לחברי המש"צים

רגע! מי אמר שאנחנו צריכים לבחור את

הקבוצות לעצמנו? ואיך זה עובד? כמה קבוצות? יש מגבלות (אותו סניף) ? תסביר הכל!!

קשתונה

New member
פשוט כי....

אם אני אגיד אוקיי אני נרשמת סתם לקבוצה... אז אני עלולה למצוא את עצמי בקבוצה של חבר'ה שהחליטו להרשם כולם ביחד...ואז כולם חברים ואני לא...אני אולי אתה לא שי אבל אני ארגיש תקועה. אני גם לא רוצה להרשם עם כלל החברים שלי כי זה לא כיף! אני רוצה להיות בלעדיהם להכיר אנשים חדשים לצאת מהבועה. בקיצור. אין לך מה להתקיף אותנו שי אם זו דעתנו זו זכותנו להביע אותה! כל הכבוד למחזורים לפנינו... כל הכבוד לשאר האנשים... אנחנו זה אנחנו. וכל אחד זכותו להביע את דעתו... ולמחות... נכון? אז תודה!

fresh mishmesh

New member
exactly מה שרציתי לכתוב...

אם אני מגיעה לקבוצה שיש בה חברויות קודמות, אני אהיה ה-outsider, זו שאף אחד לא מכיר, ואולי בהמשך אני אשתלב (למרות שאני בספק- אם החברויות ישנות קשה למישהו חדש להיכנס באמצע)- אבל כל ההתחלה תהיה גרועה ומעצבנת...

kedeman

New member
לא התקפתי

אבל אתם עשיתם מזה עניין של חיים או מוות בלי להתחשב בזה שלא ניסיתם את זה אף פעם אולי תגלו שהרעיון הזה גאוני?? חוץ מזה... כמו שאמו פה כבר - יש חוקים מסויימים שלפיהם מבקשים להתחלק לקבוצות הרעיון הוא לתת לאנשים את האחריות על אם הם לוקחים את החוקים האלה או לא

fresh mishmesh

New member
לא ניסינו את זה אף פעם?...

כבר הספקת לשכוח?... מה עם החלוקה במסע חוף? גם שם מתחלקים לקבוצות איך שרוצים... התנסינו, תאמין לי...

THE sky angel

New member
עוד משו...

חו"מ אני אישית לא חושבת שיש מקום להשוואה, בעצם יש אבל אני לא חושבת שזה נכון להשוות מכיוון שזה טיול, בטיול סביר להניח שנהיה עם החברים שלנו, זה הכיף, כאן זה כדי ללמוד, וכמו שנגיד בכיתה למשל, אז אתה עובר כיתה כדי להיות עם החברים שלך והמורים לא רוצים להעביר אותך מכיוון שזה יעשה בעיות, ומצד שני, יש להם הזדמנות להכיר אננשים חדשים בכיתה... להיות פתוחים לא סגורים לנקודת מבט שלך ולנקודת מבט של החברים שלך כי אתה בערך מכיר אותה.... כאן זה אותו דבר לדעתי... אני לא בטוחה שהבהרתי את עצמי אבל... לא נורא.. :)

kedeman

New member
אתם לא נותנים לזה צ'אנס...

אתם מקובעים על הדרך שאתם רגילים אליה כישלון גמור זה כנראה לא כי תראו את השכבות שמעלינו!! אם אצלם זה לא היה כישלון וזה היה אפילו טוב אז למה שזה יהיה כישלון אצלנו???

fresh mishmesh

New member
דבר ראשון- אנחנו שונים מהשכבות

שמעלינו, וזה שהשיטה הצליחה אצלם לא אומר שהשיטה תעבוד גם אצלנו... ומה לא נותנים לזה צ'אנס? על מה אתה מדבר? אם לא הינו נותנים לזה צ'אנס, לא הינו יוצאים לקורס מן הסתם... וחוץ מזה- מותר לנו להביע דעה שנוגדת את מה שהתנועה עושה כיום ונוגדת את דעותיך שלך...

kedeman

New member
במה אנחנו שונים מהם?

נצא מנקודת הנחה שכל שכבה שונה מהשכבות האחרות אבל בתכלס הקורס שאנחנו עוברים הוא אותו קורס ולכן זה רק הגיוני שנעשה את אותם הדברים לא אמרתי שאסור לכם להביע דעה כמו שגם אני מביע את הדעה שלי ופותח את זה לדיון פשוט התחיל לשגע לי את המוח לראות כל כך הרבה אנשים מתלוננים על זה אחד אחרי השני עוד לפני שהם בכלל ניסו את זה כמו שאת אמרת... זה לא לימודים כמו של בית ספר - רוב האנשים שנמצאים פה רוצים אני מאמין שהחוקים שיתנו לנו יהיו דברים בסגנון של לא יותר משניים מאותה מועצה בקבוצה וכאלה (ניסיתי להגיב לכמה הודעות שראיתי פה... אני בטוח ששכחתי דברים שרציתי לומר... אבל זה לא משנה...) (מישהו יכול להסביר לי למה אני מתקשה לרשום כבר מוח בלי ה-" יעני מו"ח???)

