לחובשים שבנינו

שי 101

New member
אם אני לא טועה

חובש זה 120....פחות או יותר לפי מה שאני יודע 120 זה לפי התקן אבל בד"כ הקורס נמשך יותר זמן תלוי מי המדריך יש כאלה שנותנים העשרה כמו של קורס פאראמדיקים...

קצר סדר בדברים

קורס 60 קורס מע"ר קורס 88 קורס מע"ר בכיר, כן יש דבר כזה... קורס 120 קורס חובשים כאשר נהגים זה 145 שעות כעקרון ההבדל בין מע"ר בכיר לחובש זה בהגדרה וכדי לעשות רישון אמבולנס הוא חייב לעבור קורס חובשים...

amitp

New member
חבל

חבל שהיום ההבדל בין חובש למע"ר בכיר מסתכם בהגדרה. האם זה דור החובשים שאנחנו רוצים להעמיד היום, במיוחד לאור הדיבורים על התמקצעות המערכת, מעבר להכשרת פאראמדיק כהכשרת בסיס לעובדים וחובשים בכירים למתנדבים? (כן, מסתבר שיש בהנהלת מד"א מי שמפנטז על הרעיון הזה)

paradan

New member
145=חובש מלווה, 160=חובש/נהג

זה לפי המתכונת הישנה. לאחרונה היה עידכון וכיום קורס החובש/נהג אורכו 203 שעות (וחובש מלווה 188).

דני

זה קצת יותר מ 203.. נדמה לי זה נקודה 4 או משו כזה... חחחח... בכל מקרה הפיילוטים רצים עכשיו... זוועת עולם...

הוספה קטנה

עליכם לעשות הפרדה בין חובש מדא לחובש צבאי - שמיים וארץ לא יותר טוב ולא יותר רע פשוט שונה.. ההסמכה שונה היחס שונה האוירה שונה ואפילו יש כמה טיפולים שיהיו שונים ע"פ חוק צבאי.. כמו לדוג איסור שפשוף הסטרנום בצבא.. או..גזה 3 כיוונים... תיקים למיניהם.. קיבועים לניתוחים... לפחות המטרה אותה מטרה - להציל כמה שיותר

כן כן

ויתרה מזה.. במבחנים האמריקאים הם היו שמים תשובה נכונה של הצבא ליד תשובה שגויה של מדא חחחחחח

ונגוש

New member
עמית בוקר טוב

כבר לפני שנתיים ביטלו אותה וזה דבילי אם מותר לי לציין ועדיין אני בצבא עשיתי מה שאני רוצה וכן שפשפתי ואף אחד לא באמת איכפת לו מה אתה עושה העיקר שהחולה/פצוע יהיה בסדר

amitp

New member
מאיפה אתה

רוצה שאני אדע מה הם עושים שם בצבא?...
מה שאני יודע זה שאני בהדרכות שלי ביטלתי את עניין שפשוף הסטרנום כבר מזמן. חוץ מזה שזה לא סימפטי לנער את הפצוע שלך אם הוא פגוע טראומה, היה איזה מקרה עגום בצבא לפני כמה שנים עם איזה חייל שהתעלף וכשהוא חזר להכרה הכל היה בסדר אצלו, חוץ מזה שהוא התלונן שנורא כואב לו באיזור הסטרנום (משהו כמו 5-6 חובשים עברו עליו...)

