לחץ לא ברור...

venere80

New member
היי :)

את צודקת. אבל אני מרגישה שחלק מהחוסר בטחון נובע מדברים שנאמרו על ידו לפני הרבה זמן. איכשהו הוא לא נוטר טינה או נתקף בהרגשה כזאת בגלל איך שהתנהגתי. אבל אני לא מצליחה להשתחרר מהדברים שהוא אמר אז, שכניראה רובם (אם לא כולם) התחלפו ברגשות חיוביים ואופטימיים. לכן אני כל כך צמאה לאיזשהו 'אישור' ממנו. ולמרות שהוא אמר הרבה פעמים שזה משהו בעבר וחסר חשיבות מאז, שהוא מרגיש לגמרי אחרת - אני עדיין במעין פחד... תוך כדי הכתיבה אני יותר ויותר מבינה שהסרט הוא אצלי בראש... תודה שעזרת לי להבהיר את זה :)

הצורך "לסגור עסקה"

הרבה ממה שאת אומרת מתכתב אצלי עם חלקים כאלה או אחרים בחיים הזוגיים שלי עצמי, הרציו מול האמוציו, המצב של "לקמץ בהבעת רגשות", ענייניות, שלווה ויציבות שהמערכת מציעה לעומת סערות הנפש ... יש כמה דברים שאמרת שקפצו לעיני, אז אשתף אותך בהם. אלך מהסוף להתחלה: את כותבת את ההודעה שלך בפורום "זוגיות במשבר", כשעל-פניו נראה שהזוגיות היא על "הפסים הנכונים". היו קשים, "שיגועים", באים-הולכים-חוזרים, התייצבות ועבודה זוגית על הקשר. ובכל זאת, את חווה את חוסר הסנכרון שלו איתך ברמת הבשלות "להיסגר" באקט הנישואים כמשהו מאיים על גבול המשברי. זה מכניס אותך לסחרור, לחוסר בטחון. והשאלה היא למה? מה תתרום לך "סגירת העסקה" מבחינת ההרגשה, או שינוי ממה שאתם עושים היום במילא, כי הרי אתם חיים ביחד? כתבת שאת רוצה ילד. שגם הוא, אבל אחרי החתונה. עכשיו, כמה מילים על "טיקטוקי השעון", ושיקפצו לי כל הקנאים קנאת הרחם
- כאישה, אני מכירה מאוד מקרוב את ההרגשה הזאת של "בא לי ילד" (זה לא אומר שאני מייד "רצה" לממש אותה
), כשכל הגוף משדר שהוא בשל ומוכן, ורוצה, ומקרין חזק את הכמיהה הזאת החוצה בהילה שרואים למרחוק
. זה בהחלט רחוק מהלחץ החברתי לממש את "ייעודך הביולוגי" המושם על-ידי הגברים מאויימי המחויבות לשמצה. זה דחף פנימי, חזק, עוצמתי. יצרי. "לא רציונלי". אז אולי זה "השדון" חסר הסבלנות ונעדר יכולת "דחיית הסיפוקים" הזה, שקיבל התנייה של דבר בדבר, ולוחץ כדי להגיע כבר לידי מימוש? ברמה של "יאללה, שיציע כבר, שנגמור עם הקטע הזה ונגיע לקטע שאני רוצה כל כך?" והינה, את עושה לו שיחות "סחור סחור", כדי לא לחשוף את בהילות הדחף, לא להפחיד, לא להרחיק, לא להניס מהלחץ. ואילו הוא פתאום מתמהמה, ואת לא מצליחה להביא אותו לאותו שלב, שבו הוא מתנה את מילוי הצורך שלך. וזה מערער פתאום בשאלות נוסח "נו, מה נסגר איתך"? ואז, את יוצאת לספורט הלאומי האהוב עלינו, החופרות
