לחנוכה, השמאלנים כמו אנטיוכוס פעלו פועלים לעקור את דת ישראל ועם ישראל, ובראש את שמירת השבת

Harrington

Well-known member
מנהל
כשאתה רוצה תחבורה ציבורית בשבת או עסקים פתוחים בשבת את כופה חילול שבת
הבעיה ש(רוב)החילונים לא מבינים מה הבעיה עם זה. חלקם אמנם סתם צבוע ומגמתי כהרגלו של המחנה מימים ימימה. אבל דווקא בנושא הזה, הרבה מאוד אנשים באמת ובתמים לא מבינים היכן הבעיה בדיוק. הם כמובן גם לא רואים בזה כפיה משום סוג*, אבל גם אלמלא המושג הזה, הם לא מבינים מה הבעיה ב"כפיית חילול שבת" במרחב הציבורי ולמה זה מפריע ל'דתיים' רבים לכתחילה.

* כידוע קשה עד בלתי אפשרי למצוא חילוני/ת שיודה בקיומה של כפיה חילונית. זאת על אף שכ90% מהדתיים יידעו לזהות אותה ללא כל קושי. מצאתי בזמנו גולשת (שלא מוגדרת כשייכת למגזר דתי כלשהו) בפורום 'חורזים וכותבים' שהכירה בקיומה של כפיה חילונית בישראל, אבל היא יחידת הסגולה היחידה שמצאתי בקטע הזה. רובם המוחלט של החילונים, לרבות אלו הרציניים, עניניים, כנים, ישרים והגונים, באמת ובתמים לא מזהים את הכפיה הזאת.

אלפיני

Well-known member
כאן זה מדינה יהודית, לא כתוב דמוקרטיה בשום מקום במגילת העצמאות.
כשאתה רוצה תחבורה ציבורית בשבת או עסקים פתוחים בשבת את כופה חילול שבת
מיליון פעם עברנו על זה. מדינה יהודית פירושה מדינת לאום לעם היהודי. לא מדינת הלכה.

אני לא כופה שום דבר. אף אחד לא עומד לכם על הראש לעבוד או לפתוח עסקים בשבתות.
יום השבת וחגי ישראל נחשבים חופשיים על פי חוק, ואין אפשרות להכריח אף אחד לעבוד בהם. לא שבטלני הישיבות עובדים בימי חול אבל בכל זאת.

marabo

Well-known member
מיליון פעם עברנו על זה. מדינה יהודית פירושה מדינת לאום לעם היהודי. לא מדינת הלכה.
זו פרשנות שלך. ליהודים פרשנות אחרת
אני לא כופה שום דבר. אף אחד לא עומד לכם על הראש לעבוד או לפתוח עסקים בשבתות.
יום השבת וחגי ישראל נחשבים חופשיים על פי חוק, ואין אפשרות להכריח אף אחד לעבוד בהם. לא שבטלני הישיבות עובדים בימי חול אבל בכל זאת.
ברגע שאתה פותח תחבורה ציבורית ועסקים בשבת אתה כופה על יהודים לחלל שבת או שלא תהיה להם עבודה.

evglev1

Well-known member
מנהל
זו פרשנות שלך. ליהודים פרשנות אחרת

ברגע שאתה פותח תחבורה ציבורית ועסקים בשבת אתה כופה על יהודים לחלל שבת או שלא תהיה להם עבודה.
המטרה של בן גוריון ז"ל וז'בוטינסקי ז"ל הייתה מדינה לעם היהודי ולא מדינה לדת היהודית.

Harrington

Well-known member
מנהל
למה זה צריך להזיז לך.
בניו יורק לא פועלת תחבורה ציבורית וקניונים בשבתות?
החרדים שם משתוללים מכך? לי נראה לי שהם משתלבים היטב וללא בעיות.
הבנה בסיסית של ההלכה היהודית (או היכרות בסיסית איתה) הייתה מלמדת אותך שאין בכך כל בעיה. אכן אין שום בעיה מיוחדת עם תחבורה ציבורית בשבת בניו יורק ויש גם יש בעיה עם תחבורה ציבורית בשבת בישראל.

