לזכר הנופלים

oshiko

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif לזכר בני כיתתי היקרים

אילן מנס ז"ל. נפל בתאונת אימונים בצנחנים; בעודנו ילדים בראשית גיוסנו. יחיאל ויצמן ז"ל. נפל כקצין שיריון במבצע של"ג; בתחקיר לאחר נפילתו התברר שכנראה מאש כוחותינו.

טפת

New member
../images/Emo16.gifלזכר הנופלים הדרוזים והבדואים|ד

לזכרם של כל חיילינו שנפלו במערכות ישראל

oshiko

New member
../images/Emo16.gif לזכר בן דודי האהוב עדי נוסבאום

עציון

New member
לזיכרו של אבי, משה בן יהושע הי"ד

בעוד כשלוש שעות תשמע הצפירה שתכנס אותנו אל תוך הצער. אל הזיכרונות. אל הגעגועים. תחזיר רבים מאיתנו לתוך החלל שנותר ריק זכור ניזכור את מיטב הנוער. את מיטב בנינו, אחינו, אחיותינו, בעלינו,אבינו שהלכו לעולמם על קידוש השם והארץ . מגיני המולדת . יפי הבלורית.אנשי הכפר. הקיבוצים. העיר. המושבים.הערים. חתך של כל העם.ללא הבדל של גזע, מין ודת. אישית, אני מעלה את זיכרם של 230 מגיני גוש עציון שנפלו ברובם ב-ד' באייר תש"ח על הגנת ירושלים. הותירו מאחוריהם עשרות אלמנות צעירות. יתומים רובם תינוקות בני חצי שנה ומעלה. זכור אזכור את אבי, משה בן יהושע הי"ד שנפל בעמדה 8 בכפר עציון ולא זכיתי לראותו. אוד מוצל מאש הנאצים. מחר אני ניפגש איתך , אבא, בהר הרצל. הי"ד.

../images/Emo16.gifלזכרו של דודי צבי....

שנהרג בעת שרותו הצבאי כצנחן בשנות ה-50. ולזכרם של רן ארגוב ואילן קרן בני המושב שלי שנהרגו במלחמת יום הכיפורים. ולזכרו של כהן סשה בן המושב שנהרג באח"י אילת

לזכר התלמידים

לזכרו של טום דקל שנהרג בפעילות מאש כוחותנו בפאתי טול כרם. לזכרו של אסף אברג'ל שנהרג מירי מחבלים ברצועת עזה. לזכרה של רותם בן חור שנפלה בעת מילוי תפקידה. לזכרו של אדרון עמר שנהרג בפעילות ברצועת עזה. י ה י ז כ ר ם ב ר ו ך

