לחברי הפורום

shon100000

New member
לחברי הפורום

מכוון שנערכו בפורום דיונים על כמה נושאים שגם אני לקחתי בהם חלק ואף התבקשתי להוכיח את טענותיי,ארצה לשתף אתכם בכמה מאמרים. יש ליזכור כי את מאמרים אלו לא אני כתבתי ולכן כל תלונה על תוכן המאמר לא אמורה להיות מופנת אליי אם זאת כמובן שאפשר ואף רצוי להמשיך בדיונים,למרות שאני בטוח שגם בלי כל עיניין בדיונים המאמרים מעניינים וחובה לקרוא אותם. סיפור של עולה מאוקראינה- אנטישמיות בישראל הפעלת אתרים אנטישמיים בישראל סירטון להמחשה חשוב לראות!!!!!

TaL53

New member
זאת תופעה מוכרת לצערנו

ידוע שעם העלייה לפה הסתננו גם גורמים כאלה ואחרים. אבל התופעה נשארת יחסית בשולי החברה. מה גם שהניכור של החברה הישראלית והטיפול הלקוי של בקליטת העלייה הוסיפו שמן למדורה והחריפו את הניכור של בני נוער עולים כלפי החברה הישראלית וכלפי החוק. אבל חשוב לציין שרוב רובה של העלייה לא קשור לעניין ולא תומך בו.

shon100000

New member
נכון רוב עלייה לא קשורה לזה

בכלל!! אבל מספיק שיש כאלה שעושים את זה פה במדינת ישראל וזה לא משנה אפילו אם הם עולים זה כבר חמור מאוד.לדעתי חמור הרבה יותר מהאנטישמיות שברחבי העולם.לצערי ישראל מרבה לשים לב למה שקורה בחוץ אבל בנוגע למה שמתרחש בתוכה היא יושנת בעמידה ומגלה אדישות. גם אני שלא עונה לתואר 100% יהודי לא מסוגל לראות ולהשלים עם העובדה שיש כאלו פה.אז תגידו שזה מיעוט ותגידו שזה לא כל כך מורגש אבל כך אני מרגיש. ובזמן שאנחנו פה כותבים בפורום או עוסקים בכל דבר אחר אותם נאו נאצים מתכתבים בינהם בפורומים שלהם(כבר נכנסתי והזדעזעתי וכתבתי להם כמה כתובות נאצה רק בנוסח שלי כמובן).ולפעמים מוצאים את הזמן גם לבצע את פעולותיהם. יש להילחם בהם,גם אם המשטרה לא נלחמת אנחנו נילחם.לא יתכן שבערי ישראל בלילות יסתובבו לפעמים חבורות של פרזיטים ויקראו בקול קריאות של נאציון לעבר הולכים ושבים(ככה קראתי,לשמחתי בראשון לא ראיתי כאלה למרות שאני מעריך שיש). מה גם שהם עושים כתם שחור על כל עולי ברית המועצות לשעבר וזו עוד בעיה קטנה הבעיה הגדולה שגם בלי שום קשר למה שחושבים על זה ה"צברים" זה מרגיז אותי כבן אדם.שונאים יהודים..ואז גם שונאים שחורים וככה זה נמשך.אין מקום לאנשים חשוכים כאלה בתרבות האנושית של ימינו.הם כמובן לא חייבים לאהוב יהודים אבל יש הבדל בין רגשותיהם שבתוכם לבן לפרוק את יציריהם האנטישמים.ונכון שיש פה גם הרבה קשר לבעיות קליטה אבל עדיין לא ראיתי עדיין מהגרים מוסלמים שמחללים כנסיות במערב אירופה ויהודים שחיללו כנסיות מתי שהיו באירופה והטילו עליהם מגבלות קשות.אם יש להם בעיה עם המדינה שיפגעו במוסדותיה,במשטרה אבל לפגוע בבתי כנסת,במזוזות ולקרוא קריאות נאו נאציות זה מסמל שנאה על רקע דתי שלדעתי מכיל בתוכו הרבה דעות קדומות וסטריאוטיפים שעוד היו מושרשים בילדים הלו או שמושרשים בהוריהם\חבריהם. בן אדם שיש לו בעיות קליטה שיפנה את זעמו למדינה ולממשלה ולא לבתי כנסת!

