו לי שלטירונות אני צריכה להביא שק שינה. אז לא??

א מ ב ר

New member
עוזי

כשאני הייתי בטירונות אז נאלצנו להיסחב עם העוזי המגעיל הזה כל הטירונות. אולי המצב שונה עכשיו...

JonDoe2

New member
תשובה מלאה

לשאלתך: 1. בטירונות מקבלים שק שינה וגם שמיכות. אם אם הולכת לטירונות חורף, הייתי ממליץ להביא שק שינה מהבית כי הצבאיים לא כל כך מחממים. דבר נוסף - מומלץ להביא סדין כדי לשים בשק שינה מכיוון שהשמיכות ושקי השינה בצבא מלאים בסקביאס (קרציות מגעילות) 2. לגבי נשק - לפי מיטב ידיעתי - מקבלים בטירונות נשק המשמש לאורך הטירונות (לא רק במטווחים) עוד משהו ?

Li_1

New member
היי!

אני יכולה להמליץ לך מנסיוני האישי... היום (!) סיימתי טירונות. דבר ראשון את מקבלת בבסיס שק"ש (מגעיל... אבל אין מה לעשות...) ושתי שמיכות עוד יותר מגעילות. מנסיוני אני ממליצה לך להביא שמיכת צמר או משהו כזה כי נורא קר. בנוסף לזה כדאי לך לקחת ציפה של שמיכה (כשהפתח למעלה), ולהכנס לתוך הציפה, שתבודד בינך לבין השק"ש.

bravdy

New member
השק שינה עד כדי כך גרוע...

שאת ממליצה להביא ציפה לשמיכה?? מזל טוב על סיום הטירונות....
ואימ´לה איפה תיכנס לי שמיכת צמר?? גם ככה אני מתכוונת להביא מלא דברים??....

so

New member
טוב אז הנה תשובה קצת יותר מפורטת.

* מקבלים בצבא שק שינה והוא אפילו די מחמם בכל מקרה מומלץ להביא ציפה. ובקשר לנשק במחנה 80 מקבלים נשק רק למטווחים ובשמירות לעומת זאת בזיקים מסתובבים עם עוזי מכוער כל היום (בעבר זה היה בג´וליס) בכל מקרה הטירונות היא אחד החלקים הכי טוב בשירות אז תהני ממנה, כי רוב הסיכוי שיותר מאוחר לא תהיה לך הזדמנות לעשות דברים ´צבאיים´

Li_1

New member
קודם כל תודה רבה! ../images/Emo13.gif

השק"ש מגעיל, אבל חוץ מזה זה יותר נעים ללכת לישון עם ריח של בית (לפחות בימים הראשונים...) ומשהו נקי מתחת לראש. לי לא הספיקו שתי השמיכות והיה לי נורא קר אז ביקשתי שמיכה נוספת. אני עשיתי טירונות בזיקים והסתובבנו עם עוזי 4-5 ימים. זה לא כל כך נורא כי הוא לא ממש כבד אבל זה מציק כי את חייבת ללכת איתו לכל מקום (חוץ מהמקלחת כמובן...) ואסור לך לעזוב אותו לרגע. אחרי המטווחים החזרנו אותו למרות שלי אישית יצא להסתובב עוד כמה ימים עם הנשק כי היינו צריכות אותו לשיעורי נשק. מה עוד אני יכולה להמליץ לך? *אל תביאי כל כך הרבה גופיות לבנות כי רוב הסיכויים שלא תישארי שבת ראשונה. אני ממליצה לך להביא משהו כמו 7 גופיות, ליתר ביטחון. גם ככה את נשארת באותם המדים, כך שזה לא כזה קריטי אם לא תחליפי כל יום, חוץ מזה שלא בטוח שתגיעי כל יום למקלחת. * תביא כמה שיותר גופיות ארוכות צמודות כי נורא לא נוח ללבוש גופיה לא צמודה מתחת למדי א´, שתקבלי בבקום. * תביאי המוןןןןןן נייר טואלט (תוציאי את גליל הקרטון וככה תוכלי להכניס יותר גלילים לתיק). (נייר טואלט הוא מצרך מבוקש ביותר בטירונות!!!) *אל תקחי יותר מידי בגדים אזרחיים (2 טרינינגים יספיקו - אחד לישון איתו ואחד למד"סים) את לא תשתמשי בהם וזה סתם יתפוס לך מקום. *תביאי שפתון לחות - וכמה שיותר! השפתיים ממש מתייבשות. *כפכפים למקלחת - חובה! ממממ זהו בערך אני חושבת. אם יש לך שאלות, שאלי ואני מאוד אשמח לענות. ותמיד תזכרי... הטירונות היא באמת חוויה יוצאת דופן, וסביר להניח שבחיים לא תחווי משהו דומה לה שוב. קחי את הכל בקלות ובהכי אופטימיות שאפשר. נכון, לא תמיד קל אבל בסופו של דבר את עוברת את זה עם עוד 70 בנות. ואתן כולכן יחד. אם תחליטי להנות - תהני! ב ה צ ל ח ה !

