לור והקלינגונים!!

Noamhs

New member
לור והקלינגונים!!

האלן לכולם.רציתי לבקש עזרה.אני מנסה כבר הרבה זמן לצפות בשלושה פרקים של הדור הבא ולא מצליח להשיג אותם.מי שיש לו אותם ויוכל לעזור לי אשמח מאוד.הפרקים הם:הפרק שלור אח של דאטה מגיע יחד עם הבורגים נגד האנטפרייז.והשניים האחרים הם מלחמת האזרחים הקלינגונית סוף עונה רביעית ותחילת חמישית.

היי ../images/Emo39.gif

ברוך הבא לפורום. אין לי תשובה בשבילך, האמת, אבל רציתי בכל זאת להתייחס וגם לתת כמה עצות:
אם תפרט יותר בקשר לאיזה פרקים אתה מדבר, (עונה, מספר פרק, שם...) יהיה קל יותר לעזור לך....
לא ברור לאיזה סוג של עזרה התכוונת. אם ניסית לברר אם יש מישהו שנמצאים ברשותו הפרקים האלו בפורמט כלשהו, והאם הוא מוכן להשאיל לך אותם- אז הכל בסדר, ואני אשמח אם יהיה מישהו שמוכן לעזור. אבל אם רצית שניתן לך לינקים לטורנטים או נאמר לך איך להוריד- אני מזכירה לך (ולכל מי ש"שכח"...) שהעיסוק בהורדות לא חוקיות של תכנים מוגנים בזכויות יוצרים- אסור בתפוז ובפורום.
מקווה שתשיג את הפרקים ושתהיה לך צפייה מהנה!
טאשה.

sysiphus

New member
נו באמת...

הוא לא צריך לפרט יותר מזה... הוא מחפש את: Rdemption - part I & II, פרקי סיום העונה הרביעית ותחילת החמישית של "הדור הבא" , מלחמת האזרחים הקלינגונית. Descent - Part I & II, פרקי סיום העונה השישית ותחילת השביעית של "הדור הבא", הפרק בו לור חוזר יחד עם הבורג. ו... הוא בטח יכול למצוא את הפרקים האלו אי שם בלי עזרה מאפחד, כל עוד יש לו אינטרנט מהיר...

Noamhs

New member
היי גם לך../images/Emo39.gif

אל תחשדי בי לא היה הי כוונה לעשות מעשים לא נאותים... השאלה שלי היתה האם למשהו יש את הפרקים הנ"ל במקרה על גבי קלטת וידאו?וחוץ מזה אני שמח שמצאתי אותכם ואני מקווה שאגביר את הידע שלי בנושא כו קסום.

sysiphus

New member
זה מה שמפריע לך?

מה לגבי זה שאין כזו מילה "אותכם". יש "אתכם" אבל לא "אותכם". וכוונה היא מילה בנקבה, על כן "לא הייתה בי כוונה" אם בכלל. ובמקרה הפוסט הזה יחסית נטול שגיאות נפוצות. אני שונא במיוחד את "אני יגיד לך" או כל דבר שנכתב בגוף ראשון יחיד עם תחילית "י" ולא "א". נפוץ ביותר ומעצבן במיוחד. הפורומים בכלל והפורום הזה בפרט מלאים בכאלה. אם תתייחס לכל אחת מהן, תתפוצץ תוך יום. פיסית. תתייחס לזה בתור חידושים לשוניים, וזה יעבור באיזי. ו-Noamhs, סליחה, סתם לקחתי כמה נקודות מהפוסט שלך כדוגמא. כל עוד אתה חובב "מסע בין כוכבים", אתה בכיוון הנכון. נ.ב. מקווה שאין פה שגיאות כתיב, עברתי ותיקנתי כל מה ששמתי לב אליו...

seti2

New member
האמת שעד עכשיו בלעתי,

אבל אני כבר מתפוצץ!!!!!!!

subatoi

New member
היו"ד במקום האל"ף זה בהחלט אחד ה...

"חידושים" הכי מעצבנים ברשת. מילא שמדברים ככה (למה?), מילא חבר'ה בני 18 שכותבים ככה (למה?), אבל כשראיתי לפני שנה וחצי מישהו בן 30 פלוס שכותב ככה, זה כבר ממש עצוב. בשבילו. חידושים לשוניים, חידושים לשוניים, חידושים לשוניים, חידושים לשוניים, חידושים לשוניים, חידושים לשוניים, חידושים לשוניים, חידושים לשוניים... (אולי בסוף זה יעזור)