, בייחוד כשאין תקשורת פתוחה ובוטחת. מה קורה לו? למה? איפה? כמה? מתי? איפה, לעזאזל, ט-ע-י-ת-י???? וכאן אני מגיעה לנקודה המרכזית, שגירדה לי לאורך כל הקריאה של הפוסט שלך. את בחרת אותו כי "הוא טוב אליך", כי הוא זה שנתן מעצמו יותר, כי הוא זה "שאת בטוחה שמאוהב בך". כלומר, הוא פעל מלכתחילה "להשיג אותך". הוא העניק את תחושת הבטחון שהוא "רוצה אותך". אבל הוא לא היה בחירת הדיפולט שלך. את "עשית עם עצמך עבודה" כדי "ללמוד" לאהוב את הדברים שהוא מביא איתו, ושעושים לך טוב איתו בקשר. היום, את מרגישה שאת במצב "הרבה יותר אוהב" מקודם. גם הוא כנראה מרגיש "שמאמצי הכיבוש" שלו לקרב אותך עליו עובדים, עושים את פעולתם. אבל, אולי בתוך תוכך, את עדיין לא "לגמרי" שם. לא "על כל הראש". כלומר, רציונלית - הוא מתאים לך. אבל רגשית...? את עם חצי ומשהו ציפור ביד. והוא מרגיש את זה שאת "לא מתאבדת" עליו, לא מתמסרת עם כל הרגש, אלא ובעיקר עם הראש, כשהלחץ המרכזי שלך הוא על הילד, גם אם איתו. אבל לא עליו! אז הוא מתמהמה. מחכה לראות עוד סימנים שיתנו לו את הבטחון למסור את עצמו לידייך האוהבות אותו, באמת. מעבר לכך , הוא גם צריך עוד זמן להתבשל במיץ של עצמו ולהשלים עם המחשבה המלחיצה כל כך "להיסגר סופית". לא רק עליך. גם על עצמו. להיפרד מהחופש המדומיין של "לקום וללכת" (כאילו אין אותו כשנישואים
). את פשוט הגעת לפניו "לקו הסיום" של תהליך ההחלטה. ולקראת סיום החפירות: אמרת שנפרדת "דקה לפני החתונה", אחרי קשר ארוך וכמעט "סגור". קמת והלכת כי הבנת שזה לא מתאים לך מתוך "מה שעשו לך", לא הרגיש לך שלם. אני משארת שהצד השני היה סגור על עצמו והרגיש מופתע ומאוכזב. יתכן שהיום קורה לך דבר דומה, רק במהופך - מתוך כל מה שאמרתי, את מרגישה פתאום "לחץ" לא מודע שהוא יכול "לעשות לך את אותו דבר" כי "לא היית טובה לו בהתחלה", או כי הוא פשוט "יעלה" על "הרעשים" אצלך במערכת, ואז ביי ביי חלום הילד. כלומר, מה שקורה לך עכשיו הוא דבר "רציונלי לחלוטין", כהגדרתך, קרי מצב רגשי לחלוטין של הפחד להיפגע. להישאר עם "כל תאוותך בידיך". מנסיון אישי שלי של "מי שעברה את זה", ממבט על של תריסר שנים לאחר "סגירת העסקה" עם איש מבריק, אבל כזה שגם "לא יודע להגיד במילים", ולאחר משברים קשים שחיזקו את הקשר, וכאלה שכמעט הרגו אותו כליל לאחר שנכנס למצב של קומה (עכשיו הוא בבית לווינשטיין, בשיקום, לומד חזרה ללכת, ולחייך על כל צעד קטן שהוא מצליח לעשות מחדש
) - אסור להתפשר על שלמות הרגשות כלפי בן הזוג. היא זו שתעמוד ככוח איתן (אם מלאה) לצדך במשברים קטנים וגדולים, והיא זו שתחרב כל חלקה טובה בנפשך (אם חסרה) כשתמצאי עצמך באמצע המשבר, מסובכת מעל הראש בסבך המחויבויות המשותפות. אז בנימה אישית, כאישה לאישה: ברור שבדרכך שלך את אוהבת אותו, ובחרת אותו כי במאזן השיקולים הרציונליים הוא טוב לך. רק בידקי שאת לא מתפשרת על הצד הרגשי שלך, כי הוא כואב פי כמה מכל "חוסר" חומרי, ועליו תמיד יקום ויפול דבר בנפשך.

