לטאה מזוינת

לטאה מזוינת

הבעלים של מועדון הליזארד (או מי שהחליף את הבעלים שלו, שהבנתי שברח לחו"ל או משהו כזה) הציב אותנו היום במציאות מוזרה ומתסכלת. אני באופן אישי ציפיתי מאוד מאוד לראות היום בהופעה את דורון בוטניק, היוצר הישראלי שאני הכי מעריך ומצפה תמיד לשמוע מה הוא יעשה הלאה, וגם את המפתחות לצוללת - שני מופעים שלא ראיתי עדיין, ואת יובל רון ואזרחי העתיד, שראיתי אותם פעמיים. דורון אולץ לבטל את הופעתו עקב סירובו העיקש של בעל המועדון לאפשר כניסה לחבריו של דורון, שגילם נמוך מ-18. כמה מאתנו ניסו את כוחם בשינוי הגזרה המיותרת והמטופשת הזאת, אך לא הצלחנו לשנות דבר. במועדון הליזארד אין כניסה לאנשים צעירים, בגלל החוק שמונע מכירת משקאות אלכוהוליים לאנשים שגילם פחות מ-18. באתי ושאלתי את בעל המועדון - למה שלא תדרשו הצגת תעודות זהות בזמן מכירת המשקאות במקום למנוע מאנשים להכנס למקום, שמתפקד כמועדון הופעות? תשובתו היתה שאנשים אחרים, שגילם מעל ל-18, יכולים לקנות משקאות אלכוהוליים עבור אותם ילדים פושעים. זה דבר מכעיס מאין כמוהו. זו הוכחה בוטה ואכזרית לחוסר האונים המוחלט, לאובדן השליטה ההיסטרי של אלו שאמורים לשלוט במצב. במדינה שלנו יש משבר חינוך, יש משבר שלטוני, יש משבר חברתי ומשבר אידאולוגי (ועוד כמה וכמה). ברור שכבר כמה שנים אין מי שמטפל בעניינים ומנסה לעשות סדר. האנשים שתוארם מכיל את הנושא של ניהול המדינה בדרך כלל מנהלים את עסקיהם האישיים, ואת זאת אף אחד לא יוכל להכחיש. הבעיה היא שזו לא סתם אנרכיה, אלא אנרכיה הרבה יותר מורכבת מהמודל הבסיסי והפשטני שלה. כי בעל המועדון גם אמר לי שהוא כבר נאלץ לשלם קנסות כבדים כשהמשטרה פשטה על המועדון ומצאה שמשקאות אלכוהוליים נמכרים לילדים. סביר גם להניח שנמכרו שם סמים קלים וקשים מכל הסוגים האופנתיים, אבל מאחר וזה לא קורה מעל הדלפק, אז שם הכל מותר. אם צריך למצות סיסמה שתייצג את ההתרחשות הזאת, אז אפשר לומר "ילד, אתה לא יכול לקנות אלכוהול כי אתה קטין. אבל אבא שלך יכול להשתכר חופשי, לבגוד באמא שלך ולזיין לך את הצורה כשהוא יחזור הביתה. העיקר - שאתה תישאר סחי". לא יודע, זו סתם סערת רגשות, אבל זה כל כך מתסכל ומטופש. חסרים מועדונים נורמליים במדינה שלנו. המקומות הנורמליים, שעובדים בצורה "מסודרת" עם כסף, בדרך כלל נגישים רק לאנשים עם הרים של קשרים חברתיים. ודרך אגב, את ה"כסף", אם הם משלמים בכלל, הם משלמים אותו אחרי מיסים ואחרי חצי שנה (דוגמה : דני בן-ישראל בזירה הבין-תחומית בירושלים. המקום נחשב "מסודר" מפאת העובדה שהוא עובד תחת עיריית ירושלים. מה שזה אומר זה שמי שכן מצליח להופיע שם, מקבל בסוף בתחת). לגבי שאר המקומות, אפשר בקלות לעבור אחד אחד ולמנות את הפאקים שלהם. כל מקום מתהדר ומתגאה בדפקט האישי שלו. במקום אחד תקוע עמוד ברוחב מטר מול עמדת הסולן על הבמה, במקום אחר עובד סאונדמן שעיקר הנסיון שלו בתחום זה לסובב את כפתור הווליום בטרנזיסטור של הסבא שלו, במקום אחר בעל המקום הוא פשוט זבל של בנאדם, במקום אחר אין בכלל ציוד ובשביל להופיע הלהקה צריכה -לשלם- מאות ולפעמים אלפי שקלים, ואם כל זה דוקא כן בסדר, אז המקום ממוקם בחור של התחת של כפר סבא. זה לא צריך להיות ככה. פשוט לא. אני מאוד מקווה לראות את דורון בוטניק מופיע בקרוב, ואת מועדון הליזארד נסגר (נשרף?) בקרוב עוד יותר. לכאורה, בעל המועדון בסך הכל עשה את העבודה שלו. הוא פתח את העסק והוא כפוף לחוקי המדינה עלק. אז את מי אפשר להאשים במצב הזה? את אף אחד. מישהו פשוט צריך לבוא ולפתוח מקום טוב. הבארבי זה הדבר הכי קרוב שיש לזה, אבל את הבארבי קשה למלא באנשים - ולכן קשה להתחמק מאווירה של מקום ריק, ובכלל - כמה פעמים אפשר כבר להופיע בבארבי???

