לוקלי פירושו מקומי גלובלי פירושו ?... כלומר כיצד הייתי מתרגם global לעברית? (בלי לרשום גלובלי)
guprnds Active member 8/9/15 #1 לוקלי פירושו מקומי גלובלי פירושו ?... כלומר כיצד הייתי מתרגם global לעברית? (בלי לרשום גלובלי)
guprnds Active member 12/9/15 #7 אני חושש שלא... כיול מקומי - לכל נקודה במרחב כיול אחר, או על כל נקודה במרחב פועלת טרנספורמציה שתלויה בנקודה הזו. כיול גלובלי - לכל הנקודות במרחב אותו כיול כלומר אותה טרנספורמציה פועלת עבור כל הנקודות במרחב.
אני חושש שלא... כיול מקומי - לכל נקודה במרחב כיול אחר, או על כל נקודה במרחב פועלת טרנספורמציה שתלויה בנקודה הזו. כיול גלובלי - לכל הנקודות במרחב אותו כיול כלומר אותה טרנספורמציה פועלת עבור כל הנקודות במרחב.
ס סוס כסוף New member 13/9/15 #8 כך בדיוק אני מבין את המושג "מערכתי" או "כלל מערכתי". אני הייתי כותב בלי היסוס "גלובלי". ואם לא נוח לך, הייתי כותב "כלל מערכתי" או "אחיד" ומסביר במשפט נוסף למה הכוונה.
כך בדיוק אני מבין את המושג "מערכתי" או "כלל מערכתי". אני הייתי כותב בלי היסוס "גלובלי". ואם לא נוח לך, הייתי כותב "כלל מערכתי" או "אחיד" ומסביר במשפט נוסף למה הכוונה.
guprnds Active member 13/9/15 #9 אתה יודע מה? אחיד זה רעיון מצויין... אני מסכים שאפשר גם לרשום גלובלי וזה יהיה מובן. על כל פנים, רוב תודות!
אתה יודע מה? אחיד זה רעיון מצויין... אני מסכים שאפשר גם לרשום גלובלי וזה יהיה מובן. על כל פנים, רוב תודות!
E Eldad S New member 9/9/15 #3 בלי הקשר אני מניח שאפשר לתרגם את זה, בין היתר: "עולמי", "כלל-עולמי" (אם זה מופיע בניגוד ל"לוקלי"). אבל על פי ההקשר (שלא נמצא לפנינו כרגע) ייתכן תרגום שונה.
בלי הקשר אני מניח שאפשר לתרגם את זה, בין היתר: "עולמי", "כלל-עולמי" (אם זה מופיע בניגוד ל"לוקלי"). אבל על פי ההקשר (שלא נמצא לפנינו כרגע) ייתכן תרגום שונה.