venere80

New member
היי פלצת :)

תודה על התשובה המושקעת, מאוד התחברתי להרבה דברים שרשמת. מקווה שאני אצליח להתייחס למרביתם. כתבתי בפורום הזה כי אני קוראת פסיבית פה (מרבית הזמן) והרגשתי שכאן נכון לי לשפוך את הלב. תיארת את הרצון לילד בכזה דיוק שאין לי מה להוסיף. אומנם זה לא אומר שמחר אני רצה 'לעשות' אותו, אבל הרצון (החזק) קיים. אני מאוד עוצרת את עצמי הרבה פעמים ודוחה סיפוקים, בין אם זה בגלל הרציו או בגלל סיבות אחרות ואפשר לומר שאני די שקולה. לכן בגלל זה השדון הזה צץ בצורות אחרות... :) תראי, כמו שכתבתי בפוסטים אחרים פה - ההתחלה הייתה צולעת והסיבות לזה פחות חשובות כרגע. לא עשיתי עבודה בגללו, אלא זה תהליך שבכל מיקרה עברתי והייתי עוברת. ובכנות מולחטת - אני מרגישה שאני כולי שם. מאוד! אני מרגישה שאני אוהבת אותו כל יום יותר, מעריכה אותו, מעריצה אותו ומרגישה חיבור מאוד חזק. אני משקיעה ונותנת בלי ציפייה לקבל חזרה ובאמת מתעלה על עצמי (כי אני לא טיפוס חם מאוד מטבעי, די סגורה - אבל איתו מרגישה בטחון). הלחץ שלי על הילד (שהופיע לא מזמן) לא שם את זה במרכז. רק אמרתי והבעתי בפניו את מה שאני מרגישה. שאני רוצה אותו בעתיד, שאני רוצה אותו בתור אבא ושאני מרגישה שהוא 'האחד' (אם יש דבר כזה :) ) תראי, הקשר הקודם דהה בהדדיות, למרות שאני לקחתי את ההחלטה לדחות את החתונה ולבסוף גם לא ללכת עם זה עד הסוף. לא עשיתי משהו במפתיע, היה שם תהליך ארוך לכיוון הזה ולא הרגשתי שלמה עם הכיוון עוד מההתחלה. לכן - למרות שרבים כתבו פה שאני עדיין בתסבוך לגבי האקס - זה ממש לא כך. אין סיכוי שהייתי חוזרת אליו ואין לי שום רצון לתקשר איתו. גם אין שום טינה או רגשות חיוביים\שליליים. זה משהו מהעבר שהיה ונגמר. כניראה שאני משליכה את הפחדים שלי עליו - כמו שכתבת. אולי יש לו טינה על העבר? (למרות שהוא אף פעם לא זורק לי את זה בפנים ואני מרגישה שזה משהו שבאמת מאחורינו). השורה התחתונה היא - שאף פעם לא הרגשתי 'סגורה' על מישהו כמו עם בן זוגי הנוכחי. ולא - זה לא בגלל הרצון לילד או שיקוליים רציונאליים. זאת ההרגשה שלי ואני מרגישה שלמה איתה ב-100%. יש לנו בעיות, ריבים - כמו לכל זוג, ואנחנו יודעים לפתור ולהתמודד איתם בצורה טובה. אני לא מרגישה שאני מתפשרת - ההפך. אני מרגישה אסירת מזל (או יותר נכון אסירת מזל כלפיו) שהוא התמיד ונלחם עלינו בהתחלה. שזכיתי להיות עם מישהו מדהים כמוהו ומכאן כניראה הפחד - לאבד את זה. אני מאחלת לבן זוגך החלמה קלה וחלקה ולך הרבה כוח ואהבה להמשך הדרך. תודה!