אני מסכים איתך בהחלט ומוסיף

את העובדה שהאבסורד הוא שכאשר כל זה קרה, כבר היו ילדים מתחת לגיל 18 בתוך המתחם, ואני לא מדבר דווקא על הילד בן השמונה עם הכובע, משקפי השמש והקולר ספייקים שעשה ספייקים לרקע המוסיקה המיינסטרימית ההזויה שהושמעה בין ההופעות. כמה חבר'ה בני 16 היו כבר בפנים, וכשיוכלו, אני מניח שהם יעידו על כך. קשה לי לבוא בטענות או להיות אובייקטיבי למדי בכל נושא הערב עצמו, מאחר שאני מקורב למארגני הערב בעצם, אבל בכל זאת, מה שקרה שם (כשהאצבע המאשימה מופנה לכיוונים שאתה ציינת בלבד) היה ביזיון. ועוד בנושא הזה: אני לא יודע מאיפה הקריצו את החוק הזה שילדים תחת 18 לא יכולים להיכנס למקום שמוכרים בו משקאות חריפים. הרי, בכל מסעדה מגישים משקאות חריפים, ומכניסים לשם ילדים. מעבר לזאת, לא זכור לי שלמועדון הבארבי אי פעם הייתה בעיה עם החוק הזה. אפילו ראיתי אותם מוכרים פעם בירה לילד בן 16 שבעליל לא נראה מעל לגיל 18, מבלי להניד עפעף אפילו. אז משהו כאן תמוה בהחלט. נ.ב. - סולו התופים של יציב כספי בשיר השני של אזרחי העתיד, היה פשוט חוויה חדשה בשבילי בכל הנוגע לסולואי תופים. כמעט תמיד, אבל ממש כמעט תמיד, סולואי תופים נוטים להיות חוויה משעממת, מייגעת ותקועה, שאין בא שום ערך מוסף ולא ברור מי הביא אותה לעולם, אבל כאן לא היה כך היה הדבר. החצי הראשון של הסולו היה פשוט מעניין, ונדמה שהיו בו מוטיבים ריתמיים די ברורים שדמו למלודיה חסרת תווים. אחר כך זה קצת הלך לאיבוד, אבל עדיין - אחד מהטובים!

Holdsworth

New member
יציב אחד המתופפים הטובים

בהחלט שיש בארץ בז'אנק של הפיוז'ן, פאנקי וכו', ראיתי אותו אמנם מתופף בלהקה שעשתה רוק מייינסטרימי אבל בסאונד צ'ק הוא עשה דברים מצויינים. תוודה לכל החבר'ה שניסו להכניס אותנו אתמול אגב...

RamiSun

New member
לי נראה

שלא להכניס ילדים מתחת לגיל 18 בגלל שאסור למכור משקאות מתחת לגיל 18 זה טימטום, זה כמו לא להכניס ילדים לאוטו, כי אסור להם לנהוג, מה זה החרטא הזה? אבל מצד שני אני סלחני למי שיש לו עמוד באמצע האולם...כי זה לא פשוט למצוא מקומות בארץ שבהם אפשר לפתוח עסק כזה עם הופעות... ועלות סבירה...ובגלל שלפני איזה 15 שנה בדקתי את הנושא כשניסיתי... זה הרע במיעוטו.