TaL53

New member
לא שאני מגן חס וחלילה עליהם

אבל תבין שבהרבה מקרים ההתנהגות שלהם נובעת מתסכול. חלק מאותם הילדים הגיעו לארץ חדשה, נתקלו בניכור מצד הרשויות והחברה לא הצליחו להשתלב ולהסתדר בארץ. כתוצאה מכך הם פנו לקיצוניות. זה משבר הגירה ידוע שמאפיין לא רק את ישראל. וזה קורה בשיראל לא רק עם העולים מברה"מ לשעבר. גם בשנות ה-50 ההי משבר הגירה ואז זה התבטא בפנתרים השחורים למשל. במערב אירופה אתה ועוד איך תראה צעירים מוסלמים שגם חשים ניכור כלפי החברה בה הם נמצאים משחיתים בתי כנסת וכנסיות.

shon100000

New member
גם אני בהתחלה לא הרגשתי

פה בארץ שייך,אפילו לא שייך בכלל. הבעיה היא שאני גם לא ציפיתי מהילדים בכיתה לקבל אותי כל כך מהר ידעתי שהכל זה עניין של זמן. בהתחלה הם צחקו עליי וקראו לי בכל מיני קריאות אבל לאט לאט וגם כי התחלתי להגיב להם בחוזקה חחח זה הפסיק לחלוטין.היום כמעט אחרי 6 שנים יש לי גם הרבה חברים לא רוסים שאפילו מתעניינים מאוד בתרבות הרוסית.(אני קצת מכריח אותם לשמוע שירים,לראות סרטים ונותן להם אוכל רוסי)
. וכל הזמן לא ציפיתי שהבעיות שלנו שהיו גם לי וגם להורים יפתרו כל כך מהר,אחרי הכל קושי של שפה ארץ חדשה ילד כבר בגיל די בוגר,אבל מי שחפץ להשתלב בארץ יכול להצליח. בכל מקרה,בטח ובטח שלא חשבתי לפנות את זעמי כלפי מוסדות דת בישראל כמו שאמרתי יש בעיות המקום לתלונות זה מוסדות המדינה,המשטרה.פגיעה במוסדות דת מראה קשר ישיר לאנטישמיות ושנאה שאני כלל לא אוהב את זה,ובטח שלא ציפיתי לזה בישראל.ונכון שגם החברה הישראלית היא גזענית לא קטנה. הפנתרים השחורים כידוע לי פרקו את זעמם למוסדות המדינה ולא היתה להם שום פגיעה במה שקשור לדת,הם היו תנועה חברתית ובטח שלא אנטישמית.וכשאני מדבר על פגיעה במה שקשור לדת אני לא מדבר על לצאת נגד הדתיים,החרידים וכל זה.אני מדבר על חילול בתי כנסת,הקמת תנועות נאו-נאציות וילדים שהולכים ברחובות כבר בגיל 12 וקוראים קריאות כאלה,לזה ממש לא ציפיתי במדינת ישראל. נכון,במערב אירופה נראה מוסלמים שחשים ניכור 90% ואם לא יותר מרגישים כך אבל השחתה ממש של כנסיות על זה לא שמעתי.

TaL53

New member
האופן שבו אתה הגבת

לא מראה על האופן שבו יגיב מישהו אחר לאותו מצב. תזכור שאתה למשל כן התגברת על המכשולים והצלחת להשתלב בחרבה. היו אנשים שלא הצליחו. קראתי לפני כמה ימים כתבה על ילד שמשפחתו עלתה לארץ וההורים לא השתלבו ומצבם הכלכלי הורע. בעקבות זאת האב התחיל לשתות ולהרביץ לילד, והילד התחיל להסתובב ברחובות, לגנוב וכ'ו. הבעיה היא שהמדינה איבחנה אותו כ"בעייתי" למרות שהוא לא כזה ושלחה אותו למוסד פסיכיאטרי למרות שאין לו מה לעשות שם. ובינתיים הוא רוצה לצאת משם ולחיות כילד נורמלי אבל למדינה אין זמן ואמצעים להשקיע בו. זאת בעיה של חוסר השקעה בילדים כאלה וכתוצאה מכך בסוף הילד באמת יהפוך לפסיכופת. הפנתרים השחורים יצאו נגד הממסד, זה נכון אבל לא נגד הדת כי מרכיב הדת לא התקשר אצלם לניכור. דווקא להפך- המדינה ניסתה גם להפוך אותם לחילונים וכאנטיתזה לזה הם פנו לדת- ראה ערך ש"ס. באירופה לא תראה את המוסלמים פוגעים בכנסיות כי יש סטטוס קוו ידוע שהם לא חוצים עדיין.