bravdy

New member
לי אז ככה:

קודם כול תודה שאת עונה על כול השאלות המעצבנות שלי ואני מקווה שאני לא מציקה לך ואם כן אז תגידי אבל מה אני ייעשה אני ממש לחוצה מהגיוס אבל גם מתה להתגייס. אז ככה: למה אני צריכה כול כך הרבה נייר טואלט? אין בבסיס?? כמה מדס"ים היו לך? וזה באמת הכרחי להביא שמיכה?? איפה היא תיכנס?? אני חייבת לשים גופיה מתחת למדים?זה לא הכי נוח. איזה טירונות עשית? ולא היה לך בוחן בר אור נכון?? זהו...שוב המון המון תודה

Li_1

New member
מציקה??? מה פתאום!

להפך, אני שמחה תמיד לעזור. את צריכה המוןןןן נייר טואלט כי תהיו בערך 70 בנות על 4 תאי שירותים (לפחות ככה היה אצלי בזיקים), וכמובן שהנייר לא מספיק. היו לנו בערך 4 מדס"ים שבהם היינו צריכים להחליף לאזרחי, אבל חוץ מזה כל יום יש א"ג (אימון גופני) בבוקר ובערב שאותו עושים עם מדי ב´. זה לא הכרחי להביא שמיכה, כי נותנים לך שמיכה ושק"ש ואם זה לא מספיק את יכולה לבקש עוד, אבל לי היה מאוד קר וחוץ מזה שהציוד הצבאי לא ממש נקי ולומר את זה בעדינות, גם לא כל כך ריחני... אני לא יודעת אם מבחינת תיקניות את חייבת לשים גופיה מתחת למדים, אבל קודם כל רק המדים לא מספיקים כי קר, וחוץ מזה את נשארת עם אותם המדים שבוע בערך כך שיותר נעים שיש משהו על הגוף, שמבודד אותך מהמדים. אני עשיתי טירונות 00 בבט"ר זיקים, וביום ראשון אני מתחילה קורס מורות חיילות בירושלים. לא היה לי בוחן בר-אור ולי באופן אישי הטירונות הייתה בדיחה (מבחינת מאמץ פיזי, כי אין כזה...קחי בחשבון שבטירונות כזו יש בנות עם פרופיל 45 ומלאאא פטורים...) אל תדאגי יותר מידי, זה באמת לא נורא.

bravdy

New member
טוב אז עוד כמה שאלות על...

איפור. את אומנם לא חיילת סדירה הרבה זמן אבל בכל זאת, אז ככה: מותר להתאפר בבסיס?? וכשיוצאים הביתה??? ןמה עם ציפורנים?? מותר לשים לק??

bravdy

New member
אה ושכחתי....

איזה נעלים קנית לטירונות והאם את עם אותם נעלים עכשיו בסדיר?? והאם הנעלים היו נוחות למדס"ים?? השתגעת ממני אה??

Li_1

New member
אין בעיה... בכיף!

מותר להתאפר רק על מדי א´ וגם אז ממה שאמרו לנו מותר לשים רק פס שחור או למטה או למעלה וצללית אסור, למרות שמתישהו שמעתי שמותר לשים צללית בהירה בלבד, אז אני לא בטוחה לגמרי. בבסיס, כשאת על מדי ב´ אסור להתאפר. בקשר ללק אין לי מושג... בקשר לנעלים.. אני קניתי נעלי ספורט שחורות של ריבוק לטירונות, ועכשיו קניתי נעליים אחרות לסדיר. בעקרון בטירונות 00 לא ממש מקפידים על הנעליים, אלא אם כן הם ממש ממש לא תקנוית. אני ממליצה לך לקחת נעלי ספורט כדי שלא תצטרכי להסחב עם עוד זוג נעלים בתיק. מקווה שעזרתי

bravdy

New member
מותר להיות עם....

נעלי ספורט שחורות בטירונות?? ואיזה נעלים קנית לסדיר??

Li_1

New member
בטח שמותר

רק שיהיו שחורות מן הסתם... לסדיר קניתי מרטינס מהדגמים החדשים.

bravdy

New member
דרך אגב לי....

כן זאת אני חזרתי להציק לך..
סתם אני צוחקת בעיקרוןין לי הרבה שאלות כי ענית לי על רובן אבל רציתי לדעת אם הנעלי מרטינס החדשים יפות??? ודרך אגב התחלת את הקורס של מורות חיילות כבר?? בהצלחה...אביבית.

למעלה