Rudess

New member
לי נראה

שהכל מתגמד לעומת העובדה שאריק פספס מופע של מוסיקה מיקרוטונאלית :) עכשיו ברצינות. בהחלט לא צריך למכור אלכוהול למישהו מתחת לגיל 18, אבל למה אותם אלה שהם בני פחות מ-18 צריכים לסבול ולא להיכנס למועדון להנות מההופעה? אבל מה? זה ממש לא מפתיע. זה חלק מתרבות הצריכה הלקויה שיש במדינת ישראל. זה מקביל לכך שאתה הולך לאיזה סתם בית קפה, ועוד לפני שנכנסת מודיעים לך בקול רם כי יש מינימום של 40-50 שקל להזמנה. קיבינימט, בן אדם בא לשתות קפה, לא לקחת משכנתא. זאת רדיפת בצע לשמה. זה כמו שאתה יוצא לאיזה פאב או מועדון, ונניח שבת זוגתך בת 21 ואתה בן 24, והכניסה מגיל 23 ומעלה, אז מה קורה? חברה שלך לא יכולה להיכנס בגלל החוק המטומטם של המקום "האקסקלוסיבי". בשביל מה כל ההגבלות המטומטמות האלה על הגילאים? מה ההבדל בין 21 ל-23? זה ממשיך גם עם זה שרוצים לקחת עכשיו כסף על שידורי הליגה האנגלית, כמובן שכולם צועקים שהם יעשו חרם אבל בסוף כולם ישלמו כמו טט'לה. עוד מעט גם נשלם על אוויר במדינה הזאת. לסיכום ולעניינו, בעל המועדון עשה טעות, כי גם אם הוא לא היה מוכר לילדים משקאות אלכוהוליים הוא עדיין היה יכול למכור להם שתייה קלה ואוכל, והיה מרוויח מכך כסף, למרות זאת הוא העדיף שהם יישארו בחוץ. כנראה שהוא יכול להרשות לעצמו מבחינה כלכלית "לוותר" על ילדים בני פחות מ-18. השורה התחתונה, אפשר להנות ממוסיקה בכל גיל, וחבל שיש את כל ההגבלות המיותרות האלה.

שלא לדבר על כל אותם חבר'ה

שאחד מהקבוצה שלהם הגיע בלי ת.זהות או שהיה קטין... אנחנו היינו 5 שפשוט לא נכנסו להופעה....אם כל ה"סידורים" שכפו עלינו לפני הכניסה למועדון הריקבון הפסדנו חלק ממההופעה של המפתחות ,את בוטניק , כבר ידענו שאנחנו לא הולכים לשמוע, ואת יובל רון הרוב כבר שמעו (לפחות פעם אחת)... ואחת הבנות לא יכלה להיכנס... החלטנו ללכת לשבת באיזה מקום אחר.... +החברים של בוטניק שהלכו +עוד קבוצת אנשים שהלכה כי לא הכניסו אח שלי מישהו ההפסד הוא של המועדון! פשוט חבל שף אחד לא טרח לברר את כל הנושאים האלה לפני... אין הרבה הופעות ומי שמגיע להופעות בארץ בד"כ עושה כברת דרך... מומלץ לפרסם חוקים שכאלה לפני!! כי זה פשוט לא פייר !

ofirshw

New member
שינוי כללי המשחק

הבעיה הגדולה עם מועדונים בארץ היא שינוי כללי המשחק. קבעת איתם X, בדקה ה- 90 מודיעים לך אחרת, ולך אין פתח למו"מ אלא לבטל (ראו אוקטובר ו- Right on Time שהיתה אמורה להיות היום), אחרי שכבר הוצאת כספים על פרסום. לסיכום - כל אירוע כזה (והודעה פתאומית שלא מכניסים מתחת לגיל 18 היא בהחלט שינוי כללי המשחק אם לא נאמר על זה כלום מראש) צריך להוקיע את המועדון. נכון, לבסוף נמצא עצמינו מופיעים ב- 5 מועדונים ברחבי הארץ, אבל לפחות נעשה זאת כאשר אנחנו שלמים עם עצמינו ויודעים בלב שלם שמה שסיכמנו זה אכן מה שיקרה. אגב שיר - לא רק אריק פספס הופעה מיקרוטונאלית..
ואם אתה רוצה אני יכול לארגן לך קטעים מהסולו של יציב - הקראש שלו עדיין טמוע עמוק באוזן שמאל שלי..

הליפלופ

New member
טועה. טועים. טעיתם.

