לחנוכה, השמאלנים כמו אנטיוכוס פעלו פועלים לעקור את דת ישראל ועם ישראל, ובראש את שמירת השבת

Harrington

Well-known member
מנהל
לא העתקתי מילה במילה גם תיקנתי טעויות לשוניות שלך!!
וכרגיל, איני צבוע ואיני מאחל לך אפילו מעט בריאות והצלחה!!!
רק בקשה קטנה ממיצי, שתגיע!!
סורי, אבל אני פחות בקטע של להתלהב ממישהו שנורא מתלהב מעצמו כל אימת שהוא מתקן כביכול (לעתים באופן שגוי אגב) טעות כתיב של אחר, תוך שהוא עצמו טועה בטעויות כתיב משלו לא מעט. גם זה נראה לי פתטי ברמות-על. אבל אם חשוב לך הדבר רק תגיד ואשמח להביע התלהבות אדירה לפועלך הרם (מלשון מתנשא ;-)) בנושא :cool:.

כך או אחרת כאמור קודם, דיון ענייני לא היה צפוי להתקיים כאן וכעת כשהרגשת צורך להצביע על איזו טעות כתיב (לא הצבעת עליה באמת, אבל נניח לצורך הדיון לשיפור מצבך, מעמדך והרגשתך ;-)), זה בכלל ירד מהפרק כמובן. ככה זה כשמתדיין* מעדיף להתעסק עם פסיקים מאשר עם מהות. אבל... זה מה יש ועם זה, לטוב ולמוטב ועל אפך וחמתך, ננצח.

אנא סלח לי אם את תגובתך הבאה בתת-השרשור הזה לא אקרא כלל. אמנם אני לא מבטיח שאעמוד בזה ויתכן בהחלט שבהמשך יהיה לי משעמם באופן שיישלח אותי חזרה לכאן לנסות בכל זאת. אבל לפחות נכון לעכשיו אין לי כוונה לקרוא את הגיגיך הבאים. יש גבול לכמות הפתטיות החולנית שאני יכול להתמודד איתה ביממה. זה פשוט מרגיש כמו 'בעיטה בגוויה' במידה מסוימת וסתם נהיה לא נעים.

אז... אני סמוך ובטוח שגם דבריך הבאים יהיו עניינים לעילא ולעילא, תרומה אדירה לשרשור שבלעדיה היא פשוט לא אותו דבר, וכו'. כל זאת כמובן בכפוף לכך שהדברים יהיו מודגשים בלפחות 3 שיטות הדגשה שונות, אחרת מאומה מהנ"ל לא צפוי לעבוד, אבל אני רגוע לחלוטין בקטע הזה במקרה שלך :).

כמובן וכרגיל, אם וכאשר בכל זאת תחליט להתעלות לצו השעה, להתאמץ (ואני מבין שזה מאמץ, כך שזה מאוד יוערך אם בכל זאת תנסה) להתגבר ולהתבגר ובכל זאת להנפיק ר"ל התייחסות עניינית, אשמח עד גובה השמיים להשתתף מולך בדיון ענייני שיתאפשר במקרה כזה.

עד אז הרבה בריאות והצלחה,
רות סוף.

* שם תואר מוגזם פראית להתנהלותך בתת-השרשור הזה.

marabo

Well-known member
האם שאלת את כולם, בשם מי אתה מדבר? מי מינה אותך להיות הדובר של "כולם"
יש מקומות עבודה שאנשים נאבקיםלזכות לעבוד בשבת בשכר הרבה יותר גבוה.
ברגע שאתה כופה סגירת המדינה אתה כופה כפיה דתית בזויה, מכוערת ומסוכנת.
למה צריך לשלם יותר על עבודה בשבת? אם לשיטתך זה סתם עוד יום עבודה אז השכר צריך להיות רגיל.
יצרת מציאות עקומה שמחללי שבת משלמים יותר על חילול שבת ואתה בא אלי בטענות שאני לא נותן לאנשים להרוויח יותר?

evglev1

Well-known member
מנהל
למה צריך לשלם יותר על עבודה בשבת? אם לשיטתך זה סתם עוד יום עבודה אז השכר צריך להיות רגיל.
יצרת מציאות עקומה שמחללי שבת משלמים יותר על חילול שבת ואתה בא אלי בטענות שאני לא נותן לאנשים להרוויח יותר?
המדינה תתמוטט אם לא יעבדו בשבת, אתה יודע שאי אפשר להשאיר מדינה ללא חשמל ולהשאיר אותך בקור או בחום ונרות השבת הם לא כאלה שבוערים עד אור הבוקר. אז יש עבודות בשבת שהן באמת פיקוח נפש, וצריך לתגמל מי שנותן מעצמו לצרכים הבסיסיים של קיום המדינה והאנושות בכלל. זה מנגנון מוכר כבר מלפני עשרות שנים משלמים יותר על עבודה בלילה מאשר על עבודה ביום, כך גם העבודה בשבתות ובחגים שהיא חיונית צריכים לפצות את מי שמפסיד יום חופש עם הילדים שיש להם את יום החופש היחיד הזה מבית הספר.