shon100000

New member
עדיין אני גורס

שאם יש בעיות בקליטה וקשיים זה לא אומר שצריך גם להפוך לנאו-נאצים. אפשר לא לאהוב את המדינה הזו,אפשר לצאת נגד הממסד..אבל האם זה אומר שצריך ללכת לחרבן ולהשתין (סליחה על המילים)בסמוך לבית כנסת ולצייר על קירותיו צלבי קרס? הדוגמא שנתת היא דבר שקרה להרבה משפחות ולהרבה ילדים עולים,ואני יודע מי זה ורבים מחברי "הרוסים" כמעט ולא מתקשרים עם צברים אבל שוב זה לא אומר שהילד צריך בגלל חוסר ההישתלבות שלו ושל משפחתו להפוך לאנטישמי קטן. לצאת נגד המדינה אפשר אך שזה מוביל לאנטישמיות וגזענות מסוג שמוכרים לנו עוד מימים חשוכים בהיסטוריה זה פסול. המוסלמים לא פוגעים בכנסיות באירופה מכוון שהם יודעים מה תהיה תגובת האוכלוסיה המקומית שם.אותם המהגרים המוסלמים בצרפת שברובם הגדול דחויים ולא משולבים בחברה הצרפתית יוצאים נגד הממסד הצרפתי(כמו המהומות בפריז)אבל לא נגד הדת הנוצרית הקתולית שבצרפת. הם לא ילכו לכתוב כתובות נאצה על קירות הכנסיות ברחבי צרפת וגם לא יסתובב ברחובות ויקללו את ישו. חוסר ההישתלבות שלהם היא אכן סיבה לפרוק יצרים של תסכול אך כלפי הממסד ולא כלפי הדת הנוצרית.שכן הדת הנוצרית לא אשמה כאן בחוסר השתלבותם כמו שהדת היהודית לא אשמה בחוסר ההישתלבות של העולים אלא המדינה. וזה שהם פוגעים ביהודים זה מכוון שהם מוצאים שעיר לעזאזל,וכמובן בשל הסיכסוך במזרח התיכון. לסיכום,נכון שהמדינה גם אשמה בחוסר קליטתם של העולים אך האשמה צריכה להיות אך ורק למדינה.אני לא רואה בחילול בתי כנסת ובהקמת קבוצות נאו-נאציות בעלות מאפיינים אנטישמיים טהורים תשובה לחוסר הישתלבות אלא רק תשובה לכך שהם אנטישמים שונאי יהודים.

TaL53

New member
כול מה שאתה אומר זה נכון

אבל זה אתה אומר מנקודת המבט שלך, ילד עם אישיות ותנאים אחריםשגדל בסביבה אחרת יראה את זה שונה. אני לא יודע אם נתקלת בו, אבל גם פה יש גולש בניק "אדריאנוס" או משהו כזה שהוא אומנם לא ניאו נאצי ולא פושע אבל תומך בכול הארגונים הסלאביים ויוצא נגד גיור למשל. בקשר לאירופה- לאותם המהגרים גם אין כול כך לגיטימציה לפגוע בכנסיות כי גם ככה האוכלוסיה המקומית שונאת אותם. הם מתרכזים בלפגוע במה שהם יכולים במסגרת היכולות שלהם- כמו המהומות בפריז. תאמין לי שאם הם יהיו יותר מ-10% מהאוכלוסיה עוד תראה שם גם דברים אחרים. ביוגוסלביה למשל המוסלמים כן פגעו בנוצרים כי הייתה להם לגיטימיציה לכך והם גם היו חלק נכבד מהאוכלוסיה (ההשוואה קצת צולעת אבל אני מקווה שהבנת את הרעיון).

