לזכרו...

לזכרו...

"ולפעמים החגיגה נגמרת"... חברים, ניצבים אנו היום על קברו של אחרון הנפילים, מאושיות החברה הישראלית, מוסד ומחנך בישראל – פורום אגדות רוק (להלן – פא"ר) לא בקלות נפרדים אנו מענק רוחני זה. הלב נחמץ למראה גופתו המרקיבה, כשרק אחרוני הזבובים עוד חגים סביבה, לא מותירים כל רמז לתהילת העבר שלו.
"אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי"... לא הכרתי את פא"ר מילדותו. מכריו ומוקיריו מספרים לי שכבר מילדותו התבלט בכשרונו הרב, ביכולתו לעמוד על רגליו, ובעיקר בטעמו המוזיקלי המשובח. בעוד חבריו לגן היו מדשדשים להם בארגז החול של הגן – מקשקשים על הא (ראפ) ועל דה (דיסקו ורוק מתקדם, רחמנא לצלן) – היה פא"ר מניח עוד תקליט משובח של החיפושיות על הפטיפון, לעיתים היה מגוון בלהקת לד זפלין, או אפילו דיפ פרפל, ובשעת הצהריים, כאשר שאר הזאטוטים נמו את שנת הצהריים שלהם, היה אפילו מגניב אלבום של הלהקה או של האחים אולמן למערכת, בימי שישי היה אף משמיע ממיטב שירי CCR בקבלת שבת לשאר הילדים...
"קולי נאלם ליבי נרגש בא לשכונה בחור חדש"... כשהגיע לבית הספר, היה פא"ר כבר עילוי של ממש. במקום הגננת השטותניקית GANOOV – מונה מורה חדש וקשוח לפקח על התקדמותו... הניבלונגים (מה לעזאזל, פרוש השם? – תזכירו לי...) אצל המורה החדש לא היו חוכמות. סדר הוא סדר! כבר בכיתה א' למד פא"ר כי בא"ב העברי רק שש אותיות נחשבות: ק-ל-פ-ט-ו-ן. לא מעט מכות סרגל על הידיים ספג פא"ר בשל קשיי הקליטה שלו בכיתת המחנך החדש והקשוח. בכל פעם שכתב אות מחוץ לשוליים (או חמור מזה – לא שירשר) – היה שוב חש את נחת זרועו של הבוס... מקרה אחד זכור לי במיוחד – בטיולו הראשון עם הכיתה (להלן הכיתה המעופפת), נתפס כשבתיקו קלטת פיראטית של דוראן דוראן – בתגובה ספג שבעה ימי בידוד, ללא מזון או מים מידי הבוס...
"הוא לא ידע את שמה אבל אותה צמה הלכה איתו לאורך כל הדרך"... אך למרות קשיחות הבוס, חייו כילד היו מאושרים. תמיד היה מוקף חברים... בעיקר אהב להתרועע עם בנות הכיתה. האהובה עליו מכולן היתה הליידי, ילדה הולנדית קטנה עם צמות זהובות וחיוך ממיס לבבות... בכל פעם שחש כי המורה הקשוח מתנכל לו, היתה הליידי מלטפת את שיער ראשו, ולוחשת על אוזנו – "הערב אצלי מסיבת פיג'מות – תבוא: ננגן במערכת שירים של כל המי (the who) ומי (האבנים). בשעות הפנאי היתה הליידי הקטנה קוראת את אחרוני טורי הרכילות ב'להיטון', ובמסיבות הכיתה בימי שישי (שם היו רוקדים את ריקודי הסלואו הראשונים שלהם – כשברקע קרול קינג מנעימה על הפסנתר), היתה מספרת לכל הילדים על כל קורות השבוע בבראנז'ה...
"יש ערימה של חבר'ה על הדשא אני דברים כאלה מחבב"... אבל לא רק הליידי הנעימה את חיי הכיתה המעופפת ברגעים הקשים. עוד כהנה וכהנה טיפוסים משעשעים רבצו דרך קבע סביב פא"ר: - הלסי בלסי: הילד המופרע של הכיתה. גם לשיעורי הספורט היה מגיע פושטק זה בתלבושת האחידה של ביה"ס. מעשה זה שחיקה מאליל ילדותו – אנגוס יאנג, כוכב AC DC, זיכה אותו לאהדת חבריו. - ג'י פורס. בנו של הפרסי, מוכר הפיצוחים בקיוסק המקומי. ילד שנון, האמת. הג'וקר הכיתתי. - Wonder goat – בזכות שנינותו (?) הוקפץ שש כיתות מכיתה ג' היישר לתיכון. למרבה הצער, הדבר מנע ממנו להשתתף בשיעורי הבעה ולשון...