לחובשים שבנינו

לחובשים שבנינו

היי לכולם מה המצב.. יש לי בקשה די דחופה.. אני חייבת באופן בהול את רשימת הפריטים של.. "תכולת אפוד חובש" מי שיכול לתת לי את הרשימה הודה מאד!!!!!

medic20

New member
בהנחה שאני עדיין זוכר

בואי נראה: 8 ת.א 2 ת.ב 2 ח.ע 1 aw 10 משולשים 2 מטאלין 10+5 גזה 7 אגדים 10 אקמול 1 שמיכת מילוט 2 ערכות עירוי 1 ערכה לחימום עירוי (בחורף) 1 חסם ורידים ספונג'טות 3-4 ונפלון 16! 2 אגד אלסטי 1 מלע"כ 1 מנורת מצח 1 ח.ע רוסי זה מה שחייב נדמה לי.מקווה שלא שכחתי משהו. כל השאר אילתורים כאוות נפשך

medic20

New member
תכיר...אפוד חובשים

בצבע ירוק אופנתי. הולך מצוין עם הדגמ"ח

שי 101

New member
המשך הרשימה שפורסמה

אז ככה אלה היו הדברים הבסיסיים שאנחנו צריכים כדי לבצע טיפול ראשוני...אבל עדיף כסא פאראמדיקים מתקפל (שיהיה נוח לטפל), מוניטור, תיק רופא לא חובה אבל כדי בכל אופן, ואל תשכחו מכונת קפה (לחורף...אם יהיה קר).......

חח..אפילו לא שמתי לב שהייתי עם הניק

של אחי... כמובן שההודעה שנכתבה בידי טוטאל ג'י - נכתבה על ידי :)

תודה!!!

קודם כל תודה רבה על הרשימה.. ועכשיו עקב השאלות הרבות וההירהורים אני יבהיר את עצמי אחים שלי אני חובשת- כן יש דבר כזה.. ואפוד חובש - תודה על הדוגמא ,אבל הכרתי טוב מקרוב- הייתי חובשת תאג"ד בשטחים בכל מקרה אני לא מכינה לעצמי אפוד -זו התערבות קשה.. קשה.. תודה אני יחלוק אתכם את המיליונים..:)

amitp

New member
../images/Emo13.gif אולי את רוצה לספר לנו על מה

התערבתם?

../images/Emo104.gif יש כזה דבר חובשת? ../images/Emo12.gif

גם אני רוצה!! הקטע הוא שאני באמת רוצה אבל... כלום! נאדה גורנישט ועוד שאר אפסים...

בכייף

שיש 10 משולשים ולא 8 . שיש פנס + 2 פטריות רזרויות ע"פ התקן ועוד כמה פריטים קטנים..( AW מספרים ) וכו.. ניצחון - 300 שקל+ארוחה (סלט)במסעדה יש לי עוד כמה הוכחות וזה שלי..
וצנופיקית - אם את רוצה - תלחמי כי זה שווה ה-כ-ל- !~

../images/Emo104.gif בצבא או באזרחות?

בצבא כבר אין מצב... רציתי לבקש מיונים (בעיקרון לפאראמדיק אבל זה הולך לפי אשכול רפואה) אבל פיספסתי אותם, זה ממש לא נורא כי אני לא רוצה להיות חובשת בצבא, אם לא מתמזל מזלך ואת מגיע לשטחים (איך עשית את זה??) אז את מבזבזת שנתיים בחור תקוע ונותנת גימלים... וזאת לא שאיפת חיי... באזרחות אני רוצה! אני כבר יותר מחצי שנה מנדנדת לאנשים, הגעתי אפילו למרכז אבל אין עם מי לדבר ועכשיו אני מפחדת שהצבא ייקח אותי מוקדם מהמתוכנן והנה שרפתי שנתיים. כרגע אני... אני... מע"רית בוגרת או מה שזה לא יהיה (מי שיצליח להגדיר את התפקיד שלי מקבל
).

meijin007

New member
88? מע"ר בכיר.

ואין הבדל בין זה לבין חובש מבחינת סמכויות (טיפול בכל אופן), נכון?

../images/Emo104.gif ../images/Emo12.gif

מע"ר בכיר זה המצאה שלנו... אנחנו מע"רים מבחינה מקצועית (קורס 66) אבל בוגרים, אני לא נהנית מהנוער, למשל הקורסים של הקיץ, כי אני כבר לא נוער. מצד שני אני גם לא חובשת שזה הטבה של בוגר (הטבה במובן מסוים). קורס 88 זה תוקף של חובש. מבחינת עליה לאמבולנס אם אין חובש בתחנה (בחייכם...) אז אני יכולה לעלות כמו חובשת, מבחינה מקצועית מוסמכת- אני לא שווה עד כדי כך למרות שהייתי רוצה לחשוב ככה.

meijin007

New member
מבחינה עקרונית

אם לא הוסמכת לפתוח וריד, אז אסור לך. וזה ההבדל מחובש. ומע"ר בכיר זה לא המצאה שלכם, אולי מע"ר בוגר כן, אבל לא מע"ר בכיר
אין הבדל בין 88 לחובש? אז למה ההבדל בשעות לימוד?!

ההבדל...

ההבדל בין קורס 88 לקורס חובשים מלווים הוא שאחרי 88 אתה מע"ר בכיר, ואחרי חובשים אתה "חובש רפואת חירום"

../images/Emo104.gif מה?? ../images/Emo12.gif

קורס 88 זה קורס חובשים מלווים!! מישהו מוכן לעשות סדר בבלאגן? מה שאני יודעת יש: קורס 60- לנוער. קורס 88- קורס חובשים (לבוגרים!) קורס 120 (או 100 וכמה שזה לא יהיה, לא זוכרת בדיוק כרגע)- קורס נהגים. קורס פאראמדיק (טוב, אני באמת לא צריכה לרשום לגבי זה...) בואו ניקח אחת תיאורתית, נקרא לה צ'. צ' החלה להתנדב במדא לפני כשנתיים, וכיון שעדיין לא מלאו לה 18 היא עשתה קורס 60. לפני כחצי שנה לצ' מלאו במזל טוב 18, בשמחה וששון רצה לאחראי מתנדבים כדי שיקבל אותה לשורות הבוגרים ובתקווה להיכנס בהזדמנות הראשונה לקורס חובשים או השלמה לחובשים או מה שמד"א עוד יכול להקריץ בנושא. בנתיים צ' יושבת לה בביתה מחכה לגיוסה שנדחה, מקווה להיות משהו אחר ממע"ר אך כיוון שאין קורס חובשים באופק היא יושבת בביתה/ תחנתה ועולה לאמבולנסים על תקן חובש אבל עם הסמכה של 60 שעות (ע"ע נוער). אני לא הולכת לפתוח לאף אחד וריד כי אין לי הסמכה לכך! אין לי שום הסמכה מעבר לקורס 60!! מה בכלל הולך פה??

למעלה