לחצי אוויר בגלגלים

r929

New member
שחיקה לא אחידה

בצמיג בסופרמוטו, זה דבר טבעי. אם מספר הסיבובים שמאלה, גדול מסיבובים ימינה, השחיקה בצד שמאל של הצמיג תהיה גדולה יותר. מה הבעיה ? או שלא הבנתי ?

Moo Moo

New member
אפשר גם שאלה?

היום התאמנתי בירקונים ויש קטע שמשלב דרך כורכר. הלחץ בצמיגים שלי היה סטוק 27 קידמי 29 אחורי. בירידה לאפר ממש לא הצלחתי להשתלט על האופנוע, עד כמה שזה ישמע אידיוטי, בהילוך ראשון בין 7K-9K סל"ד הכוח ברוטלי מידי ליכולת שלי, מתחת ל7K המנוע לא זז בכלל, ואני צריך להישאר בין הרצועת כוח הממש צרה הזאת, וכל נגיעה בגז בין 7-9 זה כמו ON OFF, טיפה גז והאחורי כבר מחליק לטיזנאבי. עכשיו כדאי לי פשוט להוריד אוויר בצמיגים (וכמה PSI להוריד בערך?) או שפשוט להישאר עם הלחץ המקורי וללמוד להחליק זנב בקטע שם?

Moo Moo

New member
אתמול ישבתי עם פאנגס ודיברתי איתו

על זה, ובסוף יצא שב25K שיש לי הכי טוב זה לקנות איזה DR350 ולהתחיל בשטח ולצבור מיומנות, זה כניראה הדבר הכי נכון לעשות, אבל הלב אומר לקנות סופר. אני זוכר את הטור של פאנגס במוטו על ההתחמשות של הסופרים, בהתחלה היה אופנוע היו ג'אנטים כביש היה סופרמוטו. היום כבר אופנוע פחות מDRZ (שעולה ללא הסבה איזה 40K) לא ממש תחרותי ולמי יש כסף לYZים.

r929

New member
הרוכב ../images/Emo41.gif

זה הכל, אתה צעיר, תתחיל לרכב ואם תהיה טוב מספיק אז לא משנה על איזה אופנוע תהיה. יותר מזה אני מוכן להתערב שאם אני נותן לילד בן 13 את הDR350 הוא לוקח את כל המתחרים בליגה (אולי חוץ מהשפיץ
) לפחות את 45 עם האופנוע הכי חזק בליגה. ולצורך הענין הוא היה עושה את זה גם עם DR250. כמה שהאופנוע שלך יהיה יותר חלש ויותר נחות לאומת האחרים כך רמת הרכיבה שלך תצתרך להשתפר.

45degrees

New member
כן ולא.

כן - במצב הנוכחי של VBMF לא - אם אני מחזיר אותו 2 שלבים אחורה מומו - 25K זה תקציב מעולה: תרכוש קטום 400 יש אחד כזה כבר מוסב ולא רע - עומד למכירה. צור קשר עם AVLOL. אגב - ב 30000 הדבר הכי תחרותי שאפשר להשיג בישראל זה לרכוש קטום 620 ישן ולשים מיד עוד 15000 במנוע. כמו שציטטת את המאמר - מרוץ החימוש ממשיך כל הזמן. לכן - אנחנו כבר נמצאים במצב בו נכנסים כלים מאוד יקרים פנימה. אבל רוב הכלים הנ"ל הם פלטפורמה טובה ובסיסית. כדי שהם יהפכו לרוצחים פוטנציאליים - גם הם דורשים ערימה של כסף והשקעה. לפי אותה תפיסה - ישנם אופנועים יותר זולים, שבאותה השקעה יחסית מאפשרים להגיע למכונה הרבה יותר מושחזת, מאשר כלי יקר עם הסבה בסיסית. דוגמא עם מספרים עגולים כדי שתבין למה אני מתכוון: אופציה א': קונה בנאדם אופנוע שטח ב 30000 ש"ח, ויש לו עוד 5000 להסבה, לא כולל צמיגים. ב 5 הנותרים הוא צריך מערכת בלימה וגלגלים, וגג"ש. הוא מחפש ומחפש, אם יש לו מזל הוא מוצא סט יד שניה. אם אין לו מזל הוא משקיע בגלגלים ולא נשאר לו כסף לדיסק מוגדל עם מתאם. כעת יש לו פלטפורמה נהדרת, גלגלים מתאימים, אבל אחרי 5 הקפות הוא לא יכול לעצור עם הקידמי יותר. עכשיו - נניח שהיה לו מזל ומצא סט כולל דיסק ומתאם מוגדל ב 5000 ש"ח. הוא במסגרת התקציב. עכשיו יש לו פלטפורמה נהדרת, האופנוע גם עוצר כמו שצריך. אבל היום כולם מצטיידים בקליפרים 4 בוכנות - ושוב הוא ירגיש חסרון לעומת האחרים. אופציה ב': נניח וב 35K הכוללים שלו הוא רוכש פלטפורמה ב 25K ומשאיר 10K להסבה, לא כולל צמיגים. כעת יש לו פלטפורמה קצת פחות טובה. אבל אם הוא מצא את הסט ב 5K אז הוא יכול לשים גם קליפר 4 בוכנות, משאבה רדיאלית, ומערכת פליטה איכותית לפי בחירתו. אולי אפילו יצליח לדחוס איזה קייהין פנימה. אם מצא רק גלגלים ב 5, אז יש לו עדיין מספיק תקציב למערכת בלימה מהשורה הראשונה ולמערכת פליטה כמו שצריך. שים באותו תקציב את הכלי מהאופציה הראשונה מול הכלי מהאופציה השניה, עם אותו רוכב, ואותם צמיגים, וכנראה שהכלי מהאופציה השניה יקיף מהר יותר. כדי שלא כולם יקפצו, תנאי מרכזי הוא שמראש 2 הפלטפורמות הן סבירות. אי אפשר נניח להשקיע כסף גדול ב DR350 ולצפות להתמודד במקצה הגמר.

