לחץ חברתי...!

נינושש

New member
לחץ חברתי...!

אנשים יש לי שאלה... ואני רוצה לספר לכם משהו.. קודם כל סמים--> אם יצא לכם להיות במסיבה או מקום כלשה עם החברה.. ויציאו לכם לקחת סמים בטענה שאלו סמים קלים.. תקחו?? ומה דעתכם יש דברים כאלה סמים קשים או הכל זה פשוט סמים.. ומה דעתכם על סמים בכלל..! ואיך הגעתי לשאלה הזאת? כתבתי הודעה בפורום סמים קלים שאני עוה עבודה בנושא סמים ואם הם יכולים לתת לי קצת מידע על הבנאג.. איכשהו הגעתי לזה שהעבודה שלי לא תיהיה נגד הסמים רק תראה ת ההשפעות שלהם.. מישהו אחד פנה אליי ואמר לי לראות ראיון ששודר שח"כ איוב קרא נדמה לי מתרעיין ע"י אחד מחברי עלה ירוק... לבסוף התכתבנו במסרים ודיברנו על הסמים האם מתדרדרים מסמים קלים לסמים קשים.. לי יש את העמדה שלי שמתדרדרים והוא לא... הסברתי לו שחוויתי מקרוב את הסמים.. ואני יודעת עליהם קצת יותר ממה שהוא חושב (הוא אמר לי שאני צריכה לגדול כדי להביןן) הוא בן 22...! אז מה דעתכם? מסמים קלים נופלים לקשים ? נ.ב שושי יכול להיות שזה לא ממש קשור לפורום אז קישרתי את זה ללחץ חברתי.. חברים.. את תמיד יכולה לשרשר לאוף..

enjoi butterfly

New member
שאלה מאוד טובה ומאוד

מענינת ואני יכול להגיד לך שזה כן קשור ללחץ חברתי... עישנתי בעבר...בעבר הרחוק...כן כן בכיתה ט...מסומם שכמוני..
אבל זה לא קשור אליי...קיצר תרגעו אני כבר לא מעשן... וכיום עם יציאו לי אני לא יעשן כי למדתי מיזה הרבה דברים... אחד שזה לא ממכר...אחריי חצי שנה שעשנתי כמעט בכל יום הפסקתי ביום אחד.. (ביום שתפסו אותי) ועכשיו שאני מסתקל אחורה אני יודע שהם עשו לי רק טוב.. ולא אני לא חושב שמיזה מידרדים לסמים קשים...למרוט שיש אנשים שכן ידרדרו..לזה..תליו באופי של הבן אדם...ודעתי על סמים בכלל אני מאוד פתוח בנושא ומי שרוצה לעשן והוא אוו אחריי צבא או מעל גיל 18 ורוצה בבית לבד בסולידריות אז בכיף הוא לא עושה רע או משהו כזה הוא נהנה אז בבית ככה בשקט בכיף... ואולי תספרי לנו מה שחווית מיקרוב?..אני אשמח לשמוע..
וגם אני רוצה נ,ב. אז אני מחר הולך!!!..איזה כיף לשלושה ימים אל הבן אדם הכי ניפלא בעולם והכי חמודה!!!..יותר נכון חמודה..וחיכיתי לזה כל כך הרבה!!...

נינושש

New member
"חוויתי"

אני לא בדיוק עברתי ת'סמים עליי.. אבל אבא שלי היה מכור לסם הרבה זמן...! אבל עכשיו הוא נקי... ואני ראיתי ושמעתי על זה מקרוב..! מאז אני "קרטבה" לסם.. כלומר אני מאוד מתעניינת בזה.. לא בסם עצמו אלה בהשפעות שלו.. וכל מה שסובב את זה.. הישתתפתי גם בסמינר בנושא וגם את העבודה שלי אני עושה בנושא....

תות15

New member
אוף..

כתבתי תשובה די ארוכה אתמול ולא הצלחתי לשלוח משום מה.. אני אנסה לשחזר מתישהו..

breaklove

New member
באמת שאלה יפה!!...