אוי ואוי לי!

ראשית, שתפוז לא התיחסו לסגירת ההדגשה בסוף התגובה שלי במקום שבו מיקמתי אותה, ויצאה "צעקה" אחת ארוכה ומודגשת. ושנית על איך שזה הובן לך העניין של "בית לווינשטיין"... זוגי, שיחיה, בריא ושלם, טפו טפו,
! הקשר שלנו הוא שנמצא בשיקום מפרך
. החלמה היא אף פעם לא קלה. אבל הי, מה שבא לקלות - הולך בקלות. עכשיו זה העבודה האמיתית שתקבע את נחיצות המשכו. ובאשר אליך, מותק, רק העלתי לך כמה נקודות למחשבה ממרחק המבט הוירטואלי החלקי והחסר, ולו כדי להציב מראה שאולי תבהיר כמה חששות. כולנו יודעים, חלקנו יפה, וחלקנו פחות, וחלקנו - יותר מדי (אני כמשל עצוב) - לדחות סיפוקים. מה שאני למדתי דרך הבטן
שהצרכים לא הולכים בינתיים לשום מקום! דחיית סיפוקים לא = ביטולם. ואלה "הבהולים" לוחצים לנו על הנרווים יותר מאחרים. אלה הדחפים הקיומיים שלנו. אין מנוס מלהכיר בהם, ובעובדה שאנחנו גם חיות ביולוגיות, לכל דבר ועניין, ויהיה מה שיהיה לתרבות שמא תרבות, או חברה כסוג של "שומר/שופט על" להגיד על זה
. לעיתים אנחנו "חוטאים" כלפיו עצמנו פעמיים - גם דוחים סיפוקים וגם מסרבים "לנחם" את עצמנו על כך, כי הרי אנחנו "מצופים" לעשות את זה, ויהי מה. במיוחד כשיש מצב של "קונפליקט", או כשאין התנגשות של ממש אלא כפי שאמרתי "אי הליכה באותו קצב". חלק מתהליך ההתבגרות הוא להכיר בדחפים בקול רם (לא חייבים לצעוק את זה החוצה
, מספיק להגיד את זה לעצמך) ועצם ההכרה בקיומם (מבלי לתת לזה "ציון" שיפוטי) - משחררת. את רוצה ילד, את כמהה לו. בסדר גמור. זה הטבע שלך. את רוצה את הבן זוג הזה. את שם. את הגעת להחלטה, את רוצה לממש אותה. את רוצה לדעת, כדי להרגיע את השדון, שבעוד כך וכך זמן יגיע תורך לשחרר ולהסתפק. כרגע יש בתוכך מחבש לחצים פיזיולוגי - כימי וחוסר וודאות לגבי מועד לסילוקו. זה כל הרעש. שוב, לדעתי את עכשיו בסרט של הפרידה ההיא (לא בסרט של החזרה/אי חזרה לבן אדם, אלא התבנית של ההתרחשות), וזה מפעיל איזו תבנית לא מודעת, אולי, שאם הוא מתמהמה אז הוא בספקות בדומה אליך בפרק הקודם. אין לך מושג מה יש לו או אין לו כלפי העבר. זה אצלו, וזה החלק שלו בעיסקה - לטפל בעניינים שלו. הקצב שלו עם השדים שלו - הוא שלו. החלק שלך - לוודא שהוא איתך מהסיבות הנכונות. ווידית. הוא נשאר איתך, למרות (ובגלל) כל השדים שלך
. לפי כל הסימנים הוא מחכה לבעיטה קלה מתחת לעכוזו האהוב על-ידיך כל-כך
. אז יאללה, תקני כבר טבעת, או קחי אחת של במבה
(בהומור הולך לכם לא רע), ורדי איתו לצימר בגולן לפני שמחזירים (וביננו
, עדיף שתקני ותזמיני את, את מה שאת אוהבת, וגם תסגרי עניין
. גם וגם
). בהצלחה!