shon100000

New member
לא מסכים

מה זה ילד עם אישיות ותנאים אחרים שגדל בסביבה אחרת,זה לא נותן לו לגיטימציה להיות נאצי,מצטער מאוד. וארצה מאוד להיתקל בגולש הזה שאתה מדבר עליו. האוכלוסיה המקומית שונאת את המוסלמים ובגלל זה הם לא פוגעים בכנסיות?,אבל הנאצים פה אומרים שהאוכלוסיה היהודית פה שונאת אותם ובגלל זה הם פוגעים במקומות קדושים ליהדות... ויש להם יכולת אם ירצו גם לפגוע בכנסיות,בוא נאמר שבנושא מהומות והתפרעויות הם טובים מאוד.העניין פשוט..אני יכול להגיד על המוסלמים הכל אבל הם לא מגלים שנאה אל הצרפתים בגלל דתם אלא בגלל שהמשטר שם לא עושה דיי בלקלוט אותם(וגם הם אשמים בזה).ואילו פה הנאצים האלה מגלים שנאה דתית בצורה האנטישמית ביותר שיש.מה הקשר שאם הממסד בישראל לא קולט אותם כראוי אז יש להפוך את זה לכך שהעם היהודי אשם וצריך להשמיד אותו?(קצת נסחפנו בלשון המעטה כמובן). דרך אגב,אחוז המוסלמים בצרפת כבר מזמן עבר את ה10%,יש כ-10%מוסלמים הידועים שנמצאים בצרפת ויש עוד אחוזים שהם מהגרים לא רשומים.דרום צרפת היא כבר כולה בהשפעה מוסלמית,בבורדו חצי מתושבי העיר מוסלמים! וביוגוסלביה זה היה סיפור אחר,יוגוסלביה הורכבה מלאומים רבים ודתות שונות ואחרי נפילת הקומוניזם בברית המועצות כל חלק דרש שם עצמאות,ולכן המלחמה של המוסלמים בבוסניה היא לא פחות מוצדקת מהרצון של הסרבים לשלוט בהם.זאת היתה מלחמה,הבוסנים לא היו מהגרים ביוגוסלביה,הם היו חלק מרעיון "ממלכת הסלבים הדרומיים" ונלחמו על עצמאותם בדיוק כמו הלאומים האחרים במדינה.

TaL53

New member
ועוד משהו בקשר לאירופה

אתה לא תראה מוסלמים שהורסים כנסיות אבל המוסלמים כן תוקפים למשל יהודים. ותנסה להכניס נוצרי- לבן לרובע של מהגרים בצרפת ותראה מה יהיה שם. ובנוסף לכך תזכור את המהומות בפריז לפני שנה (אאל"ט). המהגרים באירופה כן חשים ניכור כלפי מדינתם החדשה ומוציאים את זעמם על כולך מה שמתקשר עם הממשל שלראייתם מתנכל להם. בארץ אין מה להגיד- בהחלט הסוכנות הביאה לפה גם אנשים שאין להם שום קשר ליהדות והם שנאו את ישראל מהרגע שהם נחתו פה. אבל תחושת הניכור הכללית הגיעה גם לעולים שחשו שהמדינה מתעלמת מהם. לדעתי האשמה בסופו של דבר היא 50-50:)

TaL53

New member
דרך אגב

קראתי פעם שיש גם בין החברים באתרים האנטישמיים האלה ישראלים מהשמאל הקיצוני(והכוונה היא לצברים). אני לא יודע אם יש לזה סימוכין אבל מעניין באמת לבדוק את זה.

shon100000

New member
ועוד.....

"המרכז הלאומי הרוסי" (Russian National Centre - RNC) הינו התאחדות לאומנים רוסים שמתגוררים בישראל, מסביר המשימות העיקריות של הארגון הן תעמולה לאומנית בקרב רוסים אתניים שנמצאים בישראל, עידוד החזרה שלהם לרוסיה, התנגדות לירידה יהודית מישראל לרוסיה, וכן התנגדות לגיור. מדובר בארגון גלובלי שאנשיו הם בוגרים, בדרך כלל אחרי ששוחררו מהצבא ושרובם מתגוררים באזור המרכז. אינני מבין רק כיצד רוסי סלבי יכול להיות נאצי. זה שיש רוסים אנטישמיים זה ברור כי אנטישמיים יש בכל מקום אבל איך סלבי יכול להיות נאצי,לגלות האהדה לנאציזם ולהיטלר. היטלר שנא את הרוסים,הנאציזם ראה בגזע הסלבי גזע נחות גזע שיש את חלקו להרוג ואת השאר להפוך לעבדים ל"אדונים" האריים. לפי האידיאולוגיה הנאצית יש מעין פירמידה המתחלקת לשלוש: 1)יוצרי תרבות-הגזע הנורדי והעמים הקרובים לו.(האדונים) 2)נושאי תרבות-הסלבים(עבדים) 3)תתי גזע,גזעים נחותים-יהודים וצוענים(שאותם יש להשמיד). חשוב לדעת כי גם ללא קשר למלחמה ולקרבות בה הנאציים הרגו סלבים רבים. הם מדברים על לאומניות רוסית?,הם הרי תומכים באידיאולוגיה שבעיקבותיה ובעיקבות גרמניה הנאצית מצאו אתמותם מיליונים של רוסים.המצחיק הוא שהיטלר כל כך שנא סלבים שאותם רוסים פרו-נאצים שמגלים לו אהדה לא מבינים שהם מגלים האהדה למישהו שראה בהם נחותים ושאם השאיפות הנאציות היו חלילה מתגשמות בעולם היום הסלאבים היו עבדים נחותים וחלק בכלל היו מוצאים את מותם. הדבר גם מתאים לנאו נאצים האלו בישראל,לפי האידיאולוגיה הנאצית הם בכלל נחותים(וזאת האידיאולוגיה שהם תומכים נלהבים שלה)מה גם שלחלקם יש קירבה ליהדות שזה הדבר האבסורדי ביותר שיכול להיות. דוגמא לאתר - Маленький Фюрер

