לחולי הסרטן

אז..

תעדיפי את חברה שלך, ושגדוד שלם ייתפוצץ? מדברים על להיות מרוכז בעצמך.. אף אחד פה לא מאמא תרזה, אבל גם לא עם כזאת כמות של אגו.

הא?

הקשר אלייך והמבנה הפזיולוגי שלך בכלל רלוונטי? מצידי שתהיי קוקסינל חד גבה עם רגל של סוס ופרצוף של מרגול, הדיעה שלך היא ש--30 אנשים מוזמנים למות כדי שהחברה היקרה שלך תחייה.
לזה התייחסתי, לא?

lithium1914

New member
לא הבנת, וזה גם לא היה כזה מסובך.

היא ניסתה להסביר את נקודת המבט האגוצנטרית שלה ("שימותו 30 כדי להציל חברה") בעזרת הומור-עצמי, כשהיא משתמשת בדעה הקדומה הרווחת שלפיה נשים, מתוך כורח ביולוגי, נוטות לחשיבה "אמהית" ולא-בהכרח-רציונלית ("זה הרחם מדבר"). אמרתי את זה פעם, ואומר את זה שוב, הנטייה שלך לקחת עמדות של אחרים ולמתוח אותם עד האבסורד (למשל, "קוקסינל חד גבה עם רגל של סוס ופרצוף של מרגול") רק מחלישה את טענותיך. זה נראה נלעג, וכשזה לא פוגע במטרה זה גם לא מצחיק. ייתכן שאני יחיד בדעתי, ומן הסתם תענה לכל זה ב"לא אכפת לי מה אתה חושב", אבל...לתשומת לבך, בוא נגיד.

קקטוסץ

New member
אל תהיה צבוע.

תעדיף להציל חבר קרוב או בן-משפחה על-פני חבורת זרים שכל קשר בינך לבין מקרי לחלוטין ואולי לרגע או שניים תרגיש כמו הגיבור בגרוש שמנדב את האנשים שהוא אוהב, אבל תחסוך מאיתנו. זה לא מעניין.

כן, נכון.

אם אני אחליט בפרץ פתאומי של אלוהות לבחור בין חבר קרוב ל--10 אנשים אחרים, אני ארגיש גיבור ואושר גדול לנדב את כל מי שבא לי שימות, והכל כדי שגם ערוץ 2 יתעדו. בתכלס, לא. אז וואלה, זה יישמע נאיבי, אבל תעדיפי ש--10 אנשים שונים ימותו כדי שבן אדם אחד יינצל? שוב, מספרים מול אנשים. זאת גם פחות או יותר הייתה המטרה של הדיון.

ענינו לך כבר.

זה מרגיז להחריד שאתה מתעלם מתשובות של אנשים (להלן שלי ושל נטע. אכן, אנו מעדיפות את מותם של מספר אנשים זרים ע"פ אדם אחד שקרוב לנו. וכן, זה נאמר לאחר חשיבה ולא שליפה מהמותן) משום שזה לא מתאים לברירת המחדל שלך בנוגע לטוב ורע. יש אנשים האוהבים למתוח את הדיון באינטרנט לכפירה כפייתית בדעות של אחרים, אני מבינה שזה הקיק שלך, אבל ראבק תתאפס על עצמך. וניוז פלאש - יש בעולם ששה מיליארד אנשים, נגיע כנראה למעלה מתשעה מיליארד במהלך היובל הקרוב ומשאבי כדוה"א מוגבלים - בין אם מדובר במי שתייה או אנרגיה וכו' וכו', כיד הדימיון הטוב. יום כדו"הא צוין ממש עתה. בכל אופן, כיוון שכבר הוחלט שאני אגוצנטרית להדהים בפרץ האלוהות שלך, אחלוק איתך סוד ואומר לך שאין לי אינטרס לכך שיהיו המון המוני המונים של אנשים. אני לא רוצה להאכיל את הרעבים באפריקה, כי אין להם מה לתרום לי מלבד איידס. מלבד אמפתיה להורים (ומחשבות "האם זה חלילה יקרה לי?"), מוות בעריסה לא מעניין אותי יותר מדי. וחייהם של שלושים זרים שלא מתו באופן אלים או בלתי נמנע כנראה לא ממש מעניינים לי את הפטמה השמאלית, אבל למען הגילוי הנאות אציין שכל זה לא תקף, ר' ערך כבטל ומבוטל - אם הם חתיכים במיוחד. שיהיה לך לילה טוב.

