לחבך - המשך

עמלק

New member
לחבך - המשך

1. אתה מביא דוגמאות לאנשים, בלי לומר נגד מה בדיוק הם נלחמים. ובכל מקרה, זה לא משנה, הטיעון שלך היה שהצווים שבג"צ מוציא הם לא חוקיים - וטעית. 2. ענית לי כי יש כמה מאות חנויות בבני ברק - גם לו כל חנות מעסיקה 10 עובדים חרדים (והם היו מתים לזה) אז אתה מדבר איתי על כמה אלפי חרדים, בעוד שאני יכול להביא לך נתונים שש"ס מפרסמת ונתונים של הלשכה לסטט´ שיראו לך שמדובר על אחוזים בודדים... 3. שאלת למה לא תובעים את האתרים החרדים על כך שהם מפיצים שקרים - ואני אשאל אותך על פי איזה סעיף באיזה חוק אמורה המדינה לתבוע אותם ? האם זה לא חוקי לשקר (ע"פ חוקי המדינה) ? 4. "שמהרצאה אחת של הרב אמנון יצחק הם כבר תופסים ששיקרו אותם וחוזרים בתשובה" === הרצאה שניתנת בפני השכבות החלשות של העם, שהם ברובם המכריע חסרי כל הבנה במדעים ומתמ´ ובאים ומספרים להם שחז"ל ידעו את מס´ הכוכבים, שדבורים לא מפרישות לדבש חומר ועוד עשרות שקרים --- מה אתה מצפה ? בייחוד ששכבות אלו רק מחכות שמישהו יבוא "ויגאל" אותם... ובכל מקרה, אתה מחליף נושא - אנחנו דיברנו על חוקים דתיים - ועל כן, אין לי אופציה של : "ירצה יקבל לא ירצה לא יקבל" --- זה *חוק* ! 5. "רק שתבין שהדברים הללו הם לא דבר שהדתיים מכריחים את החילונים למעלה מ-80 אחוז מהעם (אלה ששומרים כיפור) רוצים בזה " === זה שקר, אין לך מושג מה החילונים רוצים או לא רוצים, מדובר על חוק דתי ומגעיל ועובדה שאנשים מתחילים לפעול נגד זה, ולא מדובר על בודדים - שינוי תהיה גדולה בהרבה בכנסת - וצריך לזכור שיש כאלו שתומכים בשינוי אבל בגלל שיטת הבחירות מעדיפים להצביע במקומות אחרים. 6. "אם אמנון יצחק היה רוצה שתשרף כמו זבוב הוא לא היה מדבר איתך " === אולי כדאי שתקשיב להרצאות שלו.... אין לך מושג על מה אתה מדבר... 7. "אל תהיה פרנואיד" === נהפוך הוא, הפראנויה היא מה שיציל את החילונים מהחרדים...

לחבך

New member
אני מצטער להודיע שמישהו מחק את

ההודעה המפורטת שרשמתי. חבל. אם לא רוצים תשובות לשאלות. סימן שהמטרה מסומנת מראש. עכשיו הכל ברור

התמונות שצירפת לא הולמות

הן עוברות על כללי הפורום לכן נמחקו. לתשומת ליבך

לחנך

New member
לא באתי להסית אלא לזעזע. אני חושב

ששינוי שנטען כלפיה על שנאה צריכה בעצמה לצאת נגד דברים אלו.

מזעזע מאד

אני גם חושב שדבריו של לחבך מזעזעים ראיתי את האייורים ואכן כך כמה חבל שאין שיוויון אמיתי בעם

לחנך

New member
שוב פעם והפעם מצונזר :