New member
לדעתי חבל

בעברי הלא מפואר יצא לי כמה פעמים לבדוק הכרה. למרות שאיני שרירן לדעתי השרירים הפלקסורים שלי חזקים מספיק ועדיין הרבה נפגעים לא הגיבו לצביטה חזקה בשרירי הטרפז ואילו לשפשוף בסטרנום הגיבו כן הגיבו (אם היה מה להגיב). בהתחשב בזה שכיום אנו מנחים אזרחים לבצע החייאה בכל מקרה של חוסר הכרה (ביטלו את בדיקת הדופק, ואני לא ממש סומך על אזרחים שיצליחו לבדוק נשימה בתנאי שטח) ובהתחשב שאין בבדיקה הזו שום נזק ממשי (לא שמעתי מעולם על אדם שנשבר לו הסטרנום משפשוף) אני לא רואה שום נזק בשימוש בשיטה הזו לאחר ניסיון להשתמש בשיטת הצביטה בשרירי הטרפז. אבירם

amitp

New member
למרות שלא סביר

שהסטרנום ישבר כתוצאה משפשוף (כמובן ששוב תלוי מי המשפשף...
) אני חושב שזה כן יכול להחמיר את המצב במידה ומדובר על פצוע עם חבלה באיזור החזה ושברים שונים בצלעות. חוץ מזה שבמידה והפצוע שלך לא מגיב לצביטת הטרפז הוא בוודאי לא בהכרה מלאה, גם אם הוא מגיב לשפשוף הסטרנום.

New member
ועדיין

כנראה שזה יכול להגביר חבלה באזור, אבל כמובן ששיקול הדעת של המטפל אמור לבוא כאן, כמו שלא נמדוד לחץ דם על יד שבורה, כך גם לא נבדוק הכרה ע"י שפשוף בסטרנום לאדם שסובל מחבלה בחזה. ותתפלא, אבל יצא לי כבר לפחות פעם אחת הלכה למעשה "להעיר" פצוע בעזרת שפשוף בסטרנום שלא הגיב לצביטה בטרפז, ותודה שגם אם לא מדובר בהכרה מלאה לחלוטין הערכתך את מצב החולה משתנה רבות אם הוא מגיב לכאב מאשר אם הוא לא מגיב כלל (ובמקרה דנן שבעתיים כי היה בו נופך אישי מאוד רציני). השיטה הזו לא טובה כשיטה אוטומטית לכל נפגע שלא מגיב לגירוי מילולי אך לדעתי יש עדיין ללמד אותה "לעת צרה". אבירם

Arnavoth

New member
מה לגבי פראמדיק?

קיים הבדל בין פראמדיק צבאי לפראמדיק אזרחי? קיים הבדל בקורסים? בהסמכה?

בגדול

פאראמדיק צבאי עובר קורס אזרחי של מדא (קדצ) בידי איך לא, מדריכים של מד"א.. לאחר מכן עובר השלמה צבאית.. מבחינת סמכויות ותפקוד באזרחות - שניהם זהים.

meijin007

New member
אני מניח

שלפאראמדיק צבאי יוצא פחות להיתקל במקרים הקלאסיים של פאראמדיק אזרחי, כמו התקפי לב וכד', אלא, יותר במקרי טראומה, שאולי לפראמדיק אזרחי יוצא פחות...

Arnavoth

New member
אז תכנית, אפשר לומר

שהפראמדיק הצבאי (נכון לסיום הקורס) יותר "חכם" מהפראמדיק האזרחי? בפשטות- הוא עובר את אותו הקורס בדיוק ועושה העשרה קטנה?

red head 02

New member
לאו דווקא

נראה לי שהפראמדיק באזרחי צובר דווקא יותר ניסיון, כי חלק ניכר מהמצבים שפראמדיק מטפל הם מצבי חירום של א-טראומה (בעיות קרדיאליות, החיאות "רגילות" וכו'), ולכן הוא יותר "משתפשף". צריך לזכור שגם יש יותר פעילות ב"אזרחי", כי מטפלים באוכלוסיות גדולות יותר... ומבחינה סטטיסטית, יש יותר מקרים באזרחי (באוכלוסייה של לפעמים 200 אלף איש בעיר גדולה, מול בסיס צבאי, שלא יכיל בד"כ יותר מכמה אלפי חיילים)....

Arnavoth

New member
ולכן ציינתי ש...

מדובר בהשוואה נכון לזמן סיום הקורס (משמע, לפני תחילת צבירת הנסיון שבשטח).

למעלה