לזהות מספרים

SHLOMIT 27

New member
לזהות מספרים

יש לי גם ילדה בת 4.5 טרום חובה ילדה שניה מבין 4 יודעת לספור אבל הגננת טוענת שהיא לא מזה מספר לכמות קנית חוברות עבודה על מנת ללמד הולך ככה ככה יש רעיונות לעזור לי בבקשה ותודה

תּמר

New member
אני לא בקיאה בגילאים ושלבי התפתחות

אבל מרגיזה אותי הגישה שילד צריך לזהות מספרים ואותיות בגיל מוקדם. לא לחינם מתחילים ללמד קריאה בגיל 6-7. זה הגיל המתאים לקריאה. תמיד יהיו ילדים שיקראו מוקדם יותר, וכאלו שמאוחר יותר. אבל זה הממוצע. בגן חובה ובגנים שלפני זה, מנסים ללמד אותם את העקרון שמסמלים האותיות והמספרים. חלק מהילדים קולטים את זה מהר, ולחלקם לוקח זמן להבין את העניין. אחרי שיובן עניין סימול המספר בספרה - הילד לא יצטרך יותר תרגול רב כדי להבין זאת. אם מזהים בגן חובה, כאשר הקרבה לכתה א' גדלה, בעיה בזיהוי אותיות וספרות - זה הזמן להתייעץ עם מומחה, ולראות האם יש בעיה. בינתיים, תנו לילדה להנות. יהיו לה המון שנים עמוסות שיעורים ותרגולים.

מנסה להבין

האם הגננת אומרת שהילדה לא מבינה שהסימן 5 מתאים ל
או שהיא אומרת שהילדה לא יודעת להגיד את המילה חמש כשהיא רואה
אלו הם שני דברים שונים. ועוד שאלה. על איזה מספרים הגננת מדברת? עד 5? עד 10? בין 50 ל100?

SHLOMIT 27

New member
הסבר

לזהות לדוגמא 1 שזה סיפרה אחת ושייכת לפריט אחד אבל ספירת מניה היא כן יודעת לציין עוד לא בת חמש תודה

אז הקושי הוא בזהוי הסמל

לדעתי לא מעיד על בעיה. נכון שהרבה מבני גילה מזהים. לא הייתי מתעסקת עם חוברות. בטח שלא במידה והילדה לא מעוניינת. אפשר אולי לנסות בדרכים אחרות. שולפת רעיונות: לכתוב לה ספרה גדולה על דף. לתת לה להדביק תמונות לפי הכמות. ולהדביק מדבקות קטנות על קו המתאר של הספרה. להכין ככה "ספרון מספרים" שאפשר לקרא בו יחד. לכייר בבצק או בפלסטלינה. ליצור בעזרת האצבע את צורת הספרות על חול או מלח גס. בקיצור- המון חושים. לא לעבור את ה5. לא להעמיס.

האם היא מזהה כמות ללא קשר לספרות?

נניח, דוגמה לזיהוי כמות: היום קניתי לרעות ארטיק מהסוג שאפשר לשבור לשני מקלות עם שני חצאי ארטיק, ולי קניתי מגנום. הילדה שאלה - "יש לי שניים? ולך יש אחד?". הבנה כמותית מצויינת. לעומת זאת, במעלית, כשאני אומרת לה נניח "תלחצי על אחד", היא לוחצת על אפס או שתיים. כלומר - יש הבנה כמותית, אין עדיין זיהוי ספרות. גם זה מוגבל, כי אני לא בטוחה שההבנה הכמותית שלה עוברת את היחידות הבודדות. בינתיים. ההבנה הכמותית והמתמתית הן שונות, דורשות כישורים שונים ולא חייבות לבוא בו- זמנית. עוד הבט חשוב הוא העדפת הילד/ה לפעמים לא לחשוף ידע כזה או אחר בגן, או במקרים פחות טובים - הגן נתפס כמקום שדורש דרישת איכות גבוהה וילד/ה פרפקציוניסט/ית או לא כ"כ דעתנ/ית יעדיפו להראות תת-השגיות מראש, מאשר להעמיד את ההשגיות שלהם לביקורת הביקורתית מדי של הגננת. גם ההבט הזה שווה בדיקה, אם נניח את מתרשמת שיש פער בין הידע שלו בבית ובגן.

אני ממליצה לקנות לה את ..........

ברני לומד לספור זה בא עם חוברת . בנוסף יש את דובון חשבון שזה משחק טוב ללימוד . בנוסף את יכולה לעשות לה כל מיני משחקי המחשה למשל לפני שאתם אוכלים ארוחת ערב להגיד לה לערוך את השולחן ואחכ תספרו יחדיו צלחות שבשולחן כל דבר שאתם יכולים למנות תעשו יחד. למשל שאתם בפעילות עם כדורים בגימבורי או משחקיה שתביא לך את הכדורים הירוקים שתביא מספר מסוים או לקנות לחילופין חשבוניה מעץ ולהתחיל לתרגל. זה עובד וזה בדוק.

למעלה