אמממ... אישית אני חושבת שסמים, זה סמים... כמו שתגידי "שקר לבן"...אז "סמים קלים" זה ביחס לסמים... יש המאמינים ל"שקרים לבנים" ו"סמים קלים" ויש כאלה שלא... אישית לא הייתי ממליצה להגיע למצב שאני משתמנשת בסמים קלים/קשים...כי בכל זאת זה סמים. שאלה טובה, ותאמיני לי יש עליה מריבות מפה עד הודעה חדשה (ראי 'עלה ירוק')... ולפי דעתי: כל עוד זה סם...וגם נקרא ככה אפילו כ"סם קל" לא הייתי משתמשת... אם זה היה סם קל באמת, אני חושבת שהיו מתאמצים מספיק כד ילקרוא לו בשם הולם יותר מ"סם"...(ראי "סיגריה"...אין מה להשוות בין סיגריה לסמים)

sh53

New member
היו מציעים לי סמים? לא הייתי לוקחת

יש המון דיעות בענין סמים ואני מודעת לכך, חלק אומרים שסמים קלים לא ממכרים וחלק אומרים שמסמים קלים עוברים לסמים קלים ולא כל מי שהתחיל בסמים קשים ישר התחיל בסמים קשים, אלא התחיל בסמים קלים ולאט לאט כשהחומר "הקל" כבר לא השפיע עליו - הוא חיפש משהו שכן ישפיע עליו, ניסה חומר מסוג X וניסה חומר מסוג Y - עד שהגיע לסמים הקשים. אני חושבת כמו הקבוצה השניה של האנשים שכתבתי למעלה - סמים קלים עדיין מוגדרים כסמים, ועדיין כדי לרכוש אותם צריך מרשם מרופא (לדוגמא אם אדם חולה במחלה קשה וצריך משככי כאבים - מורפיום), וזה אומר משהו לא? ניקח לדוגמא סיגריות שהן פחות מסוכנות וממכרות מסמים (מדגישה לדעתי) - המון אומרים שהם יוכלו להפסיק מתי שהם רוצים, רק שיקבלו החלטה וזהו. לחלק זה עובד וחלק "חושב שהוא יוכל להפסיק מתי שהוא רוצה", אבל זה בגדר מחשבה בלבד אצלו, כשמגיעים למציאות ולהחלטה לבצע - רצון זה דבר אחד וביצוע זה דבר שני לגמרי. נחשוב בבקשה על עוד נקודה - גניבות אם זה לא ממכר, למה תלמידים לפעמים גונבים כסף מהוריהם בשביל סמים? האם הם היו בהכרח גונבים אם לא היה המדובר בסמים? האם זו צורת התנהגות אצליהם במשפחה לגנוב? נקודה אחרונה למחשבה - החוק (אצלנו בישראל) אני מאמינה שאם זה באמת לא היה פוגע באוכלוסיה או לא היה משהו בזה רע, לא היו שמים את זה מחוץ למכולת והיה אפשר לקנות את זה בסופר או במכולת.

לדעתי...

מכל הצדדים סמים זה רע. בלי קשר ללחץ חברתי. צריך תמיד להיות חזקים כדי לא להיכנע וליפול ללחץ החברתי כשמציעים לך סמים. אם תיכח סמים יהיה לך קשה לצאת מההתמכרות או שבכלל בחיים לא תצא ממנה. אני לא לקחתי סמים אף פעם ולא עישנתי נרגילה או סיגריות עם החברה כמו שהרבה אנשים עושים מכמה סיבות: 1. מבחינה בריאותית. אני אסמטי ואסור לי להתקרב אפילו לסיגריה בכל החיים שלי כי אם אני אפילו נושם את העשן אני יכול להגיע לבית חולים.
2. מכל החרא שזה יכול לגרום וההרס שזה יגרום לחיים שלך. מתחילים מסמים קלים והמוח מתחיל להתמכר והוא רוצה משהו יותר חזק ואתה עובר לסמים קשים...

bercko21

New member
*אהמ*....