venere80

New member
כמה פאדיחות בשעה אחת ../images/Emo13.gif

מצטערת, הבנתי אותך לא נכון. אז טפו טפו על שניכם :) בכל מיקרה - מאחלת המון אהבה והצלחה. את נשמעת (או נקראת) לי עם המון אינטלגנציה ורגש - ולכאלה - הכל קטן, נכון?
ותודה שוב על ההשקעה - אני מרגישה שאת קלעת די במטרה בהקשר ליחסים שלנו. בקשר לדחיית סיפוקים - אני חושבת שאני מצאתי את שביל הזהב שלי. לדעת איפה לדחות ואיפה ללכת עם הבטן (לפחות ככה אני מקווה...) ודווקא במיקרה הזה אני בין הפטיש לסדן - מצד אחד אני רוצה ילד, רוצה אותו כבעלי, רוצה רוצה רוצה... אלה הם הרצונות שלי (ולא לחץ) ואני לא מתביישת להודות בהם. מצד שני - לא רוצה להלחיץ אותו ורוצה לדעת שהוא פחות או יותר מרגיש כמוני. אני חייבת לומר שהמשפט שלך קלע ב-ו-ל 'אם הוא מתמהמה אז הוא בספקות בדומה אליך בפרק הקודם' - בדיוק בגלל הסיבה הזאת אני מפחדת. אם מישהי הייתה מספרת לי את הסיפור שלי - הייתי אומרת לה שעצם זה שהוא נשאר, נלחם אומר הכל. אבל בתוך זה - אני אוכלת סרטים מיותרים ומתכוננת לאולימפיידת החפירות. ולגבי ההצעה - מודה - יש לי קבעון מטומטם שאם אני אציע אז הוא ישיב חיובית בגלל לחץ או משהו דומה. ברור שזה לא הגיוני - כי אם הוא לא רוצה - האי נעימות של המעמד קטנה לעומת הכניסה למשהו לא רצוי. יש גם את העניין שלרוב בדברים הגדולים אני היוזמת (ככה גם היה במערכות יחסים שהיו לי) - מעבר לגור יחד, מעבר ערים\מדינות, החלטות גדולות כאלה. ויש בי כמיהה לרומנטיות (וכן, אני יכולה לייצר אותה) - אבל כניראה שלא עושים מספיק סרטים בהם האישה מציעה :) האמת היא שכתבתי לו מייל לפני כשבועיים. כתבתי לו שאם היו לי ביצים הייתי מציעה לו להתחתן. הוא הגיב במלא מילות אהבה וכתב שאני לא אפחד או אלחץ ושהוא קצת יותר איטי בקטעים כאלה (ניראה לי שכבר הזכרתי את זה). בקיצור - אני לגמרי מבולבלת כבר מכל השיחות והחפירות האלה. אבל מצחיק שאפילו אמא שלי ייעצה לעשות את זה - והיא די קונסרבטיבית בדעותיה. ושוב תודה על ההשקעה שלך - אני מרגישה הקלה וחיזוק :)