אני אחד האנשים שממש ציפו להופעה של דורון בוטניק, והתבאסתי לשמוע שהיא בוטלה. תחושת המירמור הקלה (לכעוס נראה לי מוגזם) שלי דווקא לא הופנתה, בניגוד לכל מי שהגיב לפני, כלפי הליזארד. החוק שלא מכניס קטינים למקומות עם אלכוהול הוא חוק וותיק ומוכר, וזה לא הזמן להיזכר בזה כשזה דופק לכם הופעה שבאתם לראות. יש המון מועדוני הופעות שמאותה סיבה בדיוק לא מכניסים קטינים (או כאלה שנראים נמוכים מדי) להופעות, אפילו אם מנגנים בהן הופה-היי. (טוקסיק זה יותר הטעם שלי). בני 16, אלא אם כן הם מסתגרים בביתם, אמורים להכיר את החוק המטופש הזה מקרוב. אז מה הבעיה, נשאלת השאלה, לבדוק כזה דבר מראש? ולמה כולם מתעלמים מהעובדה שהיו שם לא מעט בני 18+ שבאו, (שילמו) וציפו לראות את בוטניק? עם כל הכבוד, דורון, האם באת להופיע רק בפני חברים שלך? האם "זרים" לא מספיק חשובים כדי להתעלות מעל הסולידריות המגדרית ולראות את התמונה הגדולה? זה באמת נראה לי כמו הדבר ה(אבוי) בוגר לעשות. וכל השאר- איך אתם קוראים לעצמכם פרוגרים אנליטיים שמוצאים את היופי בתחכום מצוחצח ופתאום מבטלים לכם הופעה ואתם מדברים מהקישקעס הנעלבים שלכם?

jester789

New member
אז הנה... הציורים מהערב

מעבירים טוב מאוד את האוירה שהייתה שם.. אפלוליות. קבלו אותם! ומה שהכי זכור לי מהערב זאת הרגשת ה"גאווה"! המחאה! העימות! הצעקות! היה לי כל כך טוב לראות (ולהשתתף) את העימותים עם בעלי המקום והמארגנים! לראות אנשים (ולא רק חברים קרובים של דורון) שלוקחים את כספם ויוצאים החוצה! כמה טוב לדעת, שחברי הקהילה יודעים לתמוך ומדי פעם להלחם על זכותם וזכות אחרים לראות הופעה טובה! העובדה הזאת, אותי באופן אישי ריגשה!

ehh

New member
חוקים

במדינת ישראל אין כל חוק האוסר על כניסת קטינים למקום אשר נמכרים בו משקאות אלכוהוליים. אם היה חוק כזה, לילדים אסור היה להיכנס למסעדות. קיים חוק האוסר על מכירה (או הגשה) של משקאות משכרים לקטינים ע"י בית עסק. הרבה בתי עסק מחליטים (וזו החלטה לגיטימית, אפילו אם לא חכמה במיוחד) לא להכניס קטינים מכיוון שהם לא מעוניינים שהברמן יצטרך לבדוק תעודת זהות מכל אחד ואחד לפני שהוא מגיש להם כוס בירה. ההחלטה היא לגיטימית. מה שמצער הוא שלא היתה על כך הודעה מראש. בכל זאת, אחד האמנים המופיעים הוא קטין, ויש להניח שחברים שלו (קטינים גם הם) יגיעו להופעה. מן הראוי הוא שבעל המקום יודיע מראש לאמן המופיע שחלק מהקהל שלו לא יורשה להיכנס (ואולי כך האמן יוכל מראש לסרב להופיע, ולא יצטרך לעשות זאת ברגע האחרון).

וואו

"וכל השאר- איך אתם קוראים לעצמכם פרוגרים אנליטיים שמוצאים את היופי בתחכום מצוחצח ופתאום מבטלים לכם הופעה ואתם מדברים מהקישקעס הנעלבים שלכם?" אני אפילו לא יודע איך להתחיל לחשוב על איך להגיב להבל שטות שכזה. אני בקושי מבין מה אתה אפילו מנסה לומר.

הליפלופ

New member
שיואו

שיר, אני ממש לא התכוונתי להתווכח עם אף אחד, אבל בשני משפטים: כתבתי הודעה ארוכה עם כל מיני נקודות בה, ואתה בחרת להתייחס דווקא לחלק שלא הבנת, ונראה כי אתה חש נפגע ממנו, ועל כך התנצלותי. לצערי זו דוגמה לתגובת קישקעס ולא תגובה עניינית- אלא אם כן אף אחד לא רוצה להגיב לאדם עם דעה שונה, כי עד הנקודה הזאת בעץ, לא מעט אנשים נהנו להוסיף עוד הודעת "ליזארד בניזונות" בתגובה לקודמת שטענה אותו דבר.