Moo Moo

New member
התקציב ממש לא נפלא.

בתור רוכב מתחיל אני יודע שאני הולך לעוף, והרבה, ובגדול חוץ מקסדה, מגפיים, מגיני בירכיים וכפפות אין לי כלום. כלומר צריך להכליל בתקציב חליפת רכיבה יד 2, ואחרי שראיתי את הנפילה הלא נעימה של שפיצר היום אני חושב שגם צביצב זה מיגון הכרחי. ככה שכבר גילחנו 5K על מיגון, ונגיד וימצא אופנוע ב20K משהו סביר - זה אומר שאין לי גרוש, כל תיקון עלול להשבית את האופנוע. מה שעולה לי בראש זה 2 אפשרויות: 1. להכניס את הקאג'יבה לסט שיפורים נוסף, להוריד את הבאלנסר, להעלות חזרה את היחס דחיסה (הורדתי את היחס דחיסה לפחות מ1:7 לטובת אמינות אני עושה יותר מ1700 ק"מ בחודש) להרכיב אגזוז חדש מהסעפת וגם לשים גג"ש קידמי 13 (כרגע 15 לטובת מהירות סופית). אם אני יעשה את כל זה אני חושב שנקבל כלי לא רע בכלל לרוכב מתחיל, מבחינת מיתלים/ברקסים/שילדה הרכיבים מאוד איכותיים. 2. להביא בחלקים איזה YZ250 כולל סט סופרמוטו (יש לי הרבה קרובים שמגיעים מארה"ב קבוע). בכמה אפשר להביא משהו טוב? המחירים בארה"ב 1/4 מהארץ לא?

MexMex

New member
כן וכן.

ילד בן 13 על CR85 ו15 כ"ס. נותן לך בראש וגם לכל השאר. אולי השפיצים מקדימה יוכלו לראות איזה צבע החליפה שלו. M.

Moo Moo

New member
אז מה שאתה אומר בעצם...

להביא את הקאג'יבה ל15 כ"ס ולהתאמן להתאמן ועוד להתאמן?

MexMex

New member
כן ולא.

כן להתאמן כמו משוגע. אם אתה יכול לקבל הדרכה, מה טוב. לא להעלות את ההספק. חבל על הקג'יבה האומללה... וכן, לגדל וובוס סופר סייז בשביל המהירויות שאני מדבר עליהם. M.

לא ולא.