aloner5

New member
חבריי: לירון יהודה ../images/Emo16.gif שי כהן ../images/Emo16.gif

עציון

New member
"אם לא נעשה לעצמינו איש לא ידאג לנו

ברשותכם, ברצוני לעלות על הכתב אחד משני מכתביו האחרונים של אבי הי"ד לאימי בעת היותה במינזר רטיסבון בירושלים יחד עם כל בנות-האימהות והילדים שפונו חצי שנה לפני נפילת הגוש.אבי היה בעמדה בקיבוץ וכתב את המכתב מיד לאחר חג הפסח שהגוש היה נצור. אין יוצא ואין בא. אין אספקה. אין עזרה. והבריטים סוגרים את כביש הגישה היחידי ומונעים כניסה של אנשי הפלמ"ח וכן אספקת מזון . אני מקצר קצת. המכתב שניכתב בעברית הגיע ליעדו רק שלוש שנים לאחר שנישלח..לפני 29 שנים הוא פורסם באחד מהעיתונים בארץ. ============================================================= שלום לך י. אתמול בלילה אומנם כתבתי לך מכתב אך המצב כל כך קשה שאני מרגיש שאני חייב לחזק אותך.אני מתאר לעצמי מה עבר עלייך לאחר ההפגזה אתמול בירושלים. אבל אצלנו המצב קשה ביותר ואף אחד לא יודע מה יהיה מחר. י. אני רוצה שתדעי שהמלחמה הזו היא להשמיד אותנו היהודים. המערכה היא לא רק על הארץ כי אם על היהדות בכלל. אם לא נשיג לעצמנו מדינה עצמאית אז במשך הזמן ימחק העם היהודי ח"ו. ואם ננצח ובעזרת ה' נתגבר על שונאינו אז יש לנו סיכוי לתשועה ולכל האומה בכל רחבי העולם. קל לכתוב מילים כאלו אך אין זה קל לשאת באחריות זו. אין לנו ברירה. לו היית לנו מדינה לפני 10 שנים לא היה קורה הטבח באירופה. ועלינו מוטל החוב לאלו שאינם איתנו להמשיך להיאבק כדי להציל את שרידי היהודים באשר הם. ... מעולם לא היינו בשלווה. סבלנו בגיטאות. ברדיפות. בגזירות אך תמיד ידענו להשאר ולהשאיר אחרינו את השורשים של היהדות. ידוע תדעי, י' היקרה, כי המלחמה אומנם תמה אבל לא פה. שונאינו ממשיכים לרדוף אחרינו. ההבדל שבשואה הובלנו כצאן לטבח והיום אנחנו נילחמים על העם. הארץ ועל משפחתינו. זוהי המציאות הנוראה והקשה וכתבתי לך כל זאת כדי שתראי בבהירות את האמת ואסור להיכנע, אסור להתיאש.. אתמול ירו עלינו כמעט 12 שעות ללא הפסקה. אני נפצעתי בראש אבל ממשיך להיות בעמדה יחד עם יהודה וצביקה. אני מבקש ממך, י', תתחזקי ובעזרת ה' ניתגבר. תשמרי על הילד שאני כל כך מתגעגע אליו.(הוא כבר מחייך? הוא אומר "אבא"?) אני מקוה שניפגש בחג השבועות ואם לא אז אולי בקיץ שיהיה פה שקט יחזירו אתכם לקיבוץ. אהי חזקה ואני אתחזק בזכות זה. שלך, משה.

לזכרם../images/Emo16.gif

של בני הגרעין שמוליק ז"ל ודורון ז"ל, לזכר חנן דוידוף ז"ל רופא גדוד 50,לזכר חבריו של דרור ז"ל בננו, שנהרגו באסון הנגמ"שים, לזכרו של בועז ז"ל לזכרו של תומר ז"ל בן של בת גרעין ולזכרה של קרן יעקובי ז"ל לוחמת שנהרגה בחברון בתם של חברינו הקרובים. ולזכר כל אלה שהם הם מגש הכסף עליה ניתנה לנו מדינתנו. יהי זכרם ברוך. אמן

mars4

New member
לא על מגש הכסף... עדין מצטמרר

כל פעם מחדש בשעה שאני נזכר במקמה של חיים חפר אותה היתי מקריא כל שנה במשך 4 שנים בתיכון בכל יום זיכרון. עומד, שרגלי רועדות בבגדים הלבנים , המעומלנים והמגוהצים , אחרי אין ספור חזרות מול הראי ,נאבק במחנק בגרון לנוכך משפחות הנופלים מבית ספרי שכיבדו אותנו כל שנה בהשתתפות בטכס. וכל שנה נוספו עוד.. ועוד.. ואחר כך הצבא, והחברים שנפלו במלחמת לבנון והביקורים אצל המשפחות ... וכל שנה זה מקבל משנה תוקף. השתתפות בצערן של המשפחה. משפחת הכול באשר היא!

אממאא

New member
../images/Emo16.gif לזכרם של ../images/Emo16.gif

ויקטור אריאל שנפל בניסנית בעת נסיון להציל חיים דרור בר שנפל בג'נין במבצע "חומת מגן" יהי זכרם ברוך

