לזכר החייל שהתאבד בספינת הטילים

אח של חבר שלי סטילן

לא היה בבית 6 שבועות, נתנו לו לחזור הביתה בלילה בשבת בהבנה שיחזור בראשון בבוקר - והקפיצו אותו חזרה תוך שעה. וזה כבר כמעט שנה ככה פלוס מינוס.

כנראה שהוא סטילן מיוחד

וכידוע לך הוא לא מהווה מדגם מייצג. ואיך אתה יודע שהוא לא קיבל ריתוק? אני מכיר אנשים שקיבלו 35 ריתוק בסטילים.

בעיני

זה נשמע מחריד, ואני יודע שמפקדים בצה"ל יכולים לאבד את הצפון לחלוטין ולהתעלם מהדברים הכי בסיסיים שמגיעים לך כבן אדם. חבל לי שאנשים שהשקיעו ותרמו את הזמן הזה, שהוא קדוש, סבלו כל כך הרבה וסתם.

matis87

New member
ואז זה נאמר.......

תודה לה' ששמו אותי בדבורים ולא בסטילים וזה לא ששם כיף חיים

בדבורים הכי טוב זה החברים

אלו בעיקר הדברים המחזקים שם.לא ניראה לי שהתנאים יותר טובים מהסטילים.אבל היתרון שם שזה קומצץ יותר קטן של אנשים.ולא מצב מחפיר כמו בסטילים ששם ישנים 18 אנשים בחרטום,ומבחינה זאת עדיף דבורים.

זה ממש מעציב שאדם שני בחודשים

האחרונים התאבד,אני לא עליתי בסיום הקורס יותר מבעיה רפואית.ומהקורס נישאר קומץ דיי קטן בספינות אך הם דיי מרוצים.המצב המתואר לעיל נוגע בעיקר לדגם4,4.5,ופשוט אדם חלש אופי שלא יעז ללכת לשם .

Arie021

New member
עוד סיפור עצוב מיני רבים ../images/Emo10.gif

לא רוצה להעלות בדמיון אבל לכל אחד יש מטר משלו עם מיטה משמן? יאיי, ממש לא נורמלי, אבל אבל, מצד שני, תמיד ליחידות המובחרות מנסים לשלוח את ה"הכי טובים" וזה אני חייב לציין לטובת צה"ל - רק מה, שמצד שני זה שאתה מציין הם מציינים שמרגע שעברתם את הגיבוש אין שום דרך לצאת מהסטילים בעצם מחזיר את הגלגל אחורה, לאותה אמרה (שהיא כבר לא נאמרת בצחוק או על הדרך!!) - שאין היגיון בצה"ל כאילו מה זאת אומרת אין דרך לצאת - וקצינים מסדרים עם המרפאה לא לתת גימלים? אם זה באמת נכון כמו שמשהו כתב לך פה מעלי - תפנה את זה למצ"ח, אין אין כזה דבר, צריך מצידי שלא יהיה לנו סטילים למלחמה, אסור לתת לכזה מצב לקרות הם משרתים ממש כטירונים כביום גיוסם הראשון במשך 3 שנים ועוברים ביקורות נקיון והופעה ע"י הרס"ר כמה פעמים ביום. עולים למשפטים אצל מפקד הספינה על ימין ועל שמאל על כל פיפס קטן חבל שאין יותר "ערסים" במדינה שהיו שורפים את האוטו למפקד הספינה הזה ושורפים לו גם את הבית גם כן
טוב, אני סתם כותב את זה לא מתוך רציונליות, אבל זה בן אדם שצריך לחטוף מכות באמצע הרחוב ולהתאשפז בבית חולים אני ילד קטן? לא מזיז לי אין לי דרך אחרת כרגע, ובטח לא בבוקר עכשיו לבטא תחושה אחרת ואולי קצתת, קצת יותר ברצינות הצבא ממש הורס את התדמית שלו חברים, אין לי דרך אחרת לומר את זה, עוד 10 שנים אם יהיה צבא נורמלי - "אללי לי"

ChilD SouL

New member
אתה ממש דביל.

ושיסלחו לי הכחולים.
תתבגר כבר, ויפה שעה אחת קודם, לטובתך.

Arie021

New member
זה בסדר, לא נעלבתי ../images/Emo13.gif

זו הייתה אנלוגיה אגב בין בן אדם שמנצל את הכח שיש לו כדי לפגוע באחרים ללא סיבה - לזה שאני מאחל לו בצורה מאוד ילדותית שיקרה לו ההפך אבל היום אין צדק, אז למי מזיז...

ChilD SouL

New member
זה לא קשור רק לתגובה הספציפית הזו.

בכללי ההודעות שלך דיי מפגרות. אני נכנסת אליהן רק מפני שהן מצחיקות אותי [מרוב טמטום כמובן] וצחוק בריא לבריאות אז... ת'יודע. בכל אופן, להפגע אין צורך, להתבגר - יש.