אין דבר אף אחד לא מושלם (או כמו שהוא היה כותב את זה - הף עכד לה מושלן) - בונו (the fly) – הזבובון הכי קול בשטח. - הגמד (גרימבל גראמבל). מלך החידונים של הכיתה. נשאר קבוע בשבתות כעונש בכיתה (או בבסיס). - פייפר ונוש – הידועות בכינויין "צילי וגילי". צמד הבנות שלא מפסיק לקפץ ולשיר בהפסקות. חובבות פרוג לעדיני הנפש... - גילוני (יקי). הזקן שבחבורה. נס אקדמי – על אף שסיים אוניברסיטה, ואף הרצה שם, עדיין חויב ע"י משרד החינוך לבלות את עיתותיו עם הכיתה הטיפולית (המעופפת). - קצב (rhythm): הילד המועדף עלי. זה מה יש - פראנואיד (רוג'ר). מלך. האיש גר בצ'אט כל חייו. - הולדן – טוב, נעזוב את זה... - והיו עוד, אך יקצר הזמן והגופה מתקררת: לנונס, ליעד4 (הגיעה מכיתת המופרעים – אינטגרציה, אתם יודעים...) וסליחה מכל מי ששכחתי...
"ילד מזדקן, ילד מזדקן לומד את הפרינציפ, רק אחרי שהוא נופל"... עת בגר לו ידידנו, פא"ר, הוא סיים את לימודי ביסודי (בהצטיינות יתרה) ועבר לתיכון המקומי. הוא החל לעשן בכמויות שלא היו מביישות קטר, לבש את מיטב בגדי ההיפים והתחיל עם כל מה שזז – כשהוא משמיע לכל בחורה בעיר את משפט הפתיחה הקבוע שלו: "היי, ילדה יפה, רוצה לעלות אליי לדירה לשמוע תקליטים של פינק פלויד?"... בתיכון בילה את ימיו בנעימים, עד שהגיעה תקופת מבחני הבגרות. הוא החליט לשנס מותניים ולהצטיין גם הפעם. את מיטב ימיו בילה בהרכבת רשימת 100 התקליטים הטובים אי פעם. מעשה זה זיכה אותו בעיטור העוז מאת המנהל – על מצויינות תחת אש. גם בבגרויות הפציץ מאיות לכל הכיוונים...
You're in the army now Ohhhhh ohhhh ohhhhh You're in the army now לאחר התיכון התגייס פא"ר ליחידה קרבית במיוחד (שק"ם עציוני למתעניינים, אבל אל תספרו לאיש – זה סודי). שם בילה את ימיו בגירבוץ תמידי ובהאזנה למיטב להיטי קנזס, עד שמוחו החל קודח. חבריו החלו נוטשים אותו, המצב הלך והחמיר. פורומים חדשים גבו קורבנות: החיפושיות נגסו בכל חלקה טובה, הצ'אט קרס ואפילו שרשורי ה-OFF הנצחיים חדלו לעניין... דומה היה שאפילו הניבלונגים מרים ידיים ונכנע ל"סינדרום ג'ראלד בוסטוק"...
הפעולה האחרונה ביום האחרון לחייו ישב לו פא"ר בודד על אבן בבסיס. מיואש היה. הוא החליט לצאת למבצע נועז – שיחזיר עטרה ליושנה... הוא הגה תוכנית לחבר את מערכת הכריזה של הבסיס לרמקולים שבחדרו ולהציף את הבסיס בצלילי להקת לינירד סקינירד (הלהקה שאין שניה לה, כאילו דה!) אבל בפעולתו זו האחרונה כשל. פא"ר, שכה היה רגיל להצטיין נתפס בשלומיאליות בלתי אופיינית ע"י הרס"ר (מנהל הפורומים של תפוז), כשהוא מועמד למשפט על הסעיף: "פורום נטוש מכל אדם בשבת ובכל ימות השנה, תוך שוטטות בלתי מובנת בשרשורי OFF". המשפט היה מהיר ואכזרי – גזר הדין – מוות בתליה. עוד באותו היום הוצא להורג. יהי זכרו ברוך.
ידידיי, נסיים כאן. לא מושלם היה פא"ר, אבל אחרי הכל: אחרי מות – קדושים אמור...