אני יודע שמה שחשוב זה לדעת לתת בגז,ולא משנה אם האופנוע שלך במצב TPHS,BMX,GMC או BDSM... על האופנוע "הכי חזק בליגה" עשו חצי עבודה על המנוע ולא משנה איך האופנוע הזה לא מושלם בעליל עובדה שכל 620 מוסב בקלילות פורם אותו לגזרים,אך נפח זה טוב (אולי..) ויפה (עניין של טעם..) אבל ישבו מהנדסים וחשבו וכל תאורתיקן שמקשפלץ נוסחאות ותאוריות זה טוב לאקדמיה. במסלול הזרימה היא קצת שונה . קח KTM400,שהוא בסיס נהדר,וגם אם תחבר לקאג'יבה רופסת מנוע של קורנס 2000,היא עדיין תישאר קאג'יבה,אז תצטרך לחזק מתלים ושלדה ע"מ שלא יתעוותו בתאוצות,אז תעלה הספק ל15 כ"ס,אז מה ? אז יהיה לך אופנוע חזק ? כן ! ביחס ל50 סמ"ק אחרים,אז תבוא לך איזו נשמה צהובה עם VXR200 ותפרום לך ת'תחת במסלול סופרמוטו,או ראנר 50 משופר ויבאס אותך רצח,קח אופנוע סטוק לא 660 ולא 880 ולא 1340 ! סטוק !,תתמקד בלשפר את הרכיבה שלך ולא להשקיע בחצאי עבודות על חצאי מנועים - העבודות האלה לא משתוות לאופנוע שעודב עגול וטוב כמו שהוא בא מהמפעל,אני לא ממליץ לך על DR350 (ראה את ה"רופסת"...) אבל KTM400 או כל LC4 אחר יתן לך יופי של תמורה מבחינת כל מה שתבחר לרכב-שטח או סופרמוטו. תעשה בחירה נבונה גם במחיר של להשאר זמן מה ללא אופנוע .DR350 לSM זו פשרה לא הגיונית,שטח עוד אני מבין,סופר מוטו תרכב (איתו..) תבין. החיים מתחילים במעלות,לא משנה כמה מעלות אלא מעלות של הרוכב,לא טיונינג של חמור מירוץ אלא טיונינג של מוח-יד ימין-רגליים . לא תתכוונן -לא תבין. לא תבין - לא תרכב. לא תבין...אז חיים יבין.

Moo Moo

New member
כן ולא.

לא יודע מה כן ומה לא אבל ככה הולך השירשור לא? או שכן. בכל מיקרה, לדעתי אם אני יתאמן ממש הרבה אני יוכל עם הקאג'יבה הרופסת לקחת גם VXR200, ולמה שראנר 50 יבאס לי את התחת? גם אם הוא יהיה משופר טוב יותר עדיין ההפרש יהיה קטן. וכמו שאמרו, הרוכב הוא קובע את הרוב. השיפור שיתן לי הכי תפוקה זה להעלות חזרה את היחס דחיסה, עד עכשיו כל נסיעה שלי היתה רק על האופנוע, אז כשנסעתי עם יחס דחיסה גבוה פרצתי אטמים יפה, עכשיו יש לי גם רכב אז אפשר למתן את הנסיעות עם האופנוע ולהעלות שוב את היחס דחיסה, ולהוסיף עוד 2-3 כ"ס. דרך אגב, המיתלים והשילדה והברקסים מאוד איכותיים, במיוחד לנפח.

MexMex

New member
לא ולא. טוב מראה עיניים מהרגשת תחת

אתה מדבר אמוציונלית. כמו רובנו. כמו שR929 ואנוכי דיברנו, עד הביקור בלאס וגאס שנה שעברה. ומה קרה שם? לא הרבה... חוץ מילד צנוע ונחמד, בן 13, רכוב על CR85 לא משופר בעליל. כמה מוציא צעצוע שכזה ביום טוב? 15 כ"ס? אולי.... אז הוא פתח לילדים את השושנה. אז מה אתה אומר, נכון? נכון. אבל אז, רק בשביל הכיף, הוא נכנס לקטגורייה הבינונית. מול אופנועי דו"פ משופרים 125 סמ"ק (35 כ"ס? 40 כ"ס? יותר???) ומול 2 KXFים מדהימים ברמץ ההשקעה שלהם... ומה קרה שם שאלת, נכון? אז גם להם הוא פתח את התחת. פשוט ארב להם על הגלגל האחורי, כמה ס"מ מאחור, ואחרי כמה הקפות, בעוד הם משתוללים על הגז כמו משוגעים, ותוך כדי זה עושים טעויות, הוא פשוט עקף אותם בקטנה, מתחת לאף, ונעלם לעבר האופק. אם הפרש של 30 כ"ס (או פי שלוש הספק, כדי להיות ברור) זה לא מספיק לך כדי להדגיש את העניין, אז לא נותר לך אלא לבוא לארה"ב ולראות במו עיניך. איך אומרים פה? תראה - תבין. M.

r929

New member
פתחו עינים, יש עולם

שלם בחוץ, צאו מהראש של הקטגוריה הבילתי מוגבלת. יש הרבה יותר תחרות והיא יותר יפה בקטגוריות הקטנות והבנוניות. שם מתגלים הרוכבים שבאמת מוכשרים. MOO MOO קנה אופנוע בזול, תשאיר כסף לצמיגים ועלויות שיפורי מיתלים. תשים עוד קצת בצד נגיד ל10 שיעורים עם השפיץ. ותאמין לי לאחר אימונים אימונים ועוד קצת אימונים, גם אתה תיתן בראש ל45 אין תחליף לרוכב טוב, תרכב חלק, שפר את הטכניקה למושלמות. כשרכיבה תהפוך למעין מדיטציה, תגיע לשלב שתוכל לעבור לאופנוע הבא.

