בטח, איך את יכולה להרגיש
פה בבית, כשאת אפילו לא מנסה להרגיש פה בבית. הרי אפילו לא התגייסת לצבא. את הכנסת לך לראש ששם תרגישי בבית רק על סמך הביקורים שלך שם, ואת שוכחת את העובדה שדבר אחד זה לחיות שם חודש כשאת בחופשה ואת רק נחה ומטיילת ויש לך כסף איתך, ודבר אחר לגמרי זה לחיות שם עם כל הקשיים. על סמך מה את כלכך בטוחה שתהיי כלכך מאושרת שם? ומה קשור ארה"ב עכשיו? האמת? כן, בואו כולנו נעבור לארה"ב כי רמת החיים שם גבוה יותר. נשים זין על ישראל, כי הרי מי צריך את ישראל? נו באמת! אין פה שום מקום להשוואה בין רוסיה לארה"ב (אם זה מה שניסית לעשות). למה את כלכך בטוחה שתהיה לך משכורת גבוהה יותר מ-100 דולר? יש לך מקצוע כלכך טוב ונחוץ שישלמו לך 1000 דולר לחודש? הדודים שלך לא מתלוננים כי הם לא מכירים כנראה חיים אחרים, וכי זאת המציאות שהם חיים איתה. המציאות שלהם לגמרי שונה מהמציאות שלך. את לא חיה במציאות שם, את לא מפרנסת את עצמך כדי להיות בטוחה מספיק שתצליחי גם שם מבחינה כלכלית. ואל תחשבי שאני מנסה לשכנע אותך לא לעבור לשם, או שאני מנסה לרדת עלייך וכו'. אני פשוט לא מבינה איך את לא שמה על כל המרכיבים האלה שצריך לשקול בכובד ראש לפני שעוברים לעבור במדינה אחרת.