תגובה (שמנסה להיות) קורקטית בעניין

אחד הכלים השימושיים ביותר שיש למנהל פורום הוא הכפתור שמוחק הודעות. יודעים של מי הייתה ההודעה הראשונה שמחקתי?... שלי. כן כן. הכלי הזה שימושי לא רק נגד מציפנים וטרולים, אלא גם כאשר התפלקה לי שגיאת כתיב מביכה.
הודעות שמלאות בשגיאות מעצבנות אותי לאללה. שגיאות כתיב, כתיבה ללא סימני פיסוק, ההחלפה הנוראית הזו של הא' בי' בזמן עתיד (ירחם השם!!) וכו' וכו'... אין מתכון בטוח מזה לכתיבת הודעה מעצבנת ולא רצינית. (אפשר להסתפק גם בסתם כתיבה רדודה, כמו למשל במקרים של שימוש יתר ב "חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח".
) אלא ש... שגיאה פה ושם עלולה לקרות לכל אחד (ומי שלא מנהל את הפורום לא יכול לתקן ע"י מחיקה
) ושגיאות כרוניות עלולות לנבוע מכל מיני סיבות, ואסור לנו לשפוט בחומרה רבה מידי. אחת מהחברות הטובות שלי, שהייתה בחורה מאוד חכמה ואינטליגנטית (ומאוד נוטה למקצועות ריאליים, כמו רבים מהחברים בפורום, אם יותר לי להכליל) הייתה דיסלקטית, ובשום אופן לא הצליחה לכתוב משפט אחד בלי שגיאות. יש גם כאלה. אני משתדלת לא להעיר להם, כדי לא להעליב. תזכרו שאם מדובר בטועה "כרוני", רוב הסיכויים שזה לא נגרם מחוסר תשומת לב שלו וזילזול, וגם לא מטיפשות, אלא פשוט מחוסר יכולת לכתוב טוב יותר. אם כבר מעירים- תעירו בנימוס ובעדינות ככל האפשר.

subatoi

New member
צודקת.

כשאני חושב על זה, פעם הייתי מסתובב בפורום אחד (לא של מב"כ, לא של מד"ב), והיה שם בחור חדש שהגיע, וכתב בצורה... לא שוטפת ועם קצת טעויות. התאפקתי והתאפקתי לא להעיר לו, וטוב שככה עשיתי, כי כמה חודשים אח"כ פתאום מישהו איחל לו יומולדת 70 שמח. פשוט אדם מבוגר, שהתחיל להסתובב באינטרנט בגילו, ואני מניח שתשומת הלב שלו לפרטים לא כ"כ גדולה כמו שלנו, ואולי אין לו כמה מהאינסטינקטים של חלקנו בנוגע לרשת (אתם יודעים, הוא לא "גדל" ברשת כמו חלקנו). אחלה אדם, אגב. צודקת, טאשה.

וואו! בן 70?

איזה קטע. מעניין כמה כאלה יש ברשת... אנשים מבוגרים, דרך אגב, רובם מן הסתם לא נולדו בכלל בארץ ועברית זו לא שפת האם שלהם. סבתא שלי עד היום משוכנעת שכותבים "עבוקדו" ולא יעזור כלום.
(אז כל מה שאמרתי- כנ"ל גם לגבי עולים חדשים)

kartisia

New member
../images/Emo4.gif הדיסלקטים שאני מכירה

כותבים את ההודעות שלהם קודם בוורד, מריצים ספלינג צ'ק, ומדביקים לתוך האדיטור של הפורום. לוקח בדיוק עוד 5 שניות. אני לא דיסלקטית, אבל מכיוון שזה חשוב לי, אני קוראת שוב כל הודעה שלי לפני שאני שולחת. אני מצפה גם מאחרים להקדיש יותר משתי שניות להודעות שלהם (כולל כאלו שחושבים שכתיבה בזרם התודעה זה מאוד קומוניקטיבי) אם חשוב להם שאני אקרא אותם ואקח אותם ברצינות. אין כל רע במאמץ מינימלי להיות קריא ומובן. פעם הייתי מעירה, היום כבר לא. אבל קשה להימנע מהתחושה שכתיבה בשגיאות באופן קבוע היא פשוט חוסר כבוד מינימלי לקוראים שלך (ובאיזשהו מקום גם לדעותיך שלך).

נכון. ועדיין.

אני לא יודעת איזה דיסלקטים את מכירה, אבל יש גם כאלה שלא ממש מודעים לבעיה שלהם ושלא ממש יודעים איך להתמודד איתה. ויש, כמו שאמרתי בתגובה אחרת- גם עולים חדשים (שזו בעיה אחרת לגמרי, אבל התוצאה היא זהה). הודעה מבולגנת ומלאת שגיאות- פשוט לא יתחשק לי להגיב לה, ולכן אני גם לא אעשה את זה. ההפסד בסופו של דבר יוצא של כותב הודעה, ולא של קוראיו... אני בסה"כ מבקשת טיפה סבלנות. לא להגיב- זה חוקי. כל עוד אנשים מתעלמים במקום להעיר הערות נבזיות או מעליבות- הכל בסדר.

seti2

New member
לא אמרתי שמי שיש לו שגיאות כתיב הוא

טיפש, לא משקיע זמן בלקרוא את ההודעות שלא וכו'. רק אמרתי שזה מאוד מאוד מאוד מעצבן.

למעלה