תשמע

את הנקודת שלך, הפריכו אחרים. אין חוק כזה בכלל. התייחסתי לנקודה הזאת כי היא הרגיזה אותי. האם פרוגרים אמורים להיות רובוטים חסרי רגשות? אסור לנו להביע רגשות כמו אכזבה, כעס, כאב? זה ממש לא ברור לי. אני רק יודע שאני מעולם לא קראתי לעצמי פרוגר אנליטי שמוצא את היופי בתחכום מצוחצח, ואני לא חושב שיש פה הרבה אנשים שהיו מגדירים את עצמם ככה. ובוטניק עשה את הדבר הרוק נ' רולי לעשות, אין אפס. אולי זה לא היה הדבר הנכון לעשות מבחינת העובדה שהוא התחייב להופיע, אבל מכל האנשים שסיפרתי להם על זה עד כה, כולם אמרו שכל הכבוד לו. לא שאני אומר שאתה מוכרח לשנות את דעתך לפי דעתך הקהל, אבל תשקול את זה לפחות.

הליפלופ

New member
אני מקשיב

אך לא ברור על איזו הפרכה מדובר. כל הדיונים שנעשו בחוץ לגבי מו"מ שיאפשר איזו קומבינת קטינים, היו צריכים להיערך מראש. קוראים לזה תכנון לקוי. זה קורה מדי פעם, וזה לא כזה נורא, אנחנו בני אדם. אבל המארגנ/ת צריך לקחת אחריות ואין טעם ללכלך על המועדון. הוא לא המציא את החוק הזה שלו באותו ערב. הזוית הרוקנרולית עדיין לא מקובלת בעיני. קרה מה שקרה, חברים שלך בחוץ ולא מעט זרים שבאו לראות אותך עדיין בפנים, מחכים. לדעתי ההחלטה הנכונה היתה להישאר, ולדעתי ההחלטה שהתקבלה- התקבלה בסערת רגשות. רוקנרול? מיקרוטונאליות!
וגם לדעתי אתה לא רובוט. מקסימום -
.

Tough Midget

New member
אני מעיד!

אני בן 16 ונכנסתי בלי שום בעיה. בכלל אף פעם לא היתה לי בעיה להכנס להופעות, ואני לא כזה שנראה מבוגר יחסית לגילו (אני אפילו די נמוך). בקשר להופעה, אני לא נהנתי. באתי כדי לראות את בוטניק וכך להעביר את הזמן עד האוטובוס שלי לאילת. בוטניק ביטל אבל לא היה לי מה לעשות במשך שעתיים באיזה חור בת"א אז נשארתי. לא נהנתי מההופעה. המפתחות היו מעניינים בחלק מהקטעים אבל היה קשה להאזין להם בעיקר בגלל הסאונד אני חושב (לסקסופון היה הרבה יותר מידי טרבל). לא הצלחתי כ" להתחבר. ליובל והאזרחים הקשבתי כמה דקות ואז אבא שלי הגיע לקחת אותי לתחנה המרכזית אז הלכתי, אבל לא הצטערתי בכלל. אני אגיד את זה בצורה קצת מעליבה, אבל זה באמת מה שחשבתי באותו רגע: אם הייתי יודע שאני עומד לשמוע מישהו שמנגן ממש ממש מהר ושרוב ההופעה מתבססת על זה, יכולתי ללכת עם חברים שלי לכל הופעת מטאל אחרת ואז לפחות גם הייתי משתתף בפוגו כיפי. מצד שני יכול להיות שכבר התפוצץ לי הראש ממה שהתרחש בהופעה עד אז וכבר רציתי לרדת לאילת, ויכול להיות שפשוט לא התחברתי.

מה שהיה היה...

את הנעשה אין להשיב... אין טעם להתחיל לשקוע בזה... אני מצטער בפני כל מי שהגיע והתאכזב, ואני מודה לכל מי שניסה לעזור... הופעות במתכונת הזו לא יהיו בעתיד הקרוב לצערי, אבל אני מאמין שיהיו דברים אחרים... קחו את זה בקלות

למעלה