תריך בגוגל חיפוש על טיפול באסטמה בערת מריחואנה, אולי תופתע....

bercko21

New member
באמת,

מריחואנה הרי משמשת לטיפול בדי הרבה בעיות רפואיות, ואסטמה היא אחת מהם, זאת אגב אחת הבעיות, בגלל שזה לא חוקי אנחנו מפסידים הרבה שימושים רפואיים במריחואנה, בסרטן, גלאוקומה, דכאון, ואפילו אסטמה.

sh53

New member
תרופה לאסטמה היא עם מרשם

אכן משתמשים בסמים לייצור תרופות ובהמון פעמים הם עוזרים לאנשים, כמו שאמרתי קודם כמו קורטיזון - לחולי סרטן, אבל עדיין זה צריך להיות עם מרשם רופא ומבוקר ולא למכור לילדים בבי"ס בשירותים סמים. יש הבדל בין השניים וחבל שלא שמת לב להבדל.

bercko21

New member
אז ככה,

עצם זה שמתיחסים שונה לסמים קלים, מראה שישנו הבדל בינם לבין השאר. האם מריחואנה והרואין אחד הם? תאוריית השער היא מוטעית מיסודה, ומסבוססת בעיקר על רגש ולא על הגיון, הרבה יותר סביר להניח שמעבר נוצר עקב חוסר ההפרדה הקיים בחוק בין קלים לקשים, מה שיוצר טשטוש גבולות, על מנת לעצור את המעבר יש חליצור הפרדה גמורה ביינהם, מה שכן גם הגורם הפיזיולוגי כביכול למעבר שגוי, כפי שאמר פרופ' רפאל משולם מין האוניברסיטה העברית (מגלה החומר הפעיל ואחד החוקרים הבכירים אם לא הבכיר ביותר בעולם בתחום), "האם מי שרגיל לשתות קפה כל בוקר, אם לא יהיה לא קפה בוקר אחד, הוא יעבור לויסקי?" התשובה היא שכמובן שלא, ה"צורך" בקפה, לא יבוא על סיפוקו עם שתיית ויסקי, ולכן אין סיבה פיזיולוגית למעבר, כם גם לגבי המריחואנה. מה שמשאיר את סיבות המעבר חברתיות בלבד, וכמו שאמרתי, טשטוש ההבדלים בין הקלים לקשים יוצר לדעתי את הבעיה. בהולנד, שם הסמים קלים מותרים לשימוש וניתנים לרכישה, המעבר בין סמים קלים לקשים לא קיים ברמה החברתית, מכיוון שישנה הפרדה ברורה. לדוגמא, תמיד טוענים ש90% מהנרקומנים התחילו ממריחואנה, אבל גם 90% אחוז מהם החילו עוד קודם עם אלכוהול, אך האם מישהו חושב שאלכוהול מהווה שער לסמים קשים? 90 אחוז מהאלכוהוליסטים התחילו מקפה, אך האם קפה מהוה שער לאלכוהוליזם? האם הפתרון זה להוציא אותו מהחוק? (מי שרוצה שיבדוק קצת על הפרוהיבישן, תקופת היובש בארצות הברית השנות ה30, ומה היו התוצאות שלה)

sh53

New member
נשמח לראות קישורים לביסוס

ולא סתם לזרוק מילים באוויר, מה גם שחשוב שנראה מהיכן מובאים הקישורים, האם מאתר מסוג X או מאתר סוג Y (לדוגמא אתר התומך בשימוש בסמים, אז מה הפלא שמאמר כזה יהיה שם?). האם כל מי שהשתמש בהירואין - הזרקה, האם ישר התחיל בהירואין? האם הוא לא התחיל בסמים קלים? האם כל מי שמשתמש בסמים קשים ישר התחיל עם סמים קשים? האם הוא לא התחיל בסמים קלים ורק אח"כ עבר לסמים קשים? האם זה לא ההגיון שבדבר פה? "על מנת לעצור את המעבר יש חליצור הפרדה גמורה ביינהם" האם אנשים כן עוברים או לא עוברים מסוג אחד של סמים לסוג אחר, בגלל הגדרות של החוק או בגלל שהגוף שלהם או הנפש שלהם דורשים סוג אחר של סמים? האם מי שפונה לכיון של שימוש בסמים "שם" על מה שהחוק אומר? אז מה איכפת לו אם החוק כן שם דגש על מעבר כזה או אחר לגבי ההבדל שימוש בסמים קלים או שימוש בסמים קשים? "פרופ' רפאל משולם מין האוניברסיטה העברית (מגלה החומר הפעיל ואחד החוקרים הבכירים אם לא הבכיר ביותר בעולם בתחום), "האם מי שרגיל לשתות קפה כל בוקר, אם לא יהיה לא קפה בוקר אחד, הוא יעבור לויסקי?"" אשמח לראות קישור, מפתיע אותי שהוא גילה את החומר הזה והחומר לא נקרא על שמו, אבל אני פתוחה לקריאת כתבות וגם לשינוי דעתי בענין זה. לענין ההשוואה של הקפה (קפאין זה חומר שמעיר אדם) עם הויסקי (אלכוהול מרדים אנשים, לכן באה ההגבלה לא לשתות יותר מ-X אחוזים בדם ולנהוג, אך אין הגבלה כזאת בקפה - אל תשתו 10 כוסות קפה ואח"כ תנהגו, כי קפה הוא ההיפך מאלכוהול, בעוד שקפה גורם לערנות, אלכוהול גורם לטשטוש ולהרדמות. הדוגמא לא היתה דומה לסמים ולא במקום. בהולנד אכן הסמים מותרים לשימוש, אך אשמח אם תביא נתונים לגבי כמות הגניבות בהולנד למי שאין כסף בנמצא לקנותם ועל הדרך להשגתם (כולל אלימות). "תמיד טוענים ש90% מהנרקומנים התחילו ממריחואנה, אבל גם 90% אחוז מהם החילו עוד קודם עם אלכוהול" לא אמרת שהגירסה שלי לא נכונה, ושוב אשמח לראות נתונים על ההשוואה בין נרקומנים לבין אלכוהליסטים.