../images/Emo9.gif ../images/Emo238.gif

שמחה שהצלחתי לחזק ולעודד!
כל ההתכתבות הזאת מעלה בי דימוי של קדירת חורף בבישול איטי. הריחות של התבשיל באוויר, מטריפים, מעוררים תאבון. ניגשים לתנור, בודקים את הסיר - זה עדיין כמעט, לא לגמרי עשוי. סוגרים את המכסה, הולכים בינתיים לסלון, לחפש איזה ספר להעביר את הזמן, אבל הריח, הריח הזה!!! הולכים להציץ שוב, אולי כבר. עוד לא. אוף. חוזרים לכורסה, והבטן כבר מתחילה לקרקר. חוזרים לתנור הלוהט, מרימים מכסה בידיים מעט רועדות ולא לגמרי מפוקסות - וואלה ממש עוד מעט. טיפ-טיפה. סוגרים בזהירות, לא להישרף מהתנור. אבל עכשיו כבר מפחדים להתרחק עד לשידה בחדר השינה המרוחק, שמא כל העסק יישרף פתאום. את יודעת שבמקרר יש את מה שבישלת אתמול, מזין, וגם טעים. ומשיג את אותה מטרה. אבל אין לזה את אותו הטעם או את אותו האפקט כמו של הקדירה הטרייה, העסיסית, מפיצת ניחוחות וחמה מהתנור... כשכבר ממש לא תוכלי לעמוד בריח - תמיד יש את הסיר ההוא. רק לחמם ולהגיש. כל האפשרויות לפניך. אם את צריכה המלצה על ספר טוב עד שיתבשל - דווקא יש לי
.

venere80

New member
../images/Emo24.gif

אויש - עכשיו עשית לי חשק למשהו טעים... :) הזכרת לי סיפור שאבא שלי היה מספר לי כשהייתי קטנה וחסרת סבלנות. שני נסיכים התחרו על ליבה של נסיכה (או שתי נסיכות על לב נסיך?
). המנצח הוא זה שהמים שבסיר שלו ירתחו ראשונים. אחד הנסיכים כל הזמן הרים את המכסה לבדוק מתי כבר הם יתחילו לרתוח, בעוד שהשני המתין בסבלנות. ברור שהאחרון זכה בנסיכה, כי זה שהרים את המכסה רק עיכב את התהליך. המסקנה? להיות קצת יותר סבלניים
אז כן - נורא בא לי על הקדירה הטרייה והאיטית. היא נשמעת ומריחה כל כך טוב... שתהיה מוכנה כבר! אולי צריך להגביר קצת את החום של התנור?
ואני תמיד שמחה לקבל המלצות! גם על ספרים וגם למתכונים של קדירות

BlackUnicorn

New member
מה שאני לא מבינה זה איך

אתם מסוגלים לדבר על ילד מחד, אבל מאידך אין לכם תקשורת בסיסית עד כדי כך שאת לא מסוגלת לדבר איתו ישירות על עניין החתונה. מרגיש לך בשל? אמרת שאת בן אדם רציונלי. הנה לך רציונליות - אם אין תקשורת בסיסית, תשכחו מילדים.. איך תתנהלו כשתצטרכו להחליט החלטות חשובות? תפחדי להעלות דברים בפניו? תתחילי לדבר. בלי לפחד. התשובות כבר יגיעו מעצמן.

venere80

New member
יוניקורן -

את צודקת, אבל כמה שזה נשמע מוזר - אין שום בעיה לדבר על כל דבר, אבל עניין החתונה מכניס אותי לפינה של מבוכה ואני פשוט לא מסוגלת לדבר על זה כמו שאני רוצה. אין לי שום בעיה להעלות כל נושא אחר - ואנחנו פותרים ומדברים עליהן בצורה רגועה ובוגרת. רק הנושא של חתונה בעייתי מבחינתי וברור לי שאני פשוט צריכה לעשות את זה. כרגע למשל, אני פוחדת להעלות את הנושא שוב כי דיברנו על זה רק לפני שבועייים-שלושה, ואני לא רוצה להצטייר כלוחצת או חסרת סבלנות. וגם - מודה - מפחדת לשמוע משהו אחר מ'כן, אני רוצה'. (ואני לא מדברת על תאריך ספציפי). ברור שאני צריכה להתגבר על הפחד ופשוט לדבר על זה... אבל יש מחסום לא קטן לפרוץ :)