Harrington

Well-known member
מנהל
המדינה תתמוטט אם לא יעבדו בשבת, אתה יודע שאי אפשר להשאיר מדינה ללא חשמל ולהשאיר אותך בקור או בחום ונרות השבת הם לא כאלה שבוערים עד אור הבוקר. אז יש עבודות בשבת שהן באמת פיקוח נפש, וצריך לתגמל מי שנותן מעצמו לצרכים הבסיסיים של קיום המדינה והאנושות בכלל. זה מנגנון מוכר כבר מלפני עשרות שנים משלמים יותר על עבודה בלילה מאשר על עבודה ביום, כך גם העבודה בשבתות ובחגים שהיא חיונית צריכים לפצות את מי שמפסיד יום חופש עם הילדים שיש להם את יום החופש היחיד הזה מבית הספר.
משמע אם נקבל את דבריך (ולדעתי האישית הם נכונים בכל מילה ופסיק פלוס מינוס), דיני העבודה הם סוציאליים בעיקרם ולא דתיים, בדיוק כמו שנכתב למעלה :cool:.

אבי בן 1231

Well-known member
היות וזה יום מנוחה בחוק!!!
בכל מקום שאני מכיר משלמים שכר גבוה יותר עבור עבודה ביום מנוחה.
אני לא יצרתי מציאות עקומה שלמחללי שבת משלמים יותר על חילול שבת!!
ולא באתי אליך בטענות שאתה לא נותן לאנשים להרוויח יותר!!!
זו המציאות, כפי שכתבתי למעלה, החוק, או הנורמה. מחייבים תשלום גבוה יותר עבור עבודה ביום מנוחה.
למעלה מזה, מעבר לתשלום הגבוה יותר מקבל המחלל גם יום מנוחה בתשלום עבור החילול!!

אלפיני

Well-known member
אנטיוכוס הוציא גזירות נגד שמירת השבת
השמאלנים פועלים לכרסם בשמירת השבת
הם דורשים תחבורה ציבורית בשבת
קניונים בשבת
עסקים בשבת
מרכולים בשבת
וכו'

אצל שניהם זו נובע מאותו מקום. ונסביר
כשעם ישראל שומר את השבת הוא מצהיר קבל עם ועולם שהאל ברא את העולם וברא אותו בשישה ימים ובשביעי נח.

גם לאנטיוכוס וגם לשמאלנים ההצהרה הזו לא באה טוב מאותה הסיבה
לאנטיוכוס לא התאים שיש לו מתחרה, הוא האדם האל, לו כולם צריכים לציית, לו ולאמונה בתרבות יוון שהוא מביא.
לשמאלנים זה אותו הדבר, לא מתאים להם שיש להם מתחרה, האמונה שלהם היא אמונה באדם לכן מנהיגיהם בני האדם הם האל שכולם צריכים לציית לו, הם ותרבותם.
תזכרו תמיד, כל אלו שנלחמו ונלחמים באמונת עם ישראל באלוקי ישראל עשו ועושים את זה כי הם רוצים להכנס במקומו.
למה זה צריך להזיז לך.
בניו יורק לא פועלת תחבורה ציבורית וקניונים בשבתות?
החרדים שם משתוללים מכך? לי נראה לי שהם משתלבים היטב וללא בעיות.

העניין הוא מאוד פשוט : תאמין במה שבא לך, כל עוד גם תקיים את עצמך ולא תסתמך על הציבור. אנטיוכוס לא נתן את הפריווילגיה הזו. כל שמבקשים שלא תדחוף את אפך לאמונותיהם ומעשיהם של אחרים ואל תדרוש זכויות יתר בשל אמונתך. דמוקרטיה כוללת שוויון זכויות , אך גם חובות. אתה מסוגל?

marabo

Well-known member
למה זה צריך להזיז לך.

העניין הוא מאוד פשוט : תאמין במה שבא לך, כל עוד גם תקיים את עצמך ולא תסתמך על הציבור. אנטיוכוס לא נתן את הפריווילגיה הזו. כל שמבקשים שלא תדחוף את אפך לאמונותיהם ומעשיהם של אחרים ואל תדרוש זכויות יתר בשל אמונתך. דמוקרטיה כוללת שוויון זכויות , אך גם חובות. אתה מסוגל?
כאן זה לא ניו יורק
כאן זה ארץ ישראל הארץ של עם ישראל ועם ישראל שומר ומכבד את השבת
אל תכריח ותכפה את אמונתך השמאלנית בחילול שבת על עם ישראל

Harrington

Well-known member
מנהל
למה זה צריך להזיז לך.
הבנה בסיסית של ההלכה היהודית (או היכרות בסיסית איתה) הייתה מלמדת אותך שאין בכך כל בעיה. אכן אין שום בעיה מיוחדת עם תחבורה ציבורית בשבת בניו יורק ויש גם יש בעיה עם תחבורה ציבורית בשבת בישראל.

למעלה