אצלי: 1. לא טענתי שצווי בג"ץ לא חוקיים. הם לא יכולים להיות כאלה כיון שאין חוק בנושא. כי אין חוקה לישראל. הטענה היא שעל פי השיטה הדמוקרטית בג"ץ חורג מסמכותו. 2. שנינו מסכימים שלא כל החרדים עובדים רק בחנויות של בני ברק. ואני גם מסכים שישנם חרדים שלא עובדים אלא לומדים. רק ש: החנויות של ב"ב זה מדגם מיצג לכך שהרבה חרדים עובדים. בא נניח ש-5% מהאנשים העובדים במדינה עובדים בחנויות, אז גם בחברה החרדית העובדת ישנו יחס כזה פחות או יותר. א"כ אם ישנם כמה אלפי חרדים שעובדים בחנויות (ויש עוד ריכוזים חרדים גדולים בארץ י-ם, אלעד, קרית ספר, רכסים, נתיבות, שכונות בחיפה ועוד) אז ישנם פי 20 חרדים סה"כ שעובדים אז בא נאמר 5000*20 ראשי משפחות שעובדים זה כבר 100,000 משפחות שמתפרנסות ביגיע כפיהן. כל משפחה זה נניח ממוצע של 8 (יחתכן שיותר) כי אצלנו הילודה גבוהה אז 800,000 נפש שחיים מיגיע כפיים. אז ישנם אברכים שלומדים אבל זה כבר נראה אחרת ממה שהתקשורת מסיתה בעזות פנים. עכשיו לגבי התקצוב, של הכוללים מהמדינה התקצוב של המדינה הוא 700 ש"ח לאברך. כל שר הכסף מגיע מתרומות מילגה ממוצעת של אברך בסופו של דבר היא 1500 ש"ח, לא מתחיל את החודש אבל הוא לא מתלונן, ומקבל את זה על עצמו באהבה. זה כבר ראוי להערכה מסירות נפשו לאידאל שלו. בנוסף, סטודנט שלומד ורשאי גם לעבוד מקבל מהמדינה מילגה פי 4 או 5 יותר. תשאל למה לי לתקצב אברך? אז למה לתקצב סטודנט? סטודנט תורם למדינה יותר ? לא בטוח הרבה למדו ואח"כ הלכו לעשות קרירה בחו"ל. האברך הזה נותן למדינה הזו את צדקת קיומה כמו שכבר דננו בזה קודם. וסה"כ יחסית לא מדובר בכל כך הרבה. הרבה חרדים עובדים כי חייו של אברך קשים מאוד מבחינה כלכלית ולא כל אחד יכול לעמוד בזה. דבר נוסף כמו שמכספי המיסים שלי מתקצבים את הספורט בארץ שלדעתי זה בזבוז כסף שקבוצות הכדורגל והכדורסל יסתדרו לבד. אני לא צריך מכספי לממן את חילול השבת הזה וזו כפיה חילונית, ככה גם זכותי שיתקצבו לימוד תורה מכספי המיסים שאני משלם. מס הכנסה ומע"מ ועוד שאר המיסים. ציינתי מע"מ כי אפילו מי שלא עובד כלל וכלל משלם מע"מ כך שגם לו מגיע זכויות. 3. ניתן לתבוע את האתרים החרדים ואת שופר לא אתר אלא ארגון ואת שנוא התקשורת אמנון יצחק על פי חוק לשון הרע, הוצאת דיבה, ביזוי חוזה המדינה, או שטומי יציע חוק בענין הבעיה היא שהכל אמת לאמיתה ואם תעיין קצת באתר של שופר תראה שהם עובדים צמוד עם יעוץ משפטי ולא היו מעיזים לפרסם שקרים שהרי מחפשים אותם. אם את דרעי רדפו כ"כ הרבה ללא תקדים אז את אמנון יצחק עוד יותר אלא שהוא מאוד זהיר ולא מסתבך בשקרים. בקיצור א"א לתבוע אותך אם אתה אומר את האמת וזו הסיבה היחידה שלא מנסים אפילו להציע חוק בענין. 4. ישנם הרבה מדענים שחזרו בתשובה ואם אתה לא מאמין קח קישור תראה שישנם הרצאות לאקדמאים ואם זה לא היה מצליח לא היו עושים כ"כ הרבה הרצאות. יש עוד קישור תראה שישנם מדענים חרדים עם שמות ופרטים עליהם אם תרצה אסרוק ואעלה פה ראיון עם מדענים כאלו. ואם תשאל הרי רוב המדענים לא חרדים ? נכון, אבל זה לא ראיה כי הם מעדיפים לכפור ולא להתחייב לעול מצוות. אבל מי שמדען ועוד דגול, ואעפ"כ מאמין באלוקים ומחייב עצמו בעול וטורח המצוות זה ראיה. לגבי החוקים הדתיים נכון חוק זה כפיה אבל כל חוק הוא כפיה אם אני רוצה לפתוח את העסק ביום העצמאות כופים עליי לא לעשות זאת. תבין אחי זו מדינת היהודים לא מדינת גויים זה דורש משהו לפחות דברים הכי מינימליים ובפרהסיה לש הציבוריות הישראלית. זה לא כ"כ קשה אם רק לא מקטרים על זה כל היום. 5. זה ש-80 אחוז מהעם מסורתיים מוכח כל שנה ביום כיפור. הבעיה היא שישנם הרבה אנשים שמצביעים שינוי כי הם פשוט לא מבינים את עמדתנו וחושבים שאנחנו מפלצות פרזיטיות שכל מה שיש לנו לעשות כל היום זה רק איך לנצל ולהצר את צעדי החילוניים בארה"ק. ככה התקשורת מציירת אותנו תראה דוגמא בקובץ המצורף. מזכיר לך משהו משנות ה-30 באירופה אז לידיעתך זה פורסם פה בארץ ע"י יהודים בעיתונים כמו ידיעות מעריב הארץ ועוד. לתקשורת כזו אתה מאמין ? זה כמו להאמין לשטרימר על יהודים. אני מבקש מכל מי שרואה את התמונות שיכתוב בכנות מה הוא חושב על כך. 6. בהרצאות של אמנון יצחק זה לא מופיע והוא גם תבע בענין את הכתב שכתב עליו את הדברים הללו. 7. אין לך סיבות להיות פרנואיד אחי. כשש"ס עלתה ל-17 מנדטים ג"כ היתה פראנויה אבל בפועל הכרסום בסטטוס קוו נמשך. אני מקווה שהפעם לא ימחקו את ההודעה כנראה אולי בגלל הקישורים לכן צר לי תאלץ לחפש לבד. צנזרתי גם את הקריקטורות האנטישמיות נגד חרדים חפשו לבד באתר מנוף.

