לחם

janet26

New member
לחם

אני מנסה למצוא לחם טבעוני (בכל הלחמים שאני רואה עד כה יש רכיבי E שאני יודעת שהם לא טבעוניים) ואנח לא מוצאת.
הבעיה שאני לא יכולה ללכת לחנויות מיוחדות או משהו כזה, אני צריכה בסופרים כי שם ההורים שלי עושים קניות ואני לא רוצה לשגע אותם, אז אתם יודעים על איזושהי חברה שמוכרת לחם פרוס טבעוני שניתן למצוא בסופר?
וגם יש לנו בבית פיתות של מגה שלא רשום עליהם רכיבים, נראה לכם שזה טבעוני? כי רוב הפיתות טבעוניות לפי מה שאני יודעת..

גם אני לא מצאתי עד היום

אופים בבית בתנור או באופה לחם. פיתות זה באמת לרוב טבעוני, כדאי לבדוק לפחות פעם אחת על כל סוג חדש.
שמעתי שאופה לחם זו השקעה ממש טובה, אבל למי שיודע לאפות בעצמו לחם אז אין מה להשוות שהאפיה העצמית יותר טובה. האפיה באופה לחם היא יותר קלה ונוחה.

Rock Solid

New member
איזה Eים מהחי בלחמים? לא נתקלתי

מה שכן בעייתי זה האנזימים שדוחפים כמעט לכל הלחמים.

צליל37

New member
אין למצוא לחם טבעי

ברשתות השיווק וחנויות מכולת אלא רק בחנויות טבעוניות או בתי מאפה טבעיים כמו למשל: מאפיית "הבחירה הטבעית" בירושלים או הלחמים של "הרדוף" או "אדמה" או חדשים נוספים שאני לא מעודכנת בהם.
לחם טבעי לגמרי מכיל מרכיבים פשוטים ובסיסיים כמו לדוגמה:
1.קמח מלא או קמח כוסמין או שיפון או קווקר ( כמובן בלי תערובת קמח לבן ).
2. שמרים או שאור.
3. שמן.
4. מים
5. עם מלח או בלי מלח.

זה לחם בסיסי וטבעי ואם יש רשימה של מרכיבים אחרים שהם לא מזוהים אז הלחם לא טבעי ויש בו מרכיבים הגורמים לו להיות טעים יותר או להאריך את חיי המדף שלו.
אם את היחידה שאוכלת את הלחם הטבעי שווה ללכת לחנויות טבע ולקנות את הלחם.
אצלי למשל אני היחידה שאוכלת לחם מלא וטבעי וכיכר אחת מספיקה לי לשבוע.
גם לא טוב לקנות כמה לחמים ולהקפיא כי ההקפאה הורסת את הערך התזונתי של הלחם.

merav999

New member
טבעוני - ללא מוצרים מהחי

שזה אומר ללא בשר/דגים/ביצים/חלב/דבש, לא מעבר לכך.

noa555555

New member
תתפלאי שיש לחמים עם מוצרים מהחי

ושום דבר לא ברור. יש הפתעות שלא יאמנו .
ברוב הלחמים התעשייתיים יש אנזימים המופקים מהחי . גם בארץ אין התחייבות שהם לא מהחי , נראה שהאנזימים מיובאים או משהו .
בחלות מתוקות תמיד יש ביצים , קחי בחשבון .
יש לחמים רבים שמרוחים בביצה למעלה , הנה לך מזון מהחי . יש לחמים איכותיים לכאורה שאופים עם אבקת חלב כדי לעדן את המרקם .
אין מנוס מלהסתכל כמו שצריך . זה מדהים לאן דוחפים תוצרי חי ומת .

הנה דוגמה שגמרה אותי . מנטוס, - מכיל חומרים מהחי . נגיד שכבר בודקים את תוסף הג'לטין והכל ואין (אם אני לא טועה הוא מסתתר תחת E 441 אבל תבדקי שוב את המספרים )? ואז מגלים חומר הזגה , נדמה לי E-901 או 903. שניהם מופקים בוודאות מהחי .
וזה פרווה. כן ?

ביסלי גריל או בצל מכילים E מהחי . וגם זה מוגדר פרווה. ובכלל חטיפים עם טעם שמנת ובצל וכד. לבדוק לבדוק לבדוק. להכיר . E-627, E 631 (אם אני זוכרת נכון ) וכד.