hells bells

New member
תקשיבו טוב חברים!

הפורום הזה ללא הולדן =לתחת! אוהב אותך אחי.

הלס

תודה שחזרת אלינו, אישית אני שמח לגלות שזה מה שאתה חושב עלי ועל שאר החברים (?) שלך כאן

אתה עוד פעם פורש?

לא נמאס לך? תשמעו, פורום זה לא משהו שחי מעצמו, אם בא לכם (לך הולדן, להלס, ל fly לרוג'ר יקרנו לג'י או פינק או כל אחד מאלה שעזבו את הפורום לטובת הצ'אט לכתוב בפורום אתם מוזמנים, אם לא תמשיכו לדבר עם עצמכם בצ'אט. אם מישהו מיכם מוכן להתנדב ולעזור לי לנהל אותו (אולי הוא לא יצטרך להכות בידים עם סרגל משהו כזה) אני אשמח עוד יותר, רק עשו לי טובה את מאמרי ההספד תשאירו לפורום מוסיקה בנענע אולי שם התגובות ימצאו חן בעינכם יותר.

לא, לא נמאס...

מה תעשה? תמחוק גם את ההודעה הזאת? שיהיה... מה העניין עם כל הדם הרע??? תהנה מניהול הפורום - כשותף אתה יכול להסתכל בראי ולקחת את עצמך (נראה לי ששאר השמות שהזכרת לא נושאים חן במיוחד בעיניך בשלב זה...)

ThePiper

New member
תקראו את זה...

מספיק עם כל המריבות השטותיות האלו! הפורום עדיין לא מת, הוא בשלבי גסיסה אך הוא לא אבוד! יש לנו כאן המון חברים נפלאים בפורום וחבל להרוס עבודה של ככ הרבה זמן אז בבקשה מספיק לריב כי אתם לא היחידים פה!! הבנתי שהמקום מועד לפורענויות, שלושה ימים לא הייתי כאן וכבר כל הבלאגן הזה צץ... אם למישהו יש פיתרון לכאוס ההולך וגודל בבקשה שיעזור לנו!

yoavsc

New member
עוד נראה

Seasons in the Sun Goodbye Emil, my trusted friend We've known each other since we were nine or ten Together we climbed hills and trees Learned of love and ABC's Skinned our hearts and skinned our knees Goodbye Emil, it's hard to die When all the bird's are singing in the sky Now that the spring is in the air Pretty girls are everywhere I wish we could both be there We had joy, we had fun, we had seasons in the sun But the hills we could climb were just seasons out of time Goodbye Papa, please pray for me I was the black sheep of the family You tried to show me right from wrong But too much wine and too much song Wonder how I got along Goodbye Papa, it's hard to die When all the bird's are singing in the sky Now that the spring is in the air Little kids are everywhere Think of me and I'll be there We had joy, we had fun, we had seasons in the sun But the wine and the song like the seasons have all gone Goodbye Francoise, my trusted wife Without you I'd had a lonely life You cheated lots of times with them But I forgave you in the end Though your lover was my friend Goodbye Francoise, it's hard to die When all the birds are singing in the sky Now that the spring is in the air With your lovers everywhere Just be careful, I'll be there We had joy, we had fun, we had seasons in the sun But the stars we could reach were just starfish on the beach Goodbye Michelle, my little one You gave me joy and helped me find the sun And every time when I was down You would always come around And get my feet back on the ground

ThePiper

New member
תיקון קטן...