עמלק

New member
אויי גוועלד, שקרים וטיפשות בהודעתך

1. טענת שבג"צ חורג מסמכותו - זוהי עבירה על החוק. שוב אני אסביר לך הפעם כמו לילד בן חמש - יש אחלה של חוק בנושא וקוראים לו חוק יסוד השפיטה ... ע"פ השיטה הדמוקרטית בג"צ פועל מעולה ! תראה לי מדינה אחת שבה אין פיקוח משפטי על חיקוקי הרשות המחוקקת (ושהמדינה תהיה דמוקרטית). 2. חישובים דמגוגים וטיפשיים המבוססים על בדיחות הדעת... סטטיסטיקאי כבר לא תהיה אף פעם, תפתח כל פירסום רישמי של מדינת ישראל - כולל פירסומים של מפלגתך (ש"ס וחלילה) ותבדוק... בנוגע לסטודנט החילוני - "בנוסף, סטודנט שלומד ורשאי גם לעבוד מקבל מהמדינה מילגה פי 4 או 5 יותר" === מה ?!?!?!?!?!!?? למה אף אחד לא סיפר לי שאני הייתי אמור לקבל כסף ? אתה פשוט משקר במצח נחושה - סטודנט חילוני לא מקבל אגורה ממדינת ישראל + משלם ביטוח לאומי !!!! אתה פשוט שקרן !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "האברך הזה נותן למדינה הזו את צדקת קיומה " = רק לפי האמונה שלך, שלא מעניינת אותי, אותי מעניין הסטודנט שמסיים, חוקר, ממציא שיפור טכנולוגי ובכל משפר את חיי כולם - גם את חייך. איפה היינו אלמלא המחקר בנושאי נשק בישראל ? איפה היינו אלמלא המחקר בנושאי טכנולוגיית מודיעין המשרתים את צה"ל/שב"כ/מוסד ? איפה היינו אלמלא היינו אמפריה טכנולוגית ? אתה פשוט דמגוג... 3. שקרן עלוב אתה : א. לשון הרע - זוהי תביעה אזרחית שמוגשת על ידי הנפגע ! לא על ידי המדינה, ואיני יודע כנגד מי האתרים האלה יוצאים תוך שימוש בלשון הרע. ב. הוצאת דיבה - כנ"ל. ג. "ביזוי חוזה המדינה" - אין דבר כזה. יועץ משפטי ? הרגע הסברתי לך שאין בשקר שכזה עבירה על החוק, אתה מבלבל את המוח. "אם את דרעי רדפו כ"כ הרבה ללא תקדים" === טיפשון, דרעי הורשע בשלוש ערכאות משפטיות שונות וע"י 9 שופטים ! 4. חמודי, אני בשלי, תביא את "הראיות" ואנחנו נפריך אותן פה אחת לאחת כמו שאנחנו כבר עושים מזה זמן מה.... הדברים שמופצים ע"י המחב"תים הם שקרים וטיפשות - ממש כמו שאתה עושה בהודעה שלך. 5. מתי תבין שיש דבר שנקרא מסורת, את המסורת הזו מקיימים גם אנשים רבים גם בלי להאמין באלוהים ובמצוותיו - היית מאמין שאצלי חוגגים את כל חגי ישראל כל שנה כדי ללמד את ילדי המשפחה את המסורת ? כן, עושים את זה - אבל לא מאמינים באלוהים כלל וכלל... 6. הוא אומר מיליון דברים כאלו בכל הרצאה, הוא משתמש בשיטות הפחדה של גסטאפו. 7. הכירסום בסטטוס קוו הוא לרעת החילונים בלבד. אתה מוזמן להביא לכאן את ההסכם המקורי מקום המדינה ונבדוק. לסיכום - הודעתך זו הייתה הגרועה ביותר עד כה, אסופת מילים שהן שקר, הטעיות וסתם בורות.

