לו היתה אפשרות

mister xy

New member
לו היתה אפשרות

להחזיר את הגלגל אחורה ולחזור להיות חרדי/ת מאמין/ה באמת האם היית עושה את זה ? במילים אחרות: טוב לכם היום יותר מפעם או לא ? כמובן שהשאלה הזו מתאימה יותר לאלו שהיו פעם מאמינים ולא לאלו שנולדו כופרים.

ברור שלא, ברור שכן.

לא הייתי מחזירה את הגלגל אחורה וכן, טוב לי היום יותר. יש משהו מרגיע בידיעה שאין איזשהוא כוח עליון שחושב איך להרע לי, די לי בזה שיש אנשים כאלו
.

שאלה קלה...

כתבת :במילים אחרות טוב לכם היום יותר וכו', אינני חושב שזה נכון, גם אם רע לי יותר, עדיין אין זה אומר שאני אבחר בשקר, גם אם לא אדע שהוא שקר. בקיצור, גם אם היום רע לי יותר אני עדיין מעדיף את האמת על פני החיים בשקר. לגופו של עניין, נראה לי שבכל אופן טוב לי יותר, מכיוון שאין לי את הלחץ שליווה את חיי מהדת. מכיוון שאני אדם ישר ולא מטייח את עצמי. אז כל פעם שהתבטלתי ידעתי שיאכילו אותי גחלי רתמים. כל פעם שאוננתי ידעתי שמגיע לי כרת. וכל פעם שהיו לי הרהורי כפירה ידעתי שאין לי חלק לעולם הבא. ואתו כי רוכלא נילך וניזיל, לשון הרע, חיפופים בתפילה ובברכת המזון, ושוב ביטול תוירה, היום אני רגוע, אבל יש לי הרבה צרות אחרות, לחיות בשקר כלפי חוץ, לבזבז את זמני על שטויות, ועוד ועוד ועוד. אז כך שאין ארוחות חינם, לפחות לא אצלי.

mister xy

New member
ומנין לך שהיום אתה לא חי בשקר ?

היום אתה בטוח שהאמת איתך אבל גם פעם כשהיית חרדי מאמין (אם אכן היית כזה) היית בטוח שהאמת איתך, אז מה רע בזה? השאלה שלי היתה אם היית מעדיף מלכתחילה לא להיחשף בכלל לנושא הזה ולהישאר מאמין אמיתי. כמובן שכיום עם התובנות שיש לך זה בלתי אפשרי לחזור אחורה.

עץ שתול

New member
לו היתה לך האפשרות להיוולד חתול

האם היית מחזיר את הגלגל אחורנית? לחתולים אין לחץ חברתי ולא לחץ משפחתי, אין להם עול פרנסה, אין להם מסלול לימודים מפרך, אין להם הכשרה מקצועית, לא ארנונה, לא מיסים, לא חוקים ולא תורה. הם חיים את חייהם בשקט ובביטחה, יש להם את הכל זמין ובהשג יד...

mister xy

New member
נשמע לא רע להיות חתול.

אבל לא באתי לפנטז אלא לשאול על שינוי שעברנו אם זה עשה לנו טוב לנו או שלא.

עץ שתול

New member
אם אתה שואל אותי

מה זה עשה לי? זה עשה לי רע! אם הייתי מחזיר את הגלגל אחורנית? לא! למרות כל הסגירות והלחץ שבו אני חי, אבל מצד שני אני היום הרבה יותר משוחרר, פחות כבול בשעבוד שלי לדת, לחוץ מצד אחד אבל מצד שני הרבה יותר שלו ורגוע. ואתה יודע מה? גם אם אני פוחד באיזשהו מקום שמא אני יתפס במשהו או יחשף למה שאני באמת, היציאת חרום תמיד קיימת והיא בכלל לא רעה.

mister xy

New member
אז בגדול זה עשה לך טוב.

גם אם עברת תקופה קשה שזה עשה לך רע, כרגע מצבך טוב יותר, לא?

mik504

New member
בדיוק אתמול כפרתי במושג"חיי כלב"

טיילתי עם חברים שיש להם כלב,והא פשוט מדושן עונג ,הוא פוגש כלבות ולא מסמיק כשהוא מתחיל איתן ,משחק עם מי שבא לו ומשתין על כל עץ שגדול ממנו פי שלושים. מקבל ארוחות חינם ולא חטף על הראש מעולם וואלה בא לי גם...... הא וכן, הוא מסורס,אז לא צריך קונדום......

להיוולד כחתול??!!

אני קורא סמוי בפורום מיום פתיחתו, כעת לאור קריאה הנרגשת של כנפיים אזרתי אומץ לפתוח ניק ולתחיל לכתוב קצת. אני גבר נשוי 29 אנוס כבר כמה שנים. נזכרתי באימרה מהרבי מקאצק על הפסוק יוסיף דעת יוסיף מכאוב, שלכאורה אם כן עדיף להיוולד כרבהמה, חתול, כלב וכדו', אלא זה ברור לכל אחד שעם הכאב שבדבר עדיין עדיף להיות בן אדם עם שכל, כמו כן ריבוי ותוספת דעת ושכל גם שווים אפילו אם הם מוסיפים כאב. נדמה לי שזה תשובה נכונה לשאלה של מיסטר, פתיחת הראש וקבלת השכל והדעה הנכונה שוה כל מחיר.

mister xy

New member
מתן שכרן של מצוות...

אתה מזכיר לי את מה שכתב אחד מבעלי המוסר (אם אני לא טועה מדובר ברמח"ל, אני לא חזק בתורת המוסר) שעצם זה שהאדם עושה נחת רוח לבורא על ידי קיום המצוות זה גופא השכר שלו והשכר שיש בעולם הבא זה רק צ'ופר מהצד.

עץ שתול

New member
מצוות לאו להנות ניתנו

למרות שיש מצוות שכולן הנאה, ולכן גם מוטל המצווה לסגף את הגוף מהן למשל ביום כיפור... אז איך מתיישבת הסתירה?

למעלה