לזכרו של.... ../images/Emo16.gif
לזכרו של אברהם דה-אוילה ז"ל, ההרוג היחיד בפיגוע במומבסה-קניה. אבא אני סופרת שלוש שנים וחמישה חודשים בלעדייך ובכל פעם נאחזת בזכרונות האחרונים שלי ממך: את התרגשותך לבואי בשדה התעופה בארץ, דקות ספורות לפני שעלית אל טיסת המוות שלך… מאותה נקודת זמן, שעון העצר שלך מתקתק, עשר שעות אחרונות של חייך, קצובות מדודות דקה אחר דקה. איך ישבנו במטוס זה לצד זו ואני יכולתי להתרווח במושב, למתוח את רגלי ולהשיל מעט את מעמסת האחריות, השיגרה והיום יום השוחק כל כך. יכולתי להרגיש בטוחה, מוגנת. ילדה שנוסעת לטיול עם אבא… זוכרת איך ניסיתי לגנוב עוד כמה דקות שינה בדרכנו למלון "פרדייז מומבסה", אך אתה התעקשת להעיר אותי עם המרפק שלך שוב ושוב, כדי שאתרשם מהדרך, מהנוף וכל הטבע הזה שנפרס לפנינו. והכל היה נראה כל כך מבטיח… הגענו למלון לקראת השעה שמונה בבוקר, היה עמוס מאד בלובי ואתה הצעת לי ולקבוצת העתונאים אותה ליווית להניח חפצינו בלובי ולאכול ארוחת בוקר במסעדה. אני שאלתי אותך לתומי אם זה נראה לך אחראי ובטוח להשאיר את החפצים וללכת, בארץ זרה, ואתה צחקת אלי בצחוקך המתגלגל… המסעדה היתה ממוקמת בין החוף ללובי מספר מטרים לכל כיוון, אני שלא התאפקתי, ירדתי אל החוף וניגלה לפני אוקינוס עצום וכחול. הכי אני זוכרת שהיית מאושר, ראיתי את זה בדיבור שלך, בהליכה שלך, בעינייך… היית באמת באמת מאושר… ואז באמצע ארוחת הבוקר, סעודתך האחרונה, קמת באופן מפתיע לבדוק האם התרוקן הלובי מאורחיו שזה עתה הגיעו אל חופשתם, לבשת את הז'קט שלך,הגנבת אלי חיוך אחרון והלכת ממני לעולמים… תמיר וזקוף כל כך היית, מלא מרץ וחיוניות… שתי דקות גורליות, מאה עשרים שניות חלפו ואז נשמע קול נפץ עז, ואני שהייתי מתורגלת במציאות ירושלמית, קמתי ורצתי אלייך. גן העדן הפך לגיהנום: אש התלקחה מסביב, הכל היה אפוף עשן שחור וסמיך, צרחות מוות והמון המון דם… זעקתי אלייך אבא – אך ליבך נדם. מתקשה להבין איך אתה שברוב שנות עמלך פעלת באחד המשרדים שאנשיו אינם נחים לא ביום ולא בלילה, פועלים בתנאים המסוכנים ביותר, ולא תמיד בארצות ידידותיות, ובצאתך לשליחות שאין עמה פרס ולא תהילה מפני שעיקרה נעשה במסתרים, מכל זה תמיד שבת, מכל הסכנות והמכשולים חזרת אלינו בריא ובעיקר שלם, ודווקא מהטיול הזה, מגן העדן הזה, לא שבת… אבא יקר שלי, חיי ומותך שזורים בחוט דק ועדין. יום אסונך הוא גם יום הולדתי, קברו אותך בכ"ו בכסלו שהוא גם תאריך הלידה העיברי שלי. אני תוהה עדיין ימים כלילות מהי "המתנה" הזו שהענקת לי. רציתי גם לספר לך אבא שכבר שנה שניה אני מנהלת את פנימיית בויאר וברכת הדרך שלך היא זו שחסרה לי מכולן… מנסה בכל כוחותי לתפקד הכי טוב שאפשר ולהחזיק מעמד, יודעת שלמרות קירבתי הלא נתפסת לאזור הפיצוץ, אני ניצלתי ואתה לא. יודעת שהרבה ממני זה בעצם אתה וכך אשא את זכרונך עימדי עד יום מותי. אבא, עוד פחות מחודש, שלוש וחצי שנים למותך. הגעגועים רק גוברים אך החיים ממשיכים הלאה. יהיה זכרך ברוך