אלפיני

Well-known member
הבנה בסיסית של ההלכה היהודית (או היכרות בסיסית איתה) הייתה מלמדת אותך שאין בכך כל בעיה. אכן אין שום בעיה מיוחדת עם תחבורה ציבורית בשבת בניו יורק ויש גם יש בעיה עם תחבורה ציבורית בשבת בישראל.
אני מבין שכאן זו לא מדינת הלכה. וגם לא תהיה . לפחות לא לאורך זמן. לכן ההלכה אינה רלוונטית ברמת הכלל. מי שרוצה לקיים הלכות , זה עניינו האישי.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מבין שכאן זו לא מדינת הלכה. וגם לא תהיה . לפחות לא לאורך זמן.
ישראל אכן לא מדינת הלכה ואכן גם לא צפויה להפוך לכזאת. למעשה, היחידים שצווחים על כך 24/7 הם תוקפי הדת/יים. אלה האחרונים כשלעצמם כלל לא מתעסקים בנושא ומשאירים זאת לפנטזיות במוחם הקודח של תוקפיהם (שכרגיל, כשאין להם משהו ענייני-אמיתי לתקוף עליו, עוברים להנפיץ את המצאותיהם שלהם ואז תוקפים את אלה כאילו מצאו איזה עניין אמיתי מעולם המציאות :cool:).
לכן ההלכה אינה רלוונטית ברמת הכלל.
ספר את זה לגולש מתגובה #126 (תוכל לאתרו במראה שבחדר האמבטיה שלך), הוא זה שהתחיל לדבר על ההלכה היהודית. אני רק הגבתי לדבריו בעניין.
מי שרוצה לקיים הלכות , זה עניינו האישי.
במידה מסוימת אכן כך, אבל בכל זאת, מדינה יהודית ויש לכך השלכות מסוימות. זה שזה לא מוצא חן בעיניך, לגיטימי לחלוטין כמובן. הדרך להתמודד עם זה היא באמצעות שכנוע הציבור ושליחת מפלגה לבית הנבחרים שתשנה את הדברים שמפריעים לך. עד היום המפלגה הרלוונטית לעניין בדרך כלל זכתה בכמות מנדטים חד-ספרתי וגם זה בקושי (כזכור בבחירות האחרונות היא כלל לא עברה את אחוז החסימה). כך שהבעיה שלך היא בכשלונך לשכנע את הציבור בצדקת עמדתך.

עד שתצליח בכך, נראה שרוב הציבור היהודי במדינת ישראל מקבל (ומעדיף!) את ההשלכות הנובעות מהגדרתה כמדינה יהודית ומעדיפים אותה על-פני האלטרנטיבה שאתה מציע.

לגבי העריכה שהוספת בינתיים ב#126 כאמור קודם, הדברים מצביעים על אי-הבנת המטריה הרלוונטית לעניין. קשה מאוד להתדיין עניינית באופן כזה. אבל במבחן התוצאה, כלומר בשורה התחתונה, זה לא באמת משנה הרבה. אם וכאשר רוב יהודי במדינת ישראל ירצה לשנות את הנ"ל, זה ישתנה מן הסתם, בדרך הטבע ועל-פי כלל הדמוקרטיה. עד אז כאמור, עמדתך כמובן לגיטימית לחלוטין, אבל לא מתקבלת על-ידי הרוב היהודי במדינה כך שהסיכוי שדברים ישתנו מהמציאות הנוכחית לעמדה שאתה מבקש לקדם, על-פניו בכל אופן, קלוש למדי בימינו.

אלפיני

Well-known member
מדינה יהודית ויש לכך השלכות מסוימות.
אין שום השלכות. מדינה יהודית - קרי מדינת לאום לעם היהודי. על פי חוק שבתות וחגי ישראל הם ימי חופש , מנוחה ואסור לחייב אדם לעבוד בהם , למעט פיקוח נפש . אבל פה זה נגמר. מי שבוחר לפתוח עסק בשבת או לעבוד ביום הזה , או לבלות מדובר בעניינו הפרטי.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין שום השלכות. מדינה יהודית - קרי מדינת לאום לעם היהודי. על פי חוק שבתות וחגי ישראל הם ימי חופש , מנוחה ואסור לחייב אדם לעבוד בהם , למעט פיקוח נפש . אבל פה זה נגמר. מי שבוחר לפתוח עסק בשבת או לעבוד ביום הזה , או לבלות מדובר בעניינו הפרטי.
עובדתית יש השלכות, מה לעשות. אם אתה מעדיף לשחק בנדמה לי, זה עניין שלך כמובן. אבל מסתבר שרוב הציבור פחות איתך בקטע (למרות שאני לא אוהב את הטיעון הזה במיוחד :)).

evglev1

Well-known member
מנהל
ישראל אכן לא מדינת הלכה ואכן גם לא צפויה להפוך לכזאת. למעשה, היחידים שצווחים על כך 24/7 הם תוקפי הדת/יים. אלה האחרונים כשלעצמם כלל לא מתעסקים בנושא ומשאירים זאת לפנטזיות במוחם הקודח של תוקפיהם (שכרגיל, כשאין להם משהו ענייני-אמיתי לתקוף עליו, עוברים להנפיץ את המצאותיהם שלהם ואז תוקפים את אלה כאילו מצאו איזה עניין אמיתי מעולם המציאות :cool:).