929 זה מה אמרתי ! לא צריך לשפר כי

אם מו מו רוצה לשפר כומו שצריך,הווה אומר גם מתלים שיבלעו את הורדת הכוח לקרקע אז עדיף את כל ההשקעה המתוכננת להשקיע באופנוע נורמלי (לא DR350) לסופרמוטו- אופנוע עם בסיס גלגלים נורמלי,מנוע נורמלי ומתלים נורמלים,את כל אלה אין לDR בצורה אופטימלית למסלול סופרמוטו לKTM יש. ואת השאר שישקיע באימוני כושר ורכיבה ולא ב מנוע טיונינג BDSM או השד יודע מה,בינתיים כל האופנועים שעמדו על הפודיום הם סטוק + STAGE ONE,לא יותר וזה מספיק מוכיח את עצמו כהרכב מנצח. אל תקפוץ מעל הפופיק. החיים מתחילים מתחת לפופיק.בפתיחה של 10 אצבעות. תדחוף - תבין. טיונינג לאופנוע מירוץ ? קודם שיהיה כאן אופנוע מירוץ....

45degrees

New member
אתה צודק לגבי הקטגוריה הבינונית

בארה"ב. המצב בארופה שונה לגמרי. התמונה הגדולה היא שיש מסלולים להם אופנועים מסוימים מתאימים יותר מאחרים. ה 690 של KTM למשל, מתנהג רע מאוד בברסי, ובד"כ לא מגיע להישגים משמעותיים שם. בברסי המסלול מספיק צפוף שלעיתים גם CR250 בידיים הנכונות עושה שמות ברוכבים בכירים ומנוסים עם כלים עדיפים. אין ספק שעדיף להתאמן על כלים חלשים. במדינתנו - לא קל להחזיק מספר אופנועים, לכן עבור רובנו האופציה לכלי חלש לאימונים וכלי יותר אגרסיבי למרוצים אינה קיימת.

45degrees

New member
אם אתה מתכוון לאופנוע שלי, אז

אתה לא יכול להגיד חצי עבודה על המנוע. אתה אולי יכול להגיד - אבל לא יכול להוכיח ובכל מה שכתבת פה מתאפיין כל ה"מוטו" הישראלי - אנשים שלא מבינים דבר וחצי דבר שמתיימרים להבין יותר טוב מכולם, אבל הכי גרוע מחליטים על סמך נתונים מצוצים מהאצבע מסקנות שאינן מחוברות למציאות. אם לא התכוונת לאופנוע שלי, אז סליחה אם פגעתי ברגשותיך. לגבי הפרימה במרוצים - אף פעם לא התיימרתי לרכב בחבורת החוד (אני עדיין לא מספיק טוב). תאוריות ונוסחאות זה טוב לאקדמיה? אז איך אתה מסביר את העובדה שנבחר לאיזה הונדה מנוע V5 כי הוא נתן את התוצאות הכי טובות בסימולציות ממוחשבות עוד לפני שיוצר חלק אחד מהאופנוע אפילו? לשיטתך - התקדמות מדעית זה חרא - עדיף לחזור לימי הביניים.

אין לי כוח ...מי אמר חצי עבודה ?

אולי עשית מנוע ומה עם שאר האופנוע ? והאופנוע שאתה רוכב עליו...רק אותו נשאר לך למצות ? מיצית את כל האופנועים עליהם רכבת ? עברת את כל השלבים במשחק המחשב ? נתת לכולם בראש ? מה שווה אופנוע מושקע אם (לדבריך..כן ?!) אתה לא יכול למצות אותו ? חבל על הכסף לדעתי,מבחינת תמורה לשקל ועוד ציינת שאתה לא מהמובילים. קידמה טכנולוגית - אין ולא היתה לי בעייה אף פעם,מהנדס הוא מהנדס ורוכב הוא רוכב,לפעמים עדיף יצירתיות של טיונר טוב ע"מ להתגבר על מה שמהנדסים תכננו (שוק שיפורים אולי ?!?!?!?) אל תהיה גרפיקאי - תהיה יצירתי,אם אתה מדבר על שולחנות שרטוט אז למה השקעת בשיפור אופנוע ? מה שמהנדסים תכננו לא טוב מספיק בשבילך ? טיונינג לאופנוע מירוץ ? מה הביאו לארץ אחד ? מאיפה (עם כל הכבוד..) אתה יודע מה זה טיונינג לאופנוע מירוץ ?

כRובי

New member
אין שום טעם לזרוק 15K על מנוע

בסופרמוטו. זה מ-י-ו-ת-ר.

למעלה