לחבך

New member
תשובות (יש לי הרבה סבלנות) :

1. מה שאמרתי בענין בג"צ זה לא המצאה שלי. צריך חוקה שתגדיר את סמכויותיהם של 3 הרשויות. לחוק שאמרת כבר דיסקסנו בנושא אין טעם לחזור עליו שוב מי שלא רוצה להבין אין מה לעשות. ישנו פתגם שאומר אפשר להביא את החמור עד השוקת אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות. ואני לא מתכוון לומר שאתה חמור (אם כי עמלק זה יותר גרוע). הענין הוא שבג"צ משרת את האינטרס האנטי דתי שלך ולכן מחמת נגיעותיך אתה לא רוצה להבין. זבש"ך מי שאין לו נגיעות יראה עם מי הצדק. 2. אני לא אהיה סטטיסטיקאי ? אולי. אבל אתה לא תפעיל את הראש כנראה אף פעם. 3. סטודנטים : למה אתה חושב גובה שכר הלימוד באוניברסיטאות נמוך בהרבה ממכללות, מי משלם את הכסף, אבא שלך ? האברך שתורם זה לפי האמונה של העם שלי ושלך לדורותיו וגם רוב העם היום בניגוד למיעוט קולני כמוך וכמו טומי וכת דיליה. בין מצביעי שינוי ישנם מיעוט שהם הגרעין הקשה שאני מעריך שאתה נמנה עליהם ויש כאלו שקצת הסברה תגרום להם להיפוך דיעות קיצוני. לגבי מדע והשכלה בישראל אני שמח ומברך על כך וגם גאה בעם שלי. ואין סתירה בין תורה ומדע (ע"ע תור הזהב בספרד וכדו´) אבל, אותו אברך נותן לנו צידוק בכלל לחיות פה בארץ ישראל ותורם לחוסן הלאומי שלנו, זה לא סתם שכל היורדים מהארץ כמעט הם חילונים (להרצל אין צאצא אחד יהודי בנו התאבד ובתו התנצרה כמדומני) צאצאים רבים של מנהיגי הציונות ירדו מהארץ שהוריהם מסרו נפשם למענה. עוד דבר, המוח היהודי התפתח הרבה בזכות לימוד התורה ובמיוחד הגמרא (מעבר לכך שהבורא חנן את עמו הנבחר בכשרונות מיוחדים) ואם אתה לא מאמין לך תנסה ללמוד דף גמרא ותראה איזו לוגיקה מדהימה יש שם וכושר ניתוח מדהים. 4. אם אתם גברים תחוקקו חוק שאסור לפגוע בחוזה המדינה. לגבי דרעי דבריך עצמם מוכיחים את הרדיפה שנעשתה לו. גם בפרשת חברון-בראון מארבע יצא אחד (דרעי) תמיד הוא אשם. אבל זה נושא לדיון נפרד. 5. מה שאתה קורא מסורת זה טיפשות אין לזה שום ערך וזה צחוק מהעבודה. אם אבותיך עשו דברים תמוהים מחמת אמונותיהם הטפלות (ח"ו) למה אתה ממשיך בדרכים החשוכות והפרימיטיביות האלה. תתחיל משהו חדש "נאור". 6. אם אמנון יצחק כזה שופע שנאה למה אנשים נוהרים באלפים להרצאותיו. 7. כל הזמן יש יותר יותר נסיונות לפרוץ את חוקים הדתיים, וגם חוקים דתיים לא נאכפים רק ע"י שרים חרדים תוך ביקורת חריפה מצד התקשורת "האוביקטיבית". וכבר 30 שלא חוקק בארץ חוק דתי אחד. מקוה שהפעם משהו יקלט. שבת שלום. אענה לך אחרי השבת. מקוה שלא תכתוב בשבת. שבת שלום.