לדעתי פיספסתם קצת את הנקודה..

העניין הוא שאולמרט מעדיף לההשקיע כסף ולא קצת כסף מדובר ב 100 מילארד ש"ח לפיונוי ישובים-שאני לא מאמינה שזה יועיל למצב העם שלנו ולאו דווקא מבחינה ביטחונית.. הוא נוטל לידיו את הסמכות לקבוע מי ימות ומי לא ומתי? מי נתן לנו את הרשות הזו? כל בנאדם זכאי לחיות! ול אמשנה באיזה מחיר! חישבו מה אתם הייתם עושים לו הייתם במקום החולים הללו חלילה! שימו לב איזה סדר עדיפויות רקוב!! אתם לא חושבים שצריך להקים זעקה בעם על זה?!?!

את לא רואה איך

זה יואיל לבטחון המדינה..ולמצב העם.. ולך גם לא ממש איכפת איך זה יועיל למיליוני סובלים אחרים שהם.. אבוי לא מהעם שלך.. במקום החולים האלו אני מניחה שגם אני הייתי שובתת והייתי יותר כועסת על מאות מיליארדי שקלים שמבוזבזים על מתנחילים מידי שנה כבר שלושים ותשע שנים במקום להיות מושקעים במקומות שצריך אותם כמו בסל התרופות.. והייתי יותר כועסת על זה שעשירים מקבלים הקלות במס על ימין ועל שמאל בעוד שכסף זה יכול להיות מושקע בדברים נחוצים יותר כמו סל התרופות. וגם הייתי כועסת יותר על זה שמבוזבז כוח אדם יקר בצה"ל, כוח אדם שמשרת אינטרסים של מעט מאוד אנשים ועולה לנו בהרבה כסף וכמובן בחיי אדם, כסף שהיה יכול להיות מושקע.. נחשי איפה? בסל התרופות ואם היה לי זמן אחרי כל זה אולי גם הייתי כועסת על תוכנית ההתכנסות הטיפשית להפליא..

אז מה רצית להגיד?

שאין לך זמן אחרי שנאבקת לעמן כל הערכים שפירטת לי פה למעלה? או שסתם אין לך כוח להאבק בשביל הדבר הזה שלפי נימת קולך לא כ"כ חשוב עכשיו? תסבירי את עצמך..

מה שרצית להגיד הוא כזה..

תקציב ההתנחלויות בשנה שעברה היה כמה הרבה מיליארדים (ניסיתי למצוא תקציב יותר מדויק אבל מסתבר שזה בילתי אפשרי..) ובו נגיד שבשלושים ותשע שנים האחרונות השקענו יותר בכיבוש מכמעט בכגל דבר אחר.. אני לא אומרת שחולי סרטן זה לא חשוב.. נהפוכו אני פשוט מאמינה שהמקורות מהם את רוצה לקחת את הכסף הם שגויים, גם אני לא בדיוק נלהבת מתוכנית ההתכנסות.. אני לא חושבת שהיא תקדם אותנו יותר מידי אבל להמשיך לתקצב את הכיבוש בתקציבי ענק זה לא מה שיעזור לחולי הסרטן.

sharonhaimov

New member
אם כל אחד ימות בסוף, למה שנטרח

באו נתאבד כולנו ביחד! טענה לא רצינית....

lithium1914

New member
למה להתעצבן דווקא עכשיו?

משך 40 שנה מומן סרטן ההתנחלויות, בין השאר על גב חולי סרטן המעי הגס. איך יש לך את הצביעות להתעצבן דווקא כשמנסים להתרפא מהסרטן המטאפורי?

למעלה