לחץ בתחילת שנה א'

liichy

New member
לחץ בתחילת שנה א'

היי, התחלתי ללמוד שנה א' באוניברסיטה העברית, ואני ממש מרוצה!
אני מרגישה שאני לומדת תחומים שמאוד מתאימים לי והחומר ממש מרתק!

העניין הוא שאני לוקחת הכל מאוד קשה ונלחצת מאוד מכמות החומר, המאמרים והתרגילים..
אני מרגישה שאין לי מספיק זמן להכל! עד עכשיו באמת קראתי את כל המאמרים שהייתי צריכה לקרוא,
אבל הבנתי שבאמת לא צריך לקרוא את כל המאמרים ושמספיקים הסיכומים..
אני גם עובדת קצת ויש לי חבר ואני גם חייבת לפנות זמן מדי פעם לספורט כי זה פשוט עושה לי טוב לנפש..
ואני לא יודעת אם לוותר על אחד מהדברים האלה או פשוט לא לקחת קשה כ"כ את הלימודים.
יכול להיות שאני מרגישה ככה רק כי זאת ההתחלה..
מה אתם אומרים? איך אתם מסתדרים\הסתדרתם עם הלימודים?
אשמח לטיפים על ניהול זמן נכון ואיך ללמוד בצורה אפקטיבית ומהירה,
תודה!

קטריס

New member
בעיה ידועה

זה גם רק יחמיר עם השנים. אני עכשיו בשנה ג' משתגע מכמות הקריאה, אני חושב שאני עולה חצי מספר במשקפיים כל שבוע.
הטיפים שלי הם:
1. להדפיס הכל. לא לקרוא מצג של מחשב. עד כמה שאני בעד לשמור על יערות הגשם והכל, אני גם בעד לשמור על העיניים שלי. קריאה מצג של מחשב ממש מעייפת את העיניים. לוקח לי 10 עמודים במחשב לפני שאני מגיע לאותה רמת עייפות של 50 עמודים מודפסים.

2. להדפיס מראש. אני כל פעם מדפיס 3 שיעורים קדימה. אני מקפיד לסיים הכל לפני השיעור וגם קצת לפתוח יתרון.

3. צריך לדעת איך לסכם את המאמר. אני מסכם בנקודות מתומצתות בלבד, ובתתי-נקודות מתומצתות לכל נקודה. ז"א מאמר של 100 עמודים יוצא בערך 10 עמודי מחברת של נקודות (בהנחה שהמאמר לא חוזר על עצמו. מה שכל המאמרים עושים. שוב ושוב. ושוב).

4. פשוט...את יודעת...לקרוע את התחת. לקום יותר מוקדם בבוקר וללמוד. חוזרים הביתה מאוחר בלילה מהעבודה, יושבים ללמוד שעה. סופשבוע - ללמוד. קמים לפיפי בלילה - ללמוד.

5. זה הטיפ הכי קריטי לדעתי - לפנות. זמן. סיפרייה. אני בטוח שרוב האנשים הם התלמידים הכי גרועים בעולם כשהם מנסים ללמוד בבית. בבית אין אווירת לימודים. אנחנו מוקפים בהיסחי דעת, יש מחשב, טלוויזיה, שותפים שעושים דברים מצחיקים (שאינם כוללים כלל סמים קלים!!), מקרר מלא באוכל (ע"ע סוגריים קודמים), וכדומה. לעומת זאת, בסיפריה, יש אווירה של ללמוד. בשעה אחת של לשבת וללמוד בסיפריה אני מספיק מה שבבית לוקח לי חצי יום (ברצינות). תפני לך פעם-פעמיים בשבוע חלון זמן של 2-4 שעות שבו את מגיעה לסיפריה ולומדת.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
עשו מחקר (בטח ביולוגיות) שקובע שיותר מ-8 שעות

שינה זה לא בריא.

מצד שני, יש כאלה שמסתדרים גם עם פחות מ-6 שעות שינה.

כבר מצאת דרך אחת

והיא לא לקרוא את המאמרים, אלא להשיג סיכומים שלהם. את תגלי איך פתאום מתפנה לך הזמן.
דבר שני- מעבר להתייעלות, לומדים סדר עדיפויות. אני העדפתי לעבוד יותר קשה במהלך הסמסטר (בלי לוותר על הספורט והבילויים בסופ"שים עם החברים), אבל בתקופת מבחנים להוריד ממני לחץ שהיה נוצר אם לא הייתי לומדת כמו שצריך במהלך הסמסטר (כמובן, שלא כל הסמסטרים שלי היו כאלה, וחבל שכך).
דבר שני- להשתמש הרבה ביומן כדי לא לשכוח שום דבר, למרות שבתור מורחת-זמן מקצועית- רב הדברים לא עמדו בצפי הזמן שנתתי להם.

ויש סטודנטים שימליצו לך על שיטת ה-20-80. אני, אישית, רק מלשמוע את הרעיון בכללי הרגשתי שזה לא בשבילי. אני בטוחה שיהיו פה כאלה שיוכלו להסביר לך טוב יותר על השיטה הזו.

קטריס

New member
לקרוא סיכומין של אחרין

הייתי אומר שאם הברירה היא לא להיות מוכן לשיעור חרף הכמויות ההזויות של חומרי הקריאה אז בהחלט לקרוא סיכומין. אבל אני אישית תמיד מעדיף לקרוא ולסכם בעצמי. זה במיוחד עוזר לאורך זמן כאשר אני כל פעם רואה לפי התרגול בכיתה שלעיתים התמקדתי יותר מדי בנקודות מסויימות והזנחתי אחרות, וכך אני משכלל את יכולת הדיוק שלי בסיכום מאמרים. מיומנות חשובה, שמשרתת את הסטודנט להכביר בכתיבת עבודה סמינריונית, שלא מקבלים מרק לקרוא סיכומין של אחרין לאורך כל שנות הלימודין.

liichy

New member
תודה לכולם על העצות זה ממש עוזר!

בסופו של דבר רוב האנשים שורדים את השנים האלה.. איכשהו חחחח

למעלה