אני בטוח שעמלק יוכל לסתור את כל

טענותיך אחת לאחת, אבל אנסה לעזור לו עם 2: בזמן שקראתי את התקובה, שמעתי לפתע ברקע את אמנון אברמוביץ´ (חדשות ערוץ 2), שאומר את הנתונים הבאים: א. בקרב הגברים החרדים: 20% עובדים, כן שמעת אותי נכון 20%!!!! אז תנסה להתווכח עם העובדה הזאת (ואולי עם אמנון אברמוביץ´). ב. בשנת 2020 (בערך) יהיו כמיליון חרדים, מי יממן אותם?(ציטוט של אמנון אברמוביץ´´). תנסה להתווכח עם העובדות האלה. ועוד קטנה משלי, תוכל לקרוא לה 9: א. בעוד 20 שנה בערך יהיה פה רב ערבי במדינת ישראל,(סוף המדינה היהודית פחות או יותר), בשל שיעורי הילודה הגדולים של הערבים, אך מפלגת ש"ס (המייצגת את העמדה החרדית) מסייעת להם ללדת עוד ילדים על ידי חיקוק חוקים המעודדים ילודה כי הם עונים על האינטרס הצר של המפלגה וציבור מצביעים שלה ולא רואים את התמונה הרחבה ואת הנזק הבלתי הפיך שהם מסבים. מה דעתך בנידון, ואם אפשר אז גם את העמדה הכללית של החרדים (וש"ס) בנידון.

עמלק

New member
תודה על האמון,

מול גורמים שכאלה אנו זקוקים לכל העזרה האפשרית... אין ספק שרבים מאלו הנהנים מקצבאות הילדים הם אנשים שמלכתחילה אסור היה שיביאו ילדים רבים לעולם :- 1. ככל שיש יותר ילדים - אם המשפחה עובדות פחות וכך המשפחה מאבדת הכנסה. 2. ככל שיש יותר ילדים - כל ילד זוכה לפחות סיכוי להצליח בעולם. ראשי המשפחה צריכים לחשוב טוב טוב לפני כל ילד שהם מביאים לעולם, מדוע להביא ילד לעולם של רעב ובורות ? הרי אנו יודעים כי חינוך ילדים דורש משאבים רבים, בייחוד אם רוצים שהילד יצטיין. הבאת ילד לעולם העוני זה עוול לילד, מדוע משפחה צריכה 5,6,10 ילדים ? אמנם ילדים זה שמחה וכיף אבל למה לפגוע בכולם ? ואפשר להמשיך עם זה ולמלא מגילות... אולם הזמן קצר והחרדים מתרבים (סתם, בצחוק).

עמלק

New member
סבלנות כן - שכל לא.