אני כל הזמן משפשפת עיניים בתמהון ולא מאמינה לאן דוחפים תוצרי חיות ומתות. אפילו לצבעים שדוחפים בהם פחם עצמות ומה לא. זה מזעזע.

צליל37

New member
כוונתי

לומר שברור שבלחם טבעי - טבעוני אין מוצרים מהחי.
ולחם טבעי טבעוני הוא לחם שעל האריזה שלו כתוב :
קמח מלא או כוסמין או שיפון או שיבולת שועל ( אחד ממני דגן ).
מים
שמרים או שאור
ושמן.

לגבי שאר הלחמים ברגע שאני רואה רשימה ארוכה של מרכיבים עם שמות מוזרים ולא מוכרים אני לא קונה וממילא גם לא אוכלת.

צליל37

New member
אם לדייק

אז בצמחונות אין מוצרים ומרכיבים מהחי כי זה נטו עשוי מצמחים.
וטבעונות זה כל מה שטבעי וזה יכול להיות יחד עם אוכל שעשוי מצמחים גם עם גבינה אורגנית או ביצים אורגניות דבש חלב וכו' וכו' הכול אורגני שגדל בסביבה טבעית וללא תוספות כימיות של זריקות והורמונים.

Gidi Shemer

New member
צליל, רק לתקן שתי טעויות

ההגדרה שלך לטבעונות (כל מה שטבעי) היא הגדרה נחמדה אבל לא ההגדרה המקובלת. דבש או חלב שגדל בסביבה טבעית ללא זריקות והורמונים הם לא מוצרים טבעוניים בעליל.

הטעות השניה היא לגבי הלחם. בהרבה מקרים ללחם מוסיפים אנזימים שמוצאם מהחי ולכן הלחם אינו מוצר טבעוני.

הגדרות הן רק הגדרות, אבל הן בגל זאת עוזרות לשיחה ודיון משותפים וההגדרות שלך שונות מההגדרות שמשמשות פה לדיון, ומבקרה הזה- לשאלה הספציפית של פותחת השרשור.

RSPA

New member
הגדרות הטבעונות שלך שגויות

לפחות בעיניים טבעוניות שנמצאות כאן בפורום.
גבינה, ביצים, דבש וחלב אינם כלולים בתפריט הטבעוני, המוכר כאן, גם אם הם אורגניים.

צליל37

New member
טוב.

אני טבעונית מטעמי איכות חיים ורפואה מונעת ולא מטעמים מוסריים.
הייתי 5 שנים צמחונית ( אוכלת רק צמחים ) מגיל 17 - 22 ואחרי כמה שנים הייתי 10 שנים טבעונית לפי שיטת קינגסטון .
אז מכירה את המונחים ואת אורח החיים המדובר.
כמו כן גידלתי את ילדי לפי תזונה טבעית וללא חיסונים תרופות ושאר מרעין בישין.

Gidi Shemer

New member
שוב

העניין הוא לא מה הדרך הנכונה או הלא נכונה. זה שאת בוחרת במה שאת חושבת שנכון לך ולילדייך זה כמובן מצויין, בין אם היא טובה ובין אם היא לא- זוהי הדרך שבה את מאמינה. זה עדיין לא משנה מונחים וחלב וביצים אינם מוצרים טבעוניים.

זו בסך הכל הגדרה, זו לא עמדה.

צליל37

New member
אם כך

מה ההבדל בין צמחוני לטבעוני?
להבנתי התשובה נמצאת במינוח של ההגדרה.
הצמחוני ניזון רק מצמחים, דגנים וקטניות כל המוצרים שמקורם בממלכת הצומח והטבעוני ניזון בנוסף לצמחים דגנים וקטניות וכ'ו גם במוצרי גבינה חלב וביצים.

Gidi Shemer

New member
המילה הבעייתית פה היא "להבנתי"

היא בעייתית לא בגלל שההבנה שלך אינה משתמשת בלוגיקה צלולה. היא דווקא כן. אם היינו שבים מאה שנה אחורה ופותחים היום דיון כיצד לקרוא לתזונה כזו או אחרת- מה שאת אומרת נשמע הגיוני ונכון. אין כל סיבה לקרוא לשותה חלב = צמחוני.

אלא מה? ההגדרות כבר קיימות ומליונים של אנשים כבר משתמשים בהם. צמחוני הוא אחד שנמנע מבשר ודגים ואילו טבעוני נמנע גם ממוצרי חלב וביצים. שיטת קינגסטון אינה דוגלת בתזונה טבעונית, למשל.

למעלה