BlackUnicorn

New member
זה בדיוק כמו בחור שמפחד לשמוע לא

כשהוא מתחיל עם מישהי. את יודעת מה הדרך להתגבר על זה? להבין שבכל מקרה הוא יוצא עם ידו על העליונה - אם התשובה היא כן - הוא זכה. אם התשובה היא לא - הוא קיבל את התשובה שלו. הוא לא נשאר באוויר. והוא גם למד להתמודד על הדרך. הרי בכל מקרה התשובה הזו הדהדה לו במוח. זה בכל מקרה עדיף על הפחד. אותו הדבר אצלך - מה הפחד נותן לך? קיבעון במצב לא טוב. דברי איתו. או שתקבלי "כן" - ואז קיבלת מה שרצית. או שתקבלי "לא" - ותקבלי תשובה. אמנם לא מה שרצית, אבל זה מוביל אותך צעד קדימה (במקום הצעדים שאת צועדת במקום, כרגע). או שתקבלי תשובת ביניים אחרת, אבל לפחות כזו שתבהיר לך מהי עמדתך. בכל מקרה זה יותר טוב מהמקום בו את נמצאת היום.

seeyou

New member
אם יש לך מחסום+ופחד לדבר אז תכתבי ../images/Emo13.gif

ואם באמת יש לך "פחדים" מהתגובה שלו אז סימן שהזוגיות לא כול כך טובה וצריך לחשוב טוב טוב לא יוצאים למשא של החיים(זוגיות ממוסדת) בהרגשות כאלו אני חושב שמבחינה ביולוגית זה מאוד מומלץ לעשות ילדים בגילכם אחרת יהיה לכם קצת קשה לגדל אותם(עם הגיל מאבדים את הסבלנות
ומתרגלים לחיי נוחות. יוסי

venere80

New member
אתם צודקים...

באמת שאין לי שום טענה כנגד... סי יו - הזוגיות כן טובה, טובה מאוד. מקור הפחד שלי הוא בדברים שנאמרו לפני המון המון זמן ומשום מה אני לא יכולה להשתחרר מהם. בשיחה האחרונה הוא שאל אותי האם אני בעתם מציעה לו נישואים (וזה נאמר עם חיוך :) ) ואני מרוב מבוכה וטפשות - אמרתי שאני רק מדברת איתו על הנושא ועוד משהו מטומטם בסגנון הזה... בדרך כלל אין לי שום בעיה לדבר על כל דבר - בין אם הוא שלילי או חיובי והרבה מהדברים שקידמו את המערכת יחסים באו מיוזמתי (כמו לעבור לגור יחד למשל). אבל פה אני מרגישה כמו ילדה חסרת אונים מצד אחד, ומצד שני מפחדת להלחיץ...

seeyou

New member
"הוא שאל אותי האם אני בעתם מציעה לו נישואים "

אז יש לך דרך "מכובדת" להגיד לו ...."שמע תמיד אני חושב על מה שאתה אומר לי ...חשבתי רבות על הנושה והגעתי למסקנה שאני רוצה להביא ילדים לעולם אתך.....או במילים אחרות -הרי יש לך כישרון כתיבה דרך הגב...אחרי כמה שנים של נשואים יצאה לנו לדבר על הפגישה הראשונה אשתי אמרה לי בפשטות...מרגע הראשון שראיתי אותך ראיתי בדמיון אותך אב של בילדים שלי.... מאז עברו הרבה מים בירדן