אני מוכרת כצלע הלא עליזה בצילי וגילי(תבחרו בעצמכם מי אני מהשתיים), אני מקשיבה לפרוג לא עליז וחותכת ורידים להנאתי וצופה בנושי נגעלת :) כרגיל הולדן... זה מצויין. סוחט דמעות. עכשיו נשאר רק ללכת ליערות השחורים ולקרוא לnacromancer שיעלה את חברנו מהמתים.

dylan

New member
../images/Emo45.gif וכמו שנאמר: דדדיייייייייייי../images/Emo70.gif

גם אני תהיתי בקשר להודעה שנמחקה אבל לא קראתי את כולה אז אין לי מושג למה.. בכל מקרה, אם יש למישהו תלונה והוא מרגיש צורך לשתף את הפורום שפשוט יכתוב מה הבעיה.. אם לא, בשביל זה המציאו את המסרים.. אני אישית לא מת על דרמה קווינס.. מי שרוצה לעזוב שיעזוב (=שיפסיק לכתוב וגם לקרוא אם הוא ממש לא רוצה), כל הכרזות הפרישה האלה (ובטח אלה שמבשרות על קץ העולם.. נו, הפורום..) נראות לי זתם מטופשות, מיותרות שהמניע היחיד שלהן הוא דרישת צומי.. אפשר להתבגר, למי שיש ביקורת שיכתוב אותה באופן ישיר, באופן בונה, עם מינימום פגיעה באחרים.. אגב, ברוב המקרים (מניסיון גם בפורומים אחרים) ה"פרישה" מחזיקה זמן קצר והופכת את חגיגות הפרישה לאירוע מיותר אפילו יותר.. טוב, מצטער עם פגעתי אבל זה פשוט קצת נמאס..

ganooov

New member
../images/Emo45.gif. ../images/Emo13.gif

רק שתבינו, הפורום לא מת. יש כאן הודעות חדשות כל יום, שרשור של ארבעים הודעות שנעשה רק היום, גולשים חדשים ומה לא? הבעיה היא שכנראה קצת נגמר על מה לכתוב סקירות, או שזה פשוט יצא מהאף, לכולם. אתם בסוף עוד תצטערו על זה, וחבל. יש כאן את המנהל הכי טוב בפורומי המוזיקה בתפוז, אדם גדול, מבין גדול, נחמד ומה לא, אבל יותר נוח להתלונן מאשר לנסות ליצור שרשורים מעניינים שהם לא עוף
. חבל. הדבר הטוב כאן זה שנעבור את זה
.

giba70

New member
סיפור יפה מאוד ../images/Emo63.gif ../images/Emo45.gif

אפשר להדפיס ולפרסם בשבוע הספר הבינלאומי. לא הבנתי מה זה קשור לפורום הזה? מה גוסס פה בדיוק? חסרים שרשורים? סקירות וביקורות? חידונים? שאלות ובקשות?

CaerBannog

New member
על שום מה כל הדרמה?

קודם רציתי לציין שהמאמר מעולה בלי קשר ומאוד נהניתי לקרוא אותו. אבל בתכלס, באמת, למה לקחת הכל כלכך קשה? פורום, שבוא אנשים חולקים ידעות, והפורום הזה הוא בהחלט מאוד משגשג, ואתה בהחלט אחת הדמויות שתורמות לו ביותר, אם לא החושבה מכולן, שהרי התחלת את כל הטרנד המטורף הזה עם הביקורות תקליטים. אבל אני באאמת לא מבין למה להתחיל להעלב באינטרנט, צריך להתייחס לזה כאל מקום בו צוברים ידע וחולקים ידע, ותו לא.

ThE RhythM

New member
ממש לא מבין מה העניין...