ספר את זה לגולש מתגובה #126 (תוכל לאתרו במראה שבחדר האמבטיה שלך), הוא זה שהתחיל לדבר על ההלכה היהודית. אני רק הגבתי לדבריו בעניין.

במידה מסוימת אכן כך, אבל בכל זאת, מדינה יהודית ויש לכך השלכות מסוימות. זה שזה לא מוצא חן בעיניך, לגיטימי לחלוטין כמובן. הדרך להתמודד עם זה היא באמצעות שכנוע הציבור ושליחת מפלגה לבית הנבחרים שתשנה את הדברים שמפריעים לך. עד היום המפלגה הרלוונטית לעניין בדרך כלל זכתה בכמות מנדטים חד-ספרתי וגם זה בקושי (כזכור בבחירות האחרונות היא כלל לא עברה את אחוז החסימה). כך שהבעיה שלך היא בכשלונך לשכנע את הציבור בצדקת עמדתך.

עד שתצליח בכך, נראה שרוב הציבור היהודי במדינת ישראל מקבל (ומעדיף!) את ההשלכות הנובעות מהגדרתה כמדינה יהודית ומעדיפים אותה על-פני האלטרנטיבה שאתה מציע.

לגבי העריכה שהוספת בינתיים ב#126 כאמור קודם, הדברים מצביעים על אי-הבנת המטריה הרלוונטית לעניין. קשה מאוד להתדיין עניינית באופן כזה. אבל במבחן התוצאה, כלומר בשורה התחתונה, זה לא באמת משנה הרבה. אם וכאשר רוב יהודי במדינת ישראל ירצה לשנות את הנ"ל, זה ישתנה מן הסתם, בדרך הטבע ועל-פי כלל הדמוקרטיה. עד אז כאמור, עמדתך כמובן לגיטימית לחלוטין, אבל לא מתקבלת על-ידי הרוב היהודי במדינה כך שהסיכוי שדברים ישתנו מהמציאות הנוכחית לעמדה שאתה מבקש לקדם, על-פניו בכל אופן, קלוש למדי בימינו.
בשנים האחרונות יש לפחות שלוש מפלגות רלוונטיות לעניין. וכעת לשתיים שעברו את אחוז החסימה יש ביחד 10 מנדטים.

marabo

Well-known member
אני מבין שכאן זו לא מדינת הלכה. וגם לא תהיה . לפחות לא לאורך זמן. לכן ההלכה אינה רלוונטית ברמת הכלל. מי שרוצה לקיים הלכות , זה עניינו האישי.
גם מי שרוצה לחלל בשבת זה עניינו האישי
שלא יכריח אחרים

marabo

Well-known member
אז שלא יעלו לי את מחיר חילול השבת. מצידי תקימו חברה של תחבורה מסובסדת בשבת שכל העובדים בה יהיה גויים.
אני לא הולך להקים שום דבר בשביל מחללי שבת
אתה רוצה, תקים אתה חברה שתיסע רק בשבת ויהיו בה רק נהגים גויים.

evglev1

Well-known member
מנהל
אני לא הולך להקים שום דבר בשביל מחללי שבת
אתה רוצה, תקים אתה חברה שתיסע רק בשבת ויהיו בה רק נהגים גויים.
אז למה אני צריך לממן את האברכים שלדעתי לא תורמים לכלום ורק מזיקים לקופת המדינה בכך שהם לא עובדים במקום ללמוד בישיבה?

marabo

Well-known member
אז למה אני צריך לממן את האברכים שלדעתי לא תורמים לכלום ורק מזיקים לקופת המדינה בכך שהם לא עובדים במקום ללמוד בישיבה?
ולמה אני צריך לממן את התרבות והספורט והאומנות והקולנוע והתאטרון ויתר החרטטות שלכם?

למעלה