קשתונה

New member
אנחנו לא מתלוננים! אנחנו מוחים!

על סמינר התלת ספק שמעת?!?!?! נותנים לנו את האפשרות לבחור ואנחנו בחרנו בזה! זו דעתנו...כמו שדעתך הפוכה... אתה יכול לקבל את זה או לא.. כמו שנאי מקבלת את דעתך... ולכל צד יש יתרונות וחסרונות...אבל אני שוב אומרת זוהי דעתי, ושוב אני אחזור ואומר אני לא מתלוננת...אני מוחה... אני מנסה לשנות...

fresh mishmesh

New member
יש עוד פחות מקום להשוות את זה לכיתה

למה
כי בקורסים האלה, מודגש הפן החברתי, לא ה"לימודי"... כמו קורס מד"צים- לא משנה כמה תקשיבי בקורס, ותפנימי ו"תלמדי", את תדעי להיות מדריכה רק אחרי שתעמדי מול חניכים... להיות מד"צ או להיות מש"צ זה לא משהו שלומדים, זה משהו שקורה בשטח, לכן אין מקום להשוות את הקורס ללימודים בכיתה ואגב- הקטע של "אם תהיה עם החברים שלך לא תתרכז בקורס" הוא ממש לא נכון... יצא לי להיות בקורס מד"צים עם מישהי שאז הייתה חברה ממש ממש טובה שלי, ולא היו בקבוצה שלנו "הפרעות" על רקע חברתי... הבינות?

קשתונה

New member
לא חיים או מוות אבל זאת דעתינו!!!

כן ניסינו את זה! ואנחנו כן מכירים את זה וזה לא שנה ראשונה שלנו בתנועה! ואני יכולה להגיד לך שעד היום הקבוצות האלה שאנחנו בחרנו היו קבוצות שבהן הכרתי את כולם חוץ מ-2 אנשים והם באמת היו קצת אווטסיידר!

fresh mishmesh

New member
רגע-

למישהו יש בכלל פרטים על הקורס??.... מישהו יודע משהו?... אני די תקועה פה, בלי פיסת מידע קטנטנה...

THE sky angel

New member
היי זה לא פייר!! כריתת אצבעות ומיד!

מה רק בגלל שאתה המנהל???? חצוף! סתם לעניינינו, אני לא חברת משצי"ם אבל בהחלט בעלת דיעה בנושא... :) אני חושבת שאחד מהעניינים של חברי התנועה בקורסים (חוץ מללמוד ולהשכיל) זה להכיר אנשים חדשים, ואין מה להתבייש בזה, כמה שחלקכם יגידו שלא, בתוך תוככם אני יודעת שאתם יודעים שאני צודקת... עכשיו כשאנחנו באים ומתחילים לקבוע קבוצות זה די מעצבן... כי כבר אמרו את הסיבה אז אני לא אחזור עלייה.... חברי קורס משצים 2003- בידכם לשנות את ההחלטה.... (וכך לי יהיה טוב יותר! :) חיחיחי)

kedeman

New member
כשאתם יוצאים לטיול חוג

אתם מכירים אנשים חדשים? כמובן שאתם נרשמים לקבוצה עם אנשים שאתם מכירים אבל אז מגיעים לשם גם אנשים שאתם לא מכירים ונרשמים לאותה קבוצה ואתם מסתובבים בלילה ופוגשים אנשים מי שרוצה לפגוש ולהכיר אנשים יצליח לעשות את זה בקלות בלי להיות איתם בקבוצה!!! אני מבטיח לכם אפשר נגיד לעשות כמו שסלעית וזהר אמרו שהן יעשו - ילכו שתיהן ביחד לקבוצה שהם לא מכירות

hadasbaril

New member
אני רוצה להרגיע את כולם

משצים זה לא מדצים ומדמים!!!זה קורס שונה לחלוטין ולכן אם לא הייתם בו אל תשוו לקודמים. שתגיעו ביום הראשון ותיפגשו עם כולם, מרכז הקורס יסביר על הכול.עכשיו אחרי שהוא יסים אתם מוזמנים לפתוח שם את הדיון על אופן ההצבעה. בקשר לחוקים-הוא יגיד אותם.תירגעו זה ה-קורס והכל יהיה בסדר.אני מבינה איך אתם מרגישים אבל אני חושבת שרצוי להגיע לשם בלי הרבה מידע ולזרום עם הקורס. זאת לא התנשאות,אני פשוט מבינה שאתן קצת לחוצות וזה ברור ומובן אבל הקורס הזה לא נושך והוא מאוד מאוד דמוקטי.זהו,יותר אני לא מגלה לכם כלום כי אני רק אהרוס לכם. נ.ב מי מרכז אותו השנה?

THE sky angel

New member
נראה לי ששי דהרי...

לפי מה ששמעתי זה כאילו הדבר האחרון שהוא יעשה בתנועה או משו כזה... (דיברנו על זה אתמול בערב בדרך למסיבת מדריכים של הקייטנה והיינו קצת עייפים אז אני לא זוכרת בדיוק..)

למעלה