לזכור את נגסאקי

Boogieman

New member
לא יודע להגיד, לא בדקתי.

אבל אני מניח שהיה כאן יותר מגורם אחד, ואולי הגורם הבסיסי היה חוסר היכולת התעשייתי של יפן להמשיך במלחמה. מן הסתם גם פצצות האטום עשו את שלהן. השאלה היא, אם אין הבדל בין הפצצה אטומית לקונבנציונלית, ויפן נכנעה (לפי ההשקפה הרווחת) בגלל ההפצצה האטומית, למה יפן לא נכנעה בעקבות ההפצצה על טוקיו? אישית אני חושב שיש הבדל ושיפן נכנעה בגלל מכלול של סיבות, כולל הפצצה האטומית אבל אין לי את הכלים להציע הסבר יותר מפורט כרגע.

אני מניח

שלפצצת אטום אפקט גם פסיכולוגי קשה יותר משל הפצצה רגילה. וחוסר היכולת התעשייתי קשור כמובן ישירות להפצצות. אני חושב שבסופו של דבר אנחנו לא יכולים לדעת לבטח אם היה הכרח בפצצה האטומית או לחילופין מלחמת התשה מאי לאי כדי לשבור את רוחו של הצבא היפני. but that's what keeps history scholars employed.

קוכולין

New member
מי אמר שאין ביקורת בעניין דרזדן?

לדעתי הפצצת דרזדן היתה טעות מרה, שלא תרמה לסיומה המהיר של המלחמה. היה עדיף להתרכז בהפצצת מפעלי תעשייה וכך לרסק את כוח הלחימה הגרמני. בהחלט היה אפשר ורצוי גם להפציץ את האיצטדיונים ויתר בנייני הראווה הנאציים, כדי לרסק את דמותו הציבורית של המשטר. אבל אין לי סימפטיה להרג המוני של אזרחים, גם אם (במקרה של דרזדן) היטלר נחשב בעיני לאחראי הסופי והמוחלט לכל אזרח שנהרג במלחמה, מכל צד שהוא.

Y. Welis

New member
המניע להפצצות היה אמוציונאלי,

ולכן השפעתן היתה מועטה. שפאר אמר זאת וגם אחרים, שאילו הבריטים והאמריקאים היו מתמידים בהתקפתם על חבל הרוהר באביב 1942 (התקפות האויר המאסיביות הראשונות שנערכו על גרמניה, אחרי שמרבית הלופטוואפה חוסל ולא היווה עוד איום משמעותי), מכונת המלחמה הגרמנית היתה נפגעת באורח מהותי. אבל הבריטים רצו בנקמה על הפצצת לונדון, כמו גם על 'שבירת רוחם' של הגרמנים, ועל כן החמיצו הזדמנות נדירה (הם בעצם שגו בדיוק כמו הגרמנים ב-1940, כאשר התמקדו בערים ולא במפעלים).

שמר2

New member
הביקורת על דרזדן קמה כבר ב1945

ולא נשכח שראש להק המפציצים בצבא הוד מלכותה, ארתור "בומר" האריס, כונה כבר אז "בוצ'ר", והטקטיקה שלו ספגה ביקורת מבכירים באנגליה, כולל הבישוף מקנטרברי. לאחר המלחמה הוא יצא לגלות מרצון בדרום אפריקה, לאחר שהתגברה הביקורת עליו. נ.ב - היום מקובל שההפצצה על דרזדן היתה קטלנית הרבה פחות מבחינת הקורבנות - הפצצות האלף על המבורג וקלן היו הרסניות הרבה יותר. הפצצת דרזדן באה בשלב שבו המלחמה די הוכרעה, ולא היתה לה אפילו השפעה צפויה על תוצאות המלחמה. בכל מקרה, המקרה של דרזדן הפך לכלי בידי אנשים ששואפים ליצור תמונה "מאוזנת" יותר של מלחמת העולם - במקרה כזה אני חושב שלא נכון לבודד את האירוע הזה, אלא לראות בו חלק ממכלול. וכמובן שאסור לחטוא בראיה של "בדיעבד" - בפב' 1945, כלל לא היה ברור לבעלות הברית שגרמניה עומדת לפני קריסה מהירה כל כך ושרק היכולת התובלתית של בעלות הברית, היא שתקבע את התאריך הסופי של סיום המלחמה.

mishauli

New member
את הפצצת דרזדן ביקשה... ברה"מ

ראו https://www.airforcehistory.hq.af.mil/PopTopics/dresden.htm. אחר-כך זה לא הפריע לקומוניסטים לגנות את ההפצצות.

למעלה