1. אם היית עושה קורס בסיסי אחד בחוק ומשפט באוניברסיטה (אפילו הפתוחה) היית מבין את גודל השגיאה שלך. "מה שאמרתי בענין בג"צ זה לא המצאה שלי" === ועוד איך המצאה שלך. "צריך חוקה שתגדיר את סמכויותיהם של 3 הרשויות" === לא נכון, מספיק חוק רגיל ופשוט - ועוד אנחנו מדברים על חוק יסוד שמקשה על שינויו. אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר... מגבלותיהם של 3 הרשויות מעוגן בחוקי המדינה... "זבש"ך מי שאין לו נגיעות יראה עם מי הצדק." === מי שאין לו נגיעה יכול גם להכנס לאתר הכנסת, למצוא את חוק יסוד השפיטה, לדפדף לפרק ג´ ולראות שאתה בור ועם הארץ בנושא... מפורט שם, שחור על גבי לבן, מהם הסמכויות של הרשות השופטת בתוך השילוש הקדוש של הרשויות (מחוקקת, מבצעת, שופטת). "אני לא אהיה סטטיסטיקאי ? אולי" === אפילו בטוח, על פי הסטטיסטיקה שלך ש"ס גם תקבל 110 מנדטים בכנסת... "למה אתה חושב גובה שכר הלימוד באוניברסיטאות נמוך בהרבה ממכללות" === טיפשון... השכר הגבוהה במכללות הוא בגלל שהם צריכים את הכסף אלא בגלל תנאי השוק - הם יודעים שמי שהולך ללמוד אצלהם הם דחויי האוניברסיטאות וכי אנשים אלו מאוד רוצים תואר --- חוקי השוק, היצע וביקוש, בגלל זה יש מכללות שדורשות 12,000 ש"ח ומכללות שדורשות 34,000 ש"ח.... "האברך שתורם זה לפי האמונה" === ומה עם החילוני שנהרג על גבולות המדינה ? למה רק לחילוני מגיע למות ? בייחוד כשהוא לא מאמין בדת שלך ? "אם אתם גברים תחוקקו חוק שאסור לפגוע בחוזה המדינה" === מה קרה, אתה מתבייש לומר שטעית ושאין לך חצי מושג בנושא ? דבריך היו שטויות מדרגה ראשונה - האתרים החרדיים מלאים בשקרים עד אפס מקום... "לגבי דרעי דבריך עצמם מוכיחים את הרדיפה שנעשתה לו" === מדברי ? מדברי 9 שופטים בישראל !!!!!!!!!! אתה עיוור מרצון. "תתחיל משהו חדש "נאור"." === התחלתי, זה נקרא אתאיזם. מה שאני מלמד את ילדי המשפחה זה כמו שיעור היסטוריה - "כך אבותיכם הפאגאנים עשו". מפתיע שלא הבנת. "אם אמנון יצחק כזה שופע שנאה למה אנשים נוהרים באלפים להרצאותיו" === האנשים שבאים באים מנקודת מוצא של אמונה באלוהים בכל מקרה, ומה שנעשה על ידי אמנון-טמפון זו שטיפת מוח בשם הדת לשנאה, בורות ורוע. "כל הזמן יש יותר יותר נסיונות לפרוץ את חוקים הדתיים" === עוד לא הגענו לשיא, הדבר יפסק רק כאשר לא יהיו חוקים דתיים *בכלל* במדינה שאמורה להיות דמוקרטית... בנוגע לשלושים שנה שלך - אני ממש לא בטוח אך אין לי כרגע איך לבדוק את זה... "מקוה שלא תכתוב בשבת" === נו באמת, הרי ברור לך שאני לא שומר שבת ומבחינתי זה הזמן הכי נוח. אל תפתח תקוות שווא, הפסיכולוגים אומרים שזה רע.

עמלק

New member
תיקונים לשוניים

1. "מגבלותיהם של 3 הרשויות מעוגן בחוקי המדינה" צ"ל -> מגבלותיהן, מעוגנות. 2. "השכר הגבוהה במכללות" צ"ל -> שכר הלימוד הגבוה למכללות. 3. "ללמוד אצלהם הם דחויי האוניברסיטאות" -> הוא מדחויי ה... 4. "התחלתי, זה נקרא אתאיזם" -> התחילו בשבילי, זה נקרא...

snift

New member
שני תיקונים קטנים.