סמדר בנ

New member
../images/Emo16.gifלזכרם

של בני כתתי עודד גיל וששי ולזכר כל נופלי מערכות ישראל ונפגעי פיגוי האיבה

הפיה 1

New member
../images/Emo16.gifיהי זכרם ברוך../images/Emo104.gif

מכתב קטן ביצוע: להקת פיקוד מרכז מילים ולחן: דני רובס מכתב קטן לאיש אחד רחוק מכאן ובו תמונה שיש בה זיכרון ישן שנינו מחייכים למצלמה לפני שהוא הלך למלחמה חמה ידו היתה כשהוא חיבק אותי כבר לא בוכה גם לא בלילה לבדי רק הזמן חובש את הפצעים האלה שבחוץ ואת ההם שלא רואים יש ודאי במקום נסתר תשובה לכל דבר אז למה דווקא לי נגמר הכל לפני שהתחיל מכתב קטן לאיש אחד רחוק מכאן ובו ריחות שדה פתוח של דגן כף רגלינו על האדמה לפני שהוא הלך למלחמה חמה ידו היתה כשהוא חיבק אותי כבר לא בוכה רואה כמו בהילוך איטי כל הנשימות, הרגעים האלה שבחוץ ואת ההם שלא רואים יש ודאי במקום נסתר... מכתב קטן לאיש אחד רחוק מכאן ובו תמונה שיש בה זיכרון ישן שנינו מחייכים למצלמה לפני שהוא הלך למלחמה...

poli55

New member
../images/Emo16.gif לזכרם של הנופלים ../images/Emo165.gif

לזכרם של הנופלים יוסי עטיה ז"ל
דן טלצניקוב ז"ל
עידו שפירא ז"ל
גל קוצר ז"ל אח של עמיקם ו והשיר שאתמול שר עמיקם בטקס הישובי לאחיו גל אחי הצעיר יהודה ביצוע: להקת גייסות השריון מילים: אהוד מנור לחן: יוחנן זראי אחי הצעיר יהודה, האם אתה שומע? האם אתה יודע? השמש עוד עולה כל בוקר ואורה לבן, ולעת ערב רוח מפזרת את עלי הגן. הגשם הראשון ירד לפני יומיים, בערב יום שלישי, ושוב אפשר לראות שמיים בשלולית על הכביש הראשי. אחי הצעיר יהודה האם אתה שומע? האם אתה יודע? בגן הילדים שלך לומדים כבר שיר חדש, ובתיכון התלמידים שוב מתעמלים על המגרש. רוחות ערבית מייללות על המרפסת את כל שירי הסתיו, ואמא מחכה בסתר, שאולי עוד יגיע מכתב. אחי הצעיר יהודה האם אתה שומע? האם אתה יודע? כל חבריך הטובים נושאים דמותך עמם, ובכל הטנקים על קווי הגבול אתה נמצא איתם אחי הטוב, אני זוכר את שתי עיניך, והן פותרות חידה. ובני הרך יפה כמוך בשמך לו אקרא - יהודה.

לזכרם של הנופלים

בני המושבה בה גדלתי, לזכר בני כיתתי אמנון שחרור ואריה פרקש, לזכר אהוד מתיוביץ, חבר יקר של אחי, ולזכר כל הנופלים במערכות ישראל ובפעולות האיבה.

ע ו מ ר 4

New member
../images/Emo16.gifלזכרם

יום שונה.... "הלכנו לצבא ,גדולים ונבוכים מתוך המלחמות חזרנו כאחים הבאנו על כפיים רע וידיד ונפרדנו - מול ההר הירוק תמיד" מילים:יורם טהרלב לחן:מוני אמריליו לזכרו של שלמה בודנשטיין ז"ל בן דוד של אימי שנהרג במלחמת השחרור. לזכרו של נמרוד מנחם בן קיבוץ הזורע שהיה מדריך שלי בתנועת הנוער ונהרג במלחמת יום הכיפורים במוצב החרמון. לזכרם של רס"ן שלומי כהן סגן אלעד גרנדיר סגן מתן זגרון סמ"ר יוסי טלבי לוחמים מגדוד נחשון.. ועוד רבים וטובים מבנינו שנפלו על הגנת המולדת. יהי זכרם ברןך.

paulika

New member
../images/Emo16.gifלזכר הבנים היקרים שנפלו במערכות

ישראל. לזכר אבי, שנרצח בפעולת טרור, רק כי היה יהודי, ישראלי, לזכר חברי מילדות, בנימין שולמן שנפל ברמת הגולן. יהי זכרם ברוך

nuky1

New member
../images/Emo16.gifלזכר הנופלים במערכות ישראל

ופעולות האיבה.
אבישי גדרון ז"ל -אסון המסוקים
בתה של יוספה -פורום אמנות שימושית

למעלה