לזה לא ציפיתי,

yellow feather

New member
כרגיל

שולח את החילונים להקריב את נפשם - למען סיוע לאחים המוסלמים להשתלט גם על סוריה.

נו, אולי הוא חושב שאח"כ הפונדמנטליסטים המוסלמים יעזרו לו להפוך את ישראל למדינת הלכה

סתם תגובה מגעילה

סוף סוף יש יהודי חרדי שמוציא את האף שלו מחוץ לחרדים ולעם ישראל ומסתכל ראייה הומנית יותר רחבה, ואתה מגיב ככה, לא הכול יחסים דתיים-חילוניים אנוכיים.

לא שאני נורא מתלהב מהרב ברלנד

הבן אדם לא לחלוטין שפוי.

אבל אני עוד פחות מתלהב מראיה של העולם בצבעי שחור לבן. העמדה של הרב ברלנד , גם אם יש מקום לפקפק בתבונה שלה. כנקיטת עמדה הומנית, היא בהחלט יפה ומפתיעה.

בדיוק הוא?

אנשיו וילדיהם מתעללים בלי סוף בשכניהם הערבים. מפחיד לעבור באיזור שבטי ישראל/החומה השלישית ולראות יחס מחפיר של נערי שובו בנים בעידוד הוריהם לזקנים וזקנות.

אם הוא באמת הומני, שיתחיל מכאן.

sceptic1

New member
אל תסחף,

אף אחד לא מתלהב ממנו ולא הולך להיות חסיד שלו, כן?
הבחור פסיכי, והחבר'ה שלו הם הזיבורית של הזיבורית של החברה החרדית, ובכל זאת האמירה שלו מפתיעה לטובה, היא מראה שלמרות כל השטיפת מוח הדתית נשאר בו זיק של אנושיות, ולצערנו זה ממש לא מובן מאליו.

chaynobody

New member
באמת מפתיע, אבל עצוב

זה ממש הפתעה לראות רב שמייצג חברה מאד מסתגרת וחשיבה אלטיסטית שבכל זאת מראה איכפתיות מעבר ל-ד אמות שלו.
אבל , עצם זה שאנחנו כ"כ מופתעים לטובה מעמדה שנראית לגמרי לא רגיל ומובן מאליו, מראה עד כמה שהמצב עצוב ובאמת על הפנים בסה"כ ): אין ספק שהחרדי והרב המצוי אינם טרודים כמעט כלל ממצבם העגום של "אינם-חרדים" (ובטח לא ממצבם של "גויים רשעים בסוריה") ובודאי לא היו טורחים את עצמם אפילו לצאת בקריאה בלבד.

שראליס

New member
הייתי עם אשתי לאחרונה לטיול

הלכתי עם אשתי ושני ילדים והשתמשתי עם התחבורה הציבורית ובכל מקום שהלכתי הגוים הרשעים האלה הציעו לי עזרה עם הילדים אמרתי לאשתי שזה מאוד יפה ומי כעמך ישראל והיא כעסה עלי אז הבנתי שאצלינו ממש אסור לשבח מי שאינו מהגזע הטהור שלנו וזה ממש לא לגיטימי

בהחלט יפה מצידו

מהמקום שהוא נמצא וזה בלי ציניות.

וזה למרות שאני חולק עליו בנקודה ספציפית זו,
כי מה לעשות מלחמות בין ערבים זה טוב מאוד ליהודים,

מזעזע

"טוב מאוד ליהודים" שמאות ואלפי אנשים נטבחים על לא עוול בכפם...

ראיית הנושא ממבט כה צר, חשבתי שהיא אפשרית רק מתוך בית מדרשה של אסכולת "אתה בחרתנו".

moshe010

New member
עם כל הכאב, האובדן הוא בעיקר יח"צנות

ופסיכולוגי.

באופן טבעי מתים בסוריה כל יום 500 איש
(כן יש שם 22 מיליון איש)
אז עוד 100 ליום זה לא כ"כ הרבה
ואם זה עוזר ליהודים זה בהחלט לא נורא. (אני לא יודע אם זה אכן עוזר)

באפריקה נהרגים כל יום מאות אלפים מרעב ומצמא ומהעדר תרופות,
אז אולי תתרום את כל כספך להם, לא כי אתה מעדיף את הציפס וקולה על פני חי אדם אפריקני

מה לעשות וזה מה שאנחנו מעדיפים את הקרובים לנו ואת רווחתיהם
על פני הרחוקים , ולכן זה צביעות לנזוף במי שמיחל שערבים ילחמו זה בזה כדי שלנו יהיה שקט

sceptic1

New member
מעניין שאת כל הסיפורי סבתא האלה,

אף אחד לא העלה על דעתו כשרצחו את משפחת פוגל, הרי מתים בישראל 100+ אנשים ביום בממוצע, עוד חמישה זה בהחלט לא נורא.

אופס שכחתי, הם לא יהודים טובים.

moshe010

New member
כאמור יש כאן מימד פסיכולוגי

בנוסף רוב המתים מתןך ה100 הם זקנים
בנוסף הטרור גורם לפחד לכל העם בעיקר לאנשים שגרים במקומות
מועדים לפורענות כמו שדרות והתנחליוית מבודדות

הנזק של הפחד והריצה למקלטים היא לאלפי ומאות אלפי איש

למעלה