Arie021

New member
את יודעת....

חלק מהן מכוונות להיות מצחיקות ונכתבות בטון רציני שהוא בעצם ציני? מצטער שאני גרוע בציניות בכתיבה שלי, אמרו לי את זה 1000 פעם וכן, אני מודה שיש לי הרבה הודעות גם הפוכות כמו העוגת שוקולד המפורסמת פה בפורום בעעע די אין לי כח
הצבא סוחט את כל היום

מלו2

New member
בני שמשרת בסטי"ל יוצא כל 3-2 שבועות

פעם ב- הוא יצא אחרי 4 שב'. כשהיה חולה נתנו לו כמה גימלים שרק היה צריך והמפקד התחשב בו מאוד. למרות שהוא מתלונן שהחובלים לא מבינים את החיילים הפשוטים וכל היום הם עובדים ומשפצים ומנקים, למרות שקשה אך אפשר לסבול כי בחילות אחרים המצב גם הוא קשה.

סנוביש

New member
../images/Emo13.gif

תודה על השיתוף. בטח היית זקוק מעט לבמה הזו, לפרוק... תיהיה חזק
*מעריכה אתכם*

רק לגבי דרג הפיקוד של חיל הים

ראינו במלחמה האחרונה מה שווה דרג הפיקוד של חיל הים. מ"מים בטירונות 00 גדול עליהם.

Tiryon

New member
חייב להסכים.

גם אני בחיל הים,עברתי את הגיבוש ואני חייב לציין שלא מדגישים שם מספיק את הקושי של השירות,את הבחילות את ההקאות, העבודה הקשה,אני למזלי הוצאתי מהספינות כדי להיות חובש,אבל אני רואה את הדברים מקרוב,את העבודה הקשה את המרמור של החיילים שבאים להוציא גימלים כל היום,ואת המפקדים שמנסים לשים להם רגליים. לי בגיבוש אפילו לא עשו סירת הקאות על מנת שיהיה לי בכלל מושג מה זה ים,הגעתי לחיל הים וגיליתי שים בכלל לא מתאים לי.(אני "פלאט" רציני,לפחות כך היה בהפלגה בדבור). אם כל זאת נשבר לי להיות ג'ובניק אז אולי אני בכל זאת אעלה לספינה אם ירצו אותי. אבל אני מאוד מצטער שלא הלכתי לחי"ר.

AdminWeb

New member
אוקי, אני מבין את המצב!!!

א) לאור כל המצב לאחרונה בצה"ל המיקרים שאתם מתארים אינם היחידים בצהל ובחיל בפרט, על כן יש לי פיתרון מצוין בשבילכם - א - לפנות ישירות לערוצי התקשורת לא לפחד לספר הכל, כל מה שקורה לאנשים, באותה יחידה. ב - להסוף רעיות כנגד אנשים הקשורים לכל זה. ג - אתם זכיים לתנאי מיחייה סבירים, גם כשאתם בשטח שיהיה ברור אני לא יודע ולא מכיר את כל הסיפור שלכם לפרטים אבל, על פי הכתוב והשמועות זה מצריך חקירה רצינית בנושא, ולפי דעתי צריכים להגיש תלונות למצ"ח, וגם במגביל לפנות ישירות לערוצי התקשורת על מנת ליצור לחץ לשם שינוי התנאים שלכם. שיהיה לכם בהצלחה. מאחד שניצח את המערכת.

noamlik

New member
תקשיב ותקשיב לי טוב

אני בתור חי"רניק לשעבר (השתחררתי לפני 4 שנים מגולני), אומר לכם שתפסיקו להתבכיין. מה שנהייה מהצבא הזה זה חבורה של נפולות ובכיינים. זה מתחיל מהורים שמתקשרים למפקדים כי הילד (רבאק, הוא כבר לא ילד) שלהם שכח גרביים בבית, וממשיך עם ביטול קאדרים לחיילים בטירונות. ככה מתחילה להפגם משמעת, ככה מתחרבש לנו הצבא. לי כל ההודעה הראשונה נשמעת כמו איזה מירמור של חייל מתוסכל, שכנראה נפל עם אנשים סוציומטים ובתפקיד די משעמם, כעת (נזכר לאחר 3 שנים... מעניין) מוציא את כל התסכול שלו בפורום. קצינים חרא יש בכל מקום. אצלינו הפכו אותם למוקצים מחמת מיאוס. so what?! יציאות הביתה? כולם אוכלים חרא. מי פחות ומי יותר. ושלא יזיין בשכל - שום חייל לא סוגר 21 או 28 רצוף, כל השירות. הפכו את הצבא לבית הבראה, ועל כל פלוץ הולכים לתקשורת. פאק אחד וגדול של הצבא - הוא צריך להשקיע הרבה יותר בפסיכולוגים ובאנשים שיידעו לזהות מצוקה של חיילים, לפני שהם פוגעים בעצמם.

למעלה