1. לא רק "דחויי אוניברסיטאות" הולכים למכללות, גם כאלו שהיתה להם היכולת והאמצעים ללמוד באוניברסיטה מוצאים עצמם לפעמים במכללה מסיבות שונות ומגוונות. 2. ישנם שני סוגים של מכללות - מכללות שהינם שלוחות של אוניברסיטה, שבהם שכר הלימוד הוא כמו באוניברסיטה, ומכללות פרטיות, שבהם שכר הלימוד הוא בסביבות 27000. הסיבה להבדל היא לא היצע וביקוש, אלא סיבסוד ממשלתי. המכללות הפרטיות (המרכז הבינתחומי בהרצליה, המכללה למנהל ומכללת נתניה) אינן מתוקצבות כלל על ידי המדינה, ועל כן שכר הלימוד הינו גבוה. באוניברסיטאות ובשלוחותיהן המצב שונה לחלוטין, על כל סטודנט שלומד באוניברסיטה האוניברסיטה מקבלת כ - 30000 ש"ח, מתוכם 15000 למימון הסטודנט (ולכן הסטודנטים משלמים רק 12000 לשנה) ועוד כ - 15000 למחקר. הסיבה לחלוקה זו היא שיוצאים מנקודת הנחה שהאוניברסיטה רוצה כמה שיותר מחקר וכמה שפחות סטודנטים, ולכן השיטה היא שהכסף למחקר תלוי בכמות הסטודנטים.

עמלק

New member
שאלות לתיקונים

1. צודק, אולם דיברתי על הרוב. המיעוט המדובר אינו משמעותי לדיון. 2. מהיכן הבאת את המספרים הללו ? את החישוב על ה-30 אלף אני מכיר, אולם את ההתפלגות המוזרה שעשית, איני מכיר - מדוע מוזרה ? מכיוון שחצי-חצי לא נראה לי הגיוני בחלוקת תקציב... אגב, בנושא ההתפלגות שמעתי כבר רבות - החל מ-1000 לסטודנט וכלה ב-29,000 לסטודנט. אין מה לדון במספרים השלופים מהמותן, אבקש מידע מוצק בנושא. 3. ההנחה כי האוני´ רוצה כמה שפחות סטודנטים וכמה שיותר מחקר היא שגויה. האוניברסיטה רוצה כמה שיותר סטונדטים בהתאם ליכולת הקליטה שלה, 100% מהכמות שהאוני´ יכולה ללמד במקביל. אוני´ בלי סטודנטים היא... כלום. 4. שכר הלימוד במכללות הפרטיות אינו גבוה רק מסיבה זו, שכן אז לא היית יכול להסביר מדוע בראשל"צ עולה 22 ואילו בבינתחומית עולה 34... אין זה הבדל של מה בכך.

לחבך

New member
אוקי

לגבי בג"צ חבל על הזמן אתה קשה הבנה לא בגלל בעיית איקיו אלא בגלל שבג"צ קרוב לאינטרסים שלך במילים אחרות אתה נוגע בדבר וגם בגלל שהוא אנטי דתי ואז אתה בעדם על דרך הפתגם : האויב של אויבי הוא ידידי. אם אתה היית מגיב לכל טיעוני הייתי אומר שאולי אתה מנסה באמת לנהל דיון כדי להגיע להסכמה כלשהי אבל כבר עניתי לך שלחרדים יש בעיה לשרת בצבא קודם כל מבחינה דתית. על זה לא ענית שום תשובה ענינית אם אנשים מהסוג שלך מוכנים בקלות דעת להטריף את המטבח או לגרום לי לחלל שבת סתם אז תעשו צבא לבד. אל תגרשו אותנו משם ואח"כ תתלוננו. 9 שופטים זה לא אומר כלום אתה יודע שהם כולם חברים ולמדו כולם באותה פקולטה כמעט כולם למעט שניים חילונים שמאלנים אשכנזים למה שלא יהיו בראש אחד זוהי בדיוק הסיבה שיש נגדם ביקורת אם הם היו מייצגים את כל חלקי העם ויותר ענווים באשר למעמדם ולא קוראים לעצמם הציבור הנאור שתפקידו לחנך את כל שאר הילידים בארץ הזו ולא דוחפים את האף שלהם ואונסים את העם לדעתם הכל היה אחרת. זה שיעור בפנטומימה יותר מאשר בהסטוריה אפילו חיקוי עלוב לא ניתן לקרוא לזה. אתה צריך להקים מוזיאון ושם להראות להם את אבותיך "הקופים" קופצים על העצים אח"כ יורדים ומדליקים נירות חנוכה. אבל כשם שאתה לא עושה להם שיעור בהסטוריה על העצים אז למה עם חנוכיה כן ? פשוט נשאר בך עוד מעט לחלוחית שרוצה אמונה הנשמה שלך זועקת מתוכך למרות שאתה מנסה להדחיק אותה כמה שיותר בתוך עמלקיות. לכן אתה עושה מעשים אבל לא מזדהה איתם. אני מסכים שהרבה אנשים באים להרצאותיו מתוך אמונה באלוקים כי להם יותר קל הם האנוסים המודרניים של מקימי המדינה . דת השנאה זה המצאה של טימטומי בלבד. המדינה אמורה להיות יהודית ודמוקרטית . לך לאמריקה שם זה רק דמוקרטית. וגם שם ראית מה קרה כשרצו לאסור על תפילה קצרה בתחילת יום הלימודים. אפילו באמריקה החופשית אין שנאה לדת כמו שלכם. ההיפך הוא הנכון.

