פעם ירדתי בטעות ל 15 בקידמי../images/Emo70.gif
ואז, בחזרה ממלכישוע, אחרי שהאופנוע הרגיש טוב כל היום, בפניה ימינה האחרונה לפני קיבוץ יזרעאל... נכנסתי ברביעי פול גז (באותם ימים עם ה D207 הנבלה מאחור המשמעות היא כ 130 קמ"ש +)... בדיוק באפקס יש BUMP גדול למדי... בד"כ ה BUMP הנ"ל לא מזיז לאופנוע, לא מעניין את האופנוע, אז לא היתה לי הכרות אישית עם הפניה הזו כפניה בעייתית. ואני מגיע ל BUMP בהשכבה עמוקה מאוד, עם לחץ אויר לחלוטין לא תקין... הכל קרה מאוד מהר, ורק אחרי הפניה התחלתי להבין מה קרה: הקידמי "קרס" או משהו כזה כי מייד עם הפגיעה ב BUMP הכידון ננעל על מקסימום לתוך הפניה (כמו שמאבדים קידמי עקב נעילת בלם, רק בהטיה מלאה) ההטיה הגיעה לזוית מוטרפת לחלוטין, במהירות אדירה - הנפילה היא עניין בלתי נמנע מכאן הרגלית הימנית מתרסקת באספלט בעוצמה אדירה ו"מקפיצה" את האופנוע מעט למעלה, והרבה לכיוון החיצוני של הפניה זה כנראה הספיק לפעולת הדחיפה האינסטקטיבית בכידון להצליח - במהלך הנפילה הכל קרה כל כך חזק שלא הצלחתי לדחוף את הכידון החוצה בכלל. האופנוע הופך את ההתרסקות להמשך נסיעה בהטיה - לא בקו הנכון, לא ממש בכיוון הנכון לסיבוב המזל שהייתי כל הזמן בפול גז, אז היה מומנטום להדק את הקו לסיים בתוך הנתיב - הרבה מכוניות באו ממול כך שלגלוש לנתיב הנגדי היה מסתיים בתאונה חזיתית. מאז למדתי את הלקח: 1. תמיד לבדוק לחץ אויר במועד תחילת הרכיבה ולא חצי יום קודם. 2. גם אם הצמיג הקידמי מעאפן כמו ה D207 - לא להוריד לחץ מתחת ל 20 PSI בכדי לקבל יותר אחיזה. 3. גם אם הצמיג לא מאותת שלחץ נמוך מפריע לו - לא להוריד לחץ אויר. 4. ה KTM פשוט סופג הכל
(עד שהתקנתי את המגאפונים - מאז הוא רק רוצה להעיף אותי מעליו
)