MOOMOO
אם יש לך תקציב של כ25000 ש"ח אני מגבה את המלצת עמיתי תקנה אופנוע זול כמו DR או KTM.(לדעתי עדיף KTM אבל זה כבר שירשור אחר).יש כמה כלים מצויינים למכירה שאנחנו מכירים,אפילו עם שני סטים(שטח וסופרמוטו). ופשוט להתחיל לרכב,להעלות יחס דחיסה בקגיבה,או להוריד לחץ אויר בצמיגים לא יעזרו לך בשטח,לרכב ולהתאמן על טכניקה כן.ואני אתן לך כמה דוגמאות. בליגת 50 הסמק שמשם רוב הניסיון שלי מגיע לגבי מירוצים.זה כולל הכנת רוכב ואופנוע למירוצים.בהתחלה שיפרנו את הקטנועים לרמות טיוניג מאוד גבוהות ויקרות,לאחר מכן הגבלנו את רמת השיפורים(להוזיל עלויות),לישר קו בין הרוכבים,ועדיין היו הבדלים קלים בין האופנועים. הדבר העיקרי ששמתי לב אליו זה היה חשיבות התאמת האופנוע לרוכב מבחינת נוחות,לפני מנוע וכוח.ישיבה נכונה על האופנוע והתאמתה לסיגנון הרכיבה שלי,כיוון ידיות וגובה רגליות,ובעיקר טיוניג למוח....הכוונה רוב העבודה הייתה על מצב נפשי וטכניקה ובזכות זה קיצצתי כ 4 שניות מזמן ההקפה שלי. מה אני רוצה להגיד בזה,תתעסק פחות באיך לשפר את האופנוע שלך מבחינת כוח, כי זה החלק ה"קל",יותר קשה לשפר טכניקת רכיבה וזה בא באמצעות אימון ועבודה קשה.אחרי זה באים השיפורים וכל שאר הכיוונים,כי יש לך רמת רכיבה גבוהה שתאפשר לך לנצל ולהעריך את אותם כיוונים ושיפרים שעשית לאופנוע. בכל מיקרה בהצלחה,ותשאל כמה שאלות שתירצה אנחנו נישמח תמיד לעזור.שחר