לחצי אוויר בגלגלים

Dr XR

New member
לחצי אוויר בגלגלים

עם אילו לחצי אוויר אתם רוכבים? אני רוכב על 30 בקדמי 32 באחורי. בחורף רכבתי על 32 ו35.

45degrees

New member
תלוי בצמיגים ובאחיזה

הפירלי אוהבים לחץ נמוך, המישלין - לחץ גבוה הסליק - לחץ גבוה הדאנלופ - לא אוהבים סופרמוטו
לפי התנאים - מקדימה בין 18 ל 26 מאחורה בין 22 ל 32

r929

New member
מסכים עם 45

הלחצים שאתה מדבר אליהם נראים לי גבוהים. נסה לרדת לפחות ל28-24 בקידמי, ול30-26 באחורי.

r929

New member
הכוונה למעלה לרכיבת סופרמוטו

לא לרכיבה ביום-יום, ליום יום הלחצים שלך בסדר גמור.

Dr XR

New member
ביום יום אני כבר לא רוכב

אני מדבר אך ורק על לחצים למסלול. פחות מ28 בקדמי מרגיש לי לא טוב. ההיגוי כבד ומסורבל. כנ"ל האחורי. פחות מ28-30 מרגיש כבד. אל תשכח שהאופנוע לא ממש קליל, מדובר על XR650. אמנם הרבה מאוד משקל גולח ממנו, אך זה עדיין XR650. מעוניין בעוד דעות.

r929

New member
היגוי כבד ../images/Emo132.gif

יכול לנבוע מאוד כמה סיבות. לגבי לחץ האוויר, בכל הפורמים בעולם הלחצים מדברים על מקסימום 28 בקידמי.

Dr XR

New member
הXR זריז מאוד.

הוא ממש לא סובל מהיגוי כבד. בסיס גלגלים קצר, זווית היגוי חדה, מפסע קצר. הכוונה שלי היתה שכשאני יורד מ28 בקדמי ו30 באחורי, אני מרגיש שההיגוי נהיה כבד לי מדי. עם איזה לחץ אתה רוכב על הקטום?

r929

New member
במסלול 28-26

קדמי ו28 אחורי. איזה צמיגים אתה רוכב ? אני מאמין שיש להם השפעה גדולה על זריזות ההיגוי. ביום יום מעלה ל30,32 לשמירה על חיי הצמיג והפנימית.

45degrees

New member
פעם ירדתי בטעות ל 15 בקידמי../images/Emo70.gif

ואז, בחזרה ממלכישוע, אחרי שהאופנוע הרגיש טוב כל היום, בפניה ימינה האחרונה לפני קיבוץ יזרעאל... נכנסתי ברביעי פול גז (באותם ימים עם ה D207 הנבלה מאחור המשמעות היא כ 130 קמ"ש +)... בדיוק באפקס יש BUMP גדול למדי... בד"כ ה BUMP הנ"ל לא מזיז לאופנוע, לא מעניין את האופנוע, אז לא היתה לי הכרות אישית עם הפניה הזו כפניה בעייתית. ואני מגיע ל BUMP בהשכבה עמוקה מאוד, עם לחץ אויר לחלוטין לא תקין... הכל קרה מאוד מהר, ורק אחרי הפניה התחלתי להבין מה קרה: הקידמי "קרס" או משהו כזה כי מייד עם הפגיעה ב BUMP הכידון ננעל על מקסימום לתוך הפניה (כמו שמאבדים קידמי עקב נעילת בלם, רק בהטיה מלאה) ההטיה הגיעה לזוית מוטרפת לחלוטין, במהירות אדירה - הנפילה היא עניין בלתי נמנע מכאן הרגלית הימנית מתרסקת באספלט בעוצמה אדירה ו"מקפיצה" את האופנוע מעט למעלה, והרבה לכיוון החיצוני של הפניה זה כנראה הספיק לפעולת הדחיפה האינסטקטיבית בכידון להצליח - במהלך הנפילה הכל קרה כל כך חזק שלא הצלחתי לדחוף את הכידון החוצה בכלל. האופנוע הופך את ההתרסקות להמשך נסיעה בהטיה - לא בקו הנכון, לא ממש בכיוון הנכון לסיבוב המזל שהייתי כל הזמן בפול גז, אז היה מומנטום להדק את הקו לסיים בתוך הנתיב - הרבה מכוניות באו ממול כך שלגלוש לנתיב הנגדי היה מסתיים בתאונה חזיתית. מאז למדתי את הלקח: 1. תמיד לבדוק לחץ אויר במועד תחילת הרכיבה ולא חצי יום קודם. 2. גם אם הצמיג הקידמי מעאפן כמו ה D207 - לא להוריד לחץ מתחת ל 20 PSI בכדי לקבל יותר אחיזה. 3. גם אם הצמיג לא מאותת שלחץ נמוך מפריע לו - לא להוריד לחץ אויר. 4. ה KTM פשוט סופג הכל
(עד שהתקנתי את המגאפונים - מאז הוא רק רוצה להעיף אותי מעליו
)

Dr XR

New member
כרגע פירלי סופר קורסה

במידות 120/70 ו150/60 גם עם סט זהה כשהקדמי 120/60 ההרגשה היתה כמעט זהה. כנ"ל לגבי דראגון קורסה וספורטק M1. ביום יום אני כבר לא רוכב על אופנוע. יש טנדR.

r929

New member
למרות שאני אישית

רכבתי רק על הדראגון קורסה וגם אז זה היה על אופנוע ספורט, כך שלא ניתן להסיק מסקנות. לגבי M1 אם אני לא טועה הוא מוגדר כספורט\תיור, נסה צמיגים אם פרופיל משולש יותר כמו צמיגי הסופר ספורט למינהם. אני הרגשתי שינוי משמעותי בקלות ההיגוי מאז שאני רוכב עם MAXXIS עכשיו כשהספורט המוטורי בתנופה
נסה ללחוץ על יבואני MAXXIS להביא את צמיגי הסופרמוטו שלהם- במילה אחת : מדהימים.