תקשיבו, זה פורום מעולה. אז היתה פה מין תקופת שפל קטנטנה, מה אתם רצים להספיד את הפורום? אותי אישית אתם סתם מדכאים, למה להיות כ"כ פסימיים כל הזמן? לא צריך ישר לצאת בהכרזות חסרות פשר ולפרוש... והולדן- אומנם כתבת מאמר יפה, אבל בחייאת תפסיק לעשות כזה עניין. הפורום לא גוסס ולא מת ולא כלום, הוא קצת מצונן זה יעבור. שוב אני אומר זה פורום פשוט נפלא עם אנשים נפלאים עוד יותר, לא כל פעם שיש פה יום יומיים משעממים במקצת צריך לנפח את זה עד כדי הספדה או פרישה...

nute kram

New member
פאק!!! איך שאתם סיבכתם הכל...

זה כולה פורום אגדות רוק!! מדברים כאן על מוזיקה!!! זה לא טלנובלה או משהו....

LadyG

New member
אחרי כמה שעות של לבטים

החלטתי בכל זאת להגיב. הפורום גוסס? הפורום מת? על מה בדיוק אתם מדברים? זהו פורום חי, תוסס, עם הודעות חדשות, שרשורים ארוכים, משחקי טריוויה, ביקורות, פינות קבועות מאמרים וכמה מהכותבים הטובים ביותר, שנתקלתי בהם באינטרנט. אז יש ימים שקטים יותר? So what ? ב- 10 החודשים, שאני נמצאת בפורום הזה הוא הפך בשבילי למעין בית. זה מקום שאני נכנסת אליו יותר מפעם אחת ביום, שמחה לקרוא הודעות חדשות, שבדרך כלל הן ענייניות. למדתי והשכלתי רבות מחברי הפורום ומצאתי מן פינה של שפיות בה יש עוד אנשים החולקים איתי אהבה למוסיקה או יותר נכון לסוג מסויים של מוסיקה. ולכל הממהרים להספיד - למה לא לכתוב הודעות חדשות, להעלות נושאים חדשים לדיון? האם הצ'אט הרג כל חלקה טובה? האם הזמינות של תקשורת ישירה בין חברי הפורום פוגעת בפורום עצמו? ובעניין ניהול הפורום: כל מילה שכתב גנוב נכונה. זכינו במנהל נפלא, שמנווט את הפורום הזה בהצלחה רבה ובאוירה נעימה. מושקעת מאחורי הקלעים עבודה רבה וכולכם יכולים לראות את הקישורים והמאמרים הרבים, שנוספים מידי שבוע ויוצרים כאן ארכיון נפלא, בשפה העברית, של חומר בנושא רוק קלאסי. ולהזכירכם, זהו פורום שעניינו מוסיקה. לשם כך אנחנו כאן. כל השאר ממש לא רלוונטי, בטח לא מעל גבי הפורום.

גדי שבת

New member
וגם אני אגיב

(למרות שלא מעניין במיוחד להגיב להודעות מסוג זה) ואחזק את דבריהם של ליידי ושל גנוב. הפורום הזה מוצלח בראש ובראשונה בזכות הניבלונגים שהפך אותו ליותר מאשר סתם פורום אלא לאתר ייחודי בעברית המוקדש לרוק קלאסי. עושר של אינפורמציה, דעות, קישורים בנושא. זה בהחלט מפעל שיחזיק מעמד יותר מהודעה סתומה כזו או אחרת בפורום. ברור שלפעמים יהיו כאלו שירגישו שובע וירצו "לנוח" לתקופה או לתמיד. מה שלא ברור הוא המניע ליצור סנסציה ודרמה, שלא לצורך. אבל שיהיה... זה קורה, ולפעמים מהכיוונים הפחות צפויים. הפורום רחוק מלסיים את ימיו. הראייה הפשוטה היא מספר ההודעות שנכתבות בו מדי יום. אני בכל אופן מוצא עניין להיכנס, לקרוא, לבדוק מה העניינים ולפעמים גם לכתוב (אם יש לי מה להגיד).

ThePiper

New member
למה התכוון המשורר...

אני חושבת שהולדן פשוט רצה להעיר אתכם... נראה שהוא הצליח. אל תקחו את זה קשה מדי, בכלל זאת סקירה נחמדה של תולדות הפורום.

למעלה