לחסום ווטסאפ?

שמלת תחרה1

Well-known member
וואטסאפ חסמה כ-30 חשבונות של פעילים ותומכי עוצמה יהודית, בהם של בנצי גופשטיין, יו"ר ארגון להב"ה ושל איילה בן גביר, אישתו של ח"כ איתמר בן גביר מהציונות הדתית. לטענתם של הפעילים - הם הושעו לצמיתות ללא קבלת התראה או הסבר מדוע נחסמו.

1.סתימת פיות?
2.אי עמדת בחוקי החברה מאפשרת חסימה?

שמלת תחרה1

Well-known member
וואטסאפ חסמה כ-30 חשבונות של פעילים ותומכי עוצמה יהודית, בהם של בנצי גופשטיין, יו"ר ארגון להב"ה ושל איילה בן גביר, אישתו של ח"כ איתמר בן גביר מהציונות הדתית. לטענתם של הפעילים - הם הושעו לצמיתות ללא קבלת התראה או הסבר מדוע נחסמו.

1.סתימת פיות?

שמלת תחרה1

Well-known member
תהייה
אותן התכתבויות אמורות להיות פרטיות, ולרשתות עצמן אין כביכול גישה אליהן.

דיברגנט חדש

Well-known member

1.סתימת פיות?
רק שהם התעסקו עם האדם הלא נכון :)

Harrington

Well-known member
מנהל

1.סתימת פיות?
סתימת פיות שגרתית של העולם הנאור והליברלי הדוגל בחופש ביטוי, ובלבד שהביטוי ייתאם להשקפתו הפוליטית. אין כל חדש תחת השמש.

שמלת תחרה1

Well-known member
סתימת פיות שגרתית של העולם הנאור והליברלי הדוגל בחופש ביטוי, ובלבד שהביטוי ייתאם להשקפתו הפוליטית. אין כל חדש תחת השמש.
למה סתימת פיות?
מי שנתן חינם התנה כללים, ומי שלא שומר על כללים אין סיבה שלא ליסום אותו.

Harrington

Well-known member
מנהל
למה סתימת פיות?
כי אהה, סתמו כאן פיות :).
ואז נשאלת השאלה קודם כל אם באמת הייתה הפרה של הכללים ודבר שני, אם ההפרה הייתה שונה מהפרת הכללים על-ידי אחרים, או שמא החברה בחרה להתרכז דווקא בכיוון פוליטי מסוים.

משתפרת1

Well-known member
למה סתימת פיות?
ההצהרה הבולטת של ווטסאפ היא ששיחות הווטסאפ מוצפנות מקצה אל קצה, שרק הכותב והמכותב יכולים לראות את תוכן ההודעות. אז אין בעיה לנחש מה דעותיו של גופשטיין, למשל, אך על סמך ניחוש לחסום משתמש?

ריקי זו אני

Well-known member

1.סתימת פיות?

1.סתימת פיות?
סוף סוף יש לנו את איתמר בן גביר בכנסת...
אדם חכם מפולפל... שהמערכות לא יודעות איך 'אוכלים' דבר כזה...
ואם הוא יעסיק את מערכת המשפט בישראל שהוא גם כך מאתגר בכל
פעם מחדש... אזי הוא יהיה ח"כ שעובד עבור העם...

תקווה25

Well-known member

1.סתימת פיות?
וואטסאפ חוסמת כל מי שלא עומד בתנאים.לא קשור אם זה חבר כנסת או כל אדם אחר .וואטסאפ לא קשורה לפוליטיקה לא משנה אם זה חבר כנסת או סתם אדם.כולם באותו מצב

קלייטון.ש

Well-known member
החסימה כנראה בגלל הפרת הכללים של הרשת, שאוסרת הפצת מסרים של הסתה ושנאה.
החסימה לא בוצעה ע"י בדיקת המסרים עצמם, שהם מוצפנים מקצה לקצה, אלא ע"י זיהוי המשתתפים בקבוצה. כלומר החברה יודעת מי המשתתפים, לא יודעת מה הם כותבים.
מבחינת פייסבוק היא עומדת בפני בעיה מכל כיוון.
אם לא תחסום מסרים של שנאה יבואו אליה בטענות למה היא מאפשרת פריחה של הסתה ושנאה ברשתות שלה.
אם תחסום יבואו אליה בטענות על הפרת חופש הביטוי.
אז קודם כל הם חוסמים בשביל למנוע הצטברות של נזק, ואחרי כן יתמודדו עם הטענות על הפרת חופש הביטוי, וזאת כנראה בבית המשפט.
מבחינתם עדיף שבית המשפט יחליט אם להתיר מסרים כאלה או לא להתיר.

משתפרת1

Well-known member
החסימה כנראה בגלל הפרת הכללים של הרשת, שאוסרת הפצת מסרים של הסתה ושנאה.
החסימה לא בוצעה ע"י בדיקת המסרים עצמם, שהם מוצפנים מקצה לקצה, אלא ע"י זיהוי המשתתפים בקבוצה. כלומר החברה יודעת מי המשתתפים, לא יודעת מה הם כותבים.
מבחינת פייסבוק היא עומדת בפני בעיה מכל כיוון.
אם לא תחסום מסרים של שנאה יבואו אליה בטענות למה היא מאפשרת פריחה של הסתה ושנאה ברשתות שלה.
אם תחסום יבואו אליה בטענות על הפרת חופש הביטוי.
אז קודם כל הם חוסמים בשביל למנוע הצטברות של נזק, ואחרי כן יתמודדו עם הטענות על הפרת חופש הביטוי, וזאת כנראה בבית המשפט.
מבחינתם עדיף שבית המשפט יחליט אם להתיר מסרים כאלה או לא להתיר.
לא משנה של מה או של מי הקבוצה. מסרים שעוברים בה נשארים בתוך הקבוצה ולא עוברים הלאה. בפייסבוק אנשים משתפים תכנים, ויש גם הודעות שנגישות לכל העולם ובן דודו. בווטסאפ רק מי ששייך לקבוצה נחשף לתכנים.

קלייטון.ש

Well-known member
לא משנה של מה או של מי הקבוצה. מסרים שעוברים בה נשארים בתוך הקבוצה ולא עוברים הלאה. בפייסבוק אנשים משתפים תכנים, ויש גם הודעות שנגישות לכל העולם ובן דודו. בווטסאפ רק מי ששייך לקבוצה נחשף לתכנים.
כנראה מישהו דיווח על הקבוצה לחברה והם החליטו לחסום את כולם. לא בדקו מה בדיוק נאמר שם.
קודם כל הם חוסמים, ואחרי כן מדברים.
גם אני אם הייתי עם הבעיות שלהם הייתי נוהג בדיוק אותו דבר.

משתפרת1

Well-known member
כנראה מישהו דיווח על הקבוצה לחברה והם החליטו לחסום את כולם. לא בדקו מה בדיוק נאמר שם.
קודם כל הם חוסמים, ואחרי כן מדברים.
גם אני אם הייתי עם הבעיות שלהם הייתי נוהג בדיוק אותו דבר.
אני באמת רוצה להאמין שזה מה שקרה, ולא שיש חדירה להתכתבויות עצמן.

למעלה