venere80

New member
../images/Emo13.gif

חחח זה בדיוק מה שעשיתי. טוב - אני אתאר בקצרה את השיחה ההיא : התחלתי אותה מכיוון של ילדים. הוא אמר שהוא רוצה (גם בעבר אמר מיוזמתו שהוא רוצה), והוא רוצה איתי (התעצבן כששאלתי אותו אם איתי), אבל עוד שנה שנתיים ושהוא רוצה להתחתן לפני זה. המשכנו לדבר - וכניראה - אני דיברתי על חתונה והוא על ילדים. אמר שהוא רוצה אבל עדיין לא מרגיש מוכן ב-100% (וכניראה שמוכנות כזאת אף פעם לא מגיעה אם אתה שואל אותי). בקשר לחתונה - אני הייתי בדעה שזה פחות עקרוני לי, מכיוון שזה סה"כ טקס. והוא שאל אם אני עדיין מרגישה שזה טקס לא הכרחי מבחינתי. אמרתי לו שאם זה חשוב לו - זה חשוב גם לי - ויש בטקס הזה גם הרבה סימליות וחשיבות (אם מתייחסים לזה כך ולא כאל ארוע נוצץ ומוצץ כסף). הוא אמר שלהרגשתו - עניין הילדים בטווח של שנה שנתיים. ואחרי כל זה שאל בעצם אם אני מציעה לו להתחתן ואיכשהו התחמקתי מתשובה ישירה (בטמטומי) ובעצם את כל השאר כתבתי בהודעה העליונה לזאת. בין היתר הוא אמר גם שלמה אני באה בגישה פסימית\פחדנית ושאני לא בטוחה בכוונות שלו (ואז צחק ואמר 'אולי אני עומד להציע את זה עוד שבוע או חודש?') גם כתבתי לו את זה - שאני מרגישה שאני רוצה ומוכנה לילד איתו ורואה אותנו מתחתנים. הוא ענה שגם הוא מרגיש ככה ושאין סיבה להלחץ או לפחד, שהוא פשוט קצת איטי בדברים האלה (גם לו לא חסר פחדים כי הוא מגיע ממשפחה גרושה וילדות לא פשוטה). אני יודעת ששיחה ישירה על זה הייתה פותרת את כל הערפל, אבל כמו שכבר כתבתי - אני לא רוצה להלחיץ אותו, במיוחד בגלל שגם דיברנו על זה לפני כמה שבועות. אגב - אני גם אמרתי לו די בהתחלה שאני מרגישה מהרגע שראיתי אותו שהוא יהיה בעלי ואב ילדיי (למרות כל ההתחלה הצולעת...) ותודה על המחמאה על הכתיבה :) אני שונאת לכתוב ותמיד הרגשתי שזה הצד הפחות חזק שלי.

I C E M A N 7

New member
לוקחים את זה ברצינות?

כבר שמעתי "מהרגע הראשון שראיתי אותך ידעתי שאתה תהיה בעלי ואב ילדיי" 5 פעמים במהלך חיי (כולל מהחברה הראשונה בגיל 17). לתומי חשבתי שזה סתם משהו שאומרים כמו "אני אוהבת אותך". אני בשוק.

I C E M A N 7

New member
אני אסביר לך למה

כי יש איזשהו שלב בחיים שבו אתה מבין את משמעות האימרה "מילים כמו חול ואין מה לאכול". כנראה שבן זוגך עבר את השלב הזה והוא רוצה סימוכין (וזה מגיע ממעשים, לא מדיבורים).

I C E M A N 7

New member
לרוב... ../images/Emo6.gif

אני מודע לכך שאני לא טיפוס ורבלי מספיק בשבילך ושאני מדבר ברמזים. אז הנה אני אדליף לך משהו מסודות חדר ההלבשה. יודעת למה בן זוגך מחכה? (שימי לב שאני במצב רוח של ניחושים) הוא מחכה למשבר כדי לבדוק האם ההתמודדות שלך הפעם (בניגוד לפעם הקודמת) תספק את האישור הנחוץ.

venere80

New member
:)

לרוב זה 98.5% :) אני מאוד משתדלת לא לדבר לאוויר... דווקא אני אוהבת את הרמזים שלך :) גומרים לי להפעיל את השריר שנח בשבת. ואני מסכימה עם הניחוש - יש סיכוי טוב שהוא רוצה לדעת שאני אהיה שם בשבילו no matters what, גם אם זה אומר שקשה לי והדברים קורים לווא דווקא לפי הציפיות שלי. גם ככה לא התכוונתי להציב אולטימטומים או לעשות 'בריחה' כדי לאלץ אותו לבחור. אני פה :)

למעלה