bercko21

New member
קבלו תקבלו

דבר ראשון, מה זה באמת מריחואנה, מתוך האתר talktofrank, אתר אנגלי של המקבילה של הרשות הלאומית למלחמה בסמים שם. קישור את הראיון עם פרופ' משולם אפשר למצוא בחוברת הזו בעמודים 4-5 מחקר של RAND, גוף מחקר עצמאי, בנושא תאוריית השער לגבי הדוגמא עם הקפה והויסקי כפי שתראי בראיון עם פרופ' משולם, כמו שקפה ואלכוהול הם לא אותו דבר, כך גם מריחואנה ושאר הסמים, השפעתם שונה לגמרי, לא סתם קוראים להם סמים קלים, שזה שבארץ החוק לא מכיר בזה, זה לא אומר שבפועל לא נעשית הפרדה, מה שכן אפילו בארה"ב שידועה בקשיחותה שנושא, יש הפרדה בחוק בין סמים קלים לקשים. טוב, זה היה מהראש, נתונים אמינים לגבי פשע אני לא מוצא בשליפה, אבל מהראש אם אני לא טועה אני יכול להגיד לך שאכן הולנד נחשבת למדינה עם אחוז פשע גבוה (מקום חמישי בעולם המערבי, אם אני לא טועה), כמובן שישר תאשימו את מדיניות הסמים, אז איך אתם מסבירים שמקום ראשון בפשיעה בעולם המערבי, היא ארה"ב, המדינה שנלחמת הכי חזק בסמים בכלל ובסמים קלים בפרט? מה שגם אם מתייחסים לפשעים אלימים בלבד, ארה"ב נשארת מקום ראשון בהפרש עצום לעומת כל השאר, והולנד יורדת הרבה למטה. גם לזה תקבלו לינקים בהמשך. לגבי השוואה בין נרקומנים ואלכוהוליסטים, מצאתי השוואה בין מדיניות הסמים של הולנד, לבין מדיניות הסמים השוודית, שהיא ההפך המוחלט מהולנד, ישנה מלחמת חורמה של הממשלה בסמים קלים, אבל אני לא בטוח שהאתר שריכז את הנתונים יהיה מספיק אמין בעיניכם, אני אמשיך לחפש עוד מקורות בנושא. קישור מצורף להודעה אמליץ לכם גם לקרוא את שני המאמרים של דר. יואב בן דוב מאוניברסיטת תל אביב, מצורף למטה.

דנטל

New member
לא לוקחת

חוץ מזה, יש לי עמוד שדרה חזק מדי בשביל שלחץ חברתי יעבוד עלי.

sh53

New member
../images/Emo45.gif סמים הם לחלשים

מי שמנסה לעשות את החיים שלו ורודים, להיות בהיי או להרגיש טוב באמצעות חומר מלאכותי במקום להתמודד עם המצב ולעשות למען עצמו שירגיש טוב ומצויין - הוא חלש אופי.

למעלה