לחצי אוויר בגלגלים

כRובי

New member
הבהרה לקטנונים: בישראל בלבד.

וזה נכון לפחות ל-5 השנים הקרובות.

45degrees

New member
זהו שכרגע אני היחיד שיכול להעיד

על זה שדווקא כדאי גם כדאי. וכמה שיותר מוקדם - עדיף. כל השאר רק עושים ספקולציה שמתבססת על מראה עיניים ולא בדיקה מעמיקה. האמת היא שגם אני חשבתי פעם ששיפור כזה אינו הכרחי. היום אני חושב אחרת לגמרי. ובישראל - ישנם לפחות 2 מקומות בהם יתרון כוח הוא כמעט אבסולוטי: חריש ואשדוד. כנראה שגם נחשונים - עם הזמן נדע יותר טוב. במסלולים האחרים - 400 עדיפים משמעותית.

כRובי

New member
כדאי גם כדאי? ../images/Emo4.gif

ולמה זה כדאי? כי מאז השיפור אתה תופר פודיומים בקצב? או לפחות מתברג בחמישייה הראשונה? המממ...עשירייה ראשונה? גם לא ?
הוווו אההה...אנחנו נזדקק באמת לבדיקה מעמיקה שתוכיח זאת.

שחרלרט

New member
MOOMOO

אם יש לך תקציב של כ25000 ש"ח אני מגבה את המלצת עמיתי תקנה אופנוע זול כמו DR או KTM.(לדעתי עדיף KTM אבל זה כבר שירשור אחר).יש כמה כלים מצויינים למכירה שאנחנו מכירים,אפילו עם שני סטים(שטח וסופרמוטו). ופשוט להתחיל לרכב,להעלות יחס דחיסה בקגיבה,או להוריד לחץ אויר בצמיגים לא יעזרו לך בשטח,לרכב ולהתאמן על טכניקה כן.ואני אתן לך כמה דוגמאות. בליגת 50 הסמק שמשם רוב הניסיון שלי מגיע לגבי מירוצים.זה כולל הכנת רוכב ואופנוע למירוצים.בהתחלה שיפרנו את הקטנועים לרמות טיוניג מאוד גבוהות ויקרות,לאחר מכן הגבלנו את רמת השיפורים(להוזיל עלויות),לישר קו בין הרוכבים,ועדיין היו הבדלים קלים בין האופנועים. הדבר העיקרי ששמתי לב אליו זה היה חשיבות התאמת האופנוע לרוכב מבחינת נוחות,לפני מנוע וכוח.ישיבה נכונה על האופנוע והתאמתה לסיגנון הרכיבה שלי,כיוון ידיות וגובה רגליות,ובעיקר טיוניג למוח....הכוונה רוב העבודה הייתה על מצב נפשי וטכניקה ובזכות זה קיצצתי כ 4 שניות מזמן ההקפה שלי. מה אני רוצה להגיד בזה,תתעסק פחות באיך לשפר את האופנוע שלך מבחינת כוח, כי זה החלק ה"קל",יותר קשה לשפר טכניקת רכיבה וזה בא באמצעות אימון ועבודה קשה.אחרי זה באים השיפורים וכל שאר הכיוונים,כי יש לך רמת רכיבה גבוהה שתאפשר לך לנצל ולהעריך את אותם כיוונים ושיפרים שעשית לאופנוע. בכל מיקרה בהצלחה,ותשאל כמה שאלות שתירצה אנחנו נישמח תמיד לעזור.שחר

MexMex

New member
רק לגבי סליק, רק לגבי מסלול.

כל שאר הקומבינציות, לא מוכרות לי
24 קדמי ואחורי. ניתן לרדת עוד (מתוך מאמר עם איש חשוב בפירלי) עד 18, והיה ורוצים להשיג חימום מהיר יותר לצמיג. יותר מזה הרגיש לי לא טוב, אגב... M.

שחרלרט

New member
דבר ראשון התנצלות

אני מתנצל וקובר את ראשי בבושה עזה,וכלימה שלא באנו לרכב בשבת(אייקון של מצליף בגב).אני מבטיח לפצןת על זה ובגדול. דבר שני בפורומים שאני גולש הם מדברים על לחצי אויר של 23 ומטה עד ל19. מהסיבה שצמיגי הכביש שאנו רוכבים עליהם מיועדים לאופנועים כבדים יותר,וחזקים יותר.ולכן הם טוענים שהסופרמוטו(קל יותר וחלש יותר)לא מחמם את הצמיגים לטמפ' מתאימה.בגלל זה הם ממליצים להוריד את לחץ האויר. אני כעת רוכב עם 23 בקידמי ו24 באחורי.

45degrees

New member
הם על אספלט קר יותר כל הזמן.

ולכן, לעיתים המלצה שלהם לגבי צמיגים אינה מתאימה לישראל. פעם קראתי בפורום בריטי על רוכבת האסקי שהצליחה לרכב קיץ שלם על צמיג גשם למרוצים קידמי. כמה יחזיק כזה צמיג כאן? המישלין פיילוט RACE 2 - מעדיף לחץ אויר באזור ה 30 על פני לחץ של 24. הוא בדרוג מהירות ומשקל גבוה. הפירלי MTR01/02 אוהבים לחץ אויר נמוך. הבעיה עם הורדת לחץ בצמיגים אחוריים בדרוג מהירות גבוה - שהחל מלחץ מסוים - הצמיג מתחיל להתנהג כמו "גומיה". כלומר - הוא נמעך יפה בהטיה, ואז בפתיחת הגז הוא נמעך עוד יותר, ואיך שמתחילה ההחלקה הוא "נפתח" למימדים רגילים (אלה שעם לחץ אויר גבוה) בבת אחת (המבנה הפנימי מאוד קשה), ושוב נמעך אם מכניסים יותר כוח. במצב ה"גומיה" מאוד קשה להחליק ברציפות החוצה מפניה ומה שמקבלים הוא אוסף של החלקות קטנות שמנדנדות הרבה את האופנוע. לגבי הקידמיים לחץ נמוך בצמיג בסווג משקל ומהירות גבוה משפיע פחות. מישהו ניסה לחץ גבוה (34+) מקדימה בצמיג בסווג ZR? מה ההשפעה? מה שבאמת צריך לעשות כדי לדעת, זה לקחת כמה אופנועים מייצגים, ולבדוק לגבי כל צמיג את זמני ההקפה וההתנהגות בלחצי אויר שונים.

Dr XR

New member
וואללה!

אוקיי, אז עכשיו עם ה400 הגיע הזמן לנסות לחצים נמוכים יותר. בשבת רכבתי על 27 ו29 והרגיש מצויין. בשישי הקרוב ארד ל24 ו26 ונראה איך ירגיש. אשמח לשמוע מעוד אנשים עם אילו לחצים הם עובדים. שחריקו, חפיף שלא באתם, יהיו הזדמנויות נוספות. בכל אופן אנחנו כולנו נתראה בסופ"ש הקרוב פעמיים. פעם אחת על המסלול ופעם אחת ב...

45degrees

New member
מצלר רנספורט: מישהו ניסה כבר?

הזדמן לי אחד קידמי משומש, רציתי לדעת אם מישהו ניסה על סופרמוטו.

Dr XR

New member
חיובי

הרנספורט הוא למעשה האח התאום של הסופר קורסה. אני אישית לא רכבתי עליהם בXR, אבל גלעד רכב על לפחות שני סטים כאלו בחרא הקטום שלו לשעבר. במילה אחת, ‏פצצות!

למעלה