shon100000

New member
ועוד משהו קטן...

רציתי להגיד שרוב העם הרוסי הוא ממש לא כזה. עכשו יש להבדיל בין אנטישמוית שהיא תופעה ידועה ולבין האהדה לנאציזם,שזו כבר האהדה לדרך אנטישמית אחרת. רוב העם הרוסי שונא את הפאשיסטים וזוכר את אשר עשו למולדת.אותם נאו-נאצים שנואים גם על רבים ברוסיה אך בשל הלאומניות+אנטישמיות שלהם הם מוצאים להם "חומר טוב" בנאציזם המשרת את מטרותיהם. מבחינתי לא רק שהם אנטישמים שונאי יהודים(שזה כבר ברור),הם גם בוגדים ברוסיה!!!

TaL53

New member
פשוט מאוד

כי בעיני הלאומנים הניאו-נ אצים של רוסיה היטלר וחבריו בעצם באו להציל את רוסיה מידי סטלין והיהודים, הקורבנות של המלחמה היו כתוצאה מהברבריות של הקומוניזם, והיהודים? נו, הם בטח הביאו את זה על עצמם. הסבר שני הוא שהם מוציאים מהמשוואה של הנציונל-סוציאליזם את גרמניה. כאילו הם אומרים כזה דבר- האידיאולוגיה לא חייבת להיקשר אוטומטית להיטלר. נציונל-סוציאליזם ופשיזם יכול להתקיים בכול מדינה ואפילו רצוי שיתקיים בכול מדינה (ככה הם טוענים). תזכור שיש גם ניאו נאצים בארה"ב למרות שארה"ב יצאה למלחמה בזמנו בגרמניה, וזה לא ששם הם לא מכבדים את וותיקי המלחמה. מה שהניאו נאצים הרוסים עשו הם לקחו את האידיאולוגיה של היטלר ושינו אותה לצד שלהם- הסלאבים הם הגזע העליון..בלה...בלה..בלה..היהודים,הצוענים והקווקזים מקומם בעולם הבא וכ'ו. ומבחינתם הם ממש לא בוגדים ברוסיה, האידיאולוגיה הקומוניסטית הלכה ונשאר וואקום עצום- כול דבר שנקשר לקומוניזם כולל המלחמה הפטריוטית הגדולה נתפסת כיום באור שונה לכן אי אפשר להגיד בוודאות שכיום העם הרוסי תופס את המלחמה כמלחמת קיום אלא יותר כמלחמה אידיאולוגית שנכפתה על העם ע"י סטלין והיטלר.

shon100000

New member
אני לא משוכנע בכך..