עמלק

New member
כרגיל אתה לא עונה על כלום...

1. בג"צ - אני הוכחתי, אתה זרקת משפטי קונספירציה לאוויר... 2. "שלחרדים יש בעיה לשרת בצבא קודם כל מבחינה דתית" === ואני ביקשתי שתפרט, ואין לך מה לומר... אתה ממשיך בדמגוגיה. 3. "9 שופטים זה לא אומר כלום" === יופי, אז בוא נבטל לחלוטין את מערכת המשפט וכל דאלי גבר... 4. "אפילו חיקוי עלוב לא ניתן לקרוא לזה" === מעניין רוב החילונים עושים את זה בדיוק ככה, נוסעים בשבת וצמים בכיפור, מקללים ומנשקים מזוזה וכו´. לי לפחות יש את ההגינות ואני מראש אומר שהסיבה היחידה שאני עושה את זה היא כדי שהילדים יראו... כרגיל, הראת כמה אתה שונא את החילוניים (נו ואח"כ תתלונן שאנחנו שונאים...). 5. "אפילו באמריקה החופשית אין שנאה לדת כמו שלכם" === יופי, אז בוא ונפריד לגמרי את הדת מהמדינה כמו שם, אני מסכים שתכתוב על השקל בס"ד,ב"ה ומה שתרצה - אבל אני אתחתן איך שאני רוצה, יעבדו פה בכל יום, וכו´... ולא אני לא ארד מהארץ - אני הרוב בארץ הזאת, אתה (אם אתה רוצה) תרד מהארץ, גם ככה החרדים תמיד היו ותמיד יהיו נגד מדינת ישראל... ואגב, למה אתה אומר שהמדינה צריכה להיות יהודית ודמוקרטית ?

אצל החרדים הסטטיסטיקה לא עובדת

עובדה - מעל 100% הצבעה בקלפיות. נס תחיית המתים ממש.

א ו ר בת

New member
וכהדגמה, הרב דניאל זר בתרגיל

סטטיסטי וחשבונאי פשוט שתוצאותיו : 95 עד 97 אחוז מהחרדים עובדים ! וכיצד הוא הגיע לאחוז הזה, המהווה למיטב ידיעתי שיא עולמי חדש בשיעור העובדים בחברה כלשהי ? הנה החישוב המופלא : "...כמה חרדים יש במדינה? בעלי תשובה, חרדים ודתיים לא-חרדים? כמיליון וחצי, כן ירבו בן פורת יוסף. זה קרוב ל30%- מהמדינה. כמה בחורי ישיבות יש שלא עובדים? 30,000, נעשה לכם הנחה 50,000. כמה חרדים עובדים? %95% ,97 מהחרדים עובדים." גם אני יודעת לעשות חישובים כאלה. למשל - לפי השיטה הזו אחוז הנישאים בנישואים דתיים בכל שנה הוא פחות מאחוז אחד !

למעלה