לחץ אוויר - DRZ.

ixmix

New member
לחץ אוויר - DRZ.

מהו לחץ האוויר המומלץ לרכיבה בDRZ, והאם מומלץ להוריד לחץ בשטח (מדבר יהודה). התשובה, אגב, נדרשת לי די מהר...

enigo

New member
לחץ אוויר באזור ה-30

תלוי בצמיג. זה בכביש כמובן. בשטח לא חייבים להוריד, רק אם אתה רוצה אחיזה
מורידים לפי התוואי - מדבר יהודה הוא סלעי וקשה, אפשר להסתפק אפילו בלחץ האוויר הכבישי אם רוצים יותר הגנה מפני תקרים ופחות אחיזה (טיול רגוע) או להורד בערך ל-20 לטובת אחיזה. בעליות דרדרתיות או פודרה צריך להורד יותר, הרבה יותר. הכל תלוי בתוואי, ברוכב, בצמיגים ובשאלה אם יש לו נועלי צמיג ומשאבה.

enigo

New member
תלוי בלחץ האוויר

לא ממש קריטי, מנסיוני, לפני שמגיעים למחוזות ה-15 PSI ומטה. ובטיול שבילים (מה שאני מניח שהוא נשוא השאלה) אין טעם לרדת ללחצים כאלו.

30?? DRZ??? חס וחלילה

כלל האצבע שאני מכיר הוא אופנוע קל
לחץ נמוך יותר. הספר אומר (בכביש) 22/25 לאחורי, 18/18 קדמי (עומס מלא/חלקי בהתאמה). בפועל אני ממלא בכביש 24 באחורי ו-20 בקדמי, בשטח בסביבות ה-16 קדימה ואחורה, לא ממש משנה באיזה תנאים (אין נועלי צמיג). הצמיגים הם דאנלופ D606. בברכה ובוקר טוב.

enigo

New member
נהיית קטנוני?

כלל האצבע שלך לא לוקח בחשבון רוחב צמיג? האמת היא שראיתי כל כך הרבה סתירות לכלל האצבע הזה שכבר הפסקתי להתרגש מזה. מעבר לזה - ההבדל בקשיחות הצמיגים הוא כל כך גדול, שאין ממש משמעות להמלצת היצרן ברגע שמחליפים צמיגים. ההמלצה היא על סמך הנסיון שלי עם הצמיגים המקוריים של ה-DRZ על אופנוע ששוקל בערך אותו דבר (4 או 5 ק"ג הבדל בנתון הרשמי). רוצה? תאכל, לא רוצה? אני כבר אאכיל אותך חצץ ברכיבה הבאה...

4 או 5 קילו? wishful thinking מישהו

אני נוטה יותר להאמין לנתון המצביע על 149 קילו למפלץ שלך... נו, שיהיה. אני עדיין בדעה ש-30PSI בכביש הם הרבה יותר מדי לדרוזי ויהיו צמיגיו אשר יהיו.

enigo

New member
תודה על המחמאה...

אבל שלי זה ה-620E, לא ה-640. הנתון הרשמי הוא 137 ק"ג. מה שכן, זה בהחלט מרגיש אופטימי משהו, בטח ביחס ל-DRZ. בנוגע ללחץ האוויר - ההבדל בין 25 ל-30 הוא לא ענק בכביש - האופנוע טיפה יותר זריז בהישכבות לפניה, זה הכל. פשוט ב-25 הצמיג נראה לי טיפה פחוס מדי. זכור שהצמיג המקורי רך יחסית.

YOSSINOW

New member
כמה ק"מ מחזיק הדנלופ בכביש?

יש לי D606 בגלגל הקידמי, באחורי בשלב זה קנדה טרקמאסטר II. מכוון שהקנדה כבר נשחק מאוד אני רוצה לעבור גם באחורי ל D606. השאלה היא מה אורך החיים בק"מ של צמיג אחורי כזה? ואיך הוא מתנהג בחול ים/דיונות?

שאלה קשה.. תלוי בתמהיל הרכיבה+סגנון

יש לי נסיון על הצמיג הנ"ל על שני אופנועים - DRZ ו-DR650. על הDR650 בתקופה של הרבה כבישים מהירים+מעט שטח ובעיקר שבילים הצמיגים החזיקו כ-12K לאחורי ו-18K לקדמי. על הDRZ החזיק סט ראשון 8.5K לאחורי ו-12K לקדמי (הרבה יותר שטח, פחות כביש) סט שני מורכב כיום על האופנוע. הקדמי ממש חדש אבל על האחורי לא נשארו יותר מ-30% אחרי 3.5K (המון יותר שטח, הרבה סלעים, כמעט כלום בכביש). לגבי אחיזה, אני מבסוט, אבל לא בעל נסיון רב באופוזיציה.

YOSSINOW

New member
12 K זה מעולה

הקנדה החזיק לי בערך 8K שמתוכם 80% בכבישים מהירים. נראה לי שאנסה את ה D606 גם כצמיג אחורי. תודה.

enigo

New member
../images/Emo45.gif בדיוק ככה...

אני עם TT, חבר עם XR650, שניהם אופנועים די דומים במאפיינים, ובאותה תקופה - גם די דומים בתמהיל הרכיבה. צמיגים אצלו החזיקו בין חצי לשני שליש מאשר אצלי. אבל אם הקנדה מחזיק אצלך 8K, אז אתה מהקבוצה שלי - נוסעים עדין ומוותרים על הצמיג רק כשהוא כבר מתאים לשפיצרינג יותר מאשר לקולה...

באותו נושא , מישהו פה העלה

בזמנו אתר שמכיל את כל המידע על לחצי אוויר למכוניות ולאופנועים .. ניסיתי למצוא בחיפוש אך ללא הצלחה , מישהו זוכר ? יודע ?

למעלה