בכל האתרים הנאו נאצים אליהם נכנסתי ובפורומים שראיתי הם משבחים ומעללים את היטלר וספרו ואת האידיאולוגיה הנאצית כולה כך שהם דיי מקשרים את עצמם אליהם ובגלל זה אני מתפלא. כן,בטח שיש גם נאו-נאצים בארה"ב יש גם בעוד הרבה מקומות אחרים אבל הסיבה שבגללה אמריקני צריך לשנוא את הנאצי היא לא גדולה כמו שהרוסי צריך לשנוא את מי שגרם להרס עצום במדינתו וגרם להרג המוני. והמלחמה נשארה גם כיום מלחמה פטריוטית גדולה,ה-9 במאי ממשיך להיות בכל שנה יום חג גדול וחשוב. העם הרוסי כן תופס את המלחמה גם כיום כמלחמה שהיתה מלחמת קיום כל רוסי יגיד את זה אפילו שונאי קומוניסטים (כמובן יש כאלה שלא). אתה ראית מה קרה לאסטוניה מתי שהיא העיזה להוציא את האנדרטה ממרכז הבירה טאלין.וראית למה הצעד הוביל,למהומות בקנה מידה שאסטוניה לא ראתה מימי התפרקות ברית המועצות ולשפל ביחסים בינה לבין רוסיה. עד היום ברוסיה המילה פאשיסט נחשבת לקללה רצינית מאוד! ולכן אני עדיין לא מבין את הנאו-נאצים הרוסים.

TaL53

New member
מה שקרה באסטוניה

קרב יותר בגלל אינטרסים פוליטיים של שתי המדינות. בקשר לניאו- נאצים, אתה צודק אבל בכול זאת יש גם ניאו- נאצים ופשיסטים שלא תמיד משייכים את עצמם אוטומטית להיטלר. אבל כן, הוא בעקרון נתפס כהאב האידיאולוגי של התנועה. אבל מי אמר שצריך היגיון בשביל להיות גזען וטיפש?! אם אותו אדם מאמין שזה מה שנכון אז בעיניו שום הסבר הגיוני אחר לא יעבוד, ראה דוגמת גזענים אחרים שגולשים בפורומים ובטוחים בצדקתם גם כאשר מוכיחים להם אחרת, ולא צריך ללכת רחוק כדי למצוא אותם:)

shon100000

New member
נכון

בעצם מה אנחנו מנסים להבין איך הם יכולים להיות כאלה.. הרי זה שהם אנטישמים גזעניים זה כבר אומר הכל,ולא צריך לנסות להבין את טיפשותם כנראה שאצלם זוהי תכונה מולדת. בקשר לאסטוניה כן,מאז פירוק ברית המועצות כל המדינות הבלטיות נקטו בקו של אנטי-רוסיה וטישטוש העבר הקומוניסטי. הם לא היצטרפו למשל לאירגון חבר העמים,היום הם כבר חברות באיחוד האירופי.הם שונאים את הרוסים ורואים עצמם אירופאים לכל דבר. כך גם בלטביה שלא נתנו אזרחות למי שאינו דובר את השפה הלטבית שלמעשה אף רובי לא ידע שם לטבית כמעט כך שלכל הרוסים שמהווים אחוז ניכר מאוכלוסיית לטביה עד היום(חצי מתושבי הבירה ריגה רוסים)לא היתה אזרחות. כיום הלטבים כבר הגמישו את החוקים וזאת מכוון שהתנאי להיצטרפותם לאיחוד האירופי היתה מותנת בכך. ונחזור לאסטוניה,לא הפתיע שהם רצו להוציא את האנדרטה שמסמלת את ימי הכיבוש והיכוי הקומוניסטי(לטענתם),אתה למשל תראה עוד כמה פסלי לנין ברחבי רוסיה,אוקראינה,בלארוס ואפילו ממש בתוך הערים,שם במדינות הלטביות הם נשארו בכלל הם אולי איזה 1-2 וגם באיזה גן נטוש זכר לימי הקומוניזם שעדיין אי אפשר למחוק אותם מדפי ההיסטוריה של הארצות הללו. אז האסטונים עשו את הצעד הז אך זו לא היה פסל של לנין אלא אנדרטה של מלחמת העולם ה-2 ולכן הצעד נתפס לא רק כאנטי רוסי,כל רוסיה כבר ידעה על ממשלת אסטוניה שכבר לפני המקרה נקראה ממשלה פאשיסטית,הצעד נתפס כעלבון,בגידה,השפלה של רוסיה על ידי אסטוניה.ואז האסטונים קיבלו מהומות בארצם והיחסים בין רוסיה לאסטוניה שהיו במילא עכורים הפכו ליחסים של איבה ממש בין המדינות. אך לבסוף כידוע האסטונים שרצו בכלל להעיף את האנדרטה העבירו אותה לגן והבינו שלמרות הכל ולמרות עצמאותה של המדינה "אמא רוסיה" עדיין נושקת בעורפה,של אסטוניה.

למעלה