45degrees

New member
לפי מה שאמרו לי אנשים שמחליפים

צמיגי סופרמוטו בקצב של פעם בשבוע ורוכבים רק במסלול וכמעט כל שבוע במסלול הצמיגי סליקס של MAXXIS פחות טובים מהסליק של דאנלופ או מישלין בייחוד נאמר לי שהצמיג גשם הקידמי שלהם - לא משהו. יחד עם זאת, אני בטוח שהם יותר טובים מצמיגי כביש. אם יש אופציה לסליק של יצרנים שונים - להעדיף מישלין. יש לי קידמי שלהם - הצמיג הכי טוב שרכבתי עמו אי פעם. הוא לא אוהב להיות בחצי הטיה, בקו ישר הוא נע ימינה-שמאלה בעדינות אבל בהטיה מלאה - אפשר ממש לדחוף את הקידמי חזק, מעבר לרמה שהוא מחליק, והצמיג תופס את זה. פעם אחר פעם.

r929

New member
דווקא לא מסכים איתך

למרות שלא רכבתי על מישלין סליקס של MAXXIS דביקים כדבק מגע, מההקפה השניה, וגם בשטח מתפקדים לא רע. מי דיבר על צמיג הגשם שלהם? לא יודע לא רכבתי, הוא רך כחמאה ומתאים רק לרכיבת גשם. תשאל את המקסיקני, באיזה פניקה הוא היה כשראה את המקסיס לפני שהותקנו על הגלגל. לגבי נפיצות(מהפצה) הצמיגים בארה"ב השוק כמובן נוטה לדאנלופ, ואז בריגסטון ורק אז מישלין. מקסיס בעיתים בהפצת הצמיגים שלהם, ומרות זאת הם השולטים במסלולי הסופרמוטו. MAXXIS תרכב תבין

45degrees

New member
אמרתי - זה מה שסיפרו לי רוכבי מרוץ,

וכאלה עם הישגים. וכמוך - לא עשיתי השוואה בין המישלין ל MAXXIS. ת'אמת אני מצפה שהדנלופ יהיו הכי טובים
מאיפה אני מסיק את זה? כי הם הספקים העיקריים של הצמיגים ל 250GP - ואלו הצמיגים במידות שאנחנו משתמשים. יש לי עיתון סופרמוטו גרמני עם השוואת סליקס: זה בעיה לתרגם אבל הנה סיכום קצר: כל הצמיגים הבאים - סליקס של היצרנים השונים משילין פיילוט : קידמי: 3 פלוסים (אני סופר את הפלוסים הטובים מכל הקטגוריות) אחורי: 6 פלוסים מקיס גולדספיד: קידמי: 1 פלוס אחורי: 1 פלוס דנלופ סליקס: קידמי: 9 פלוסים אחורי: 6 פלוסים פירלי סליקס: קידמי: 7 פלוסים אחורי: 5 פלוסים

MexMex

New member
סופרמוטו מגזין

נתן למקסיס ציונים מעולים. מהטובים ביותר. לי הם הרגישו מעולה. ממש מעולה. וזה עוד עם הדור הישן....עכשיו יוצא דור חדש... M.

r929

New member
השאלה איזה

מהגולד ספיד הם ניסו ? יש גשם,סליסקס מלא, וצמיגי הRACE\DOT כולם נקראים GOLDSPEED ומה היו התנאים ? שטח\רק כביש צרפתי בזמנו את המבחן של SUPERMOTO MAGAZINE לגבי הRACE|DOT ששם הם קיבלו תגובות מצוינות. לגבי הסליקס רוכבים בארה"ב מאוד אוהבים אותם, למרות שצמיגים אחרים קלים יותר להשגה. דרך אגב מישלין יצאו עם צמיג סופרמוטו קדמי, הרכבים דיוחו על אחיזה טובה, אבל מחירם גבוה ב50$ מהאחרים.

Little Max

New member
לאיזה מסלול הכוונה?

למסלול משולב אספלט ושטח? או למסלול אספלט פרופר? בכל אחד מסוגי המסלולים נדרש לחץ אוויר שונה. על מסלול אספלט טהור רכבתי בזמנו עם 30 מקדימה ומאחורה. +-2 לפה או לשם לא עשו הבדל גדול. מעבר לזה, לכל כיוון, ההתנהגות היתה פחות אטרקטיבית. מה גם שב- 30 שחיקת הצמיג, הקדמי לפחות, היתה אחידה. Little Max, עם תחושת גירוד מעקצצת ביד ימין.

r929

New member
גם וגם

לא היתי צריך לשנות לחץ כשנוסף השטח. לגבי שחיקת הצמיג, 40PSI בכלל ישמור לך על חיי הצמיג אבל אנחנו פה לא בשביל לשמור על הצמיגים
28 זה נקודת ההתחלה בשבילי, משם הדרך בדרך כלל למטה ולא למעלה

Little Max

New member
../images/Emo3.gif

הכוונה לא על שמירה על חיי הצמיג אלא על שחיקה לא אחידה, המצביעה על לחץ אוויר לא נכון (במתארי הפעולה שלנו - יבלוט בד"כ לחץ אוויר נמוך מדי). Little Max

למעלה